Καλοντουφεκο Αλέξανδρε, να'σαι γερός να το χαρείς.Το παρέλαβα το μεσημέρι και βουρ για τη δουλειά!!! Το ανοίξαμε στο μαγαζί για τον απαραίτητο έλεγχο και του έριξα και ενα ζύγισμα από περιέργεια γιατί μου φάνηκε ελαφρύ...Δεν ξέρω αν τα είχε παίξει η ζυγαριά αλλά έγραψε 3430γρ. Το beretta σε άλλο μαγαζί που το ζυγίσαμε ήταν 3520!!!
Αρκετά όμορφα ξύλα πολυ καλό πέλμα καταπληκτικό ζύγισμα ήτανε κάποια που μου κάνανε εντύπωση με την πρώτη ματιά!!!
Καλοντουφεκο να είναι.Η ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΠΛΟΥ (από ιδιώτη)
ΜΕΡΟΣ ΙΙ
Το ψάξιμο θέλει υπομονή και το μ..... κυνήγι. Σκέφτηκα απλά πως αν θέλω ένα όπλο παλιό αλλά καλό, θα πρέπει να είναι:
- Του μακαρίτη που δεν κυνηγούσε και πολύ, ενώ πλέον η χήρα θέλει να το ξεφορτωθεί μιας και τα παιδιά δεν κυνηγάνε, διότι πιάνει χώρο στη ντουλάπα και χαλάει τις μπλούζες.
- Του κυνηγού που πήγαινε κυνήγι/σκοπευτήριο, μόνο και μόνο για να το δείχνει.
- Να μην έχει δημοσιευθεί η αγγελία σε γνωστές ιστοσελίδες και περιοδικά. Ο τοπικός τύπος και οι μικρές αγγελίες γενικών αντικειμένων είναι πιθανότερο να κρύβουν κάτι ενδιαφέρον.
- Να μην έχει φωτογραφίες και η περιγραφή να είναι της μορφής: Πωλείται δίκαννο, πληροφορίες κα Τασία.
- Να έχεις πολλούς καλούς φίλους που αν δουν/μάθουν κάτι, να στο πουν αμέσως.
Έτσι λοιπόν έχοντας ως σύμμαχο τον χρόνο, το δελτίο αγοράς και άμεσα το χρήμα, προετοιμάσθηκα για κάθε ενδεχόμενο. Βασική αρχή διαπραγμάτευσης: Τους όρους τους βάζει αυτός που πληρώνει.
Τα υπόλοιπα στις φωτογραφίες ... τραποντούφεκο ήθελα για κυνήγι, τραποντούφεκο ξαναβρήκα, μετά τον αποχωρισμό του "μπάρμπα - Γιώργου" (Luciano Rota trap) λόγω κρίσης.
76εκ κάννες, τσοκάρισμα full/full (το στενό τσοκάρισμα ανοίγει, το ανοικτό δεν κλείνει εύκολα) βάρος στα 3.500, μονοσκάνδαλο, κατάσταση καλή και κυρίως με μικρή συμμετοχή σε σκοπευτήρια και στο κυνήγι. Το βρήκα παραμελημένο, αλλά όχι κακοποιημένο. Εύκολα θα ξαναζωντανέψει.
Η γομαλάκα που είναι και η μοναδική παρέμβαση στο όπλο - αγνώστου καλλιτέχνη - παρότι γέμισε τις λεπτεπίλεπτες ψάθες και σε πολλά σημεία απλώθηκε στο μέταλλο, ίσως και να προστάτεψε από σκουριές και φθορές.
Θα χρειασθεί ένα γυάλισμα εσωτερικά στις κάννες - τίμημα αχρωμίωτων, διότι ο Ιάκωβος (υπηρέτης) το άφησε ακάθαρτο όταν έφυγε από το σπίτι , αλλά και οι οπλουργοί έχουν ψυχή. Ίσως και αυτό το 18.4 να γίνει κάτιτις παραπάνω με το γυάλισμα. Αύριο για κατσαβίδι μακρύ, προκειμένου να ξεβιδώσω τη τζαβέτα, ευτυχώς δεν είναι της σειράς με αλατισμένο κοντάκι. Ηλικία όπλου μόλις 56 ετών (1964), ίσως λίγους μήνες μεγαλύτερο από μένα.
Με την 8αρα είναι διότι δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη η Broadway που νομίζω είναι του 1972.Καλορίζικο!!Είναι με την 8άρα ρίγα ή την broadway?
Καλύτερα!(Aπό το 1961 ξεκίνησαν οι broadway).Με την 8αρα είναι διότι δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμη η Broadway που νομίζω είναι του 1972.
Καλορίζικο, να το χαρείς !!! Περιμένουμε και τις φωτό!!! Πολύ καλό το βάρος του για Σπόρτινγκ + κυνήγι ... Πιο βαρύ, θα ήταν μείον για το κυνήγι.
Αν κάνω την κουζουλάδα να πάρω κι εγώ νέο όπλο, σε αυτό ακριβώς έχω ήδη καταλήξει κατά 99,9% ... Πολλές φορές μου μπαίνει η ιδέα, από το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τώρα τουλάχιστον υπερισχύει η λογική. Αλλά σε κανα-δυο μήνες που θα αρχίσω πάλι το σκοπευτήριο δεν ξέρω αν θα αντέξω ...
Οχι !!! Φευγαλέες σκέψεις μόνο, που τις "διώχνω" γρήγορα !! ... Ότι έγραψα παραπάνω ... Άσε να δούμε τι θα γίνει φέτος με το σκοπευτήριο και βλέπουμε ... Έχουμε κανένα νέο ;;; Ανέβηκες εσύ καθόλου τώρα τελευταία ;;;Για πες, εχεις στα σκαρια νεο εργαλειο;
Προσπάθησε να βρείς ένα b325 76άρι sporting σε καλή κατάσταση.Καλορίζικο, να το χαρείς !!! Περιμένουμε και τις φωτό!!! Πολύ καλό το βάρος του για Σπόρτινγκ + κυνήγι ... Πιο βαρύ, θα ήταν μείον για το κυνήγι.
Αν κάνω την κουζουλάδα να πάρω κι εγώ νέο όπλο, σε αυτό ακριβώς έχω ήδη καταλήξει κατά 99,9% ... Πολλές φορές μου μπαίνει η ιδέα, από το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τώρα τουλάχιστον υπερισχύει η λογική. Αλλά σε κανα-δυο μήνες που θα αρχίσω πάλι το σκοπευτήριο δεν ξέρω αν θα αντέξω ...
Δεν το ήξερα, είχα δει μόνο διαφημιστικά φυλλάδια (αφίσσες) του 1972 που τις είχαν, ίσως και λόγω Ολυμπιακών ΜονάχουΚαλύτερα!(Aπό το 1961 ξεκίνησαν οι broadway).
Οχι !!! Φευγαλέες σκέψεις μόνο, που τις "διώχνω" γρήγορα !! ... Ότι έγραψα παραπάνω ... Άσε να δούμε τι θα γίνει φέτος με το σκοπευτήριο και βλέπουμε ... Έχουμε κανένα νέο ;;; Ανέβηκες εσύ καθόλου τώρα τελευταία ;;;
Οχι !!! Φευγαλέες σκέψεις μόνο, που τις "διώχνω" γρήγορα !! ... Ότι έγραψα παραπάνω ... Άσε να δούμε τι θα γίνει φέτος με το σκοπευτήριο και βλέπουμε ... Έχουμε κανένα νέο ;;; Ανέβηκες εσύ καθόλου τώρα τελευταία ;;;
Ναι.Βγήκε σε 32άρι μεχρι το '64 που το έβγαλε και σε 30".Δεν το ήξερα, είχα δει μόνο διαφημιστικά φυλλάδια (αφίσσες) του 1972 που τις είχαν, ίσως και λόγω Ολυμπιακών Μονάχου
Στέλιο πάρτο το όπλο, η λογική είναι σωστή αλλά πολλές φορές δεν είναι αυτή που θα κάνει το χειλακι μας να γελάσει φίλε μου ,παρτο να το χαρείς και να γουστάρεις ,εγώ σου εύχομαι πάντως να το πάρεις .Οχι !!! Φευγαλέες σκέψεις μόνο, που τις "διώχνω" γρήγορα !! ... Ότι έγραψα παραπάνω ... Άσε να δούμε τι θα γίνει φέτος με το σκοπευτήριο και βλέπουμε ... Έχουμε κανένα νέο ;;; Ανέβηκες εσύ καθόλου τώρα τελευταία ;;;
Για τι κυνήγι (καρτέρι/περπατητό) και ποιά η οροφή τιμής;σκεφτομαι για ενα οικονομικο πλαγιόκαννο, τι προτείνετε??