Σημαδεύοντας την επικαιρότητα - Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Το να τους μπουζουριάσεις όλους, και να τους πετάξεις στη θάλασσα,
Και ο χειρότερος κακοποιός να είναι ΔΕΝ το κάνεις. Δεν είναι ανήθικο είναι απάνθρωπο. Απ' τη στιγμή που κατάφερε με το Χ τρόπο να περάσει στα χωρικά σου ύδατα δε θα τον αφήσεις να πεθάνει. Αφότου τον σώσεις όμως πρέπει να δεις προς τα πού μπορείς να τον επαναπροωθήσεις. Για να παραμείνει κάποιος θα πρέπει να πληροί πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως και εμείς όταν πηγαίναμε διαχρονικά οικονομικοί μετανάστες σε άλλες χώρες πηγαίναμε συντεταγμένα με έλεγχο και κανόνες απ' τις χώρες υποδοχής με νόμιμο τρόπο.

Φαντάζομαι ότι έχεις μια τέτοια οικογένεια στο σπίτι σου και τους φιλοξενείς.
Μπράβο σου.
Αυτό το "όποιος θέλει να βοηθήσει, να τους πάρει σπίτι του" δεν είναι σοβαρό επιχείρημα ! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρεις βοήθεια, αν πραγματικά το θέλεις. Αν δηλαδή θέλω να βοηθήσω μια οικογένεια που της κάνουν έξωση, ο μόνος τρόπος είναι να τους πάρω σπίτι μου;

Ευκολα η κάθε χώρα μπορι να δει ποσού μπορι να απορροφήσει.. μετά από εκεί και πέρα κλήνεις τα παντα..βοηθάς αν βρεθεί ανάγκη 3/4 μέρες και μετά σπητι τους έτσι λειτουργούν τα οργανωμένα κράτη που σέβονται τους πολίτες τους… αλλιος σε λίγα χρόνια θα γίνουμε μια απέραντη Βαβέλ με τους Έλληνες μειοψηφία στην χώρα τους!!!!

Το θέμα είναι ότι οι ροές αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη πλέον...αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συγκρούσεις, που οι ίδιοι οι δυτικοί και οι ρωσοι με τους τουρκους προκάλεσαν, δεν υπάρχει λύση...ούτε για εκείνους, ούτε για εμάς

Το θέμα είναι ότι οι ροές αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη πλέον...αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συγκρούσεις, που οι ίδιοι οι δυτικοί και οι ρωσοι με τους τουρκους προκάλεσαν, δεν υπάρχει λύση...ούτε για εκείνους, ούτε για εμάς
Ποιοι πόλεμοι φίλε? Ολοι ερχοντε από χώρες που δεν γινεται κανένας πόλεμος Πακιστάν Νιγηρία και άλλες χώρες άσχετες

Αυτό το "όποιος θέλει να βοηθήσει, να τους πάρει σπίτι του" δεν είναι σοβαρό επιχείρημα ! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσφέρεις βοήθεια, αν πραγματικά το θέλεις. Αν δηλαδή θέλω να βοηθήσω μια οικογένεια που της κάνουν έξωση, ο μόνος τρόπος είναι να τους πάρω σπίτι μου;
Τους κάναν έξωση;
Εξισώνεις καταστάσεις διαφορετικές.
(Μακάρι να έχες ανάλογη συμπάθεια και για τους ιθαγενείς.)
Υπάρχει κορεσμός.
Αν δεν το βλέπεις, δεν μπορώ να βοηθήσω!

Γιατρέ μου, στο αρχικό πόστ, έγραψα: "να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε"
To να τους βοηθήσουμε είναι φυσικά χριστιανικό μας καθήκον. Εγώ νόμισα ότι γενικά ενστερνίζεσαι τις απόψεις όσων λένε: ''ελάτε ΟΛΟΙ ελεύθερα και μείνετε εδώ''...Να με συγχωρείς, δεν σε κατάλαβα πριν! :)

Τους κάναν έξωση;
Εξισώνεις καταστάσεις διαφορετικές.
(Μακάρι να έχες ανάλογη συμπάθεια και για τους ιθαγενείς.)
Υπάρχει κορεσμός.
Αν δεν το βλέπεις, δεν μπορώ να βοηθήσω!
Απορώ από που πηγάζει η σιγουριά ότι δε θα χρειαστεί ποτέ εμείς ή τα παιδιά μας να μεταναστεύσουν ή να ξαναγίνουν προσφυγές όπως στο παρελθόν. Μας το έχει υπογράψει κάνεις ή είμαστε τόσο μάγκες σα λαός που ό,τι και να συμβεί θα είμαστε άνετα?

Φαντάζομαι ότι έχεις μια τέτοια οικογένεια στο σπίτι σου και τους φιλοξενείς.
Μπράβο σου.
Όχι, ούτε πρότεινα σε κανέναν να πάρει στο σπίτι του κάποια οικογένεια. Όμως ζούμε σε συντεταγμένη πολιτεία και κράτος δικαίου, που μάλλον σου διαφεύγει Στέφανε γιατί έχεις σαν πρώτη γραμμή απάντησης την ειρωνεία. Καλή σου μέρα.

Ποιοι πόλεμοι φίλε? Ολοι ερχοντε από χώρες που δεν γινεται κανένας πόλεμος Πακιστάν Νιγηρία και άλλες χώρες άσχετες
Μην ξεχνάς ότι πλέον η Αλ Καιντα, έχει πλοκάμια παντού, και Νιγηρία και Κονγκό και πολλές αφρικανικες χώρες μαστιζονται από ένοπλες διαμάχες, με το Πακιστάν δεν ξέρω τι παίζει, αλλά σίγουρα από πολλά χρόνια πριν υπήρχαν πολλοί οικονομικοί μετανάστες από την συγκεκριμένη χώρα

Όχι, ούτε πρότεινα σε κανέναν να πάρει στο σπίτι του κάποια οικογένεια. Όμως ζούμε σε συντεταγμένη πολιτεία και κράτος δικαίου, που μάλλον σου διαφεύγει Στέφανε γιατί έχεις σαν πρώτη γραμμή απάντησης την ειρωνεία. Καλή σου μέρα.
Για την Ελλάδα μιλάμε; Να ξέρω.
Εγώ Ελλάδα μένω.

Οι αραβικές χώρες ως εύρωστες οικονομικά, με άφθονο χώρο γεωγραφικά και όμοιες πολιτισμικά έπρεπε να δέχονται αυτές τις ροές.
Γιατί δε συμβαίνει αυτό άραγε;
ΚΑΙ θρησκευτικά όμοιες φίλε μου....think.

Οι αραβικές χώρες ως εύρωστες οικονομικά, με άφθονο χώρο γεωγραφικά και όμοιες πολιτισμικά έπρεπε να δέχονται αυτές τις ροές.
Γιατί δε συμβαίνει αυτό άραγε;
ΚΑΙ θρησκευτικά όμοιες φίλε μου....think.
Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να πάνε...θρησκευτικά δεν ξέρω αν είναι όμοιες, μουσουλμάνοι μεν, αλλά με πολλές και εντονες διαφοροποίησεις...για όλους αυτούς τους ανθρώπους, κατατρεγμενους και μη, η Ευρώπη, είναι η γη της επαγγελίας

Και ο χειρότερος κακοποιός να είναι ΔΕΝ το κάνεις. Δεν είναι ανήθικο είναι απάνθρωπο. Απ' τη στιγμή που κατάφερε με το Χ τρόπο να περάσει στα χωρικά σου ύδατα δε θα τον αφήσεις να πεθάνει. Αφότου τον σώσεις όμως πρέπει να δεις προς τα πού μπορείς να τον επαναπροωθήσεις. Για να παραμείνει κάποιος θα πρέπει να πληροί πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως και εμείς όταν πηγαίναμε διαχρονικά οικονομικοί μετανάστες σε άλλες χώρες πηγαίναμε συντεταγμένα με έλεγχο και κανόνες απ' τις χώρες υποδοχής με νόμιμο τρόπο.
Βασίλη, το ίδιο πράγμα έγραψα και γω.

Καλώς - κακώς δεν υπάρχει ιστορικά κανένα παράδειγμα αφομοίωσης μουσουλμανικών πληθυσμών εξ Ανατολής από δυτικές κοινωνίες.
Το αντίθετο συνέβαινε, πάντα όμως υπό τη χατζάρα. Ή θα αλλαξοπιστήσεις, ή θα μαρτυρήσεις.
Είναι ένα άρθρο του CNN με τελευταία ενημέρωση 12/02/2018 (σκεφτείτε άλλα πόσα έχουν συμβεί την τελευταία πενταετία)
ISIS goes global: 143 attacks in 29 countries have killed 2,043

Status
Not open for further replies.
Back