Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν γίνεται με σχέδιο και όχι στο πόδι καλά κάνουν ,να αποσυμφορισουν και τα γνωστά νησιά που δεν αντέχουν άλλο . Αυτό πουλάει η Ελλάδα τουλάχιστον να γίνεται σωστά και για πάντα.
Το να γινει σωστά στην Ελλαδα κατι , οργανωμένα και με σχέδιο και προοπτική να το δω και να μην το πιστεύω.

Το πρόβλημα με την Ελλάδα και την επιχειρηματικότητα είναι ότι η νομοθεσία (και οι φόροι) αλλάζουν κάθε 3 και λίγο.
Κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει ούτε μια δεκάρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Και αυτοί που επενδύουν, έχουν φροντίσει να λαμβάνουν.

Το πρόβλημα με την Ελλάδα και την επιχειρηματικότητα είναι ότι η νομοθεσία (και οι φόροι) αλλάζουν κάθε 3 και λίγο.
Κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει ούτε μια δεκάρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Και αυτοί που επενδύουν, έχουν φροντίσει να λαμβάνουν.
Κάθε χρόνο Δεν φωνάζουν όλοι οι φοροτεχνικοί ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν από 150 μέχρι 300 διατάξεις και παραπάνω μερικές φορές πράγμα το οποίο δυσκολεύονται και οι ίδιοι για να το παρακολουθήσουν.
Μα δεν υπάρχει σταθερό περιβάλλον σε τίποτα . Ολα μεταβάλλονται κατά την άποψη και την πρόθεση του κάθε υπουργού, γενικού γραμματέα κλπ για να πάρουν ολοι το βάπτισμα του μεταρρυθμιστή με αποτέλεσμα να γίνονται όλα μία σαλάτα .
Ξεκινά από παιδεια , υγεία , φορολογία ....πού να αρχίσεις και πού να σταματήσεις .
Ημουνα νιος και γέρασα και οι ίδιες μαλακίες !

Κάποιες απόψεις Παναγιώτη νομίζω ότι πρέπει να τις συζητάμε και να μας προβληματίζουν πριν τους βάλουμε ταμπέλα. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κατι κοινωνικά και φορολογικά άνισο.
Πρώτα από όλα να ξεχωρίσουμε το μέρισμα από την επιχείρηση και τον επιχειρηματία και όπως αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο αρθρογράφος ,κάποιος μπορεί να είναι μέτοχος με αρκετές μετοχές ,χιλιάδες μετοχές ίσως , σε μία εταιρεία αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας .Απ αυτο εισπράττει από μερίσματα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και σε πολλές των περιπτώσεων και εκατοντάδες χιλιάδες.
Ο αρθρογράφος και προφανώς λόγω των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα περί φορολογίας, αυτό που θέλει να αναδείξει είναι ότι ένας εργαζόμενος με εισόδημα 22.000 πληρώνει φόρο 3.600 και εγώ που δεν εχω καμια σχεση με την εταιρεία ,απλά έχω κάποιες χιλιάδες μετοχών σε κάποια εταιρία και εισπράττω 73.000 € από μερίσματα πληρώνω τον ίδιο αν όχι και λιγότερο φόρο με αυτόν. Αυτο θεωρείται κοινωνικά και φορολογικά δίκαιο ;

Αν η άποψη αυτη βλάπτει την επιχειρηματικότητα ή εάν είναι αριστερή άποψη και πρέπει να την αποκλείσουμε και μόνο γιατί θεωρείται αριστερή ,ας προβληματίσει τον καθένα και ας εκφραστει.
Ο φόρος στα μερίσματα είναι διπλή φορολόγηση και αν βάλεις υψηλούς συντελεστές κινδυνεύεις να παίρνεις λιγότερα έσοδα γιατί οι εταιρείες δεν θα βγάζουν μερίσματα.Τωρα για το θέμα της ταμπελας κανένα πρόβλημα να το συζητήσουμε αν μας αφήνει η διαχείριση.

Κάτι τέτοιες αριστερές απόψεις δεν άφησαν εταιρεία για εταιρεία στην Ελλάδα .Και φυσικά ο πιο μάγκας αυτός που τα έτρωγε όλα ,δεν δημιούργησε ακίνητη περιουσία ,να παίρνει επιδόματα από 10 μεριές .
Ενω με τις δεξιες προκοψαμε...

Έλα ντε , πάντως το ΚΚΕ ξέρει καλά γιατί δεν κάνει συνεργασίες και συνκυβερνησεις, γιατί μετά δεν θα μπορεί να κάνει διαμαρτυρίες .
Χαζοί είναι ?
Ο αλάνθαστος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Κανόνας.

Ο φόρος στα μερίσματα είναι διπλή φορολόγηση και αν βάλεις υψηλούς συντελεστές κινδυνεύεις να παίρνεις λιγότερα έσοδα γιατί οι εταιρείες δεν θα βγάζουν μερίσματα.Τωρα για το θέμα της ταμπελας κανένα πρόβλημα να το συζητήσουμε αν μας αφήνει η διαχείριση.

Ο φόρος των μερισμάτων τώρα ειναι 5% . Το πως και το γιατί αστ το αφήσουμε.Αρα ειναι απαγορευτικό λες να φορολογηθούν αλλο ενα 5% τα κέρδη απο μερίσματα εως το ποσό των 50.000 η απο 50.000 €εως 100.000 €
Και υπ όψιν για να παίρνεις τέτοια μερίσματα η αξία των μετοχών πρέπει να ειναι πάρα πολύ μεγάλη.
Εμένα προσωπικά περα των άλλων οικονομικών αναλύσεων ,δεδομένων κλπ δεν μου κάθεται καλά καποιος που εχει 1.000.000 επενδεδυμένα σε μετοχές να εισπράττει 73,000€ απο μερισματα και η φορολογία του (3600€) να ειναι ιση με εναν που γαμιέται στη δουλειά για 22.000 € το χρόνο ο οποίος πληρώνει κι αυτός την ιδια εφορία.
Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα ,απλά μου άρεσε το άρθρο που λόγω παραδείγματος γίνεται ευρέως κατανοητό.
Απο κει και πέρα τ άλλα ειναι γνωστά.

Ο φόρος των μερισμάτων τώρα ειναι 5% . Το πως και το γιατί αστ το αφήσουμε.Αρα ειναι απαγορευτικό λες να φορολογηθούν αλλο ενα 5% τα κέρδη απο μερίσματα εως το ποσό των 50.000 η απο 50.000 €εως 100.000 €
Και υπ όψιν για να παίρνεις τέτοια μερίσματα η αξία των μετοχών πρέπει να ειναι πάρα πολύ μεγάλη.
Εμένα προσωπικά περα των άλλων οικονομικών αναλύσεων ,δεδομένων κλπ δεν μου κάθεται καλά καποιος που εχει 1.000.000 επενδεδυμένα σε μετοχές να εισπράττει 73,000€ απο μερισματα και η φορολογία του (3600€) να ειναι ιση με εναν που γαμιέται στη δουλειά για 22.000 € το χρόνο ο οποίος πληρώνει κι αυτός την ιδια εφορία.
Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα ,απλά μου άρεσε το άρθρο που λόγω παραδείγματος γίνεται ευρέως κατανοητό.
Απο κει και πέρα τ άλλα ειναι γνωστά.
Εγώ δεν λέω αν είναι πολλά η λίγα . Είμαι της άποψης λογικοί φόροι και εξοντωτικές ποινές που να μην σε συμφέρει να παρανομησεις.Και φυσικά όχι το 70% στο αφορολογητο όλοι να πληρώνουν.

Last edited:
Είναι επειδή ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία
Όταν βλέπεις σε τουριστικά νησιά και ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος αυτό το χάλι,να πεθαίνει κόσμος στις καρότσες, καταλαβαίνεις τι γίνεται
Και δεν μας φταίει η κρίση, και στις καλές εποχές σκορποχώρι ήταν......

Είναι επειδή ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία
Όταν βλέπεις σε τουριστικά νησιά και ενώ έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος αυτό το χάλι,να πεθαίνει κόσμος στις καρότσες, καταλαβαίνεις τι γίνεται
Και δεν μας φταίει η κρίση, και στις καλές εποχές σκορποχώρι ήταν......
Θα πω την κακιά μου πάλι. Είναι λόγω αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης του ΕΣΥ μετά τον κορονοϊό. :cool:
Και ρωτάω αν αύριο κατέβαιναν στην Κω 10.000 άνθρωποι έξω από το νοσοκομείο για διαμαρτυρία αυτό θα είχε αντίκτυπο ή όχι;
Αν μεθαύριο που πάλι θα συμβεί σε κάποιο άλλο νησί η ακριτική περιοχή ,μαζευτούν άλλες 10.000 και διαμαρτυρηθούν ,πιστεύετε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα ;

Υπόψιν ότι στην Κω υπάρχουνε τρία ασθενοφόρα τα οποία έκαναν δωρεά κάποιοι ομογενής από την Αυστραλία και δεν θυμάμαι ποιος άλλος και τα οποία παραμένουν αχρησιμοποίητα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό

Status
Not open for further replies.
Back