Κάποιες απόψεις Παναγιώτη νομίζω ότι πρέπει να τις συζητάμε και να μας προβληματίζουν πριν τους βάλουμε ταμπέλα. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κατι κοινωνικά και φορολογικά άνισο.
Πρώτα από όλα να ξεχωρίσουμε το μέρισμα από την επιχείρηση και τον επιχειρηματία και όπως αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο αρθρογράφος ,κάποιος μπορεί να είναι μέτοχος με αρκετές μετοχές ,χιλιάδες μετοχές ίσως , σε μία εταιρεία αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας .Απ αυτο εισπράττει από μερίσματα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και σε πολλές των περιπτώσεων και εκατοντάδες χιλιάδες.
Ο αρθρογράφος και προφανώς λόγω των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα περί φορολογίας, αυτό που θέλει να αναδείξει είναι ότι ένας εργαζόμενος με εισόδημα 22.000 πληρώνει φόρο 3.600 και εγώ που δεν εχω καμια σχεση με την εταιρεία ,απλά έχω κάποιες χιλιάδες μετοχών σε κάποια εταιρία και εισπράττω 73.000 € από μερίσματα πληρώνω τον ίδιο αν όχι και λιγότερο φόρο με αυτόν. Αυτο θεωρείται κοινωνικά και φορολογικά δίκαιο ;
Αν η άποψη αυτη βλάπτει την επιχειρηματικότητα ή εάν είναι αριστερή άποψη και πρέπει να την αποκλείσουμε και μόνο γιατί θεωρείται αριστερή ,ας προβληματίσει τον καθένα και ας εκφραστει.