Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα. Δεν ξέρω εάν είμαι στο σωστό νήμα...
Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα ένα νέο όπλο. (Δεν θέλω να αναφέρω τη μάρκα κ τον έμπορο για ευνόητους λόγους)
Ο πωλητής μου το αποσφράγισε το είδα του έδωσα την άδεια αγοράς και το πήρα σπίτι.
Σήμερα ξανά άνοιξα το κουτί για να το πάω στην ασφάλεια για να δηλώσω και να πάρω την άδεια κατοχής.
Διαπίστωσα όμως ότι η κάνη είχε κάποιες γρατζουνιές. Μικρές μεν αλλά ήταν εκεί...
Το πήγα πίσω στο κατάστημα και του το έδειξα. Το έβγαλε φωτό κ είπε θα μιλήσει με τον εισαγωγέα.
Αλλά μου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης. Μου είπε ότι ίσως με την εγγύηση θα μου το βάψουν...
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Το όπλο δε μου χάλασε στη χρήση για να κάνω χρήση της εγγύησης.
Το όπλο ήρθε ελαττωματικό...
Μπορεί να μη σκουριάσει ποτέ αλλά εάν η κάνη έχει προβληματική βαφή και μόλις ακουμπήσει το παραμικρό κλαράκι θα γεμίσει γρατζουνιές...
Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί η αγορά;;;
Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν άλλη κάννη;
Σας παρακαλώ βοηθήστε!!!

Καλησπέρα. Δεν ξέρω εάν είμαι στο σωστό νήμα...
Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα ένα νέο όπλο. (Δεν θέλω να αναφέρω τη μάρκα κ τον έμπορο για ευνόητους λόγους)
Ο πωλητής μου το αποσφράγισε το είδα του έδωσα την άδεια αγοράς και το πήρα σπίτι.
Σήμερα ξανά άνοιξα το κουτί για να το πάω στην ασφάλεια για να δηλώσω και να πάρω την άδεια κατοχής.
Διαπίστωσα όμως ότι η κάνη είχε κάποιες γρατζουνιές. Μικρές μεν αλλά ήταν εκεί...
Το πήγα πίσω στο κατάστημα και του το έδειξα. Το έβγαλε φωτό κ είπε θα μιλήσει με τον εισαγωγέα.
Αλλά μου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασης. Μου είπε ότι ίσως με την εγγύηση θα μου το βάψουν...
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Το όπλο δε μου χάλασε στη χρήση για να κάνω χρήση της εγγύησης.
Το όπλο ήρθε ελαττωματικό...
Μπορεί να μη σκουριάσει ποτέ αλλά εάν η κάνη έχει προβληματική βαφή και μόλις ακουμπήσει το παραμικρό κλαράκι θα γεμίσει γρατζουνιές...
Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί η αγορά;;;
Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν άλλη κάννη;
Σας παρακαλώ βοηθήστε!!!
Από την στιγμή που το πήρες σπίτι κι στα χαρτιά αγοράς γράφτηκε , το ποιο καλό σενάριο είναι βάψιμο . Δυστηχως το λέω λόγο 2 συμβάντων παρόμοιων γνωστόν μου . Μακάρι να στο αλλάξουν φυσικά .

τις γρατζουνιές όταν ανοίξατε το όπλο δεν τις είδατε μαζί με τον πωλητή ;
Οι γρατζουνιές ήταν στην πίσω πλευρά της κάννες όταν ανοίξαμε το κουτί. Ούτε εγώ ούτε εκείνος τις είδε. Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να έχει γρατζουνιές εκεί. Αλλά ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου που δεν έκανα λεπτομερή έλεγχο.
Πιάσαμε την κάννη. Τη σηκώσαμε στον αέρα. Είδαμε μέσα. Όλα οκ.
Οι γρατσουνιές είναι 3.
Έχουν το μέγεθος του αποτυπώματος νυχιού στην πλαστελίνη... είναι στο ύψος του τσοκ και είναι από την αριστερή πλευρά. Όταν ανοίξαμε τη βαλίτσα του όπλου βλέπαμε τη δεξιά πλευρά.
Δεν είναι τόσο τραγικές αλλά είναι εκεί. Και όπως μου είπε κ ο πωλητής δεν είναι λογικό να έχει ούτε μισή γρατζουνιά...
Αλλά σας λέω τις είδα κατόπιν εορτής...
Για αυτό παιδιά μεγάλη προσοχή όταν κάνετε αγορά. Πολύ καλό ψάξιμο... με πολύ λεπτομέρεια...
Πάντως εάν μου πούνε να μου το βάψουν δε θα δεχτώ...
Καλύτερα να μείνουν οι γρατζουνιές ως έχουν παρά να μου τρίψουν όλη την κάννη κ να γίνει μια βαφή που μπορεί να μην είναι καλύτερη από την εργοστασιακή...

Επικοινωνήστε με την προστασία καταναλωτή, σίγουρα ξέρουν την διαδικασία για κάθε προβληματική αγορά.
Είχα ήδη ρωτήσει... Ο ευρωπαϊκός νόμος περί πωλήσεων προβλέπει επισκευή ή αντικατάσταση ελαττωματικού μέρους ή ολοκλήρου προϊόντος ή μερική ή πλήρη επιστροφή των χρημάτων. Και όλα αυτά εντός 2 ετών.
Το θέμα όμως είναι ότι άλλο ταμπλετ κ άλλο καραμπίνα...
Γι αυτό ρωτάω εδώ...

Στείλε mail στην μαμά εταιρία στο εξωτερικό, με φωτογραφίες και απαίτησε ξεκάθαρα, αυστηρά και ευγενικά την αντικατάσταση. Ανέφερε πως έγιναν τα πράγματα ακριβώς και τι απάντησε ο εδώ αντιπρόσωπος. Κλείσε λέγοντας πως καταλαβαινεις ότι στις μεταφορές συμβαίνουν φθορές, ότι δεν πρόκειται για δική σου υπαιτιότητα και ότι ελπίζεις να μην φτάσεις στο σημείο να το δημοσιοποιήσεις στα Ελληνικά και Αμερικάνικα forum, όπως και να μην εμπλακείς σε δικαστικές διαδικασίες!

Στείλε mail στην μαμά εταιρία στο εξωτερικό, με φωτογραφίες και απαίτησε ξεκάθαρα, αυστηρά και ευγενικά την αντικατάσταση. Ανέφερε πως έγιναν τα πράγματα ακριβώς και τι απάντησε ο εδώ αντιπρόσωπος. Κλείσε λέγοντας πως καταλαβαινεις ότι στις μεταφορές συμβαίνουν φθορές, ότι δεν πρόκειται για δική σου υπαιτιότητα και ότι ελπίζεις να μην φτάσεις στο σημείο να το δημοσιοποιήσεις στα Ελληνικά και Αμερικάνικα forum, όπως και να μην εμπλακείς σε δικαστικές διαδικασίες!
Αύριο ελπιζω να μου απαντήσει ο αντιπρόσωπος. Δεν τον κάλεσα αυτοπρόσωπος. Τον πήρε ο πωλητής μπροστά μου όμως. Έβγαλε φωτό και του τις έστειλε με email.
Πήγα μέσω του πωλητή γιατί το θεωρίας καλύτερο μιας και αυτοί έχουν άλλοι σχέση μεταξύ τους και μιλάνε “την ίδια γλωσσα”.
Θα δω τι θα μου πει αύριο αυτός και θα επικοινωνήσω μαζί του απ´ευθειας και εγώ.

Αύριο ελπιζω να μου απαντήσει ο αντιπρόσωπος. Δεν τον κάλεσα αυτοπρόσωπος. Τον πήρε ο πωλητής μπροστά μου όμως. Έβγαλε φωτό και του τις έστειλε με email.
Πήγα μέσω του πωλητή γιατί το θεωρίας καλύτερο μιας και αυτοί έχουν άλλοι σχέση μεταξύ τους και μιλάνε “την ίδια γλωσσα”.
Θα δω τι θα μου πει αύριο αυτός και θα επικοινωνήσω μαζί του απ´ευθειας και εγώ.
Συμφωνω και εγω απολυτα με την προταση του συναδελφου μας να διεκδικησεις ακριβως τα πιθανα δικαιωματα σου απευθειας μεσα απο την εταιρεια και να δωσουμε και ενα μυνημα οτι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ καταναλωτες εχουμε την απαιτηση να μας σεβονται και να μας υπολογιζουν στο μεγιστο βαθμο και οτι δεν ειμαστε δευτερης κατηγοριας.

Συμφωνω και εγω απολυτα με την προταση του συναδελφου μας να διεκδικησεις ακριβως τα πιθανα δικαιωματα σου απευθειας μεσα απο την εταιρεια και να δωσουμε και ενα μυνημα οτι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ καταναλωτες εχουμε την απαιτηση να μας σεβονται και να μας υπολογιζουν στο μεγιστο βαθμο και οτι δεν ειμαστε δευτερης κατηγοριας.
Πριν μερικά χρόνια έβαλα υγραέριο στο αυτοκίνητο μου. Ιταλικό. Όταν είχα πρόβλημα με τον εγκατάσταση στη κ αντιπρόσωπο της εταιρίας έστειλα email στην Ιταλία. Μετά από μια βδομάδα με πήρε ο αντιπρόσωπος και με έντονο ύφος μου είπε ότι τι νομίζω ότι κάνω; Αυτός αγοράζει 500 συστήματά το μήνα από την Ιταλία. Θα με κάνει ντα ο Ιταλός; Με τρόλλαρε κανονικά. Και εκεί που ήταν να μου φέρει το ανταλλακτικό σε ένα μήνα έκανε 3. Επίτηδες. Οπότε θα προσπαθήσω με πιο ήπιους τόνους και θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο μέχρι να μιλήσω με μαμά εταιρία...

Πριν μερικά χρόνια έβαλα υγραέριο στο αυτοκίνητο μου. Ιταλικό. Όταν είχα πρόβλημα με τον εγκατάσταση στη κ αντιπρόσωπο της εταιρίας έστειλα email στην Ιταλία. Μετά από μια βδομάδα με πήρε ο αντιπρόσωπος και με έντονο ύφος μου είπε ότι τι νομίζω ότι κάνω; Αυτός αγοράζει 500 συστήματά το μήνα από την Ιταλία. Θα με κάνει ντα ο Ιταλός; Με τρόλλαρε κανονικά. Και εκεί που ήταν να μου φέρει το ανταλλακτικό σε ένα μήνα έκανε 3. Επίτηδες. Οπότε θα προσπαθήσω με πιο ήπιους τόνους και θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο μέχρι να μιλήσω με μαμά εταιρία...
Η μετρημενη και υπομονετικη συμπεριφορα μερικες φορες αποδεικνυεται σοφη επιλογη .Ευχομαι ομως στην περιπτωση σου να αποτελεσει και το καλιτερο για σενα.Ομως η εμπειρια σου που περιεγραψες δεν αποτελει κανονα για τους αντιπροσωπους μας θεωρω ηταν μια κακη περιπτωση δηλωνω ομως οτι οι ξενες εταιρειες ειναι πολυ σοβαρες αμμεσες και υπευθυνες στην απευθειας αντιμετωπιση των θεματων που δηλωνουν οι πελατες τους διοτι αυτη ειναι η πολιτικη που τους χαρακτηριζει.Καταλαβαινω τελος οτι εχεις κατανοησει πως συνολικα πρεπει να το διαχεισιστεις.Αναμενουμε με ενδιαφερον .

Ο εμπορος μου πρότεινε να την στείλουμε για τοπική βαφή και να μου κάνει δώρο ένα ζευγάρι αρβύλες. Προφανώς και δε δέχθηκα...
Τελικά αναγκάστηκα να καλέσω εγώ τον εισαγωγέα.
Μου είπε ότι θα την αλλάξει αλλά δεν είχε ετοιμοπαράδοτη κάννη με ίδιο μήκος και μου είπε να περιμένω ένα μήνα τουλάχιστον.
Ή αν θέλω άλλο μήκος άμεση αντικατάσταση.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές κ το ενδιαφέρον!!!

Ο εμπορος μου πρότεινε να την στείλουμε για τοπική βαφή και να μου κάνει δώρο ένα ζευγάρι αρβύλες. Προφανώς και δε δέχθηκα...
Μου είπε ότι θα την αλλάξει αλλά δεν είχε ετοιμοπαράδοτη κάννη με ίδιο μήκος και μου είπε να περιμένω ένα μήνα τουλάχιστον.
Xαιρομαι πολυ που θα ικανοποιηθεις και συγχρητηρια στον εισαγωγεα για τον σεβασμο και την εκτιμηση στον πελατη .Ας γινει φωτεινο παραδειγμα και για αλλους εισαγωγεις .

Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει κατά τη γνώμη μου να αναφερθεί η μάρκα και ο αντιπρόσωπος γιά επιβράβευση της σωστής συμπεριφοράς.

Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει κατά τη γνώμη μου να αναφερθεί η μάρκα και ο αντιπρόσωπος γιά επιβράβευση της σωστής συμπεριφοράς.
κακό προηγούμενο άνοιξε ο αντιπρόσωπος... κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνει.

το μυαλό δεν μπορεί να ηρεμήσει Fabarm - Beretta και Beretta - Fabarm ξέρετε φαντάζομαι πώς είναι να έχεις το κασέρι για αγορά και να τρώγεσαι !!!

τα έβαλα όλα κάτω και σκέφτηκα

Beretta Α400 XP
+νέα κάννη κλπ κλπ κλπ
+Kick off ( για κάποιους καλό να υπάρχει για κάποιους όχι,προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει στα τυφλά θα το έκανα )
+ καλά εργοστασιακά τσοκ Black Edition
-βάρος ( 71εκ 3.571kg & 76εκ 3.611Kg ) επίτηδες την κράτησα 4-5 λεπτά στο κατάστημα χωρίς να την αφήσω και άρχισε να γίνεται αντιληπτό το βάρος της
-ρίγα 7x7
-τιμή
-η ποιότητα της δεν είναι η ποιότητα της Xtreme Unico,μου φάνηκε ελαφρώς κατώτερη

Fabarm XLR5 Waterfowler Western
+καλύτερο βάρος και πιο ζυγισμένο σε 76εκ ( 3.430kg) που θέλω να πάρω πλαστικό όπλο
+καλύτερη σκοπευτική γραμμή με 10x8 σφηνοειδή ρίγα η οποία ξεκινά από την βάση σε σχέση με της Beretta την 7x7
+Kicks chokes τα οποία έχω από την Fabarm L4S και έχει άριστη βλητική
+τιμή ,γλιτώνω €800 το οποίο είναι μεγάλο και σημαντικό ποσό
-το μόνο αρνητικό σε αυτό το όπλο,καθαρά προσωπική μου γνώμη,είναι πώς τα τσοκ θα μπορούσαν να είναι το ίδιο ποιοτηκά σε τουφεκιά με της Beretta και κρατάνε την απόδοση της κάννης λίγο πίσω

η ζυγαριά κύριοι όπως φαίνεται γέρνει περισσότερο προς Fabarm μεριά και μιας και θέλω αποκλειστικά 76 σε πλαστικό δεν μου αφήνει επιλογή

Last edited:
το μυαλό δεν μπορεί να ηρεμήσει Fabarm - Beretta και Beretta - Fabarm ξέρετε φαντάζομαι πώς είναι να έχεις το κασέρι για αγορά και να τρώγεσαι !!!

τα έβαλα όλα κάτω και σκέφτηκα

Beretta Α400 XP
+νέα κάννη κλπ κλπ κλπ
+Kick off ( για κάποιους καλό να υπάρχει για κάποιους όχι,προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει στα τυφλά θα το έκανα )
+ καλά εργοστασιακά τσοκ Black Edition
-βάρος
-ρίγα 7x7
-τιμή
-η ποιότητα της δεν είναι η ποιότητα της Xtreme Unico,μου φάνηκε ελαφρώς κατώτερη

Fabarm XLR5 Waterfowler Western
+καλύτερο βάρος και πιο ζυγισμένο σε 76εκ ( 3.430kg) που θέλω να πάρω πλαστικό όπλο
+καλύτερη σκοπευτική γραμμή με 10x8 σφηνοειδή ρίγα η οποία ξεκινά από την βάση σε σχέση με της Beretta την 7x7
+Kicks chokes τα οποία έχω από την Fabarm L4S και έχει άριστη βλητική
+τιμή ,γλιτώνω €800 το οποίο είναι μεγάλο και σημαντικό ποσό
-το μόνο αρνητικό σε αυτό το όπλο,καθαρά προσωπική μου γνώμη,είναι πώς τα τσοκ θα μπορούσαν να είναι το ίδιο ποιοτηκά σε τουφεκιά με της Beretta και κρατάνε την απόδοση της κάννης λίγο πίσω

η ζυγαριά κύριοι όπως φαίνεται γέρνει περισσότερο προς Fabarm μεριά
Χωρίς να έχω δει κανένα από τα δυο, από την περιγραφή σου και μόνο fabarm.

Status
Not open for further replies.
Back