Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ότι είπε το HIV χρησιμοποιώντας ελληνικά γράμματα δεν είναι κάτι σημαντικό...άποψή μου πάντα!
Δεν λεγεται χιβ ρε Βασίλη ουτε η Ελληνική μεταφραση ειναι χιβ.
Γελάει ο κόσμος ολος

Η προτάσεις που περιμένεις να σου πω Διονύση δεν είναι ενας οδηγός που θα τον διαβάσουν κάποιοι και ξαφνικά θα μεταλλαχτούν ιδεολογικά και θα αλλάξουν τα πάντα στη στιγμή.Είναι ένας διαρκής αγώνας μέσα στην καθημερινότητα . Αγώνας στον χώρο δουλειάς ,αγώνας διεκδίκησης, αγώνας για το καλύτερο σε συνολικό επίπεδο και όχι για την βόλεψη του ενός.
Εδώ και κάμποσα χρόνια όλοι μας τσιμπήσαμε στο δόλωμα της καλοπέρασης του δανεικού χρήματος που έρεε στην αγορά.Ο ψευτοπλουτισμός των μεσοαστών οδήγησε σε μια πολιτική απάθεια και αδιαφορία.Απο την άλλη όμως ,οι περισσότεροι το μόνο που ήξεραν να κάνουν καλά ,ήταν να βρίζουν τα λαμόγια τους συνδικαλιστές ,τους βουλευτές και όσους ασχολούνταν με τα κοινά. επιδιώκοντας άλλοθι για την δική τους αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό .
Η αδιαφορία ,είναι χειραγώγηση, είναι απραξία, είναι μεμψιμοιρία, είναι δειλία και το βασικότερο είναι υποθήκευση για το μέλλον τόσο το δικό μας αλλά περισσότερο των νέων .
Η αδιαφορία του μη συνειδητοποιημένου πολιτικά ατόμου, που δεν βασίζεται στις δικές τους δυνατότητες και κυρίως στην δύναμη της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων, αποτελεί «βούτυρο» στο «ψωμί» των «επαγγελματιών» της πολιτικής.
Ο Θουκιδίδης όταν μίλαγε για πολιτική συμμετοχή και πολιτική κοινωνικοποίηση αυτό εννοούσε.Οτι δηλαδή ο υπεύθυνος πολίτης δε γεννιέται αλλά γίνεται μέσα από αυτές τις δύο διαδικασίες. Από την άλλη ο Θουκυδίδης χαρακτηρίζει όχι σαν φιλήσυχο, αλλά σαν«αχρείο», άχρηστο πολίτη αυτόν που δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά.Αυτό ακριβώς έχει συμβεί στις μέρες μας .Καταντήσαμε μια κοινωνία αχρήστων που ο ένας κρίνει τον άλλον και δεν μπορεί αυτό να αλλάξει ,αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και τρόπο αντίδρασης.
Επειδή θέλω να είμαι σύντομος ,δεν θα προτείνω εγώ με ένα ,δύο τρία κ.ο.κ. τι πρέπει να κάνουμε. Άλλωστε αυτό θα ήταν,αν μη τι άλλο άκομψο. Ας αναλογιστεί ο καθένας πως φτάσαμε ως εδώ ,τι κάναμε και τι δεν κάναμε ,ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, ο καθένας από τη μεριά του, και επιτέλους ας προσπαθήσουμε ατομικά και ομαδικά να βγούμε απο το κανάλι της αδιαφορίας για τα κοινά ,που έχουμε μπει .Αν δεν μπ[ορούμε να κάνουμε ούτε αυτό τότε ασς πάμε ομαδικά για πνίξιμο.
Ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου…»
Πράγμα το οποίο υστυχώς έγινε.

Διονύση ξέρω πως λέγεται. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι μακάρι να ήταν το μοναδικό λάθος του...
Κοίτα Βασίλη αυτά που υποστηρίζει ο Πολάκης μπορεί να βρίσκουν κάποιους σύμφωνους , όπως επίσης ο αυταρχικός του τρόπος (φασιστικός θα έλεγα) πάλι πιθανόν κάποιοι να τον αποδέχονται και να τον επικροτούν.
Όμως ρε φίλε ένας γιατρός δεν μπορεί να λέει τον ιό του aids χιβ !!!!!!!!
Είναι η απόλυτη ξεφτίλα γιαυτό και κόλλησα με αυτό , φυσικά και δεν είναι το μοναδικό του λάθος

Η αδιαφορία ,είναι χειραγώγηση, είναι απραξία, είναι μεμψιμοιρία, είναι δειλία και το βασικότερο είναι υποθήκευση για το μέλλον τόσο το δικό μας αλλά περισσότερο των νέων .
Η αδιαφορία του μη συνειδητοποιημένου πολιτικά ατόμου, που δεν βασίζεται στις δικές τους δυνατότητες και κυρίως στην δύναμη της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων, αποτελεί «βούτυρο» στο «ψωμί» των «επαγγελματιών» της πολιτικής.

Μου λες πράγματα που γνωρίζω πολύ καλά Δημήτρη και όπως ξέρεις η αδιαφορία για μένα είναι λέξη άγνωστη .
Στην παρούσα φάση όμως δεν βρίσκω κάτι στην πολιτική που να με κάνει να ενεργοποιηθώ .Θεωρώ τους πάντες και τα πάντα μάταια διότι κουμάντο πια κάνουν άλλοι , καταφέραμε και χάσαμε την κυριαρχία μας σαν χώρα και δεν ορίζουμε απολύτως τίποτα.Αν κλείσουν τα κοράκια την στρόφιγγα με τα λεφτά , θα πεινάσουμε όλοι .
Μου λέει ο Γιώργος ότι η λύση είναι το ΚΚΕ .
Γιατί να είναι λύση το ΚΚΕ ;;;;;Πως ξέρουμε ότι όλες αυτές τις θεωρίες ( όμορφες θεωρίες) θα μπορούσε να τις πραγματοποιήσει αν ποτέ γινόταν κυβέρνηση;;;;;Και ο Τσίπρας μου έλεγε όμορφα πράγματα , για επαναφορά του μισθού στα προηγούμενα , για αποκατάσταση των αδικιών στα εργασιακά και ένα κάρο άλλες μαλακίες ...εδώ έφτασε η Φώφη να γίνει αντιμνημονιακή και να μην υπογράφει την μείωση των συντάξεων Γιατί λοιπόν να τα κάνει ο Κουτσόύμπας πραγματικότητα;;;;;;Γιατί να πιστέψω έναν πολιτικό χώρο που ξέρουμε οι πάντες ότι δεν θέλει να κυβερνήσει επ ουδενί.Πως άλλωστε να ήθελε κάτι τέτοιο αφού την επόμενη μέρα θα έπρεπε να ανατραπούν όλα όσα εκ του ασφαλούς υποστηρίζει

Γι αυτό είπα πριν κάντε προτάσεις , για να δούμε τελικά τι υπάρχει αυτή την στιγμή που θα ήταν ικανό να μας βγάλει από το τέλμα.
Εγώ λέω δεν υπάρχει , ο Γιώργος είπε το ΚΚΕ , εσύ μου μιλάς γενικά και αόριστα , πριν λίγες μέρες ο Ευριπίδης είπε οι συνταγματάρχες .....για να δούμε και άλλες απόψεις και στο τέλος ας κάνουμε μία σούμα να δούμε ποια είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα........εγώ πάντως με τις θεωρίες έχω τελειώσει προ πολλού:)

Last edited by a moderator:
διονυση θα στο πω απλα αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ.αλλα ας μας πουν κι οι αλλοι που κρινουν τους παντες και τα παντα τι ψηφιζαν τοσα χρονια και τι θα ψηφισουν στις επομενες εκλογες.οσον αφορα το κκε ειναι το κομμα των πουθεναδων γιατι ειναι το μονο πραγματικα κομμα που δεν θελει με τιποτα να βγει να κυβερνησει.γι αυτο τα ποσοστα του ειναι μονιμως ασανσερ.ειναι κι αυτο ενα κομμα που μονο στην κριτικη μενει κι οταν ερθει η ωρα της ευθυνης ειναι σαν τον ποντιο πιλατο.νιπτει τας χειρας του

Γι αυτό είπα πριν κάντε προτάσεις , για να δούμε τελικά τι υπάρχει αυτή την στιγμή που θα ήταν ικανό να μας βγάλει από το τέλμα.
Εγώ λέω δεν υπάρχει , ο Γιώργος είπε το ΚΚΕ , εσύ μου μιλάς γενικά και αόριστα , πριν λίγες μέρες ο Ευριπίδης είπε οι συνταγματάρχες .....για να δούμε και άλλες απόψεις και στο τέλος ας κάνουμε μία σούμα να δούμε ποια είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα........εγώ πάντως με τις θεωρίες έχω τελειώσει προ πολλού:)

Δηλαδή θέλεις να σου πω συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο ποιος θα μας σώσει ; Ζήτησες να πούμε τι προτείνουμε και όχι ποιον προτείνουμε.
Αυτά που έγραψα παραπάνω δεν είναι θεωρίες και αόριστες γενικότητες.Είναι οι αρχές της δημοκρατίας από αρχαιοτάτων χρόνων την οποία εμείς κάναμε κουρέλι .Είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες πρέπει να ξαναπατήσουμε αν θέλουμε αργά και σταθερά να ξανακερδίσουμε αυτά που χάθηκαν.Θέλει χρόνο και προσπάθεια.Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε και σωτήρες.Βέβαια μοιάζει πολύ ρομαντικό αλλά και πολύ ουτοπικό να πιστέψω οτι μπορεί αυτός ο λαός να ξαναμπεί σε μια τέτοια διαδικασία έτσι όπως έχει μάθει σήμερα.
Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων όταν άρχισαν να υπογράφονται τα μνημόνια και να χάνονται οι κατακτήσεις δεκαετιών.Τι θέλουμε δηλαδή τώρα; τον ερχομό του Μεσσία ;
Όσο κλωσάμε αυγά θα μας πηδάνε.Αν μας αρέσει καθόμαστε ,όπως και γίνεται. Θέλουμε εδώ και τώρα ανατροπή ; ας το δείξουμε πρώτα οτι το θέλουμε .
Ουτε αυτό ; τότε άλλοι θα φεύγουν για το εξωτερικό και άλλοι θα συζητάμε μια ζωή ........vah.

Ο Διονύσης ψάχνει τον κυβερνήτη με το μαγικό ραβδάκι, που θα ξυπνήσει ένα πρωί κ θα του τα έχει λύσει όλα τα προβλήματα. Αυτό ακριβώς ψηφίζει ο Έλληνας τα τελευταία 40 χρόνια. Εδώ μας είπε ότι ο αγώνας κ η πάλη δεν έχει νόημα, μόνο η ψήφος λέει μετράει... :-)

Ο Διονύσης ψάχνει τον κυβερνήτη με το μαγικό ραβδάκι, που θα ξυπνήσει ένα πρωί κ θα του τα έχει λύσει όλα τα προβλήματα. Αυτό ακριβώς ψηφίζει ο Έλληνας τα τελευταία 40 χρόνια. Εδώ μας είπε ότι ο αγώνας κ η πάλη δεν έχει νόημα, μόνο η ψήφος λέει μετράει... :)

Είσαι να πάμε να του κάνουμε το μαγαζί καλοκαιρινό ;.sarcastic.

Παντος παιδια αν δεν κανουμε κατι εμεις ολοι δεν αλλαζει κατι στην Ελλαδα ειμαι απο του ανθρωπους που καθε τεταρτη πολεμαμε με τα κορακια στα ειρηνοδικια,ασκετα αν λενε οτι δεν κανουν
κατασκεσεις οποτε μονο με αγωνα για τα δικαιωματα μας και οχι κοματικα απλα ενωμενοι σε κοινο σκοπο την σωτηρια της πατριδας μας απο τους ανθελληνες

ειναι κι αυτο ενα κομμα που μονο στην κριτικη μενει κι οταν ερθει η ωρα της ευθυνης ειναι σαν τον ποντιο πιλατο.νιπτει τας χειρας του
Ενδιαφέρον. Θα μας δώσεις ένα παράδειγμα; :-)

http://www.mixanitouxronou.gr/epta-...n-i-astinomia-evgale-ta-kastana-apo-ti-fotia/

Είμαι πια πολύ σίγουρος οτι στη χώρα θα μπει τάξη.Θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα.
Επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες θα πληρώσουν.
Καλά ρε τσογλάνια υπεύθυνοι της αστυνομίας και όποιας άλλης αρχής θέλετε ,στείλατε όλους αυτούς για να συλλάβουν έναν καστανά ; και μετά λέτε γιατί έχετε βαφτιστεί στη συνείδηση του λαού σαν μπάτσοι .......

Ενδιαφέρον. Θα μας δώσεις ένα παράδειγμα; :)
το οχι σε ολα κι εξω απ ολα χωρις αντιπροτασεις απλα παμε οπου μας βγαλει ο γυαλος καλο ειναι αλλα το εκανε κι ο συριζα και τελικα ψηφισε μνημονια.αφου θελει το λαο κυριαρχο γιατι δεν συγκυβερνει να δουμε τι αντιπροτεινει? αλλα εχουμε μεινει στην επανασταση των μπολσεβικων η οποια κι αυτη απετυχε και στα λογια των πατερων λενιν και μαρξ οπου και οι ιδιοι εκαναν τους πλουσιους πλουσιοτερους και τους φτωχους φτωχοτερους.θελετε η μαλλον θελουμε ολοι σωστο σοσιαλιστικο κρατος αλλα οχι στυλ αντρεοπασοκ??τοτε φιλοι μου καλοι καλο θα ειναι να κοιταμε προς σουηδια μερια.οχι οτι ειναι το ιδεατο αλλα τουλαχιστον υπαρχει κοινωνικη μεριμνα πραγματικη και με το παραπανω

εσυ ρε γιωργο θα μας πεις τελικα ποιον θα ηθελες στην κυβερνηση απ τα σημερινα κομματα? γιατι ωραιος ο διαλογος αλλα αποψη δεν σ εχω ακουσει ακομα να λες

Ναι είμαι γνωστός για τις υπεκφυγές μου:-)
Η παραπάνω ανάλυση σου είναι όλα τα λεφτά.
Γιατί δεν συγκυβερνάει...χαχαχα...σε καλό σου βραδιάτικα :-)

χαρηκα που σ εκανα και γελασες αλλα παλι δεν απαντας.μου θυμιζεις του γερους του μαπετ σοου που το μονο που κανουν ειναι να κριτικαρουν τους αλλους χωρις να εχουν αποψη

Δυστυχως η αληθεια ειναι παρα πολυ απλη, αλλα δεν θελουμε να την κατανοησουμε. Μια ζωη ψαχνουμε σωτηρες, πατερουληδες να μας παρουν απο το χερι και να μας προφυλαξουν απο τις κακοτοπιες. Το ερωτημα λοιπον δεν ειναι ποιος θα μας βγαλει απο το τελμα, αλλα το πως θα ωριμασουμε σαν κοινωνια για να μην την παταμε και να πεφτουμε σε τελματα.

Status
Not open for further replies.
Back