Δημήτρη, δεν τις ξέρεις καλά τις γριές!Ισως Παναγιώτη ,αλλα έτσι είχαν πει και για την μεγάλη φωτιά στο Αλεποχώρι και τελικα δεν ίσχυε.
Πηγαινουν βάζουν φωτιές και μετά πηγαινουν τα βράδια και βάζουν άνεμογεννήτριες....
Δημήτρη, δεν τις ξέρεις καλά τις γριές!Ισως Παναγιώτη ,αλλα έτσι είχαν πει και για την μεγάλη φωτιά στο Αλεποχώρι και τελικα δεν ίσχυε.
Να ξερες τι εγκληματική οργάνωση είναι αυτές οι γριές.....Μια απορια εχω.Σκοτωσε ο αλλος τη γυναικα του στα γλυκα νερα και μαθαμε μεχρι ποσα σταγονιδια βγαζει στο ρεψιμο.
Αυτοι οι "παππουδογιαγιαδες" που βαζουν φωτια στα "ξεροκλαρα" στα χωραφια τους και πεθαινουν μερικες δεκαδες ατομα (πχ Ματι 2019 100 ατομα,Ηλεια 2007 84 ατομα),πως και δεν τους μαθαμε ποτε;;;;
Λεω και καμια μλκ να περναει η ωρα...
Γιατι τους διευκολυνει συν οτι τους ερχεται πιο φθηνα η εγκατασταση.Γιατί να πρέπει να μπεί φωτιά για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες;
Μια χαρά μπήκαν και σε δάση ...
Μήπως είναι μούφα ; Λέω εγώ τώρα.
Πολύ θα ήθελα να δω τις συμβάσεις τι προβλέπουν μετά το τέλος ζωής τους και ποιοί οι εγγυητές ...
ps
Είμουν, είμαι και θα είμαι αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Τι γαμάτη επιστήμη είναι αυτή η Στατιστική, ε;...Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και εξόχως ανησυχητικά.
Να και μια χρήσιμη διαπίστωση.Οπως φαίνεται οι διαφοροποιήσεις είναι εμφατικές καθώς αναδεικνύουν μεγάλες πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές ανισότητες κι αντιφάσεις.
Παλιότερα τα έκαιγαν οι οικοπεδοφάγοι, μετά οι ασύμμετρες απειλές (Τούρκοι ή Αμερικάνοι που ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή γιατί τα έκανε πλακάκια με τον Πούτιν) και τώρα μυστικοί πράκτορες των εταιριών που παράγουν ανεμογεννήτριες.Γιατι τους διευκολυνει συν οτι τους ερχεται πιο φθηνα η εγκατασταση.
Τωρα, οσο για το αν εινα μουφα,δεν χρειαζεται να λυσουμε κανενα σπουδαιο γριφο...
Η συνεχομενη προσπαθεια ξανα και ξανα να καψουν συγκεκριμενα μερη και οι αεροφωτογραφιες που δειχνουν οτι τα επομενα χρονια του εμπρησμου μπηκαν γεννητριες μιλα μονη της!
Και μολις γινει η δουλεια το βουνο βρισκει την ησυχια του!
Εχετε ακουσει ποτε οτι πηρε φωτια βουνο με ανεμογεννητριες???
Ως εκ θαυματος σε αυτα δεν υπαρχουν πια οι παραγοντες που συντελουν στο να παρει φωτια!
ενδιαφέρον!! πηγή?Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και εξόχως ανησυχητικά. Για παράδειγμα, στην Δυτική Αττική, το ποσοστό εμβολιασμένων με μία δόση είναι 21,09% κι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 16,29% μόνο. Επίσης, στην Ανατολική Αττική, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 21,97% και 15,88% μόνο. Στον Πειραιά, έχει κάνει μία δόση το 28,43% κι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 22,88%. Αντιθέτως, στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ήδη έχει κάνει μία δόση το 81,27% κι έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 59,88% των κατοίκων τους. Οπως φαίνεται οι διαφοροποιήσεις είναι εμφατικές καθώς αναδεικνύουν μεγάλες πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές ανισότητες κι αντιφάσεις. Στις πλουσιότερες περιοχές της Αττικής ο εμβολιασμός τρέχει , ενώ στις φτωχότερες καθυστερεί δραματικά. Όσο πέφτει το μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο τόσο αυξάνονται οι αντιεμβολιαστές. Ακριβώς αυτός ο διαχωρισμός είναι η μήτρα επώασης του λαϊκισμού όπου βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί κάθε λογής θεωρία συνωμοσίας
Και αυτος βαζει κα θα βαζει φωτιες και στο μελλον...Ο μαλάκας που ανάβει φωτιά όποτε του κ@υλώσει δεν έχει βάλει πυρκαγιά ποτέ.
Λοιπον σκεπτομουν το εξης.Μπορεί η ομοιότητα ανάμεσα στις κρίσεις να μη διακρίνεται, όμως, η οξυδέρκεια στις παρατηρήσεις σου είναι... πασιφανής.
Συμφωνώ απολυτα. Και στα Στυρα έχει κινηθεί ο κόσμος κατά των ανεμογεννητριών και εδω με το που άρχισαν να λένε για αιολικά πάρκα άρχισαν αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα , φωτιές και πάλι φωτιές. Στην δική μας περίπτωση μπήκαν μεσάνυχτα. Πάντα υπάρχει και ο ψυχανωμαλος πυρομανης και ο μαλακας που δεν προσέχει και το ατυχημα. Αλλά ρε σεις παρά πολλές περιπτώσεις είναι το λιγότερο υποπτες.Και αυτος βαζει κα θα βαζει φωτιες και στο μελλον...
Ουτε αυτος ομως,ουτε ο οικοπεδοφαγος βαζει φωτια στις κορφες που μπαινουν ανεμογεννητριες!
Βαριεμαι τωρα να κατσω και να απαριθμησω ποσες κορφες καηκαν τα τελευταια χρονια και τωρα στο ιδιο σημειο ειναι παλουκια...(Δεβενοχωρια,Καλαμος Ευβοιας,κλπ)
Μη δινουμε αλλοθι λοιπον...
Αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει αλλά φαντάζομαι θα αναφέρεσαι σε καμιά κωλοτούμπα από τις κλασικές των πολιτικών.Ποια η αποψη σου για την αναπανεχη δηλωση Πολακη,περι covid και εμβολιων;
Δεν θα διαφωνήσω αλλά ας ξεκινήσουμε να μετράμε ή καλύτερα να αντιπαραβάλλουμε χάρτη πυρκαγιώνπαρά πολλές περιπτώσεις είναι το λιγότερο υποπτες.
Προφανως δεν γνωριζεις τις δηλωσεις Πολακη, ο οποιος κατηγορησε την πολιτικη εμβολιασμων της κυβερνησης σχετιζοντας την με οικονομικα συμφεροντα,Αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει αλλά φαντάζομαι θα αναφέρεσαι σε καμιά κωλοτούμπα από τις κλασικές των πολιτικών.
Θα απαντήσω λοιπόν γενικά με τη γνωστή κοινοτοπία: Απλή συσχέτιση δυνάμεων, και δη οικονομικών.
Όπως έχω ξαναπεί, από κάποιο σημείο και μετά, η Πολιτική Οικονομία έγινε Οικονομική πολιτική. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι μια βουλευτική θέση είναι μια ανεξάρτητη οντότητα, η οποία, ως τέτοια, [οφείλει να] φροντίζει για την επιβίωσή της, το πιο έξυπνο που μπορεί να κάνει, βάσει της Δαρβινικής θεωρίας, είναι να προσαρμόζεται. Αυτό σημαίνει, να [συν]τάσσεται υπέρ του [οικονομικά] ισχυρότερου. Αυτή η αρχή, διατρέχει κάθετα όλη την κοινωνική πυραμίδα, στην οποία οι κάθετες σχέσεις είναι αλληλοεξαρτώμενες και οι οριζόντιες ανταγωνιστικές, και, οι "πλειοψηφίες", εξασφαλίζονται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε επίπεδό της – "δημοκρατικά".
Δεν μου κάνει λοιπόν καμία εντύπωση η συμπόρευση του πολιτικού συστήματος με το κυρίαρχο οικονομικό ρεύμα, το οποίο, όταν είναι και πολύ ισχυρό, δεν χρειάζεται ούτε καν την ψευδαίσθηση της ύπαρξης αντιπολίτευσης.
ΥΓ.
Ελπίζω να μην εξέλαβες το μήνυμά μου περί οξυδέρκειας για ειρωνικό.
Κυριολεκτούσα.
Σε βρισκω απολυτα σωστο.!!!!Με τα εμβόλια (ταπεινή μου γνώμη) είναι ότι παίζονται τα παρακάτω.
1. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία την μπάζα την έχουν κάνει ήδη. Δεν τους κακοπέφτει και μια δεύτερη και τρίτη όμως.
2. Κανένα πρωτοεμφανιζόμενο εμβόλιο δεν είναι ασφαλές. Ο θάνατος από το εμβόλιο είναι αδιανόητο να συμβαίνει. Όμως τίποτα δεν είναι τέλειο. Συμβαίνει και θα υπάρξουν αντενδείξεις.
3. Ο χρόνος παρασκευής του εμβολίου και 20 χρόνια να ήταν πάλι δεν θα ήταν ασφαλές. Αν δεν δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια δόσεις δεν υπάρχει ασφαλές φάρμακο.
4. Οπότε φτάνουμε στο δια ταύτα. Όσοι εμβολιάζονται το κάνουν όχι μόνο γιατί έχουν προβλήματα υγείας, μεγάλη ηλικία, από φόβο κτλ αλλά και για άλλους πολύ πιο πεζούς λόγους (ξέρω αρκετούς τέτοιους λόγους).
Όσοι δεν εμβολιάζονται θεωρώ (και δεν τους αδικώ) ότι το κάνουν γιατί το εμβόλιο είναι καινούργιο αν θέλετε πείτε σε πειραματικό στάδιο.
Επίσης δεν ξέρουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Συμφωνώ.
Πως όμως ένα εμβόλιο θα πάρει τον τίτλο του ασφαλούς και αυτού που δεν δημιουργεί μελλοντικά προβλήματα αν όλοι περιμένουν από τον γείτονα να το κάνει πρώτος ;
Όσοι λοιπόν θέλουν να εμβολιαστούν και εμβολιάστηκαν καλά κάνουν αλλά δεν αδικώ και αυτούς που δεν θέλουν να το κάνουν.
Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τα ρίσκα του και στην μια και την άλλη περίπτωση.
Μπιλ θα έστελνες το παιδί σου σε παιδικό σταθμό με παιδιά που δεν έχουν κάνει τα εμβόλια τους;Με τα εμβόλια (ταπεινή μου γνώμη) είναι ότι παίζονται τα παρακάτω.
1. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία την μπάζα την έχουν κάνει ήδη. Δεν τους κακοπέφτει και μια δεύτερη και τρίτη όμως.
2. Κανένα πρωτοεμφανιζόμενο εμβόλιο δεν είναι ασφαλές. Ο θάνατος από το εμβόλιο είναι αδιανόητο να συμβαίνει. Όμως τίποτα δεν είναι τέλειο. Συμβαίνει και θα υπάρξουν αντενδείξεις.
3. Ο χρόνος παρασκευής του εμβολίου και 20 χρόνια να ήταν πάλι δεν θα ήταν ασφαλές. Αν δεν δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια δόσεις δεν υπάρχει ασφαλές φάρμακο.
4. Οπότε φτάνουμε στο δια ταύτα. Όσοι εμβολιάζονται το κάνουν όχι μόνο γιατί έχουν προβλήματα υγείας, μεγάλη ηλικία, από φόβο κτλ αλλά και για άλλους πολύ πιο πεζούς λόγους (ξέρω αρκετούς τέτοιους λόγους).
Όσοι δεν εμβολιάζονται θεωρώ (και δεν τους αδικώ) ότι το κάνουν γιατί το εμβόλιο είναι καινούργιο αν θέλετε πείτε σε πειραματικό στάδιο.
Επίσης δεν ξέρουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Συμφωνώ.
Πως όμως ένα εμβόλιο θα πάρει τον τίτλο του ασφαλούς και αυτού που δεν δημιουργεί μελλοντικά προβλήματα αν όλοι περιμένουν από τον γείτονα να το κάνει πρώτος ;
Όσοι λοιπόν θέλουν να εμβολιαστούν και εμβολιάστηκαν καλά κάνουν αλλά δεν αδικώ και αυτούς που δεν θέλουν να το κάνουν.
Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τα ρίσκα του και στην μια και την άλλη περίπτωση.