A
AltairLusso
Είπαμε, την άλλη φορά Αριστερά.Ο Τσίπρας τα έκανε μπουρδέλο , χειρότερα απ ότι ήταν , τώρα τι κάνουμε ρε φίλε;;;;;;;;
Είπαμε, την άλλη φορά Αριστερά.Ο Τσίπρας τα έκανε μπουρδέλο , χειρότερα απ ότι ήταν , τώρα τι κάνουμε ρε φίλε;;;;;;;;
Ευριπίδη, μην μου το χαλάς, για πες ... Χρυσή Αυγή;ολοι ξερουμε το μονο πραγμα που μπορει να μας σωσει αλλα αν το πω φοβαμαι οτι θα παρεξηγηθω
ολοι ξερουμε το μονο πραγμα που μπορει να μας σωσει αλλα αν το πω φοβαμαι οτι θα παρεξηγηθω
ειναι ακραιο φιλε αστο δεν κανουν...καταλαβαινω τι θες να πεις και οι περισσοτεροι αυτο ψαχνουμε....
Συμφωνώ σε όλα Χρηστάρα!!!!Για να βγεί το μεροκάματο παλεύει ο καθένας μας,για να καλύψουμε ο,τι μπορούμε,για να πληρώσουμε όλα αυτά που τρέχουν καθημερινά και με τα υπόλοιπα να ζήσουμε.
Τονίζω, ΟΧΙ ένα,ΟΧΙ δύο ΑΛΛΑ τρία μνημόνια για να μειωθεί το χρέος "μας".Πόσο ειναι το χρέος σήμερα,μειωθηκε καθόλου;;;
Μείωση μισθών δημοσίου αλλά κ ιδιωτικού τομέα,με αφορμή το χρέος
Μείωση συντάξεων,με αφορμή το χρέος
Νέοι φόροι,ενφιες,φπα κ.ά.,με αφορμή το χρέος
Η ανεργία κ η φτώχεια πλέον εχουν πάρει σάρκα και οστά μέσα σέ κάθε σπίτι κ οικογένεια.
Πλειστηριασμοί κατοικιών και ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακα πάνω στο λάκκο που ήδη εχουν σκάψει.
Ούτε εδω διαφωνώ , μόνο που όταν κερδήθηκαν όλοι αυτοί οι αγώνες έκανε κουμάντο Ελληνική κυβέρνηση.Συνθήκες ζωής και εργασίας που κατακτήθηκαν μέσα από πολλούς και πολύχρονους αγώνες και όχι επειδή το ΚΚΕ υπηρξε ποτέ κυβέρνηση..
Σε αυτό πιστεύω και εγώ , όμως όταν διεκδικείς σημαίνει ότι ζητάς-απαιτείς κάτι από κάποιον .ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και διεκδίκηση για τη ζωή που μας ανήκει,σ'αυτό πιστεύω εγώ.
οχι γιωργο.συνταγματαρχεςΕυριπίδη, μην μου το χαλάς, για πες ... Χρυσή Αυγή;
ρε φιλε μου πιστευεις οτι δεν βαλανε το λεβεντη για να του στραβωσουνε τα ματια και να τον κανουνε οτι θελουνε.αληθεια πιστευεις οτι ο λεβεντης εχει δυναμη μεσα στους λυκους και τους προδοτες?Δεν πετάει ούτε τσίχλα έξω έτσι;;
Για να βγεί το μεροκάματο παλεύει ο καθένας μας,για να καλύψουμε ο,τι μπορούμε,για να πληρώσουμε όλα αυτά που τρέχουν καθημερινά και με τα υπόλοιπα να ζήσουμε.
Τονίζω, ΟΧΙ ένα,ΟΧΙ δύο ΑΛΛΑ τρία μνημόνια για να μειωθεί το χρέος "μας".Πόσο ειναι το χρέος σήμερα,μειωθηκε καθόλου;;;
Μείωση μισθών δημοσίου αλλά κ ιδιωτικού τομέα,με αφορμή το χρέος
Μείωση συντάξεων,με αφορμή το χρέος
Νέοι φόροι,ενφιες,φπα κ.ά.,με αφορμή το χρέος
Η ανεργία κ η φτώχεια πλέον εχουν πάρει σάρκα και οστά μέσα σέ κάθε σπίτι κ οικογένεια.
Πλειστηριασμοί κατοικιών και ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακα πάνω στο λάκκο που ήδη εχουν σκάψει.
Οπότε μόνη λύση η Ενωση Κεντρώων που είναι η μόνη πολιτική δύναμη (μαζί με το Ποτάμι) που προσπαθούν διαρκώς να βρουν νέα(περισσότερα) ισοδυναμα μέτρα!.victory.
Γιατί; Χορτάσατε ψωμί με τους συνταγματάρχες;οχι γιωργο.συνταγματαρχες
και ψωμι χορτασανε οσοι δεν ανακατευοτανε και η ελλαδα λειτουργουσε αψογα και δεν χρωσταγε και μη μου πουλησετε φουμαρα με πολυτεχνεια και μπουρδες και σπιτια φτιαξανε και τους αγροτες εφτιαξε και οι δημοσιοι δουλευανε οπως επρεπε και τη μομα εφτιαξε στην οποια συμμαθητες μου πολλοι βρηκανε δουλεια και αν δεν υπηρχε ο ιωαννιδης τα πραγματα θα ητανε πολυ καλυτερα και μη μου πει κανεις το πανω απο 3 θεωρειται συνωμοσια γιατι τωρα υπαρχει μονο προδοσια.μονο με βουρδουλα κυβερνιεται ο ελληνας οχι με πεινα ανεχεια κι εξευτελισμο γιατι αλλο η πειθαρχεια και αλλο η καταντια.και απ οτι μου εχει πει ο πατερας μου και συναδελφος που τοτε ζουσε στον πειραι μεχρι και οι σκουπιδιαρηδες με ασπρες στολες και ασπρα γαντια δουλευανε οι ανθρωποι και ητανε ολα καθαρα.ειδαμε και μετα που ηρθανε οι πουλημενοι δημοκρατες τι εγινε.σπρωξανε τον κοσμο στον εμφυλιο με τα παραμυθια περι κουμμουνισμου και καπιταλισμου και μετα τον οδηγησαν στο πιο διεφθαρμενο ειδος που υπαρχει στον κοσμο. τον hommo ασυδοτους.στην πληρη ασυδοσια για οσους δεν καταλαβαν.χιλιες φορες συνταγματαρχες και να μην κυκλοφορω μετα τις 8 παρα να πειναω κι εγω και τα παιδια μου και να μην μπορω να κυκλοφορησω καθολουΓιατί; Χορτάσατε ψωμί με τους συνταγματάρχες;
να συμφωνησω μαζι σου αλλα εκαναν κατι και για το κοσμο.σημερα κανουν μονο για παρτη τουςΜια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!
Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και... η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης»...
Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με ... επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»... Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973...
Θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μύθο, αυτόν που σχετίζεται με τη διαφθορά. Για το δεύτερο επιφυλασσόμαστε – όλο και κάποια επέτειος θα μας δώσει αφορμή.
Εν αρχή μια παρατήρηση: Οι ισχυρισμοί περί «λιτού» βίου των δικτατόρων και περί «αδιάφθορης» χούντας βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα παρακμής που εξέπεμπαν αυτοί οι άνθρωποι έπειτα από την αποκαθήλωσή τους. Δεν είναι αυτό επιτομή των εννοιών «αφέλεια» ή «υποκρισία» - κατά περίπτωση;
Παρατήρηση δεύτερη: Όντως, «τα λαμόγια χρειάζονται έναν Παπαδόπουλο»- τουλάχιστον τα εκκολαπτόμενα. Χρειάζονται, για να πάρουν ... μαθήματα ταχύτητας, τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στη σύναψη καλών «κοινωνικών σχέσεων»...
Προτού καλά- καλά προλάβουν να ... ζεστάνουν τις καρέκλες των πολιτικών αξιωμάτων που κατέλαβαν, οι συνταγματάρχες νομοθέτησαν την αύξηση των αποδοχών τους. Σχεδόν διπλασίασαν τον πρωθυπουργικό μισθό: Από τις 23.600 τον ανέβασαν στις 45.000 δρχ, προς μεγάλη χαρά του πρώτου χουντικού πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Κόλλια. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα αργότερα, το Δεκέμβριο του 1967.
Με την ίδια ρύθμιση αυξήθηκαν οι αποδοχές των υπουργών και υφυπουργών, από τις 22.400 στις 35.000 δρχ. Θεσπίστηκαν επίσης και ημερήσια «εκτός έδρας»- χίλιες δρχ για τον πρωθυπουργό και 850 για υπουργούς και υφυπουργούς.
τι γραφει ομως?τη σταματησαν τη συμβαση.σημερα δεν σταματαει καμμια συμβαση.καθε μερα δημιουργουντε περισσοτερεςΠροτού καν κλείσουν ένα μήνα στην εξουσία...
Ας δούμε όμως, με κάποια χρονική σειρά, μερικά από τα χουντικά ... κατορθώματα. Προτάσσουμε επτά κινήσεις τους- όλες, σκέτα ...ορόσημα.
Πρώτο «ορόσημο»: Σαν ... έτοιμοι από καιρό, οι «εθνοσωτήρες» υπέγραψαν την πρώτη τους τερατώδη σύμβαση, προτού καν συμπληρωθεί μήνας από το πραξικόπημα – ναι, τέτοια αδημονία είχαν! Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 1967 ανέθεσαν στην αμερικανική εταιρεία Litton το ακαθόριστο έργο της παροχής «υπηρεσιών οργανώσεως και διεκπεραιώσεως της οικονομικής αναπτύξεως», κάπου στην Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Υποτίθεται ότι η εταιρεία θα φρόντιζε να γίνουν επενδύσεις ύψους 840 εκατομμυρίων δολαρίων για 12 χρόνια. Το ελληνικό δημόσιο της έδωσε ως προκαταβολή 1,2 εκ. δολάρια και ανέλαβε τις εξής υποχρεώσεις: Να καλύψει όσα έξοδα θα έκανε η Litton για να «αναπτυξιακό της έργο» συν 11% ως ποσοστό κέρδους, αλλά να εξασφαλίσει και προμήθεια 2% επί της αξίας κάθε επένδυσης, από αυτές που θα «έφερνε» η εταιρεία.
Ίδια, περίπου, ρύθμιση για τη Litton είχε προωθήσει στη Βουλή το 1966 μια από τις «κυβερνήσεις των αποστατών» – εκείνη του Στεφανόπουλου. Οι αντιδράσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, όμως, ακύρωσαν το εγχείρημα, το Σεπτέμβριο του έτους εκείνου. Για την ακρίβεια, το ανέβαλαν για οκτώ μήνες.
Τι έκανε στην ουσία η Litton, αξιοποιώντας την προσφορά της χούντας προς αυτήν; Δεν προσέλκυε επενδυτές, δήλωνε όμως έξοδα και πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος! Εμπράκτως η ίδια η χούντα αναγνώρισε το φιάσκο της ανάθεσης, τερματίζοντας την ισχύ της σύμβασης, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 1969 (ΦΕΚ 1969/Α/268). Όμως – όλα κι όλα- η Litton πήρε και το επιπρόσθετο 11% επί των δηλωθέντων εξόδων της!
Η επίσημη εξήγηση του καθεστώτος για λύση της σύμβασης; «Αι ελληνικαί υπηρεσίαι είναι εις θέσιν να συνεχίσουν άνευ ειδικής βοηθείας τας προσπαθείας δια την ανάπτυξιν»...
Αυτό που η χούντα ομολόγησε εμπράκτως, νωρίτερα το είχε δηλώσει ευθαρσώς στο περιοδικό «Ramparts» ο Ρόμπερτ Αλαν, υπεύθυνος του γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα: «Τα κέρδη μας είναι ασφαλώς μεγάλα, διότι ουσιαστικά δεν κάνουμε εμείς επενδύσεις».
Ο Αλαν είχε κάθε λόγο να συμπαθεί το δικτατορικό καθεστώς και ουδέποτε έκρυψε αυτή του την ...αγάπη. Όταν κάποτε κλήθηκε να σχολιάσει τα βασανιστήρια και τις διώξεις σε βάρος των αντιφρονούντων, είπε: «Οι περισσότεροι εξόριστοι και φυλακισμένοι ζουν σε νησιά, όπως είναι η Καταλίνα (σ.σ. θέρετρο στην Καλιφόρνιας). Είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν και να έρχονται. Αναπνέουν καθαρό αέρα, βρίσκονται κάθε μέρα σε ωραίο ηλιόλουστο περιβάλλον και απλώς δεν έχουν επικοινωνία με τον έξω κόσμο».
Πηγή: «Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/46961/lamogia-sto-haki-ta-apisteyta-skandala-tis-hoyntas#ixzz3sdeWg2Qg