Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το κράτος το ταΐζουμε πολλά χρόνια και αυτό ΔΕΝ φρόντισε (κατά δηλωσή του) ούτε και στις δύσκολες στιγμές, να μαγκώσει τη φοροδιαφυγή.
Δεν εφαρμόζει τις λύσεις που προτείνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και συνεχίζει τις παλινωδίες που φέρνουν τα αποτελέσματα που ζούμε.
Δεν θέλω απόδειξη αλλά δεν θέλω τον επαγγελματία να συνεχίζει να τον παρακρατεί.....μετά από 30 χρόνια ασυδοσίας στις συναλλαγές, καιρός να μπει δάκτυλο και σε αυτούς που μάζευαν παράνομα τους φόρους και δεν τους απέδιδαν....
Φταίνε σαφώς οι εκάστοτε κυβερνώντες αλλά αν υπήρχε μεγαλύτερο Ταμείο, ίσως να μας έπιαναν το κ@λ@ πιό χαλαρά...

Αν δε κοψεις ομως αποδειξει, πως θα αποδωσεις ΦΠΑ? Αρα, η θα κοψεις αποδειξη, και θα αποδωσεις ΦΠΑ, ειτε οχι και δεν θα αποδωσεις. Σε γενικες γραμμες ομως δεν λεμε ολοι μας κατι διαφορετικο.

Βίκτωρα η υπερφορολόγηση φέρνει την φοροδιαφυγή , είναι νόμος της αγοράς τελεία και παύλα.
Θα σου δώσω ένα απλοϊκό παράδειγμα για το οικονομικό έτος 2015.
Ξεκινάει λοιπόν το 2015 με χίλια δυο προβλήματα , με αναδουλειές , με capital control, με τεράστια έλλειψη προϊόντων και με καθολική καθίζηση της αγοράς.
Εχεις φροντίσει σαν παλιοσειρά έμπορας που είσαι να έχεις κάνει το σκατό σου παξιμάδι και να έχεις πληρώσει όλες τις εισφορές σου , τους φόρους σου , το ΤΕΒΕ σου κλπ κλπ κλπ γιατί δεν γουστάρεις να χρωστάς και γιατί έχεις μάθει ότι τις υποχρεώσεις σου πρέπει να τις πληρώνεις και ας μην σου μένει φράγκο.
Εκεί λοιπόν που κάθεσαι ανήμπορος και κλαις την μοίρα σου έρχεται ένα χαρτί απο την εφορία που λεει ότι οφείλεις 1000 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος έτους 2013.
Πριν καν συνέλθεις από το σοκ και αφού έχεις σηκώσει από τα έτοιμα και έχεις πληρώσει το χιλιάρικο , ξαναέρχεται ο ταχυδρόμος και φέρνει πάλι ένα χαρτί που λέει ότι χρωστάς άλλα 1000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος για το τρέχον έτος.Πας δανείζεσαι , κόβεις από δω κόβεις από κει και πας και το πληρώνεις και αυτό.
Πριν καν ξεκινήσει η χρονιά εχεις κληθεί να πληρώσεις δυο χιλιάρικα χαράτσια χωρίς να σε έχει ρωτήσει κανείς αν έχεις κόψει έστω και ένα ευρώ απόδειξη ή τιμολόγιο.
Αφού λοιπόν έχεις χάσει τελείως την μπάλα , σου έρχεται και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σου λέει ότι απο δω και πέρα θα δίνεις 100% προκαταβολή φόρου απο τα κέρδη σου.

Πραγματικά ρε φίλε μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο επαγγελματίας μετά από αυτά και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή , δεν κόβει αποδείξεις;;;;;;.fff..fff.

Mα στο λεω και παραπανω, δεν διαφωνω. Δεν τα ζω απο μεσα, οπως εσυ, αλλα δεν εχω το κεφαλι στην αμμο, εχω φιλους, γνωστους, και τα ακουω και τα βλεπω. Τωρα ετσι οπως ειναι η κατασταση, λογικο ειναι να αποφευγεις οτι μπορεις λογω αυτοσυντηρησης πια. Απλα σου λεω οτι η κατασταση δεν ηταν παντα ετσι, υπηρξαν και καλες μερες, και λεφτα στην αγορα μπολικα. Ομως ουτε τοτε πολλοι επαγγελματιες δεν ηταν συνεπεις, και ειδικα σε ενα φορο οπως τον ΦΠΑ που τον πληρωνει ο πελατης, και τον αποδιδει ο επαγγελματιας.

Απλα σου λεω οτι η κατασταση δεν ηταν παντα ετσι, υπηρξαν και καλες μερες, και λεφτα στην αγορα μπολικα. Ομως ουτε τοτε πολλοι επαγγελματιες δεν ηταν συνεπεις, και ειδικα σε ενα φορο οπως τον ΦΠΑ που τον πληρωνει ο πελατης, και τον αποδιδει ο επαγγελματιας.
Θα διαφωνήσω εδώ και θα σου εξηγήσω γιατί.
Επειδή έχω ζήσει όλες τις εποχές (πληρώνω ΤΕΒΕ ανελλιπώς απο το 1986) σε πληροφορώ ότι όταν βγάζαμε λεφτά και η φορολόγηση μας ήταν φυσιολογική, γουστάραμε να κόβουμε τιμολόγια και αποδείξεις.
Θέλαμε να πληρώνουμε φόρους γιατί ήμασταν ικανοποιημένοι , θεωρούσαμε ότι για να απολαμβάνουμε τα οφέλη της δουλειάς μας έπρεπε να πληρωθεί και το κράτος το οποίο φιλοξενούσε τις δραστηριότητες μας.
Εγω φερειπείν παλιότερα πλήρωνα περισσότερο φπα και φόρους απ ότι τώρα , μόνο που τότε πλήρωνα λόγω μεγάλου τζίρου και όχι λόγω εξοντωτικής φορολόγησης όπως τώρα
Φυσικά δεν μιλάμε για εμπόρους λαμόγια οι οποίοι έκλεβαν και θα κλέβουν , μιλάμε για νομοταγής και νοικοκυραίους επαγγελματίες.

Αυτο ακριβως. Εγω μιλαω για λαμογια κυριως, οχι για νορμαλ ανθρωπους που στην ουσια βραζουμε στο ιδιο καζανι. Οταν εσυ γουσταρες να κοβεις αποδειξεις, επρεπε να ειχε καλλιεργηθει η φορολογικη συνειδηση στον Ελληνα. Σε ολα τα επιπεδα, ωστε να μη μπορει να βρισκει πατηματα ο καθε τυχαρπαστος υπουργος. Δυστυχως ομως, στο ξαναλεω, ειτε απο ενοχη, ειτε απο σιωπη, ολοι μαζι το θρεψαμε το τερας, και τωρα δεν παλευεται.

Να ρωτήσω εγώ τώρα:Και πως ξέρουμε ποιος "μικρός" επαγγελματίας δεν ήταν και δεν παραμένει λαμόγιο,δεν πλούτιζε τόσα χρόνια σε βάρος όλων των καλοπληρωτών;
Μηπως να ζητάμε Ε9 και εκκαθαριστικό πριν ψωνήσουμε;
Επειδή έφτασαν γιορτές και όλο κ κάτι μικροπραγματα θα ψωνήσουμε πως μπορεί να με πείσει ένας ελ.επαγγελματίας να τον προτιμήσω από μια πολυεθνική;

αλλα εγω θελω να ρωτησω κατι.τωρα με αυτο το συμφωνο συμβιωσης οι ομοφυλοφιλοι που θα συζουν θα ζητανε και υιοθεσιες?και αυριο μεθαυριο τι θα λενε στα παιδακια.και αυτο το παιδακι πως θα το αντιμετωπισει?θα εχει τραυματα στην ψυχη του αμα βλεπει 2 μπαμπαδες και 2 μαμαδες η θα του λενε οτι αυτο ειναι το φυσιολογικο κι εμεις ειμαστε το παρα φυση.ε ναι φιλοι μου σ αυτο το θεμα δεν ειμαι προοδευτικος.οπως λενε και 10 εντολες τιμα τον πατερα σου και τη μητερα σου οχι τους μπαμπαδες σου και τις μαμαδες σου.και οποιος θελει να με πει ρατσιστη να μου πει εναντιον ποιας ρατσας

αλλα εγω θελω να ρωτησω κατι.τωρα με αυτο το συμφωνο συμβιωσης οι ομοφυλοφιλοι που θα συζουν θα ζητανε και υιοθεσιες?και αυριο μεθαυριο τι θα λενε στα παιδακια.και αυτο το παιδακι πως θα το αντιμετωπισει?θα εχει τραυματα στην ψυχη του αμα βλεπει 2 μπαμπαδες και 2 μαμαδες η θα του λενε οτι αυτο ειναι το φυσιολογικο κι εμεις ειμαστε το παρα φυση.ε ναι φιλοι μου σ αυτο το θεμα δεν ειμαι προοδευτικος.οπως λενε και 10 εντολες τιμα τον πατερα σου και τη μητερα σου οχι τους μπαμπαδες σου και τις μαμαδες σου.και οποιος θελει να με πει ρατσιστη να μου πει εναντιον ποιας ρατσας
Συμφωνώ Ευριπίδη.Δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα.
Το παιδακι όταν έρθει η ώρα να πάει σχολείο φαντάζεστε τι εχει να ακουσει από τα αλλα παιδιά??
Η όταν του λενε πως λενε την μάνα σου τι θα λέει??

τασο δεν ειναι θεμα φιλε μου η κοροιδια.κατα ενα μεγαλο ποσοστο αυτο μπορει και να ξεπεραστει.το θεμα ειναι οτι αρχιζουμε και τα ισοπεδωνουμε ολα.οι αντρες γινονται γυναικες οι γυναικες αντρες,στην τηλεοραση προβαλουν την ομοφυλοφιλια ασυστολα ως κατι το φυσιολογικο κι εμας ξεπερασμενους.αν προσεξεις στην ελληνικη τηλεοραση στις περισσοτερς εκπομπες για να μην πω σε ολες υπαρχουν ομοφυλοφιλοι.κι οταν σε εργα δειχνουν αντρα με αντρα και γυναικα με γυναικα γιατι τωρα δειχνουν τετοιες σκηνες και απογευματινες ωρες τι θ απαντησω στο παιδι μου αμα ρωτησει τι γινετε εδω μπαμπα.γιατι αλλιως εξηγεις το φυσιολογικο κι αλλιως το παραλογο.και μιλαω για μια σκηνη με φιλι οχι κατι αλλο.γι αυτο σου λεω η κοροιδια ξεπερνιετε η ισοπεδωση των ηθικων αρχων και της προκλησης δεν ξεπερνιετε.στον ιδιωτικο σου χωρο κανε οτι θες.μην προκαλεις ομως και μην υπερηφανευεσε.δεν ειναι ωραιο.οπως επισης μ ενοχλει και φυσιολογικο ζευγαρι που προκαλει δημοσια.περυσι ειχα παει να παρω τον ανηψιο μου απο το σχολειο 18 χρονων και ητανε ενα ζευγαρακι στην πορτα και μονο που δεν το εκαναν μεσημεριατικο στα καγκελα απανω.ε οχι ρε φιλε μου δεν ειναι ωραιο θεαμα.η προκληση γενικα μ ενοχλει.κι αυτο ενα παραπανω

Ακούστε κ αυτο όσοι δεν το ξέρετε. Κάπου διάβασα οτι ο μπομπ σφουγγαρακης στα κινούμενα σχέδια παντρεύτηκε το φίλο του..
Τι ακριβώς θέλουν να πουν στα παιδάκια δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω.Η τι παράδειγμα θέλουν να τους δώσουν..

Η Ελληνικη οικογενεια δεν ειναι τοσο αθωα οσο νομιζουμε. Ξυλοδαρμοι, μοιχειες, ψυχολογικη βια, ολα αυτα συμβαινουν ηδη και τα παιδια τετοιων οικογενειων περνανε τα μυρια οσα οταν βλεπουν μπαμπαδες να βαρανε μαμαδες, ή και τα ιδια. Το bullying στα σχολεια (οπως πολυ καλα ξερουμε ολοι) μπορει να συμβει στον οποιοδηποτε μαθητη, ειτε για εξωτερικη εμφανιση, ειτε για οποιαδηποτε διαφορετικοτητα. Προτου λοιπον αποφασισουμε αν θελουμε υιοθεσιες απο ομοφυλοφυλα ζευγαρια, ας αναλογιστουμε ολοι αν ενα τετοιο ζευγαρι μπορει να δωσει σε ενα παιδι την αγαπη που χρειαζεται, και αν ειναι προτιμητεο σε σχεση με τις εξαιρεσεις που αναφερα πιο πανω. Αν εστω και ενα παιδακι βρει την αγαπη και τη στοργη που χρειαζεται σε ενα τετοιο περιβαλλον, και γλυτωσει απο τους δρομους τοτε ειναι κερδος δε νομιζετε;

Υποψιν οτι ουτε και γω ειμαι υπερ, ουτε και κατα ομως, ειναι τοσα πολλα που πρεπει να σκεφτουμε σαν κοινωνια πριν αποφασισουμε...

Βίκτωρα συμφωνω οτι το υιοθετημένο παιδί μπορεί να γλιτωσει,μπορεί να εχει οτι παιχνίδια θελει,αγάπη στοργή και όλα τα καλά του κόσμου.Ομως μέσα του πως θα αισθανεται??
Εκτός κ αν αυτοί που τα υιοθετούν έχουν και 5-6 ψυχολόγους να εξηγήσουν στο παιδακι..Δεν ειναι τόσο απλό το θεμα νομίζω..

δηλαδη βικτωρα bullying δεν υπηρχε στην εποχη μας?απλα τοτε τον ελεγαν τσαμπουκα.και υπαρχει μονο στα σχολεια?δεν υπαρχει στο στρατο δεν υπαρχει στη δουλεια δεν υπαρχει παντου? ναι και βια υπαρχει και απ ολα υπαρχει υπαρχουν ομως ηθικες αξιες που δεν πρεπει να ισοπεδωνονται.αν ητανε το φυσιολογικο να γενναει ο αντρας θα γεννουσε.και να εισαι σιγουρος οτι οσον αφορα την ενδοοικογεν.βια εχουμε κανει προοδους σαν χωρα.τωρα ομως συμβαινει κατι πιο σοβαρο.εγω παντως δεν θα ηθελα αυριο ο γιος μου να μου φερει τον φιλο του σαν νυφη μου.εσενα αν σ αρεσει αυτο αφου δεν εισαι κατα μπραβο σου

Πριν απο 50 χρονια πχ, μπορουσες ανετα να σπασεις τη γυναικα σου στο ξυλο ετσι, επειδη ξυπνησες αναποδα. Μπορουσες να κανεις 10 οκαδες το παιδι επειδη εφερε κακους βαθμους. Φανταζομαι πως και τοτε ηταν ηθικες αξιες που δεν επρεπε να αλλαξουν, πολλοι αλλωστε θυμομαστε τους δασκαλους να σηκωνουν χερι πανω μας, στην παραμικρη αταξια. Σαφως και κανουμε προοδους σαν κοινωνια, αλλοιμονο αλλωστε αν δεν καναμε. Προς το παρον, διαβασε ξανα το σχολιο μου, οτι ειμαι υπερ του συμφωνου συμβιωσης, ακομα ομως δεν εχω σχηματισει γνωμη για το αν πρεπει να υιοθετουν παιδια.

Κανενας φανταζομαι λογικος γονιος δεν θα το ηθελε να ειναι gay το παιδι του, ουτε και γω αν ειχα παιδια. Αν ομως συνεβαινε, φανταζομαι οτι η πλειονοτητα εξ'υμων δε θα πετουσε το παιδι του εξω απο το σπιτι, ουτε θα το αποκληρωνε. Φανταζομαι. Σκεψου το τωρα αυτο πριν 50 χρονια, ποσα απο αυτα τα παιδια δεν θα τα ειχαν σακατεψει στο ξυλο.

Το σύμφωνο συμβίωσης που διευθετεί τα νομικά , τα περιουσιακά και γενικά τα πάντα που αφορούν και ένα οποιοδήποτε ζευγάρι δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας βρίσκει αντίθετους.
Όσον αφορά όμως το θέμα της υιοθεσίας είναι όντως ένα πολύπλοκο θέμα που θέλει αντιμετώπιση με ανοικτό μυαλό.
Κατ αρχας θα ήθελα να μου παραθέσει κάποιος κάποια επίσημη επιςτημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι το παιδί που μεγαλώνει με ομόφυλα ζευγάρια έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει ομοφυλόφιλο από ένα που μεγαλώνει σε μια "κανονική" οικογένεια.Διότι αν δεν υπάρχει τέτοια μελέτη ( που δεν υπάρχει ) τότε απλά λέμε τις προσωπικές μας απόψεις .
Η προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι οτι αν ένα παιδί μεγαλώνει με μέθυσο πατέρα δεν ειναι απαραίτητο να γινει μέθυσος , αν ο πατερας ειναι χαρτοπαίκτης , τεμπέλης , βίαιος , κλέφτης , ανώμαλος κλπ κλπ δεν νομιζω ότι θα γίνει και το παιδί του το ίδιο.
Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα ( συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) να μιλάμε για την ψυχική υγεία και γενικά για το καλό των παρατημένων ορφανών που βρίσκονται στα ορφανοτροφεία και ιδρύματα από την στιγμή που (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) δεν έχουμε ενδιαφερθεί ποτέ για αυτά , δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ πως ζουν αυτά τα παιδάκια στα ιδρύματα σε ένα "κρύο" και αφιλόξενο περιβάλλον , χωρίς αγάπη , φροντίδα κλπ.
Δεν νομίζω ότι ειναι σωστο να αφήνουμε τα ορφανοτροφεία να γεμίζουν παιδικές ψυχές αντι να τα αφηνουμε να μεγαλώσουν μαζι με ενα ομόφυλο ζευγάρι που σίγουρα θα του παρέχει πολλα περισσότερα απο το ορφανοτροφείο.

Επίσης να πω και κάτι άλλο.
Στην τελική αν δεχτούμε την άποψη ότι το αγορι που θα μεγαλώσει με δυο πατεράδες θα γινει και αυτό ομοφυλόφιλο , τι φοβόμαστε;;;;;;
Ότι θα βγει στην κοινωνία άλλος ένας ομοφυλόφιλος;;;;;Ε και;;;;;
Δεν μπορεί ένας ομοφυλόφιλος να ειναι χρήσιμο μελος της κοινωνίας μας;;;;Δεν μπορεί να ειναι ενας καλός γιατρός , νομικός , εκπαιδευτικός , φιλος;;;;;;;

συμφωνώ και διαφωνώ με την συζήτηση αλλά φεύγω για δουλειά και δεν μπορώ να γράψω πολλά.....μια κουβέντα μόνο
τι θα κάνατε αν σας τύχαινε;;;;; π.χ. γιός ομοφυλοφιλος και ήταν πυρηνικός επιστήμονας;;;;

Status
Not open for further replies.
Back