Δεν υπάρχει απαγόρευση στην Ελλάδα για κατασκευή λειόκαννων, αλλά είναι μικρή η αγορά (εσωτερική) και τεράστιος ο εξοπλισμός και ο ανταγωνισμός στον κόσμο.
Ξεκινώ από έλλειψη Τράπεζας Δοκιμών, κάτι που υποχρεώνει σε μεταφορά στο εξωτερικό για οποιονδήποτε έλεγχο.
Μηχανές - Εργαλεία, όλα θα αγορασθούν από το εξωτερικό
Εκπαίδευση προσωπικού - Εγκαταστάσεις - Μισθοδοσίες
Με απλά μαθηματικά χρειάζεται μια επένδυση άνω του 1 εκατ € με τρέχοντα έξοδα άνω των 50.000€ κάθε μήνα, πριν ξεκινήσει η παραγωγή, είτε και αφού ξεκινήσει. Παράλληλα όμως αυτά τα έξοδα θα αυξηθούν λόγω έλλειψης "συνεργατών - υποκατασκευαστών", οπότε κοντολογής μια τέτοια προσπάθεια είναι οικονομικά καταδικασμένη να αποτύχει, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ τουλάχιστον 1000 - 1500 όπλα κάθε μήνα, είτε συνολικά 10.000 όπλα κάθε χρόνο.
Απόσβεση με τέτοια οικονομικά μεγέθη θα γίνει μετά από 15-20 χρόνια.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ, είναι να αναληφθεί μια από κοινού προσπάθεια με κάποιον οίκο/οίκους του εξωτερικού, σε μια περιορισμένη παραγωγή μιας επένδυσης στη χώρα μας, που θα έχει εξασφαλίσει κρατική "προστασία" (δηλαδή αποφυγή έντονης πολεμικής μισθάρνων οργάνων αντιπάλων εταιρειών ... ) καθώς επίσης και κοινό που θα επιθυμούσε διακαώς να κρατήσει στα χέρια του το 1ο ελληνικό λειόκαννο νέας εποχής, ακόμη και με προκαταβολή επί της τιμής αγοράς του.
Σκέπτομαι πως αν σχεδιασθεί ένα λειόκαννο με φουτουριστικό σχήμα και δικές του καινοτομίες, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Και επειδή ως φάρα (Σουλιώτης της φάρας των Δρακαίων εγώ), έχω και κάποια συγγένεια με Δαγκλή που σπούδασε στη ΛΙΕΓΗ και σχεδίασε το μοναδικό ελληνικό ορειβατικό πυροβόλο, ίσως βάλω κάτω όσα κατά καιρούς τριβιλίζουν στο μυαλό μου και σχεδιάσω κάτι και εγώ.