Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
όχι μαγκνουμ απαραιτητα..να μπορω να ριχνω μεχρι 36 το πολυ.. το παλιο που εχω εχει πιεσεις 800 που σημαινει οτι το ριχνω μεχρι 600-650 βαρια..δηλαδη 30-31-32..κυνηγας φασσα με 32?που να τη φτασεις..
Μια χαρα πέφτει και με τα 32....για δες το baikal που σου πρότεινε ο @Diasthegreek .To ξέρω το όπλο ειναι πενα!!!

καλα σιγουρα παιζουν πολυ παραγοντες ρολο πχ σε τι αποσταση τουφεκισες τι φυσιγγια ειχες αλλα παντος στην περδικα να χρησιμοποιεις 3 στην πανω και 2 στην κατω εκτος και αν αγορασεις αλλο ενα 3 που θα ηταν το καλυτερο και εγω το ιδιο θα κανω του χρονου
Αυτό σκεφτόμουν και γω για του χρονου

όχι μαγκνουμ απαραιτητα..να μπορω να ριχνω μεχρι 36 το πολυ.. το παλιο που εχω εχει πιεσεις 800 που σημαινει οτι το ριχνω μεχρι 600-650 βαρια..δηλαδη 30-31-32..κυνηγας φασσα με 32?που να τη φτασεις..

Μην μπερδεύεσαι με πιέσεις και με βάρος γόμωσης. Μπορείς να ρίχνεις 34γρ με 650 bar και 32γρ με 800 bar. Υπόψη ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει η ανάκρουση με τα bar ενός φυσιγγίου.

Μια φάσσα άνετα πέφτει με 32-34γρ 6αρια, αν η τουφεκιά σου είναι πάνω της. Ακόμη και με 28γρ πέφτει η φάσσα μέχρι και τα 35 μέτρα. Ένα δίκαννο, καλό είναι να δουλεύει στο 95% του βάρους του, δηλαδή σε όπλο 3.300γρ να δουλεύεις 31-32γρ.

Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ σε ένα όπλο είναι: ΝΑ βλέπει εκεί που κοιτάνε τα μάτια σου (ΑΡΑ ΣΕΤΑΡΙΣΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ) και να είναι αξιόπιστο λειτουργικά.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και αφού φυσικά συνυπολόγισα και το οικονομικό σου "ταβάνι" για όπλο είπα: ----> BAIKAL και μάλιστα αυτό που σου υπέδειξα, διότι εκτός από μερακλήδικο, έχει και τσοκάρισμα που 4**** - 2** σπάνια θα βρεις σε τέτοια τιμή.

Καλημέρα στην παρέα . Θέλω να αγοράσω ένα sp για κυνήγι μπεκατσας. Είμαι ανάμεσα σε δύο . Το πρώτο είναι το lanber 2077 για το οποίο έχω διαβάσει εδώ και το θεωρώ ένα πολύ αξιόπιστο τουφέκι . Το δεύτερο είναι το ata woodcock για το οποίο δεν ξέρω τίποτα . Μήπως είναι κάποιος εδώ από το forum που ξέρει το συγκεκριμένο όπλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΚΑΝΕΝΑ από τα 2 δεν σου προτείνω διότι αν δεν σε ευχαριστήσουν, θα σου μείνουν προίκα ... Το όπλο στη μπεκάτσα δεν υποφέρει από βαριές γομώσεις, αλλά από κλαριά και υγρασία. Εξαιρούνται οι ΡΑΜΠΟ της μπεκάτσας ...

Η επιλογή όταν δεν είναι γεμάτη η τσέπη σου, πηγαίνει σε μεταχειρισμένο ΕΥΚΑΙΡΙΑ γνωστής αξιοπιστίας και σε προσαρμογή του όπλου στα μέτρα σου. Αυτά πάνε πακέτο, αγορά/τεστ Churchill/σετάρισμα όπλου.

Ο γνώμονας επιλογής ενός τέτοιου όπλου υπαγορεύει το να σκέπτεσαι: Και να μην με ικανοποιήσει, το πουλάω ότι ώρα θελω και παίρνω τα λεφτά μου πίσω.

Λίγο να ψάξεις θα βρεις Beretta σειράς S55 - S56E στα 400-500€ με κάννες 61-66εκ. Αν σου ταιριάζει το τσοκάρισμα, πήγαινέ τες για έλεγχο σε οπλουργό της αρεσκείας σου και αν δώσει οκ μην φοβάσαι ούτε το όπλο, ούτε την επιλογή σου.

Last edited by a moderator:
Άνετα σκοτώνεις με 32γρ ακόμα και 28γρ αν βρεις φυσίγγια που να ταιριάζουν στον καιρό και στα σκοπευτικά σου γούστα.

Άνετα σκοτώνεις με 32γρ ακόμα και 28γρ αν βρεις φυσίγγια που να ταιριάζουν στον καιρό και στα σκοπευτικά σου γούστα.
και αν βρεις κ φασσες .yelling.

σωστα ολα αυτα που λετε..κ τα λαμβανω υποψιν..ετσι λοιπον ισως το αφησω για αργοτερα..κ το δικανακι ειναι καλο..για τα χρονια του απολυτως λειτουργικο..η καραμπινα ειναι κοντη..μονο για σλαγκ η περπατητο σε ορτυκι κ τετοια..αν κανω λαθος διορθωστε με..βαρια για 25-30 μετρα

σωστα ολα αυτα που λετε..κ τα λαμβανω υποψιν..ετσι λοιπον ισως το αφησω για αργοτερα..κ το δικανακι ειναι καλο..για τα χρονια του απολυτως λειτουργικο..η καραμπινα ειναι κοντη..μονο για σλαγκ η περπατητο σε ορτυκι κ τετοια..αν κανω λαθος διορθωστε με..βαρια για 25-30 μετρα
Για τις φάσσες έλεγα :)

Τι δίκανο έχεις

ΚΑΝΕΝΑ από τα 2 δεν σου προτείνω διότι αν δεν σε ευχαριστήσουν, θα σου μείνουν προίκα ... Το όπλο στη μπεκάτσα δεν υποφέρει από βαριές γομώσεις, αλλά από κλαριά και υγρασία. Εξαιρούνται οι ΡΑΜΠΟ της μπεκάτσας ...

Η επιλογή όταν δεν είναι γεμάτη η τσέπη σου, πηγαίνει σε μεταχειρισμένο ΕΥΚΑΙΡΙΑ γνωστής αξιοπιστίας και σε προσαρμογή του όπλου στα μέτρα σου. Αυτά πάνε πακέτο, αγορά/τεστ Churchill/σετάρισμα όπλου.

Ο γνώμονας επιλογής ενός τέτοιου όπλου υπαγορεύει το να σκέπτεσαι: Και να μην με ικανοποιήσει, το πουλάω ότι ώρα θελω και παίρνω τα λεφτά μου πίσω.

Λίγο να ψάξεις θα βρεις Beretta σειράς S55 - S56E στα 400-500€ με κάννες 61-66εκ. Αν σου ταιριάζει το τσοκάρισμα, πήγαινέ τες για έλεγχο σε οπλουργό της αρεσκείας σου και αν δώσει οκ μην φοβάσαι ούτε το όπλο, ούτε την επιλογή σου.
Σκέφτομαι πως ένα όπλο για την μπεκάτσα θα σκοτώσει μέχρι τα 20-5 μέτρα ως επί το πλείστον . Πιστεύω σε αυτά τα μέτρα θα σκοτώσεις και με νεροπιστολο και δεν θα παίξει τόσο ρόλο η μάρκα του όπλου και τα βλητικα του στοιχεία . Σε αυτά τα μέτρα θέλεις κοντάκι στα μέτρα σου και μόνο. Οπότε σκέφτομαι να πάρω ένα σχετικά φθηνό όπλο και αξιόπιστο ως προς τη λειτουργία του και αν δεν είναι στα μέτρα μου να πάω σε έναν κοντακα να το φτιάξω στα μέτρα μου και να το έχω για το κυνήγι που κάνω .
Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι το δικό μου σκεπτικό , που μπορεί να είναι και λάθος...για αυτό το μοιράζομαι εδώ μαζί σας για να ακούσω και άλλες γνώμες .

Σκέφτομαι πως ένα όπλο για την μπεκάτσα θα σκοτώσει μέχρι τα 20-5 μέτρα ως επί το πλείστον . Πιστεύω σε αυτά τα μέτρα θα σκοτώσεις και με νεροπιστολο και δεν θα παίξει τόσο ρόλο η μάρκα του όπλου και τα βλητικα του στοιχεία . Σε αυτά τα μέτρα θέλεις κοντάκι στα μέτρα σου και μόνο. Οπότε σκέφτομαι να πάρω ένα σχετικά φθηνό όπλο και αξιόπιστο ως προς τη λειτουργία του και αν δεν είναι στα μέτρα μου να πάω σε έναν κοντακα να το φτιάξω στα μέτρα μου και να το έχω για το κυνήγι που κάνω .
Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι το δικό μου σκεπτικό , που μπορεί να είναι και λάθος...για αυτό το μοιράζομαι εδώ μαζί σας για να ακούσω και άλλες γνώμες .
Φτηνο και αξιοπιστο αποδεδειγμενα ειναι ΜΟΝΟ ενα Baikal διπλοσκανδαλο χωρις αυτοματους εξωλκεις...οπλο για μια ζωη .....αν δεν εχεις απαιτησεις απο στολιδια και χρυσοστολισματα ....ειναι μονοδρομος.
Πολυ σωστα θα κανεις και με το κοντακι....ενα καταλληλο κοντακι θα σου γεμισει την τσαντα ακομα και με ενα μονοκανο ευτελους αξιας......το Α και το Ω σε ενα οπλο ειναι το κοντακι.....απο εκει ξεκιναμε και προχωραμε μπροστα....οχι οπως κανουν πολλοι αλλοι ξεκινωντας απο τα τσοκ.

Baikal έχω super pose made in ussr πολυ βαρυ όμως για το κυνήγι που το θέλω . Και εκτός αυτού όταν πατάω την πίσω σκανδάλη με χτυπάει η μπροστινή τον δείκτη και τον μακελευω κάθε φορά
Αυτο ειναι ενα ''σημαδι'' πως εχεις λαθος κοντακι.

Ως παραδοσιακός στις επιλογές μου, μόλις πούλησα μια Browning Fusion Evolve που είχα αγοράσει σε ευκαιρία και πήρα ένα Β25Α1. Διότι πάντοτε υπήρχε και ένα Browning στα χέρια μου.

Ελπίζω μέχρι αύριο το κοντάκι να είναι έτοιμο και αμέσως φεύγω για ΕΒΡΟ, προκειμένου να το δοκιμάσω στα υδρόβια.

Attachments

• P1170014.JPG
    P1170014.JPG
    250,4 KB · Προβολές: 81
  • PC110001.JPG
    PC110001.JPG
    236,5 KB · Προβολές: 82
Last edited by a moderator:
Για οσους συνάδελφους ενδιαφέρονται για αγορα καινούργιου κυνηγετικού οπλου υπαρχει καταστημα που δίνει τα περισσότερα οπλα σε τιμές 100 έως 250 ευρώ λιγότερα από Αθήνα. Δεν έχω συγγένεια με τον εν λόγω Κυριο απλά πήγα να πάρω φυσιγγια nsi prima 5euro και μου το ανέφερε.Το είχα ακούσει αλλά δεν το πίστευα και ο λόγος είναι ότι είναι υπεραγορά και ιδιόκτητο όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει προσωπικό μήνυμα γιατί δεν θέλω να νομίσει κάποιος οτι έχω κάποιο συμφέρον. Έχουν αγοράσει και άλλα παιδιά από το φόρουμ. Δεν γνωρίζω αν στέλνει Πανελλαδικά γνωρίζω όμως ότι είναι συμφέρουσα η αγορα όπλου από αυτον

Για οσους συνάδελφους ενδιαφέρονται για αγορα καινούργιου κυνηγετικού οπλου υπαρχει καταστημα που δίνει τα περισσότερα οπλα σε τιμές 100 έως 250 ευρώ λιγότερα από Αθήνα. Δεν έχω συγγένεια με τον εν λόγω Κυριο απλά πήγα να πάρω φυσιγγια nsi prima 5euro και μου το ανέφερε.Το είχα ακούσει αλλά δεν το πίστευα και ο λόγος είναι ότι είναι υπεραγορά και ιδιόκτητο όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει προσωπικό μήνυμα γιατί δεν θέλω να νομίσει κάποιος οτι έχω κάποιο συμφέρον. Έχουν αγοράσει και άλλα παιδιά από το φόρουμ. Δεν γνωρίζω αν στέλνει Πανελλαδικά γνωρίζω όμως ότι είναι συμφέρουσα η αγορα όπλου από αυτον
Τον Αντρέα τον Πλαστουργό εννοείς;

Και γιατί δεν λες το όνομα του ?

Όλα στην φόρα καλοι κακοί στο καρφί 2020 έχουμε.bye.

Και γιατί δεν λες το όνομα του ?

Όλα στην φόρα καλοι κακοί στο καρφί 2020 έχουμε.bye.
Εγώ φιλαράκι φυσίγγια αγόρασα από εκεί δεν τον έχω τίποτα και ούτε με ενδιαφέρουν οι πωλήσεις του,αλλά εδώ δεν θέλει και πολύ να σου κρεμάσουν κουδούνια για όποιον φίλο ενδιαφέρεται ας στείλει ΠΜ

Status
Not open for further replies.
Back