Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δυστυχως η αληθεια ειναι παρα πολυ απλη, αλλα δεν θελουμε να την κατανοησουμε. Μια ζωη ψαχνουμε σωτηρες, πατερουληδες να μας παρουν απο το χερι και να μας προφυλαξουν απο τις κακοτοπιες. Το ερωτημα λοιπον δεν ειναι ποιος θα μας βγαλει απο το τελμα, αλλα το πως θα ωριμασουμε σαν κοινωνια για να μην την παταμε και να πεφτουμε σε τελματα.
Ούτε εσύ δίνεις σαφή απάντηση.
Κάναμε λάθη , ήμασταν ανώριμοι , πιστέψαμε τους λάθους ανθρώπους και τελικά την πατήσαμε .
Τώρα απο εδώ και πέρα τι κάνουμε ρε Βίκτωρα;;;;
Δηλαδή αν ωριμάσουμε σαν κοινωνία και γίνουμε απο εδώ και στο εξής πιο προσεκτικοί θα βγούμε από το τέλμα έτσι ως δια μαγείας;;;;;ανεξαρτήτου ηγέτη ή πολιτικού χώρου;;;;;

η ολη σου απαντηση ειναι κριτικη με ολιγον ειρωνευτικη διαθεση
Δεκτών, θα προσπαθήσω να το διορθώσω. Είναι κάπως ατελέσφορες αυτές οι συζητήσεις γιατί συνήθως αντί να εμβαθύνουμε στα γραφόμενα του άλλου, διαβάζουμε βιαστικά και "πασαλείβουμε". Καταλαμβανόμαστε από το πάθος να γράψουμε την γνώμη μας και ίσως δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή σε αυτό που γράφει ο άλλος, δεν βοηθάει ίσως τόσο και ο γραπτός λόγος.

Last edited by a moderator:
Ούτε εσύ δίνεις σαφή απάντηση.
Κάναμε λάθη , ήμασταν ανώριμοι , πιστέψαμε τους λάθους ανθρώπους και τελικά την πατήσαμε .
Τώρα απο εδώ και πέρα τι κάνουμε ρε Βίκτωρα;;;;
Δηλαδή αν ωριμάσουμε σαν κοινωνία και γίνουμε απο εδώ και στο εξής πιο προσεκτικοί θα βγούμε από το τέλμα έτσι ως δια μαγείας;;;;;ανεξαρτήτου ηγέτη ή πολιτικού χώρου;;;;;

Ξεκινας απο τη παραδοχη οτι θα πρεπει να κανουμε εμεις κατι, ωστε να βρεθει καποιος ο οποιος θα κανει μαγικα. Δεν πιστεψαμε λαθος ανθρωπους, πιστεψαμε ανθρωπους ενω επρεπε να πιστευουμε εμεις τον εαυτο μας. Πως θα ξεριζωσεις τα κακως κειμενα της κοινωνιας μας, που ειναι αποτελεσμα δεκαετιων, μη σου πω αιωνων; Αν αυριο αναλαβεις εσυ Πρωθυπουργος, και βρεθουν ως δια μαγειας λεφτα και σβησεις το χρεος, θα αλλαζε κατι στην κοινωνια; Στις αξιες μας; Στο πως συναναστρεφομαστε με τους αλλους; Στο ποσο σεβομαστε τον γυρω μας, και το ποσο αλτρουισμο δειχνουμε αν χρειαστει ωστε να παει μπροστα κατι;

συμπαθάτε με αλλά:
αγώνας και πάλη,ωριμότητα ανωριμότητα,ο μεγάλος ηγέτης,το ιδανικό κόμμα δεν υπάρχουν απλά υπάρχουν για να συζητάμε
η απάντηση στους πρώην και τους νυν πρέπει να είναι ίδια μ αυτή που μας επιβάλλουν και δεν είναι καθόλου δύσκολη
κατά πόσο θα ισχύσει;;;;; πως θα το αλλάξουν;;;; όλα γίνονται μ αυτούς αλλά 1ον τους στοιχίζει πάρα πολύ και 2ονκάτι θα κερδίσει ο λαός
<<Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείαςσε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε την Τρίτη το βράδυ ότι η Πολιτεία όφειλε να είχε εκδώσει από την 21η Μαΐου 2015 υπουργική απόφαση και να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας μετά το τέλος της διάσκεψης δημοσίευσαν την υπ΄αριθμ. 4446/2015 απόφαση, το πλήρες κείμενο της οποίας θα γνωστοποιηθεί την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια ακύρωσε την παράλειψη της Πολιτείας να προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ παράλληλα όρισαν χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η κυβέρνηση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την 21η Μαΐου 2015.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 13 φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας και ζητούσαν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η άρνηση της κυβέρνησης να εκδώσει -ανά διετία όπως είχε υποχρέωση- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.>>
από το nooz.gr

Όλα τα ΜΜΕ έχουν μείνει στο "ευχαριστώ" της Μέρκελ στον Σόιμπλε. Κανείς δεν σχολίασε τη φράση που έχω παραθέσει με έντονους χαρακτήρες και υπογραμμισμένη. Για μένα αυτή η φράση δείχνει ξεκάθαρα και επίσημα πλέον ποιος μας κυβερνά και η λέξη "επιβολή" δείχνει και με ποιον τρόπο μας κυβερνά. Από εκεί και πέρα δεν ψάχνομαι άλλο με βαθυστόχαστες αναλύσεις... Το έχω χωνέψει πλέον αφού αποδείχτηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με καμμιά κυβέρνηση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ...
«O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμμετείχε σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση της ελληνικής κρίσης αλλά και στην επιβολή των γερμανικών θέσεων» τόνισε η Μέρκελ.

Πηγή: Μέρκελ: Ευχαριστώ τον Σόιμπλε για την επίλυση της ελληνικής κρίσης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/24071...in-epilysi-tis-ellinikis-krisis#ixzz3uSnbH8vw

Last edited:
Για μένα αυτή η φράση δείχνει ξεκάθαρα και επίσημα πλέον ποιος μας κυβερνά και η λέξη "επιβολή" δείχνει και με ποιον τρόπο μας κυβερνά. Από εκεί και πέρα δεν ψάχνομαι άλλο με βαθυστόχαστες αναλύσεις... Το έχω χωνέψει πλέον αφού αποδείχτηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με καμμιά κυβέρνηση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ...
Ακριβώς αυτό.
Τίποτα δεν θα αλλάξει.
Σφάλαμε και θα υποστούμε τις συνέπειες

Σφαλλαμε, θα υποστουμε τις συνεπειες. Να ωριμασουμε εως κοινωνια ωστε να μη χρειαστει και αλλοι μετα απο μας να ξανασφαλλουν και να υποστουν συνεπειες δε παιζει;

Σφαλλαμε, θα υποστουμε τις συνεπειες. Να ωριμασουμε εως κοινωνια ωστε να μη χρειαστει και αλλοι μετα απο μας να ξανασφαλλουν και να υποστουν συνεπειες δε παιζει;
Όχι. Όποιος μας ξαναπεί Ζάπεια και Θεσαλονίκες, θα βγει πάλι με χίλια ... ;) Εννοείται εντός Ευρώπης και € ... .banana.

Kαι για να στο τραβηξω και λιγο παραπανω, και εντος Ρωσικης Ομοσπονδιας τωρα. Κοτζαμ Κωσταντινουπολη θα μας χαρισουν (κατοικημενη παρακαλω - κατα το επιπλωμενη), οποτε ποια Ζαππεια και αηδιες....sarcastic.

Εγώ δεν έχω σφάλει(νομίζω δηλαδή),αλλά γουστάρω να υποστώ συνέπειες!!!
Όχι παίδες,μοιρολάτρες που περιμένουν την δευτέρα παρουσία,πότε δηλαδή η ΕΕ θα μας κάνει πάλι 90΄s, δεν πρέπει να γίνουμε!
Μόνο Λεβέντη λοιπόν,που μας τα έλεγε,που είναι φρέσκο πολιτικό πρόσωπο,έχει ένσημα και αναλαμβάνει την ιστορική του ευθύνη ζητώντας κυβέρνηση τεχνοκρατών.sarcastic.

Αισιοδοξία Διονύση!!
Αισιοδοξία Χρήστο όταν βλέπεις έστω και ένα ελάχιστο "φως".
Όταν δεν βλέπεις απολύτως τίποτα το μόνο που μένει είναι να δημιουργήσεις φανταστικές ελπίδες μέσα από ανέφικτες προτάσεις.
Παλιοσειρές σαν και εμένα έχουν τελειώσει με το φανταστικό εδω και αρκετά χρόνια και έχουν προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Kαι ομως, η αισιοδοξια ειναι αυτη που θα σε βγαλει απο το τελμα. Διαβασε το μυθο του Αισωπου με το καρο που κολλησε στη λασπη, και κανε το συσχετισμο στο παρον.

Δεν υπαρχει αλλος τροπος, δυστυχως. Ουτε σωτηρες.

Kαι ομως, η αισιοδοξια ειναι αυτη που θα σε βγαλει απο το τελμα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα σε βγάλει η αισιοδοξία από αυτό που είμαστε σήμερα , ούτε μια στο εκατομμύριο !!!!!
Η αισιοδοξία είναι ένα ανθρώπινο "κατασκεύασμα" προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής και γενικά να μην πέσει σε απάθεια και απελπισία .Κατά συνέπεια καλά κάνουν οι άνθρωποι και αισιοδοξούν ( και εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος).
Είναι λάθος όμως όταν χρησιμοποιούμε την αισιοδοξία σαν "εργαλείο" φυγής από την πραγματικότητα.Είναι λάθος να λέμε ότι θα φτιάξουν τα πράγματα ενώ είναι σίγουρο ότι, στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον ,δεν θα φτιάξουν.Κατά συνέπεια είναι τραγικό λάθος να υποτιμούμε την πραγματικότητα που βιώνουμε κρατώντας μια "υποκριτικά" αισιόδοξη στάση.
Φυσικά δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε , δεν σταματάμε να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο και φυσικά δεν σταματάμε να ελπίζουμε......αυτή είναι η φύση μας άλλωστε!!!!!

Last edited by a moderator:
Ας πουμε οτι την αισιοδοξια την αντιλαμβανομαστε διαφορετικα. Δεν ειπα σε καμμια περιπτωση να εισαι αιθεροβαμων, απλα να εισαι αισιοδοξος.

Και για να στο αναλυσω, και οι δυο μπορει να παλευουμε το ιδιο. Εσυ ομως να βλεπεις το ποτηρι μισογεματο, και γω μισοαδειο. Το ιδιο νερο εχει μεσα, εξαρταται ομως πως το κοιτας. Η αισιοδοξια και η μη απαθεια θα μας βγαλουν απο τη δυσκολη θεση. Απαθεια οπως την αντιλαμβανομαι εγω, δηλαδη κλεινω τα ματια και περιμενω να γυρισουν ολα οπως πριν, αντι να προσπαθησω να κανω εγω κατι να βελτιωθει η θεση μου και ει δυνατον και των γυρω μου.

Αισιοδοξία Χρήστο όταν βλέπεις έστω και ένα ελάχιστο "φως".
Όταν δεν βλέπεις απολύτως τίποτα το μόνο που μένει είναι να δημιουργήσεις φανταστικές ελπίδες μέσα από ανέφικτες προτάσεις.
Παλιοσειρές σαν και εμένα έχουν τελειώσει με το φανταστικό εδω και αρκετά χρόνια και έχουν προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Προφανώς και ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την αισιοδοξία οπως είπε και ο Βίκτωρας.Εγώ την αντιλαμβάνομαι σαν μια κινητήρια δύναμη στη ζωή μου..Ούτε σαν εργαλείο,ούτε σαν κάποιο υποκριτικό ή οπιούχο κατασκεύασμα του μυαλού μου.Αλλοι άνθρωποι έχουν σαν κινητήρια δύναμη το μίσος,τη ματαιοδοξία,το φθόνο,κ.ά.
Ελάχιστο "φως"...Είναι αυτό που αντικρίζουμε στα μάτια των ανθρώπων που αγαπάμε,ανθρώπων που μας εμπνέουν με την στάση τους,ανθρώπων που θαυμάζουμε!
Διονύση αναφέρεις πως τα πράγματα στο κοντινό τουλαχιστον μέλλον δεν θα φτιάξουν σίγουρα!
Πολύ αισιόδοξο σε βρισκω στο οτι θα φτιάξουν κάποια στιγμή!:)

Η συζήτηση επεκτάθηκε και αυτό είναι πολύ ωραίο:) , όμως ας θυμηθούμε λιγάκι σε ποια σημεία διαφωνούμε.
Εγώ υποστήριξα ότι μετά και από τα τελευταία γεγονότα με την νέα κυβέρνηση δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μας βγάλει από την θέση που είμαστε...... δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.
Εσείς υποστηρίξατε ότι με την ωρίμανση μας ως πολίτες και με όπλο την αισιοδοξία θα βγούμε από το τέλμα κάποια στιγμή στο μέλλον.
...Και αναρωτιέμαι λοιπόν!!!!!Με ποιους πολιτικούς θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά;;;;;;;;
Ρώτησα επανειλημμένως με ποιους ή πως νομίζετε ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να υπάρξουν δουλειές , αξιοπρεπείς μισθοί , ανάπτυξη κλπ κλπ.
Εκτός από αοριστίες πήρα και την απάντηση , "αισιοδοξία":):)
Εγώ συνεχίζω να επιμένω λοιπόν ότι χρειάζονται ηγέτες ικανοί , θαρραλέοι , και προπάντων οραματιστές που να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού με πράξεις .΄Οσο δεν υπάρχουν τέτοιοι τότε εγώ δεν έχω να περιμένω τίποτα.Η αισιοδοξία δεν είναι αρκετή όσο και αν συμφωνώ με τον Χρήστο ότι βασικό συστατικό της ζωής είναι η ελπίδα .

Η αισιοδοξια χαθηκε οπως και η Γαλανολευκη που την πηρε ο αερας το 1996 στα Ιμια συμφωνα με τις δηλωσεις του γνωστου αγριοχοιρου
Και πως να μην χαθει αλλωστε οταν =

στον περιγυρο σου υπαρχουν δεκαδες ανεργοι 2 και 3 χρονια ψαχνοντας απελπισμενα για ενα μεροκαματο

οταν βλεπεις εργοστασια στον Ασπροπυργο-Οινοφυτα -Ελευσινα και γενικα σε ολη την Ελλαδα που ειναι αραχνιασμενα

οταν πολυεθνικες παραμενουν σε λειτουργια και προσλαμβανουν υπαλληλους με μισθους Ουγκαντας και ωραριο μεχρι τελικης πτωσεως

οταν εχουν χαθει ολα τα εργατικα δικαιωματα και οι απειλες για απολυση εχει γινει μαστιχα στο στομα των εργοδοτων
οταν τα λεφτα που πρεπει να πεσουν στην αγορα ωστε να κινηθει λιγο
πηγαινουν κατευθειαν στις τραπεζες και στους Εργολαβους ?

οταν ο φτωχος ο μικρομεσαιος εγινε ζητιανος για ενα γευμα απο το συσσιτιο σε αντιθεση με τον πλουσιο που εγινε πλουσιοτερος

οταν ακους εξαγγελιες της Κυβερνησης για αυξησεις στον μισθο του κομματικου στρατου χωρις καμια αντιδραση απο μερους τους αφου ξερουν οτι ο γειτονας ο συγγενης και ο φιλος τους παραμενει ανεργος η με μισθο της πεινας ?
Ποιο ειναι το μελλον της Νεολαιας σε αυτην την χωρα ?
Εμεις την φαγαμε την πικρα και την βιωνουμε εδω και χρονια αλλα απο την αλλη σκεφτομαστε οτι δεν υπαρχει και αλλη λυση οσο παραμενουμε προσκυνητες της ΕΕ και των ξενων τοκογλυφων
Οι νεες γενιες γιατι να ζησουν και αυτοι το ιδιο ?

Status
Not open for further replies.
Back