Θεωρώ πως η μαγεία του σκοπευτηρίου για τον σκοπευτή-κυνηγού φτάνει μέχρι το σημείο που αυτός θα βελτιώσει τις σκοπευτικές του ικανότητες χωρίς να γνωρίζει τις τροχιές των πιάτων από την κάθε μηχανή. Δηλαδή να θέλει να βελτιώνει την τεχνική της επώμισης και της σωστής τουφεκιάς όταν θα αισθάνεται στο σκοπευτήριο ουρανοκατέβατος με εντελώς άγνωστες τις πορείες των πιάτων. Όταν μπει κάποιος στο τρυπάκι να προσπαθεί να απομνημονεύσει την πορεία των πιάτων από την κάθε μηχανή ώστε να πάρει σωστή θέση σε κάθε βατήρα περιμένοντας απλά το κατάλληλο σημείο να τουφεκίσει, τότε κατά τη γνώμη μου μεταπηδά σε ένα άλλο κεφάλαιο, αυτό του σκοπευτή –αθλητή. Όταν είσαι πλέον σκοπευτής –αθλητής, λογικό είναι να προσπαθήσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του αθλήματος και να εξετάζεις όλες τις παραμέτρους ώστε να πιάσεις την καλύτερη δυνατή επίδοση, απομνημονεύοντας για παράδειγμα τις τροχιές από την κάθε μηχανική.
Ως μη συχνός επισκέπτης του σκοπευτηρίου, προσωπικά αισθάνομαι σκοπευτής-κυνηγός και με εξιτάρει το σκοπευτήριο όσο τουφεκάω σε στόχο άγνωστης προς εμένα πορείας προσπαθώντας να βελτιώσω ό,τι χρειαστεί. Όταν όμως αρχίζει η μνήμη να προσπαθεί να συγκρατεί την εικόνα της πορείας του κάθε πιάτου από την εκάστοτε μηχανή, για μένα χάνεται η μαγεία του αγνώστου και ξενερώνω, αλλά για κάποιον άλλον όμως αρχίζει η εξέλιξή του ως σκοπευτή-αθλητή…
Εκεί πιστεύω είναι το μεταίχμιο της επιλογής μας. Παραμένουμε σκοπευτές-κυνηγοί ή το εξελίσσουμε ως σπορ και συνεχίζουμε ως σκοπευτές-αθλητές...
Ως μη συχνός επισκέπτης του σκοπευτηρίου, προσωπικά αισθάνομαι σκοπευτής-κυνηγός και με εξιτάρει το σκοπευτήριο όσο τουφεκάω σε στόχο άγνωστης προς εμένα πορείας προσπαθώντας να βελτιώσω ό,τι χρειαστεί. Όταν όμως αρχίζει η μνήμη να προσπαθεί να συγκρατεί την εικόνα της πορείας του κάθε πιάτου από την εκάστοτε μηχανή, για μένα χάνεται η μαγεία του αγνώστου και ξενερώνω, αλλά για κάποιον άλλον όμως αρχίζει η εξέλιξή του ως σκοπευτή-αθλητή…
Εκεί πιστεύω είναι το μεταίχμιο της επιλογής μας. Παραμένουμε σκοπευτές-κυνηγοί ή το εξελίσσουμε ως σπορ και συνεχίζουμε ως σκοπευτές-αθλητές...