Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Κωστα,ξυλινη για να εχεις την επιλογη κατασκευης κοντακιου στα μετρα σου,αν δεν σε καλυψουν οι ρυθμισεις της.
Θεωρητικα,καλυτερη σαν αποδοση, η maxus.
Δεν εχει ακουστει προβλημα για το υλικο(ergal).Ολοι, αυτο χρησιμοποιουν.
Αν υπαρχει προβλημα στην βαφη,η Benelli ισως ειναι.... λιγοτερο προβληματικη.
Η maxus ακουγεται,πως διαθετει την καλυτερη κανη στην αγορα αυτη τη στιγμη.
Μαζι με τις optima.
Αν δεν θελεις ν'ασχοληθεις με μοντιφες,maxus!
Απο εκει και μετα....το ενα ειναι αερια,το αλλο αδρανεια.

Προσωπικη αποψη εκ πειρας εγω θα πηγαινα για την maxus.
Οσο για την one με την hunter διαφορα ειναι στην βαση οπου η hunter ειναι με ασημενια και παραστασεις
κι επισης ερχεται σε βαλιτσα και με 5 τσοκακια...
ενω η one σε χαρτινο κουτι και με τρια τσοκακια, κατα τα αλλα δεν διαφερει σε τιποτα
αφου εχει τον ιδιο μηχανισμο ιδιες κανες στην ουσια δηλαδη το ιδιο οπλο απο θεμα μηχανισμου και βλητικης.
Τωρα οσο αναφορα ξυλινη η πλαστικη ειναι και θεμα γουστου, οτι και να επιλεξης δεν θα εχεις θεμα.
Το πλαστικο κοντακι ειναι πιο ανθεκτικο σε πεσιματα σε γρατζουνιες και σε υγρασια (εγω θα το προτιμουσα).
Επισης απο τουφεκιες η maxus δεν συγκρινεται με την m2, υπερεχει λογο καλυτερου μεταλου κανης και διευριμενου αυλου.
ΑΝ τελικα την επιλεξεις ισως χρειαστης και καποιο αυτερμαρκετ τσοκακι για καλυτερη βλητικη αποδοση
μιας και τα δικα της ειναι ενα νουμερο ποιο ανοιχτα, (οχι ομως οτι θα εχεις προβλημα).

Εγώ με αυτά που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια από αυτά τα τρία θα κατέληγα στην maxus με ξύλινα μέρη!σαν μια άλλη πρόταση σε αυτα τα λεφτά θα σου έλεγα και την xlr5 που σίγουρα δεν θα χρειαστείς αλλά τσοκ έχει καλα από μόνη της.....κανένα θέμα εμπλοκών...αξιόπιστο όπλο!

Κώστα πριν εναν χρόνο πηρα την αδρανειας bellmonte. Βλητικα σηκωνει αναβάθμιση οπωε ολα τα μπενελλι. Φετος εριξα την μαξους. Ανωτερη σε ποιότητα χωρίς ψεγαδια και βλητικα ανωτερη. Επισης εχει κοντακι αμερικανικης σχολής, δηλαδή πιο βολικό. Μου εδωσε την αίσθηση στιβαρου οπλου. Μικρη αναπήδηση ευχάριστη στον χειρισμό.
Ωραιο οπλο, και μην σκεφτεσαι το καθαρισμα. Σιγα τον κοπο. Καθαρισμα θα κανεις δε θα σκάβεις.
Εκει θα πηγαινα σε ξυλινα μερη μιας και εχει ωραιο ξυλο.

Μάλιστα ωραία τα σχόλια σας για την ώρα παιδιά, ευχαριστώ πολύ και για να είμαι ειλικρινής τα περίμενα πάνω κάτω και με βρίσκεται και αρκετά σύμφωνο. Ηλία η Fabarm χωρίς κανένα λόγο ποτέ δεν μου έκατσε καλά στο μάτι αλλά φαίνεται ωραία πρόταση. Όσον αφορά το αδράνεια ή αέρια δεν κολλάω καθόλου...το αποτέλεσμα με απασχολεί και μόνο.
Γιώργο μου έγραψες κάτι που δεν ήξερα για τα τσοκ της maxus οτι είναι ένα νουμερο πιο ανοιχτά, δηλαδή το 1* = 2* κια το 3* = 4* αν κατάλαβα καλά?? Επίσης με ποια τσοκ έρχεται η one και ποια ειναι τα after sale που της ταιριάζουν αν χρειαστεί και αν έχεις εμπειρία πιο ή ποια μαμισια αλλάζουν ??

Τα είπαν όλα οι προηγούμενοι! Κι εγώ τη maxus προτιμώ. Πολύ χαμηλή ανακρουση μικρή αναπηδηση, απροβλημάτιστη λειτουργία κι όμορφο όπλο γενικά, και πανεύκολο στο γέμισμα κι απογεμισμα. Για 10 λεπτά καθάρισμα παραπάνω δεν είναι αποτρεπτικό για την αγορά της.

Πατριωτη το θεμα αεριων αδρανιας ειναι το τι σου αρεση εσενα τωρα απο τα οπλα που ανεφερες η maxus δεν χρειαζετε τα ειπαν κ οι συναδερφοι παραπανω αλλα μονο ξυλινα μερη το θεμα ειναι που θα την βρεις στα Γιαννενα για να την πιασεις στα χερια σου να την επομησεις αν την δω πουθενα θα σε παρω τηλ.
τωρα για τα υπολυπα η m2 εχει διξει πολυ αντοχη στη σκληρη χρηση με τα συνθετικα μερη απο λειτουργια το ξερεις εχεις benelli απο βλητικα δεν ξερω
τωρα αν θες καθαρα αριστερο να μην σου πεταγονται η καληκες μπροστα υπαρχουν κ Fabarm Beretta κ Franchi
fabarm, beretta πολυ καλες κ χωρις να θες κ εξτρα τσοκ , επιδει ειχα fabarm ειχε πολυ δυνατη τουφεκια πολυ καλα εργοστασιακα κοντακια
οσων αφορα τα τσοκ κ τις μοντιφιες για μενα πρωτα ειναι να φερεις το οπλο στα μετρα σου κ μετα υπολυπα τα βρησκεις

Την cendro πιστεύω θα έπαιρνα διότι πιστεύω πως οι συγκεκριμένες έχουν το κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες σαν κάννη απο ότι εχω δει και εδω μεσα και διότι έρχεται και πολύ καλά για benelli...όσο για τη beretta πολύ καλή και αυτή με καλό κανουλι και μεταλα,αλλά πιο βαριά και πιο χοντροκομμένη για γενικής χρήσης τουφέκι κατά τα γουστα μου...

Γιώργο μου έγραψες κάτι που δεν ήξερα για τα τσοκ της maxus οτι είναι ένα νουμερο πιο ανοιχτά, δηλαδή το 1* = 2* κια το 3* = 4* αν κατάλαβα καλά?? Επίσης με ποια τσοκ έρχεται η one και ποια ειναι τα after sale που της ταιριάζουν αν χρειαστεί και αν έχεις εμπειρία πιο ή ποια μαμισια αλλάζουν ??

Κωστα Δες λιγο εδω για την maxus one με τι τσοκακια ερχεται ------------> https://browning.eu/mediacenter/products/mresult.php?group1=1&group2=2&group3=1&submod=A-MAXONE
Nαι τα τσοκ της ειναι λιγο πιο ανοιχτα (οπως κι αυτα της winchester) χωρις αυτο να αποτελει προβλημα σε θεμα βλητικης.
Πολλοι βαζουν τσοκακια εσω εξω αλλης εταιριας για να βελτιωνουν τις κατανομες,
υπαρχουν τετοια διαφορα στο εμποριο αναλογα με τα γουστα και τις αναγκες του καθενος.
ΕΜΕΝΑ π.χ μου αρεσουν τα signature της winchester (δοκιμασμενα).
Εσυ βεβαια μπορει να μην χρειαστεις και τιποτα απ' αυτα αναλογα με τα κυνηγια που κανεις.
Και τα δικα της μια χαρα κανουν την δουλεια τους.
To οπλο παντως το θεωρο απο τα καλυτερα της αγορας σε θεμα αξιοπιστιας και βλητικης
κι αν τελικα το επιλεξης τοτε θα καταλαβεις πραγματικα τι σημαινει MAXUS (Προσωπικη μου αποψη).

ΥΓ. πληροφοριακα κυκλοφορη τωρα και η καινουρια MAXUS GOLD με 5 τσοκακια, ειναι ομως λιγο πιο ακριβη
απο την one, ριξε μια ματια και σ' αυτην.
https://browning.eu/products/shotguns/semi-auto/maxus/A-MAXBLACKGOLD.html

Last edited:
Aν ήταν με πιο μακριά καννη η 304 θα σου έλεγα αυτήν. Πολύ καλό όπλο κι αν είναι άθικτη κιολας δε το συζητάω. Πολύ καλή και η Centro ελαφρύ όπλο βέβαια απροβλημάτιστη, την είχα περίπου μια δεκαετία, το μόνο που με χάλαγε ήταν λίγο το κλωτσημα. Αδρανειας + ελαφριά τσίμπαγε λίγο στην ανακρουση.
Αν μπορέσεις να ρίξεις και λίγο την τιμή καλό θα ήταν γιατί τα 900 τα βρίσκω τσιμπήμενα και για τα δυο όπλα.

Status
Not open for further replies.
Back