Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Διομυσ
Το σύμφωνο συμβίωσης που διευθετεί τα νομικά , τα περιουσιακά και γενικά τα πάντα που αφορούν και ένα οποιοδήποτε ζευγάρι δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας βρίσκει αντίθετους.
Όσον αφορά όμως το θέμα της υιοθεσίας είναι όντως ένα πολύπλοκο θέμα που θέλει αντιμετώπιση με ανοικτό μυαλό.
Κατ αρχας θα ήθελα να μου παραθέσει κάποιος κάποια επίσημη επιςτημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι το παιδί που μεγαλώνει με ομόφυλα ζευγάρια έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει ομοφυλόφιλο από ένα που μεγαλώνει σε μια "κανονική" οικογένεια.Διότι αν δεν υπάρχει τέτοια μελέτη ( που δεν υπάρχει ) τότε απλά λέμε τις προσωπικές μας απόψεις .
Η προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι οτι αν ένα παιδί μεγαλώνει με μέθυσο πατέρα δεν ειναι απαραίτητο να γινει μέθυσος , αν ο πατερας ειναι χαρτοπαίκτης , τεμπέλης , βίαιος , κλέφτης , ανώμαλος κλπ κλπ δεν νομιζω ότι θα γίνει και το παιδί του το ίδιο.
Απο εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα ( συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) να μιλάμε για την ψυχική υγεία και γενικά για το καλό των παρατημένων ορφανών που βρίσκονται στα ορφανοτροφεία και ιδρύματα από την στιγμή που (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) δεν έχουμε ενδιαφερθεί ποτέ για αυτά , δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ πως ζουν αυτά τα παιδάκια στα ιδρύματα σε ένα "κρύο" και αφιλόξενο περιβάλλον , χωρίς αγάπη , φροντίδα κλπ.
Δεν νομίζω ότι ειναι σωστο να αφήνουμε τα ορφανοτροφεία να γεμίζουν παιδικές ψυχές αντι να τα αφηνουμε να μεγαλώσουν μαζι με ενα ομόφυλο ζευγάρι που σίγουρα θα του παρέχει πολλα περισσότερα απο το ορφανοτροφείο.

Επίσης να πω και κάτι άλλο.
Στην τελική αν δεχτούμε την άποψη ότι το αγορι που θα μεγαλώσει με δυο πατεράδες θα γινει και αυτό ομοφυλόφιλο , τι φοβόμαστε;;;;;;
Ότι θα βγει στην κοινωνία άλλος ένας ομοφυλόφιλος;;;;;Ε και;;;;;
Δεν μπορεί ένας ομοφυλόφιλος να ειναι χρήσιμο μελος της κοινωνίας μας;;;;Δεν μπορεί να ειναι ενας καλός γιατρός , νομικός , εκπαιδευτικός , φιλος;;;;;;;
Διονύση αν προσεξεις λέω οτι στην προσωπική ζωή του ο καθένας ας κανει οτι θέλει.μην προκαλει.εξ ορισμού στην Ελλάδα ή υιοθεσία είναι πολύ δυσκολη.έχω 3-4 ζευγάρια αρκετά ευκαταστα χωρίς κανένα οικον.πρόβλημα κι έχουν προσπαθήσει αρκετές φορες να υιοθετ.όχι ενα αλλά και 2 και περισσότερα παιδάκια και απο την γραφειοκρατία δεν τα καταφέρνουν.όσον αφορα στην ερώτηση του Μάκη ελπίζω να μην μου τύχει αλλά αν τύχει δεν ξέρω πως θα αντιδρασω

Kαλημερα

Και γω ακαδημαικα θα απαντησω στην ερωτηση του Μακη. Λιγο θα την αντιστρεψω ομως, αν και προς χαρην της συζητησης, ειναι λαθος να απαντας με ερωτηση σε ερωτηση. Θεωρω οτι αλλα πραγματα προεχουν στην διαπαιδαγωγηση ενος παιδιου, και οχι η σεξουαλικη του αγωγη, την οποια παρεπιπτοντως εχουμε αφησει στον αυτοματο πιλοτο σαν οικογενεια. Προεχει να ειναι χρησιμο μελος στην οικογενεια και στην κοινωνια, και για μενα προεχει να του δωσει η οικογενεια την δυνατοτητα να αναπτυξει τις δυνατοτητες του και την κλιση του και οχι να του υποδυκνει την μετεπειτα πορεια του. Αν λοιπον ειχα ενα παιδι που οι προτιμησεις του ηταν διαφορετικες απο τις δικες μου, αναρωτιεμαι γιατι θα επρεπε να στεναχωριεμαι. Μηπως δεν ειναι το ιδιο παιδι που μεγαλωσε με τοσο κοπο και θυσιες; Νομιζω οτι στην Ελλαδα εχουμε με στρεβλη εικονα για τα παιδια μας, σαν μια δευτερη ευκαιρια να κανουμε οσα δε καναμε εμεις, ή σαν μια συνεχεια των οσων εχουμε καταφερει. Δυστυχως ομως ο ανθρωπος εχει δικη του προσωπικοτητα, και δεν ειναι ζυμαρι να τον φτιαξεις οπως θελεις οπως λανθασμενα πιστευουμε. Βλεπεις οικογενειες με παιδια που εχουν πανω τους ολα τα απωθημενα των γονιων τους, απο καλη προθεση πολλες φορες, αλλα και απο ξιπασια, επαρχιωτισμο, και κομπλεξ. Ποσοι θα αντεχαν πριν απο μερικα χρονια, αν το παιδι τους τους ελεγε οτι θελει να γινει πλανοδιος μουσικος, ηθοποιος, να γυρισει το κοσμο ταξιδευοντας, αντι για γιατρος-δικηγορος-καθηγητης; Ποσοι εδωσαν στο παιδι τους τη δυνατοτητα να αναπτυξει μια δεξιοτητα και μια κλιση που μπορει να εχει, αντι να το παρκαρουν δεξια αριστερα για δικη τους βολεψη; Στην περιπτωση μας, οι περισσοτεροι θα ηθελαν το παιδι τους να γινει ενας φοβερος γ@μιας οπως αρεσκονται να πιστευουν για τον εαυτο τους οι περισσοτεροι, ή μια καλη μανουλα αντιστοιχα. Δυστυχως ομως και παλι, σκεφτονται με το δικο τους μυαλο, και τα δικα τους θελω, αντι να σκεφτουν οτι το παιδι τους θα επρεπε να ζησει τη ζωη του βασει των δικων του επιλογων, και οχι μια ζωη που του διαλεξαν χωρις να το ρωτησουν.

Για μενα καλως ειναι τοσο δυσκολη η υιοθεσια παιδιων. Ομως, εφοσον καποιος πληρει τις προυποθεσεις, ειτε ειναι ζευγαρι, ειτε gay, ειτε ανυπαντρος, θα επρεπε να μπορει να υιοθετησει ενα παιδι. Οποιοδηποτε φυσιολογικο περιβαλλον σπιτιου ειναι σαφως ανωτερο απο ενα ιδρυμα, και ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν αρκετες χιλιαδες ανθρωποι που δεν εχουν οικογενειες, με τεραστια αποθεματα αγαπης να δωσουν.

Η παρακάτω άποψη είναι προσωπική και χωρίς καμία διάθεση αντιπαραθέσεων ή συμφωνίας. Μία από τις πιο σοφές κουβέντες σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, χθες καταλύθηκε οριστικά. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Για την πατρίδα φρόντισαν οι πολιτικοί, με την απόλυτη συνευθύνη μας ως ψηφοφόροι, τρομάρα μας. Για τη θρησκεία, με την ατομική πάντα έννοια στην ψυχή του καθενός από μας, φρόντισαν ο εκμοντερνισμός, ο εκμηδενισμός των πάντων και φυσικά το άλλοθι που δίνουν οι ρασοφόροι επαγγελματίες. Για την οικογένεια που προσωπικά την θεωρώ το Α και το Ω στην κοινωνική συνοχή και συνέχεια, φροντίσαμε όλοι. Δουλεύοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ για να έχουμε περισσότερα άχρηστα υλικά αγαθά, παρκάροντας τα παιδιά μας σε παππούδες, τηλεοράσεις και tablets μην ξοδεύοντας χρόνο μαζί τους, αφήνοντάς τα να κάνουν όποια μαλακία μπορεί να βλέπουν στον περίγυρό τους, για να μην αισθανθούν άβολα. Όμως βλέποντας τον βαλιανάτο να πανηγυρίζει χθες το βράδυ, μέσα στο μπουρδέλο που λέγεται βουλή των ελλήνων, βεβαιώθηκα πως αυτή η χώρα και το μέλλον της απλά δεν υφίσταται. Για να προλάβω τους προοδευτικούς και ανοιχτόμυαλους και χωρίς διάθεση διαξιφισμών, θα πω το εξής. Είναι δικαίωμα του καθενός στην κρεβατοκάμαρά του να κάνει ότι του γουστάρει και αν χρειαστεί, θα υπερασπιστώ αυτό του το δικαίωμα όσο μπορώ. Συναναστρέφομαι με ανθρώπους οι οποίοι κρατούν τις προτιμήσεις τους για τον ιδιωτικό τους χώρο και τους βγάζω το καπέλο επειδή είναι συνειδητοποιημένοι. Όμως το γεγονός ότι είναι απαράδεκτος ο ρατσισμός και το bullying που υφίσταντο τόσα χρόνια οι ομοφυλόφιλοι ή ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν νομική κατοχύρωση για κάποια θέματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας επιβάλλονται από όλα τα μέσα ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν τρέχει και τίποτα. Τέλος καλό θα ήταν όλοι οι πάνσοφοι ρήτορες, σχολιαστές και υπερασπιστές των αδυνάτων εκ του ασφαλούς και όντες μόνοι στη ζωή, να έχουν σε μια άκρη του μυαλού τους την περίπτωση να είχαν παιδιά. Γιατί τα πορίσματα και οι φανφάρες πρέπει να εκστομίζονται όταν έχουν φιλτραριστεί σφαιρικά. Τελευταία προσωπική εκτίμηση? Στις επόμενες δύο το πολύ γενιές, σε αυτόν τον τόπο δεν θα μιλούν ούτε ελληνικά. Και μάρτυς μου ο Θεός, μακριά από μένα ο χρυσαυγουλίτικος εθνικισμός.

οριστε κ μια φωτο μεσα απο την βουλη τω ελληνων χθες....
filia-valianatos.jpg

τι θα κάνατε αν σας τύχαινε;;;;; π.χ. γιός ομοφυλοφιλος και ήταν πυρηνικός επιστήμονας;;;;

Για να ήταν πυρηνικός επιστήμονας θα σήμαινε ότι θα προερχόταν από πλούσια έως πολύ πλούσια οικογένεια. Οπότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα αφού ο κύκλος και ο κοινωνικός περίγυρος μιας πολύ πλούσιας οικογένειας θα το αντιμετόπιζε αδιάφορα έως και φυσικά ... ;)

Εφόσον έχουν αυτη την σεξουαλική προτίμηση δεκτό το να ζήσουν μαζί.Τωρα το μόνο που εχει απομεινει ειναι να παντρεύονται αδέλφια,μανάδες με γιους,πατεράδες με κόρες κ οτι άλλη ανωμαλία..Κάποτε ίσως το ακούσουμε και αυτο σε αυτη την κοινωνία που ζούμε..
Πολλά γίνονται..Άσχετο αλλα ποιος το περίμενε οτι στην Ολλανδία υπάρχει νόμιμο κόμμα παιδεραστων και κανείς δεν βρέθηκε να τους πάρει το κεφάλι.
Έχουμε πολλά να δούμε ακομα κύριοι.Ακομα στην αρχή ειμαστε

Εφόσον έχουν αυτη την σεξουαλική προτίμηση δεκτό το να ζήσουν μαζί.Τωρα το μόνο που εχει απομεινει ειναι να παντρεύονται αδέλφια,μανάδες με γιους,πατεράδες με κόρες κ οτι άλλη ανωμαλία..Κάποτε ίσως το ακούσουμε και αυτο σε αυτη την κοινωνία που ζούμε..
Πολλά γίνονται..Άσχετο αλλα ποιος το περίμενε οτι στην Ολλανδία υπάρχει νόμιμο κόμμα παιδεραστων και κανείς δεν βρέθηκε να τους πάρει το κεφάλι.

http://ellinikahoaxes.gr/2013/07/29/νομιμοποιηθηκε-το-κομμα-παιδοφιλων-hoax/

http://ellinikahoaxes.gr/?s=γερμανια+Κτηνοβασια&submit=Search

Παρολα αυτα, το θεμα ειναι λιγο πιο περιπλοκο. Μιλαμε οχι για συμβιωση, που ετσι και αλλιως συμβαινει χρονια τωρα, αλλα για δικαιωματα σαν ζευγαρι. Eμας σαν φυσιολογικα σεξουαλικα οντα, γιατι μας σοκαρει ομως; Φοβομαστε μη κολλησουμε, μας φθειρει τα χρηστα μας ηθη, τι ακριβως μας τρομαζει; Οι περιπτωσεις που αναφερεις σαν φυσικη συνεχεια, ειναι διαδεδομενες σε καμποσες κλειστες κοινωνιες ανα το κοσμο, με τερατογενεσεις λογω αιμομιξιας. Δε νομιζω οτι ειναι αυτη η εξελιξη, ακομα και gay ρωτησεις το ιδιο θα σου ελεγαν. Οπως το βλεπω εγω, (και κατακρινοντας τις χτεσινες υπερβολες) μιλαμε για ανθρωπους που απλα θελουν να μην ντρεπονται για τις επιλογες τους. That's all.

Θεωρώ την φωτογραφία στην βουλή τουλάχιστον αποκρουστική!!!!

Όπως έχουμε πει υπάρχουν αξιοπρεπείς ομοφυλόφιλοι οι οποίοι πρόσφεραν στην κοινωνία μέσω της δουλειάς τους και του έργου τους ( εκτός αν πιστεύουμε ότι ο Καβάφης πχ έβλαψε την κοινωνία).
Υπάρχουν όμως και οι προκλητικοί, τα πανηγύρια , οι φανταχτερές λατέρνες που απλά γουστάρουν να προκαλούν νομίζοντας ότι έτσι μας κάνουν να δεχθούμε τις επιλογές τους .Φυσικά οι χθεσινοί ντυμένοι παπάδες που φιλιόντουσαν στο στόμα έξω από την Μητρόπολη και οι άλλοι στηνβουλή αδικούν τους ομοφυλόφιλους που απλά θέλουν ζήσουν νόμιμα με τις επιλογές τους

ασε τασο.στην μοντερνα και προοδευτικη γερμανια που κυβερναει την ευρωπη και μας επιβαλει διαφορα αυτη τη στιγμη υπαρχουν νομιμοι οικοι ανοχης για να μην πω τιποτα χειροτερο με ζωα και ειδικοτερα σκυλους.μετα το συμφωνο αυτο ποιος μου λεει οτι δεν θα γινει κι εδω.τετοια προοδο συναδελφοι συγγνωμη για την εκφραση αλλα να τη χεσω

A γεια σου. Απο τη μια οι προκλησεις αυτου του ειδους, που ειναι εμετικες, και απο την αλλη οι 60+ ματσωμενοι που κυνηγανε τις 18χρονες στην Ταιλανδη. Δυο οψεις του ιδιου αηδιαστικου πραγματος.

οριστε κ μια φωτο μεσα απο την βουλη τω ελληνων χθες....
filia-valianatos.jpg
σε οποιον αρεσει αυτο ας το υπερασπισστει να το βλεπουν και τα παιδια του στα παρκα στις πλατειες και οπου αλλου θελουν.συμφωνω απολυτα με τον τζιμη οταν λεει στην κρεβατοκαμαρα τους ας κανουν οτι θελουν.π.χ ζαχαρατος.ενα ατομο που κατα την προσωπικη μου αποψη δεν προκαλει ουτε εχει προκαλεσει.για τον βαλιανατο ασε.δεν θα λερωσω το στομα μου.οπως και να το κανουμε η προκληση ενοχλει

A γεια σου. Απο τη μια οι προκλησεις αυτου του ειδους, που ειναι εμετικες, και απο την αλλη οι 60+ ματσωμενοι που κυνηγανε τις 18χρονες στην Ταιλανδη. Δυο οψεις του ιδιου αηδιαστικου πραγματος.
ξεχασες ν αναφερεις τους 12χρονους και 12χρονες της ταυλανδης κι εδω συμφωνω μαζι σου απολυτα.το οποιο βεβαια γινετε και στην ευρωπη για να μην ξεχνιομαστε.ας ξεκινησουμε λοιπον απο εκει και να μην πανηγυριζουν για τα συμφωνα συμβιωσης.και οπως επισης οι διαφοροι βαλιανατοι και βαλιανατες προφανως δεν ενδιαφερονται ουτε γι ανεργους ουτε για οικογενειες που πεινανε ουτε πως θα θρεψουν τα παιδια τους.αν τους ενδιαφερει μονο το τετοιο τους μπραβο ωραια προοδο γιατι δεν τους ειδα πουθενα να διαμαρτυρονταο γι ανεργια και για φορους

μα ρε συ Ευριπιδη δεν διαφωνουμε, η προκληση για την προκληση με βρισκει και μενα αντιθετο. Αλλα πως να το κανουμε, δυο σοβαρο ομοφυλοφυλοι, που δεν πηδιουνται στη μεση της πλατειας, δεν με ενοχλουν, οπως δεν με ενοχλει κανενος ειδους ζευγαρι που ειναι σοβαρο.

μα ρε συ Ευριπιδη δεν διαφωνουμε, η προκληση για την προκληση με βρισκει και μενα αντιθετο. Αλλα πως να το κανουμε, δυο σοβαρο ομοφυλοφυλοι, που δεν πηδιουνται στη μεση της πλατειας, δεν με ενοχλουν, οπως δεν με ενοχλει κανενος ειδους ζευγαρι που ειναι σοβαρο.
ε ναι ρε φιλε το ιδιο πραγμα λεμε.η προκληση μ ενοχλει.π.χ τον βαλιανατο αν τον εβλεπα μπροστα μου θα τον ραβδιζα σαν τις ελιες.τον ζαχαρατο θα τον χαιρετουσα.καταλαβες τι εννοω?

Ευριπιδη διαβασε παραπανω, ειναι μυθος αυτο που κυκλοφορει περι οικων ανοχης.
ποιο εννοεις με τα ζωα στη γερμανια?φιλε μου ειναι 100% αληθεια απο ανθρωπους που ξερουν κι εχουν γινει και ρεπορταζ στη τηλεοραση περι του θεματος

βικτωρα ειμαι στη δουλεια και δεν μου ανοιγει ο υπολογιστης το αρθρο που εχεις παραθεσει.θα το διαβασω το απογευμα στο σπιτι

ε ναι ρε φιλε το ιδιο πραγμα λεμε.η προκληση μ ενοχλει.π.χ τον βαλιανατο αν τον εβλεπα μπροστα μου θα τον ραβδιζα σαν τις ελιες.τον ζαχαρατο θα τον χαιρετουσα.καταλαβες τι εννοω?

Γιατι ο Βαλλιανατος μονο προκαλει και δε ξερω τι ακριβως επαγγελεται, ενω ο Ζαχαρατος ειναι καλλιτεχνης και μαλιστα αγαπητος απο πολλους.

εγω ρε φιλε μου οταν ειχα καμμια γκομενα και ηθελα να μπαλαμουτιασω και να ριξω κανενα παραθαλασσιο παραγαδι πηγαινα σε παραλια βραδυ οταν δεν ειχε κοσμο.δεν πηγαινα μερα μεσημερι μεσα σε οικογενειες και παιδακια.αν το εκανα αυτο δεν θα προκαλουσα?

Status
Not open for further replies.
Back