Επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θα κουραστώ.
Βασικά το διασκεδάζω ...
Οι κάνες-φυσίγγια-τσοκ συγκρίνονται ίδια μέρα, ίδια ώρα, ίδια απόσταση, ίδια φυσίγγια από το ίδιο σφραγισμένο κουτί και ρίχνοντας τουλάχιστον 3-5 από αυτά (ιδανικά 10), με μετρημένο αυλό και στόμιο δηλαδή σύσφιξη.
Μπορεί να δοκιμάζουμε συνδυασμούς μια ζωή αλλά εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει
η (εξωφρενικά) μεγάλη συγκέντρωση σε χοντρά και
η (εξωφρενικά) μεγάλη διασπορά σε ψιλά.
Αυτά ψάχνω.
Όλα τα υπόλοιπα είναι εφικτά με το σύνολο των όπλων, αλλάζοντας συσφίξεις ή φυσίγγια και αδιάφορα τις περισσότερες φορές στην πραγματική κάρπωση ειδικά σε μεγάλου μεγέθους θηράματα.
Αυτό πιστεύω, αυτό έχω δει και δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής κάποιο υπερόπλο (του χιλιάρικου, max διχίλιαρου).
Όταν το βρω και κάνω δοκιμές (ή είμαι μπροστά σε αυτές) θα σας το πω.
Υπάρχει μια γενική πεποίθηση ότι η καλύτερη κάνη είναι αυτή που βγάζει την μεγαλύτερη συγκέντρωση με ονομαστικά 3* (άγνωστης σύσφιξης) (αλλά από την άλλη, οι συγκεντρώσεις δεν σκοτώνουν), ή ότι η καλύτερη κάνη είναι αυτή που βγάζει την μεγαλύτερη διάτρηση ασχέτως συγκέντρωσης (αλλά από την άλλη, οι διατρήσεις από μόνες τους δεν σκοτώνουν) ή αυτή που βγάζει την μεγαλύτερη συγκέντρωση με την μεγαλύτερη διάτρηση και μάλιστα το κάνουν με οποιοδήποτε εμπορικό φυσίγγι !!!
Αναρωτιέμαι τώρα, ... υπάρχει κάποιο όριο σε αυτό ?
Δηλαδή αν πχ τα 3* μου βγάζουν μόνιμα με οποιοδήποτε φυσίγγι 80-85% αυτό είναι βλητική υπεροχή ή μια άχρηστη κάνη ?
Δηλαδή αν κάποιος το βγάλει με Full όταν το χρειαστεί, τι θα αλλάξει ?
Η πρώτη σκέψη είναι ότι ο πρώτος με Full θα βγάλει (80-85+10)% ... αμ δε ... νομίζει ότι θα το βγάλει ...
Αναρωτιέμαι επίσης αν υπάρχει τέτοιο υπερόπλο, γιατί οι φανατικοί βαλτοκυνηγοί βάζουν "εξωτικά" τσοκ, κάνουν μετατροπές και γεμίζουν μόνοι τους.
Ελάχιστες μέχρι μηδενικές τουφεκιές έχω δει εδώ με συμβατικά τσοκ,
εμπορικά φυσίγγια και συγκεντρώσεις της τάξης του 90%
και πολύ αμφιβάλλω για την μεθοδολογία και την ακρίβεια με την οποία εκτελέστηκαν.
ps 1
Πάντα μιλάω για κατοχή ενός όπλου και για γενικό
κυνήγι.
Γιατί μηχανισμός 1100 ? Η v3 έχει ακόμα προβλήματα με τον μηχανισμό της ?