Σκοπευτήριο Ασπροπύργου - Σκοπευτικός όμιλος ΑΨΙΔΑ

τεράστια!!!!!!!! επιτυχία λέει,λες και πιάσαν εγκληματίες. Η περίπτωση ήταν καρφωτή,που ως συνήθως το έχουμε οι Έλληνες αυτό το ''προτέρημα''. Από κεί και πέρα τόσο χαζοί ήταν να επενδύσουν και να ανοίξουν μια τέτοια επιχείριση και με τόση διαφήμιση,χωρίς την απαιτούμενη άδεια; στέκει αυτό;,γιατί οι πρωτεργάτες του όλου εγχειρίματος,είναι σοβαροί πιστεύω άνθρωποι..

ενα μεγαλο χειροκροτημα λοιπον στην ΕΛΑΣ που καταφερε να εντοπισει την μυστικη γιαφκα των τρομοκρατων και αλλο ενα χειροκροτημα στον ρεπορτερ-ερευνητη και αρθογραφο του εκπληκτικου αρθρου. ας αναφωνησουμε ολοι μαζι αδερφια ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟ
.congrats..congrats..congrats..congrats..congrats.

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Δεν ξέρω αν τοποθετώ την ερώτηση μου σε σωστό μέρος(αν όχι παρακαλώ να αφαιρεθεί).
Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούω πολλά για τα σκοπευτήρια & τα δελτία.
Εμείς οι απλοί κυνηγοί που δεν έχουμε δελτίο σκοπευτή-αθλητή μπορούμε να ρίξουμε sporting;Θυμάμαι ότι με την άδεια κατοχής του όπλου ρίχναμε χωρίς πρόβλημα.
Άλλοι λένε δεν υπάρχει πρόβλημα άλλοι λένε ότι για να ρίξεις πρέπει να έχεις οπωσδήποτε δελτίο αθλητή-σκοπευτή.
Το συγκεκριμένο δελτίο ξέρω ότι χρειάζεται για το skeet-trap,όσοι δεν έχουν δεν μπορούν να ρίξουν μόνο sporting;
Φαντάζομαι το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολεί πολύ κόσμο που δεν έχει δελτίο & θέλει να πάει σε κάποιο σκοπευτήριο.
Προσωπικά θέλω να πάω αλλά δεν θέλω να έχω τυχόν προβλήματα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας

κανονικα δελτιο σκοπευτη χρειαζεται για να ριξεις σε ολα τ αγωνισματα του σκοπευτηριου αλλα και για να εισαι καλυμενος στη μεταφορα του οπλου εκτος κυνηγετικης περιοδου απο και προς το σκοπευτηριο. τωρα μερικα σκοπευτηρια μπορουν και κανουν τα στραβα ματια. στην ιταλια για παραδειγμα χωρις δελτιο δεν μπαινεις καν σε σκοπευτηριο αν πας με οπλο. καλο θα ειναι λοιπον αν πηγαινεις συχνα να εχεις δελτιο

Δυστυχως, δεν υπαρχει κατι το σαφες. Η αδεια κατοχης γραφει οτι μπορεις να μεταφερεις το οπλο προς τον κυνηγοτοπο ή το σκοπευτηριο και για ασκηση θηρας ή σκοποβολης. Τωρα, η θηρα εχει σαφεις χρονικους και τοπικους περιορισμους. Ομως το σκοπευτηριο δεν εχει κατι αναλογο, περαν των ωρων που δεν ειναι ανοικτο. Υπαρχει λοιπον μια ασαφεια ως προς το τι επιτρεπεται σε ενα μη κατοχο σκοπευτικης αδειας, ως προς την χρηση του σκοπευτηριου. Επειδη λοιπον την ασαφεια του νομου, την πληρωνει σχεδον παντοτε μονο ο ενδιαφερομενος, δηλαδη εμεις, θα σου λεγα να βγαλεις μια σκοπευτικη αδεια. Ειναι μικρο το εξοδο, το μικροτερο απο τα υπολοιπα οταν πας σκοπευτηριο. Γλυτωνεις ομως ολη την ταλαιπωρια, και την αρτηριοσκληρωση που μπορει να βρεις σε εναν εκπροσωπο του νομου.

κανονικα δελτιο σκοπευτη χρειαζεται για να ριξεις σε ολα τ αγωνισματα του σκοπευτηριου αλλα και για να εισαι καλυμενος στη μεταφορα του οπλου εκτος κυνηγετικης περιοδου απο και προς το σκοπευτηριο. τωρα μερικα σκοπευτηρια μπορουν και κανουν τα στραβα ματια. στην ιταλια για παραδειγμα χωρις δελτιο δεν μπαινεις καν σε σκοπευτηριο αν πας με οπλο. καλο θα ειναι λοιπον αν πηγαινεις συχνα να εχεις δελτιο

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι ψάχνουν να μεγιστοποιήσουν το εισόδημα τους. Ωραία τα αγωνίσματα, αλλα εγώ θέλω να παω στο σκοπευτήριο και να ασχοληθώ χομπιστικά, + να μάθω να σκοπεύω κιόλας. Μιάς που ανέφερες την Ιταλία. ας δούμε τι λέει ο ιταλικός νόμος: (πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_Italy)

"With a shooting sports license, citizens are allowed to transport (unloaded and stored in a proper case) firearms from their home to an authorized shooting range or to another safe place to practice shooting, which, in case of a private place, must be reasonably distant from roads and inhabited areas, and not accessible by unauthorized people. Just like any other gun license, the shooting sports license is valid nationwide: the shooter can thus transport his/her gun anywhere through the national territory, although said guns can only be used in the aforementioned designated places and must never be left unattended during transportation."

Η άδεια ουσιαστικά θα έπρεπε να σου δίνει πρόσβαση στα σκοπευτήρια και να μεταφέρεις τα όπλα σου απο / προς αυτά, όχι αν έχεις δελτίο σκοπευτή.

αυτο ακριβως βικτωρα που ειπαμε
shooting sports license=δελτιο σκοπευτη. αρα ειναι υποχρεωτικο εστω και για τη μεταφορα του οπλου απο και προς το σλοπευτηριο. και ρωταω σε σταματαει καποιος στο δρομο αστυνομικος και βλεπει τ οπλο και ρωταει που πατε ? εσυ λοιπον απαντας παω στο σκοπευτηριο να ριξω και σας ζητηθει ν αποδειξετε οτι ειστε σκοπευτες πως θα το αποδειξετε?????

Κανονικα θα επρεπε η αδεια θηρας, να μπορει να ειναι και αδεια για περιστασιακη χρηση και σε σκοπευτηριο.
Η αδεια σκοπευτη, σημαινει οτι θες να ανεβεις επιπεδο, να ασχοληθεις πιο συστηματικα. Ετσι θα επρεπε να ειναι

Οκ, έχεις δίκιο, ο διαχωρισμός έχει να κάνει με το που μπορείς να πας το όπλο, στο βιότοπο θηράματος ή στο σκοπευτήριο. Βέβαια οι Ιταλοί επιτρέπουν και τα ραβδωτά για shooting sports. Η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται δηλαδή? Λέτε να επιτραπούν τα ραβδωτά; .xm.Περισσότερο το κόβω για έξτρα εισόδημα. Άντε, αμα είναι να οργανωθούμε τόσο, χαλάλι.....

Οκ, έχεις δίκιο, ο διαχωρισμός έχει να κάνει με το που μπορείς να πας το όπλο, στο βιότοπο θηράματος ή στο σκοπευτήριο. Βέβαια οι Ιταλοί επιτρέπουν και τα ραβδωτά για shooting sports. Η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται δηλαδή? Λέτε να επιτραπούν τα ραβδωτά; .xm.Περισσότερο το κόβω για έξτρα εισόδημα. Άντε, αμα είναι να οργανωθούμε τόσο, χαλάλι.....
η απαντηση ειναι ιδια οπως η παραπανω στον βικτωρα. απλα το κανουμε για να ειμαστε καλυμενοι εμεις. μην πας τη κυριακη η οποια αλλη μερα για διασκεδαση και βρεθεις σε καποιο τμημα.ουτε εμενα μου περισευουν τα 60 ευρω αλλα απο τη στιγμη που παω το θεωρω αναγκαιο κακο

Κανονικα θα επρεπε η αδεια θηρας, να μπορει να ειναι και αδεια για περιστασιακη χρηση και σε σκοπευτηριο.
Η αδεια σκοπευτη, σημαινει οτι θες να ανεβεις επιπεδο, να ασχοληθεις πιο συστηματικα. Ετσι θα επρεπε να ειναι

Αυτό θεωρώ και εγώ. Άδεια σκοπευτή== αγώνες. Ενώ άδεια κατοχής για σκοποβολή== χόμπι. Ουσιαστικά για τα ελληνικά δρώμενα άδεια κατοχής== άδεια θήρας εντός της κυνηγετικής περιόδου + σκοπευτήριο. Οκ Ευριπίδη , κατάλαβα τι εννοείς, απλά το να κατέχεις όπλα στην Ελλάδα σου επιτρέπει οτι μπορείς και να τα μεταφέρεις στον τελικό προορισμό με συγκεκριμένο τρόπο. Επιμένω, θέλουν τα έξτρα 60€, οκ, κανένα πρόβλημα.

Back