Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Κώστα Maxus και κατά την γνώμη μου.στο σκοπευτήριο βέβαια έχει ενας την m2 sp που λέει ο Νίκος από πάνω,και μου αρέσει πολύ άσε που κάνει τρομερα καψίματα στα πιατα.αυτο το όπλο παίζει να έχει βελτιωμένη κανη από τα αλλα σύγχρονα Benelli.πιθανολογω χωρίς να ξέρω κάτι σίγουρα για την κανη της sp.

Εχοντας ασχημες εμπειριες απο την 390 χρονια λογο μετρωμ και ζυγισματος μολις μαζεψα ενα ποσο ημουν για benelli. Η μ2 ηταν χρονια ερωτας. Χωνεψα τον τζογο στην παπια. Τις εμπλοκες, τις οξυδωσεις στην καννη και αλλα τα οποια ειχα ακουσει απο διαφορα στοματα ομως δε μπορουσα να τα χωνεψω. Κατα τη γνωμη μου ειναι απο τα πιο καλοζυγισμενα αυτογεμη που κυκλοφορουν..
Κατι αλλαξε μεσα μου οταν πηγα ομως να κανω την αγορα και πηρα την χ3. Παρε την μαξους να τρελαθεις. Ξυληνη φυσικα να την φερεις και στα μετρα σου

Τα θεωρώ πολλά Ηλια ναι. Που υπερέχει η 302 σε σχέση με την a400; Στο ότι ο κορμός της θα αντέξει 100 χρόνια οκ τότε έβγαιναν ατσάλινα τα όπλα. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά σαν όπλο που υπερέχει σε σχέση με μια a400?
Εκεί που υπερέχει ένα παλιό μοντέλο σε κατάσταση κανουργης είναι στην αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής πιστεύω προσωπικά. Τεχνικά δεν υπερέχει, αλλά δεν υστερεί κιόλας...

Η ergal βάση της m2 συγκεκριμένα είναι απο τις πιο ανθεκτικές.. επιβεβαιωμένο από οπλουργους σε διαφορα περιστατικά..
Το ergal ή ντουραλουμιν είναι ενός τύπου με κωδικό αναγνώρισης. Δεν υπάρχουν πολλών ειδών ergal

Κώστα Maxus και κατά την γνώμη μου.στο σκοπευτήριο βέβαια έχει ενας την m2 sp που λέει ο Νίκος από πάνω,και μου αρέσει πολύ άσε που κάνει τρομερα καψίματα στα πιατα.αυτο το όπλο παίζει να έχει βελτιωμένη κανη από τα αλλα σύγχρονα Benelli.πιθανολογω χωρίς να ξέρω κάτι σίγουρα για την κανη της sp.
Η sp2 πιθανόν φοράει τα νέα τσοκ made in urbino όπως ανακοίνωσε η μπενελι μετά την λήξη σύμβασης που είχε με την τουρκική εταιρία.

Last edited by a moderator:
Το ergal ή ντουραλουμιν είναι ενός τύπου με κωδικό αναγνώρισης. Δεν υπάρχουν πολλών ειδών ergal
Το γνωρίζω απλά αναφέρομε σε συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν συμβεί με την μ2.. σαφώς και εξίσου ανθεκτικά θα είναι και από αλλά όπλα όπως πχ η σειρά 300 που ανέφερες!

Τα θεωρώ πολλά Ηλια ναι. Που υπερέχει η 302 σε σχέση με την a400; Στο ότι ο κορμός της θα αντέξει 100 χρόνια οκ τότε έβγαιναν ατσάλινα τα όπλα. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά σαν όπλο που υπερέχει σε σχέση με μια a400?
Υπερέχει στο σημαντικό όλων την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής!βλητικα δεν θεωρώ πως υπερεχει αλλά ούτε και ότι υστερεί κιόλας!όπως επίσης και μια auto5 θεωρώ πως είναι πολύ ανώτερη από τα σύγχρονα οικονομικά αυτογεμη....σε κατάσταση καινούργιας φυσικά!προσωπική άποψη.....εκφέρω!

Λοιπόν από ότι καταλάβατε έχει πέσει πολύ μελέτη και εσεις δίνεται ωραία πατήματα για επιπλέον μελέτη ... άλλο που δεν θέλω δηλαδή καλοκαιριάτικα .sarcastic.

Ξαναπάμε λοιπόν!!
1) Από Benelli m2 sp 1500 ευρά με τα καλά της και τα κακά της αν κατάλαβα βγαίνει μόνο συνθετική αυτή.
2) Η Maxus παίζει δυνατά και από πριν δηλαδή ήμουν 2 κλικ πιο κοντά και μιλάμε για την one sta 1250 ευρά. Επιπλέον το λύσε δέσε πλησιάζει πολύ στην benelli.
3) Fabarm xlr5 με ωραίες κριτικές, στιβαρή κατασκευή από ότι είδα και διάβασα, αλλά είδα ένα βιντεάκι του mastorakou από το Κιλκίς που την είχε λυμένη και έπαθα σοκ με το πόσα μικροεξαρτήματα είχε και με αποθάρρυνε να το ψάξω παραπέρα στα 1250 ευρά και αυτή περίπου αλλά πιο γκουρμεδιάρικο πακετάκι.

το πρόβλημα τώρα είναι που στο καλό θα τις βρω να τις πιάσω στα χέρια μου στα Γιάννενα, αλλιώς θα περιμένω σε κανένα μήνα που θα ανέβω Θεσσαλονίκη να τις δω από κοντά. Και από benelli Ok την έχω και ξέρω και το κοντάκι της και τη σκανδάλη και γενικά το ζύγισμα της....τις άλλες μόνο σε φώτο της έχω δει χαχα
Νικόλα ( ο μικρός) :D βάλε φωνή αν τις δεις κάπου....με την πρώτη ευκαιρία θα βγω και εγώ στην γύρα μπας και πάρουμε λίγο μάτι.

Και μια ακόμη ερώτηση...κλείνω προς 66εκ αν πάω για 71εκ τι έχω να κερδίσω και να χάσω??

Λοιπόν από ότι καταλάβατε έχει πέσει πολύ μελέτη και εσεις δίνεται ωραία πατήματα για επιπλέον μελέτη ... άλλο που δεν θέλω δηλαδή καλοκαιριάτικα .sarcastic.

Ξαναπάμε λοιπόν!!
1) Από Benelli m2 sp 1500 ευρά με τα καλά της και τα κακά της αν κατάλαβα βγαίνει μόνο συνθετική αυτή.
2) Η Maxus παίζει δυνατά και από πριν δηλαδή ήμουν 2 κλικ πιο κοντά και μιλάμε για την one sta 1250 ευρά. Επιπλέον το λύσε δέσε πλησιάζει πολύ στην benelli.
3) Fabarm xlr5 με ωραίες κριτικές, στιβαρή κατασκευή από ότι είδα και διάβασα, αλλά είδα ένα βιντεάκι του mastorakou από το Κιλκίς που την είχε λυμένη και έπαθα σοκ με το πόσα μικροεξαρτήματα είχε και με αποθάρρυνε να το ψάξω παραπέρα στα 1250 ευρά και αυτή περίπου αλλά πιο γκουρμεδιάρικο πακετάκι.

το πρόβλημα τώρα είναι που στο καλό θα τις βρω να τις πιάσω στα χέρια μου στα Γιάννενα, αλλιώς θα περιμένω σε κανένα μήνα που θα ανέβω Θεσσαλονίκη να τις δω από κοντά. Και από benelli Ok την έχω και ξέρω και το κοντάκι της και τη σκανδάλη και γενικά το ζύγισμα της....τις άλλες μόνο σε φώτο της έχω δει χαχα
Νικόλα ( ο μικρός) :D βάλε φωνή αν τις δεις κάπου....με την πρώτη ευκαιρία θα βγω και εγώ στην γύρα μπας και πάρουμε λίγο μάτι.

Και μια ακόμη ερώτηση...κλείνω προς 66εκ αν πάω για 71εκ τι έχω να κερδίσω και να χάσω??
Το μονο που χάνεις ειναι η καλύτερη σκοπευτική γραμμη του 71.τιποτ αλλο.εχω κυνηγησει και περπατητο και καρτέρι και με 66 και με 71.δεν εχεις προβλημα σ αυτο

66 πόντους κάνεις όλα τα κυνήγια, μην ξεχνάμε ότι οι καραμπίνες έχουν μακριά μπάσκουλα και σου δίνουν τουλάχιστον άλλους δέκα πόντους σκοπευτική γραμμή.
Browning A5 έχεις δει??

Βασίλη δεν μου αρέσει η Α5 όπως προεξέχει στο πίσω μέρος από άποψη φάτσας

Συντοπίτη κρητικε να πω τη γνώμη μου λοιπον.αφού εχεις m2 δεν υπαρχει λογος να πάρεις centro.η 304 σίγουρα είναι με κομενη κάνη και πανακριβη οποτε την ξεχνας. Αν με το ζόρι θες 304 κανε υπομονή και κατι θα βρεθει.αν θες οπλο μπερετα με optima plus κάνη τ οποιο εχει καλύτερη απόδοση απο την 304 υπαρχει αυτή τη στιγμη στο car αγγελία για 391 stonecoat η οποια ειναι τρομερό οπλο στα 800 ευρω

Υπερέχει στο σημαντικό όλων την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής!βλητικα δεν θεωρώ πως υπερεχει αλλά ούτε και ότι υστερεί κιόλας!όπως επίσης και μια auto5 θεωρώ πως είναι πολύ ανώτερη από τα σύγχρονα οικονομικά αυτογεμη....σε κατάσταση καινούργιας φυσικά!προσωπική άποψη.....εκφέρω!
Μπορεί και να έχεις δίκιο αλλά από προσωπική εμπειρία είναι δύσκολο να το δεχτώ γιατί στην αξιοπιστία ας πούμε της xlr5 που κατέχω (Δεν κατέχω α400 για να μπορέσω να το πω) σε σχέση με την 303 που έχω δεν έχει καμία διαφορά (μη σου πω ότι η 303 πήγε 2 φορές οπλουργο) η xlr5 καμιά. Όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής αν εξαιρέσεις τη βάση που φαίνεται πιο γερή στην 303 αλλά με λιγότερο πάχος από ότι στην xlr5, λυμένα τα δυο όπλα θα δεις ότι είναι πιο ενισχυμένη η καινούρια.Στην τουφεκιά την θεωρώ επίσης καλύτερη την xlr5 όπως και στην ανακρουση που είναι μικρότερη. Δεν ξέρω αν είναι τόσο διαφορετική η 302 από την 303 αλλά θεωρώ ότι η εξέλιξη στα όπλα είναι προς όφελος του χρήστη. Μπορεί όπως είπα να έχεις δίκιο και στατιστικά η 302 να είναι το καλύτερο όπλο όμως προσωπικά δεν το έχω και τόσο σούπερ όπλο του 80 έστω και καινούριο να δώσω 1500 ευρώ. Η οποία σύγκριση έκανα είναι για τα όπλα που κατέχω μην παρεξηγηθώ ότι μπήκα σε διαδικασία σύγκρισης το δικό μου είναι καλύτερο απ το δικό σου κλπ. Αλλωστε ο καθενας μας εχει διαφορετικά γουστα και εχει αλλη οπτική.

Συντοπίτη κρητικε να πω τη γνώμη μου λοιπον.αφού εχεις m2 δεν υπαρχει λογος να πάρεις centro.η 304 σίγουρα είναι με κομενη κάνη και πανακριβη οποτε την ξεχνας. Αν με το ζόρι θες 304 κανε υπομονή και κατι θα βρεθει.αν θες οπλο μπερετα με optima plus κάνη τ οποιο εχει καλύτερη απόδοση απο την 304 υπαρχει αυτή τη στιγμη στο car αγγελία για 391 stonecoat η οποια ειναι τρομερό οπλο στα 800 ευρω
Νομιζω οτι τα ειπες ολα σε δεκα γραμμες!
Κι επειδή χαλάμε το topic γιατί εδώ είναι benelli club να πω ότι το πιο ποιοτικό αυτογεμες που ειχα ήταν η rafaello elite. Εκει ήταν η διαφορά εξόφθαλμη. Αλλά η ποιότητα προκύπτει κι από την αξιοπιστία από την οποία παραπονο ευτυχώς δεν είχα από κανένα όπλο.

Last edited:
Ψηφίζω sp2, άριστα πλαστικά με προστασία uva uvb το καλύτερο handling ever σε αυτογεμη με άριστα τσοκ.
Δεύτερη την xlr5 ποιότητα, άριστα τσοκ.
Η μαξους 1250€. Αλλά Φτάνουν 300€ στα έξτρα τσοκ ;

Ξαναπάμε λοιπόν!!

Εγώ θα σου πρότεινα maxus και xlr5 για τις καννες τους κι επειδή μου αρέσουν και οι καραμπίνες αερίων πιο πολύ. Δεν έχει πολλά εξαρτήματα η xlr5. Σε μπερδεύει ξεκάθαρα το ότι έχει το ελατήριο μπροστά. Το πιστονι της είναι πολύ απλό, δεν έχει ούτε ελατηρια ούτε βαλβίδες κλπ. Το κλειστρο της είναι το παραδοσιακό απλό κλειστρο. Αφού την έβαλες στο παιχνίδι στην προτείνω ανεπιφύλακτα, αλλά δεν είμαι αντικειμενικός γιατί το αγαπώ αυτό το όπλο.

Status
Not open for further replies.
Back