Μπράβο Θόδωρε, πολύ καλό άρθρο, δεν τον γνώριζα τον αρθρογράφο.Δυστυχώς και τα 10 μίλια του αέρα αμφισβητούνται από τους γείτονες.
Για να γίνει οποιαδήποτε κίνηση Λευτέρη, πιστεύω ότι πρέπει να είναι η κατάλληλη στιγμή. Η κατάλληλη στιγμή οικονομικά για να ξεκινήσει ο εξοπλισμός και να κορυφωθεί έγκαιρα, γιατί καμιά χώρα δεν μπορεί να διατηρήσει την πολεμική της ετοιμότητας στον ύψιστο βαθμό για δεκαετίες. Η κατάλληλη στιγμή για να συμβαδίζουν τα συμφέροντα σου με τα συμφέροντα του διεθνή παράγοντα, η κατάλληλη στιγμή που ο αντίπαλος θα είναι στην χειρότερη δυνατή κατάσταση κλπ. Όταν δεν υφίσταται η κατάλληλη στιγμή για όλα αυτά,τότε οι ελιγμοί προς αποφυγήν κλιμάκωσης είναι επιβεβλημένοι. Και να μην ξεχνάμε το σημαντικότερο. Πρέπει να είναι και η κατάλληλη στιγμή που ο λαός δεν θα είναι διχασμένος και διασπασμένος, να τα λέμε και αυτά.Κώστα, συμφωνώ πως θα πρέπει να προετομαστουμε, δεν νομίζω όμως ότι το casus beli ,ειδικά μετά από τόσα χρόνια που διατηρείται και προβάλλεται, μας έχει δώσει το παραμικρό πλεονέκτημα, αντίθετα, και μόνο που υφίσταται μας αφαιρεί διεθνώς επιχειρήματα και διευκολύνει τους τουρκικους επεκτατικους σχεδιασμους. Θεωρώ πως και όταν χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση, θα είναι από τουρκικη πρόκληση και όχι από Ελληνική διεκδίκηση,ή άσκηση κυριαρχίας. Μακάρι να διαψευστώ από την πραγματικότητα.
Αμερικανικό ....προτεκτοράτο είμαστε ρε Τζων, ότι συμφέρει την Αμερική γίνεται.-Όταν είσαι δειλός και άτολμος αυτά παθαίνεις αμφισβητείτε και η κωλοτρυπιδα σου όχι μόνο η υφαλοκρηπίδα .Αν τους έλεγες ότι στην επόμενη παραβίαση και ενημερώνεις τους πάντες ότι θα καταριψεις το αεροπλάνο και το έκανες πολλά θα άλλαζαν .
https://www.newsauto.gr/specials/people/i-ellada-ithele-na-agorasi-pirinika/Αμερικανικό ....προτεκτοράτο είμαστε ρε Τζων, ότι συμφέρει την Αμερική γίνεται.-
Μόνο όσοι έχουν πυρηνικά ίσως είναι αυτοκεφάλοι....
Α ρε τρελιαρη μας έχεις πεθάνει στα σεντόνια...μόνο τα υστερόγραφα σου διαβάζω[...]
…η Τουρκία βρέθηκε να είναι το μοναδικό κράτος – μέλος του ΟΗΕ που καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού το ψήφισμα για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο υιοθετήθηκε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία 135 υπέρ, 1 εναντίον (Τουρκία), και 3 αποχές (Κολομβία, Ελ Σαλβαδόρ, Βενεζουέλα). Μάλιστα η Τουρκία ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για να καταμετρήσει την αντίθεσή της.
Εξηγώντας την αρνητική ψήφο της χώρας του, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του ενώ συμφωνούσε με το γενικό περιεχόμενο του ψηφίσματος, οι αναφορές στη Σύμβαση ώθησαν την Τουρκία να ζητήσει ψηφοφορία, καθώς η χώρα δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση, ούτε συμφωνεί ότι η Σύμβαση έχει "καθολικό και ενοποιημένο χαρακτήρα".
«Δεν αποτελεί το μόνο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις δραστηριότητες στις θάλασσες και τους ωκεανούς», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Τούρκος αντιπρόσωπος υποστήριξε ότι οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της Σύμβασης εξακολουθούν να ισχύουν.
«Η Σύμβαση δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις για συγκεκριμένες γεωγραφικές καταστάσεις και ως εκ τούτου δεν λαμβάνει υπόψη συγκρουόμενα συμφέροντα και ευαισθησίες που προκύπτουν από ειδικές περιστάσεις», πρόσθεσε.
[...]
Πέρας ανταπόκρισης...
...έχω την εντύπωση φίλοι μου οτι τελικά είναι οτι συμφωνήσουνε, αν δεν έχουν συμφωνήσει ήδη, και η παροιμία λέει...
Όποιος έχει κακό γείτονα έχει κακή αυγή.
σημαίνει πως :
Είναι μεγάλη συμφορά για τον άνθρωπο ο κακός γείτονας.
αρχαιοελληνικά:
Πάλαι μεν ουν λέλεκται κακόν είναι γείτων κακός.
Υ.Γ...ρε συ Γιάννη(Johnny brow), τώρα κατάλαβα γιατί σου αρέσουν τα κόκκινα ρε συ, και γαμ@ τις γραφές...
Και ο κούλης......αμπελοφιλοσοφίες ρε συ!
View attachment 47821
Υ.Γ...έχουν και τα καλά τους!...τα τρως τα ντολμαδάκια?...εγώ τρελαίνομαι!
...καθέ μέρα τα τρώει...για πρωινό!...το ξέρω σου λέω!!!Και ο κούλης...