............ εσείς οι άλλοι ........... να πάτε αλλού.............
Χρήστο η δομή είναι να ανήκουν σε ακοπευτικους συλλόγουςΛυστε μου μια απορια ρε παλικαρια που μπορει να ειναι και αφελης. Οταν παμε να παιξουμε σε γήπεδα 5Χ5 δηλ σε μια ιδιωτικη επιχειριση, μας ζητανε δελτιο ποδοσφαιριστη;
Εκτος αν τα σκοπευτηρια δεν ειναι ιδιωτικες επιχειρισεις και ανηκουν σε συλλογους ή στο κρατος (με χρηση συλλογου)...
Α μαλιστα...Χρήστο η δομή είναι να ανήκουν σε ακοπευτικους συλλόγους
Λυστε μου μια απορια ρε παλικαρια που μπορει να ειναι και αφελης. Οταν παμε να παιξουμε σε γήπεδα 5Χ5 δηλ σε μια ιδιωτικη επιχειριση, μας ζητανε δελτιο ποδοσφαιριστη;
Εκτος αν τα σκοπευτηρια δεν ειναι ιδιωτικες επιχειρισεις και ανηκουν σε συλλογους ή στο κρατος (με χρηση συλλογου)...
Χρήστο η δομή είναι να ανήκουν σε ακοπευτικους συλλόγους
... Και αυτοί (οι σκοπευτικοί σύλλογοι) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υπάγονται στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΣΚΟΕ) ...Χρήστο η δομή είναι να ανήκουν σε ακοπευτικους συλλόγους
Η ΣΚΟΕ όμως, που επιβάλλει σκοπευτική ταυτότητα σε κυνηγούς, που δεν είναι αθλητές και θέλουν απλά να ρίξουν μερικές πούλες, θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον το φιλότιμο να εκδίδει ΑΜΕΣΑ μετα την είσπραξη του ποσού γιά το οποίο γίνεται όλη η φασαρία,την ταυτότητα, και όχι να περιμένουμε βδομάδες!!!!!Είναι αποφαση της σκοε
Βίκτωρα, το ότι έχει να κάνει με όπλο αφορά στην άδεια και στην καταλληλότητα κατοχής κυνηγετικού όπλου. Το θέμα ασφάλειας θα μπορύσε να το επικαλεστεί κάποιος και για τη χρήση όπλου στο κυνήγι. Εφόσον κατέχει κάποιος ΑΚΚΟ, συνεπώς όπως χρησιμοποιεί το όπλο στο κυνήγι, έτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσει και στο σκοπευτήριο.Παντως οι συγκρισεις με αλλα αθληματα ειναι δυσκολες, γιατι εδω εχουμε να κανουμε και με οπλο. Οποτε μπλεκει και το Υπουργειο προστασιας του Πολιτη...
Μα η έκδοση κυνηγετικής άδειας προϋποθέτει και το αντίστοιχο αντίτιμο ως ενίσχυση των κυνηγετικών συλλόγων και της ΚΣΕ για τη σωστή κυνηγετική δραστηριότητα και διαχείριση στη φύση. Κάποιος ως σκοπευτής έχει κάποια οφέλη από τις αντίστοιχες συνδρομές; (Ερώτηση ουσιαστική κι όχι ειρωνική λόγω προσωπικής μου άγνοιας) Επιπροσθέτως, τα υπόλοιπα έξοδα χρήσης του σκοπευτηρίου πληρώνονται επί τόπου από τον σκοπευτή, φαντάζομαι με το ανάλογο κέρδος....Οσοι ομως παραπονιεστε, ισως και δικαιως, για την επιβολη ΔΕΣΚ για να ριξετε σε σπορτιγκ, σκεφτητε ποσο εφικτο ειναι να παρετε οπλο και να κυνηγησετε χωρις αδεια,...
Αυτό έχει να κάνει όπως προανέφερα με την αντιστοίχιση της ΑΚΚΟ με την Άδεια Οδήγησης (δίπλωμα). Την καταλληλότητα του οδηγού την αποδεικνύει το δίπλωμα και του κατόχου κυνηγετικού όπλου η ΑΚΚΟ....να παρετε αυτοκινητο για να δειτε αν τελικα η οδηγηση σας ενδιαφερει πριν δωσετε για διπλωμα...
Με μπέρδεψες τώρα σε σχετικά με τα γραφόμενά σου στην προηγούμενη παράγραφο......Για μενα θα επρεπε να ειναι ελευθερη η προσβαση στους εν ενεργεια κυνηγους στα σκοπευτηρια, μην πω και επιβεβλημενη μερικες φορες το χρονο. Και να μην επιτρεπεται απλα να παιρνουν μερος σε αγωνες επισημους χωρις ΔΕΣΚ
Πάντως κάτι ακούγεται ως προς την κάρτα που αναφέρεις ώστε να μπορεί ο κυνηγός με ένα μικρό ποσό να μπαίνει στο σκοπευτήριο και να ρίχνει sporting.Επειδή σας διάβασα προσεχτικά ,έχω να πω τα εξής συμφωνώ με τον Βίκτωρα οποίος θέλει να συμμετέχει σε αγώνες υποχρεωτικά ΔΕΣΚ .Οποίος όμως θέλει μόνο να ασκείται και να προπονείται γιατί να έχει ΔΕΣΚ θα μπορούσε να δωθεί μια μέση λύση από ΣΚΟΕ και από ΚΣΕ με μια ειδική κάρτα και ένα πάγιο πόσο κατά έτος να μπορεί ο κυνηγός που είναι πιστοποιημένος χρήστης κυνηγ. Όπλου και όποιος επιθυμεί αυτό να μπαίνει στα σκοπευτήρια.Το θέμα είναι ότι η ΣΚΟΕ βλέπει την τάση προς τα σκοπευτήρια να αυξάνει π.χ Ψαχνά , πυργετός.κ.λ.π.και το βλέπει εισπρακτικά .το κυνήγι μειώνεται χρόνο με τον χρόνο πολλοί φίλοι όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη στρέφονται πλέον στα σκοπευτήρια .Η ΚΣΕ έχει πολλές καυτές πατάτες να διαχειριστεί αν και έστειλα e mail νομίζω ότι δεν πρέπει να διαβάστηκε καν .
Άρα το θέμα τελικά είναι να υπάρχει....ποσό.....μικρό ποσό....