Σήμερα είχαν στο σκοπευτήριο τα φυσίγγια FALCOCCI , πήρα 2 κουτιά και τα έριχνα ανάμεικτα με LAMBRO Sporting και RIO που είχα. Αρκετά καλά μου φάνηκαν, δεν κατάλαβα διαφορά στην απόδοση. Και η ανάκρουση απόλυτα ανεκτή σχεδόν ανύπαρκτη, κάτι ανάμεσα στα άλλα 2 (με το Lambro το πιο μαλακό) θα έλεγα, αλλά ανάξια λόγου ούτως ή άλλως ...
Ο κάλυκας πράσινος, προφανέστατα ισπανικός, με μεταλλικό πάφυλα 10 mm. Καψούλι το ισπανικό G επίσης.
Εδώ τα φυσίγγια μαζί με μερικά RIO για σύγκριση ...
Η πυρίτιδα γκρι, σε μικρά τετράγωνα φυλλίδια, υποθέτω ότι είναι η ισπανική PSB-5 ... Ήξερα τις PSB με πιο μεγάλα φυλλίδια, αλλά νομίζω κάπου έχω ακούσει ότι η ΜΑΧΑΜ στις νέες παρτίδες έχει μικρύνει τις διαστάσεις των φυλλιδίων. Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και ποια άλλη πυρίτιδα θα μπορούσε να είναι ...
Ο συγκεντρωτήρας μοιάζει με τον Gualandi SG 25, αλλά δεν είναι Gualandi ... ούτε ΚΑΡΔΑΡΑΣ 25 είναι, έχει κάποιες μικροδιαφορές στο κάτω μέρος κάτω από τη "φούστα". (Επειδή είχα πρόχειρο ένα από τα φυσίγγια του Ρουμελιώτη που έσφαξα προχθές, μπόρεσα να τους συγκρίνω). Υποθέτω ότι είναι κάποια ιταλική απομίμηση του Gualandi...
Εδώ τα υλικά και οι δοσολογίες:
Και εδώ η πυρίτιδα, μαζί με λίγη CSB-5 από το SPORTING του Ρουμελιώτη στα δεξιά για σύγκριση, αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω πιο καθαρή φωτογραφία ...
Τέλος τα σκάγια φαίνονται αρκετά στρογγυλά και ομοιόμορφα ... βγήκαν 14,8 σκάγια/γραμμάριο, σύνολο 410 στο φυσίγγι που άνοιξα, οπότε το νούμερο μάλλον πάει περισσότερο προς 8, παρά προς το αναγραφόμενο 8,5 ...
Έσφαξα και ζύγισα και δεύτερο φυσίγγι για να δω σταθερότητα, και οι δοσολογίες βγήκαν πολύ κοντά με το πρώτο, για την ακρίβεια 1,44 Χ 27,800 - αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα.
Υ.Γ. Ελπίζω να μην κάνει πάλι κανένα χουνέρι το postimage ... και πάει χαμένος ο κόπος μου τόση ώρα !!!!