Όταν λες χαμηλές δεξιές τραβέρσες εννοείς από δεξιά ή προς δεξιά;Για μενα το σκοπευτηριο το θεωρω μεγαλο σχολειο.....και ακομα μεγαλυτερο εαν εχεις και εναν
ανθρωπο ( δασκαλο )να σου μαθει να επωμιζεις σωστα...και οχι μονο.
Εδω δυστυχως δεν εχουμε σκοπευτηριο....με την εννοια του οργανωμενου.....πηγα δυο τρεις φορες
βασικα ειναι το πεδιο βολης του στρατου.....μας το παραχωρει ορισμενα σαββατοκυριακα....υπαρχει μονο
μια μηχανη με μπαταρια που ριχνει τους δισκους..... Δεν υπαρχει δασκαλος , και δεν υπαρχει καποιος να
διορθωσει τα λαθει σου.....Οποτε για να μην κανω 100 χιλιομετρα καθε φορα πηγαινε ελα....και εφοσον
δεν υπηρχε και ουσιαστικη ''βοηθεια''.....αγορασα εναν μηχανικο εκτοξευτη για κανω τις ''προπονησεις''
μου....δεν ημουν σκοπευταρας....ουτε ειμαι. Τα δισκακια ομως με βοηθησαν να διορθωσω καποια λαθει
μου. Εαν υπηρχε και ενας δασκαλος διπλα μου σιγουρα θα ημουν πολυ καλυτερος....Θεωρω ανεκτιμητη
τις συμβουλες των δασκαλων σκοποβολης....Η εξασκηση και η προπονηση μονο θετικα αποτελεσματα
εχει.....Αλλο οι 2000-2500 επωμισεις τον χρονο....αλλο οι 300 - 400 -500 που θα κανει ενας κυνηγος φτερωτου
θηραματος.....και οι 10 επωμισεις που θα κανει ενας λαγοκυνηγος.....Ακομα το ''παλευω''....ωστοσο δεν
ειμαι καλος σκοπευτης.....Το ''περιεργο'' ειναι οτι στα δισκακια ειμαι ποιο καλος απ'οτι στον κυνηγοτοπο....
περιεργο δεν ειναι....αλλο το ενα και αλλο το αλλο....τα δισκακι ξερεις απο που θα βγει...ασχετα εαν
αλλαζεις γωνια σκοπευσης. Υπαρχουν μερες στα δισκακια που εχω 25 στα 25....δυσκολα πεφτω κατω
απο 20 στα 25....ωστοσο στον κυνηγοτοπο ....οι δεξιες και χαμηλες τραβερσες....η επιτυχιες μου ειναι
3 στις 10....και αν.....ρωτησα εναν πολυ καλο μου φιλο....πολυ καλο σκοπευτη....( παει σκοπευτηριο ) μου ειπε οτι
δεξιες τραβερσες το οπλο εχει την ''ταση'' να κατεβαινει χαμηλα...δεν ξερω εαν το λεω σωστα...οπως
και να εχει αυτες οι ''βολες'' ειναι ο ''θανατος'' μου...στις αριστερες τραβερσες....σε πουλια που βγαινουν
απο πισω και φευγουν μπροστα η σε αυτα που ερχονται επανω μου ( δλδ στα μουτρα μου )ειμαι ας
πουμε καλος....μεσω ορο ειμαι 1 στα 3 στον κυνηγοπο....και αυτο ( 1 προς 3 ) το εχω μετα 3 χρονια
που ριχνω σε δισκακια....και υπολογιζω οτι εχω ριξει πανω απο 5000 χιλιαδες φυσεκια.
Τα γραφω ολα αυτα γιατι εχω μεγαλο καημο που δεν εχουμε εναν ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ στο νησι....
Οποιος εχει κοντα του και προσβαση σε σκοπευτηριο και δεν παει.... θα πω οτι ειναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ του.
ΥΓ. Συγνωμη για το κατεβατο....αλλα εβγαλα απο μεσα μου τον καημο του δασκαλου σκοποβολης που δεν εχουμε!!!
Υ.γ. Σε ποιο νησί είσαι;