Σκοπευτικές Απορίες με τον Λεωνίδα Μητσιάλη

Τι γίνεται όταν σε τεστ σε πινακα βλέπεις οτι οι τουφεκιες πανε ψηλά ενα 80/20
Χαμηλώνεις κανεις τεστ βλέπεις οτι ήρθε σχεδόν 50/50
Πας ρίχνεις πιάτα δε βλέπεις κεντρα πας σε πουλια περασμα και βλέπεις οτι τα πουλιά σηκωνονται ορθια η τουφεκιά πάει χαμηλα
Σηκωνεις ποιο ψηλά το χτενι απο οτι ήταν κ βλέπεις κεντρα και πούπουλα 🤔🤔

Τι γίνεται όταν σε τεστ σε πινακα βλέπεις οτι οι τουφεκιες πανε ψηλά ενα 80/20
Χαμηλώνεις κανεις τεστ βλέπεις οτι ήρθε σχεδόν 50/50
Πας ρίχνεις πιάτα δε βλέπεις κεντρα πας σε πουλια περασμα και βλέπεις οτι τα πουλιά σηκωνονται ορθια η τουφεκιά πάει χαμηλα
Σηκωνεις ποιο ψηλά το χτενι απο οτι ήταν κ βλέπεις κεντρα και πούπουλα 🤔🤔
Αυτό συμβαίνει όταν ο τρόπος που τουφεκας στο κυνήγι ή στα πιατακια διαφέρει από τον τρόπο που τουφεκάς τον πίνακα.

Κι εγώ ρίχνω στον πίνακα για να πάρω μία ιδέα αλλά η τελική εικόνα βγαίνει στα πιάτα.

Τι πάει λάθος όταν βλέπουμε δεύτερη κάννη κατά την επωμιση ; Με το τέστ έχω βρει ότι κυρίαρχο μάτι είναι το δεξί αλλά όταν επωμιζω την καραμπίνα πχ βλέπω την κάννη και στα αριστερά μια "αντανάκλαση " της κάννης πιο θολή απ' την κανονική .

Τι πάει λάθος όταν βλέπουμε δεύτερη κάννη κατά την επωμιση ; Με το τέστ έχω βρει ότι κυρίαρχο μάτι είναι το δεξί αλλά όταν επωμιζω την καραμπίνα πχ βλέπω την κάννη και στα αριστερά μια "αντανάκλαση " της κάννης πιο θολή απ' την κανονική .
Εάν συμβαίνει όταν το επωμίζεις στο σαλόνι κανένα πρόβλημα, είναι φυσιολογικό, εφόσον η προσοχή σου είναι βασικά στο όπλο. Αν συμβαίνει και όταν εστιάζεις έντονα σε έναν στόχο σε απόσταση, τότε ίσως σημαίνει ότι το τεστ δεν έδειξε την αλήθεια.

Στο σαλόνι είναι μόνιμο το φαινόμενο και στις τουφεκιές που έχω χρόνο να επωμισω και να τις σκεφτώ, στις ενστικτοδεις τουφεκιές δεν παρατηρώ το φαινόμενο ή δεν προλαβαίνω να το καταλάβω .

Στο σαλόνι είναι μόνιμο το φαινόμενο και στις τουφεκιές που έχω χρόνο να επωμισω και να τις σκεφτώ, στις ενστικτοδεις τουφεκιές δεν παρατηρώ το φαινόμενο ή δεν προλαβαίνω να το καταλάβω .
Όταν κοιτάμε το όπλο διόφθαλμα, όλοι δύο όπλα βλέπουμε αδερφέ.

Μια ερώτηση και εγω!Τι μπορει να συμβαίνει στις τραβέρσες κυρίως απο δεξιά προς αριστερά ή και στις πιο ψηλες ντουφεκιες με κλήση παλι στο αριστερά το ποσοστό αποτυχίας ειναι μεγαλύτερο απο οτι αντίστοιχα στα δεξια? Δλδ στις ντουφεκιες αυτες που ριχνω απο αριστερά προς δεξια πέφτουν ολα δε γλιτωνει τίποτα

Μια ερώτηση και εγω!Τι μπορει να συμβαίνει στις τραβέρσες κυρίως απο δεξιά προς αριστερά ή και στις πιο ψηλες ντουφεκιες με κλήση παλι στο αριστερά το ποσοστό αποτυχίας ειναι μεγαλύτερο απο οτι αντίστοιχα στα δεξια? Δλδ στις ντουφεκιες αυτες που ριχνω απο αριστερά προς δεξια πέφτουν ολα δε γλιτωνει τίποτα
Επώμιση δεξιά ή αριστερά; Ένα ή δύο μάτια;

@leo καλημέρα

Αν κατά τη διάρκεια της διόφθαλμης σκοπευσης με κυρίαρχο δεξί (βάση του τεστ), ο εγκέφαλος λαμβάνει κυρίως την εικονα από τα αριστερό, αυτό μπορεί να σημαίνει οτι τελικα το επικρατές είναι το αριστερό;

Μέχρι στιγμής κλείνω ελαφρώς το αριστερό (όχι εντελώς) για να εξαλείψω τη θολούρα/είδωλο ώστε να βλέπω και τη γενική εικόνα αλλά και να βλέπω κυρίως τον στόχο και το όπλο που έρχεται προς αυτόν.

Καλησπέρα δάσκαλε!
Στο τέστ τσόρτσιλ πάνε κέντρο μια ντουφεκια πάνω στην άλλη αλλά στο κυνήγι μια πάει στο γάμο του καραγκιόζη και οι άλλες στα βαφτίσια των παιδιών του τι φταίει άραγε
Ψοφαω για πλάκα και αστεία αλλά εδώ αφορά την δουλειά μου και θα προτιμούσα να κρατήσουμε το θέμα σοβαρό και επί της ουσίας.

@leo καλημέρα

Αν κατά τη διάρκεια της διόφθαλμης σκοπευσης με κυρίαρχο δεξί (βάση του τεστ), ο εγκέφαλος λαμβάνει κυρίως την εικονα από τα αριστερό, αυτό μπορεί να σημαίνει οτι τελικα το επικρατές είναι το αριστερό;

Μέχρι στιγμής κλείνω ελαφρώς το αριστερό (όχι εντελώς) για να εξαλείψω τη θολούρα/είδωλο ώστε να βλέπω και τη γενική εικόνα αλλά και να βλέπω κυρίως τον στόχο και το όπλο που έρχεται προς αυτόν.
Πολλά μπορεί να σημαίνει
- ότι το τεστ έγινε λάθος και έχεις αριστερό κυρίαρχο
- ότι έχεις μεν δεξί κυρίαρχο αλλά όχι 100%
- ότι λόγω ανασφάλειας να κοιτάζεις άθελά σου την κάννη

Και άλλα, πιο σπάνια.

Η διόφθαλμη σκόπευση έχει τους δικούς της κανόνες και εάν προέρχεσαι από μονόφθαλμη και προσπαθείς τώρα να ανοίξεις και τα δύο, είναι λογικό να δυσκολεύεσαι.

Πολλά μπορεί να σημαίνει
- ότι το τεστ έγινε λάθος και έχεις αριστερό κυρίαρχο
- ότι έχεις μεν δεξί κυρίαρχο αλλά όχι 100%
- ότι λόγω ανασφάλειας να κοιτάζεις άθελά σου την κάννη

Και άλλα, πιο σπάνια.

Η διόφθαλμη σκόπευση έχει τους δικούς της κανόνες και εάν προέρχεσαι από μονόφθαλμη και προσπαθείς τώρα να ανοίξεις και τα δύο, είναι λογικό να δυσκολεύεσαι.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Καλησπέρα δάσκαλε!
Στο τέστ τσόρτσιλ πάνε κέντρο μια ντουφεκια πάνω στην άλλη αλλά στο κυνήγι μια πάει στο γάμο του καραγκιόζη και οι άλλες στα βαφτίσια των παιδιών του τι φταίει άραγε
Το όπλο μπορεί να είναι στα μέτρα σου, αλλά πρέπει να σκοπεύεις και εσύ σωστά.
Αλλιώς θα ρίχναμε με κλειστά τα μάτια και θα σκοτωναμε.

Ψοφαω για πλάκα και αστεία αλλά εδώ αφορά την δουλειά μου και θα προτιμούσα να κρατήσουμε το θέμα σοβαρό και επί της ουσίας.
Ναι το ερώτημα παραμένει δεν κάνω πλάκα ότι ρίχνω αλλού για αλλού ενώ στο χαρτί είναι κέντρο.
Εριξα 50 φυσιγγια για 10 τσίχλες εχθές είναι πιστεύω πολύ χαμηλό ποσοστό.

Ναι το ερώτημα παραμένει δεν κάνω πλάκα ότι ρίχνω αλλού για αλλού ενώ στο χαρτί είναι κέντρο.
Εριξα 50 φυσιγγια για 10 τσίχλες εχθές είναι πιστεύω πολύ χαμηλό ποσοστό.
Εάν γίνεις λίγο πιο σαφής ίσως μπορέσω να βοηθήσω. Έριχνες καλά παλιότερα και τώρα όχι; Άλλαξες μήπως όπλο; Είσαι γενικά κακός σκοπευτής;

Το ότι το κοντάκι είναι κέντρο σημαίνει ότι το όπλο θα ρίξει εκεί που το στρέφουμε, δεν είναι μαγική λύση ευστοχίας.

Ακριβως το ιδιο θεμα εχω και εγω..

Δεξια επωμιση με διοφθαλμη σκοπευση

Back