Να παρεξηγηθώ, γιατί;Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, πλακα εκανα.
Έχω πάρει στην λαϊκή στο Ελληνικό δύο νοτιοαφρικανικους σουγιαδες Okapi με το κρίκο στη μέση από πάνω, 1 και 1,5 ευρώ!
Μια χαρά κόβουν, κιαν τους χάσω σκασίλα μου!
Να παρεξηγηθώ, γιατί;Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, πλακα εκανα.
Υπάρχουν σάιτ που τούς πουλάνε 20-30 €Να παρεξηγηθώ, γιατί;
Έχω πάρει στην λαϊκή στο Ελληνικό δύο νοτιοαφρικανικους σουγιαδες Okapi με το κρίκο στη μέση από πάνω, 1 και 1,5 ευρώ!
Μια χαρά κόβουν, κιαν τους χάσω σκασίλα μου!
Μου είχε κάνει εντύπωση η τιμή τους γιατί ήτανε ολοκαινουργιοι, πιθανά κλεμμενοι από κάποιο φορτίο...Υπάρχουν σάιτ που τούς πουλάνε 20-30 €
Είναι αντίγραφα και στη λαϊκή εδώ τόσο τούς πουλανε 1-1,5€εχω πάρει κι εγώ ,όπως είπες και να τον χάσεις δεν σε νοιάζει και κόβουν .Έχω πάρει και δύο kudu όταν τους είχε ο Καλκατζακος 12 € καλή ποιότητα στιβαροί και ανοξείδωτοι.Μου είχε κάνει εντύπωση η τιμή τους γιατί ήτανε ολοκαινουργιοι, πιθανά κλεμμενοι από κάποιο φορτίο...
Βάλε άλλο ένα kudu κιαποδω....Είναι αντίγραφα και στη λαϊκή εδώ τόσο τούς πουλανε 1-1,5€εχω πάρει κι εγώ ,όπως είπες και να τον χάσεις δεν σε νοιάζει και κόβουν .Έχω πάρει και δύο kudu όταν τους είχε ο Καλκατζακος 12 € καλή ποιότητα στιβαροί και ανοξείδωτοι.
Όντως τα μαχαίρια Glock είναι πολύ καλά αν βάλεις στη συνάρτηση και την τιμή τους. Τι είναι αυτό το ακονισμα που λες και με τι το κάνεις; ( νεροπετρα; λαδακονο; ταινιολειαντηρα ; πρώτη φορά ακούω για αυτό.Glock 81 ή 78. Και να το ρημάξεις δεν το λυπάσαι.
Στην ουσία είναι μια τροχισμένη σούστα αυτοκινήτου σε σχήμα μαχαίρι που μπορείς να το καταστρέψεις αλύπητα.
Στην τιμή των 80 σύνολο αν δεν κάνω λάθος, παίρνεις δυο. Το ένα το έχεις για να καταστραφεί και το άλλο το ακονίζεις με την μέθοδο Scaresharp και όπως πας να το δοκιμάσεις στο δάχτυλο λίγο τολμηρά, νιώθεις ξαφνικά τους ιστούς από το δάχτυλο να ξηλώνονται (το κρακ κρακ) και μετά συνειδητοποίησες ότι κόπηκες. Πρώτη φορά δοκίμασα τέτοιο ακόνισμα. Το συνιστώ για καθάρισμα ψαριών και κόψιμο κατσικιού από την σούβλα.
Πέτρα νερού χρησιμοποιώ και ακονίζεις, ξεκινώντας από την αιχμή πηγαίνοντας με την φορά της κόψης, όση κλίση χρειάζεται μέχρι το τελείωμα της κόψης. Στην ουσία κατά μήκος της πέτρας. Ξεκινάς αργά μέχρι να σου βγει μηχανικά.Όντως τα μαχαίρια Glock είναι πολύ καλά αν βάλεις στη συνάρτηση και την τιμή τους. Τι είναι αυτό το ακονισμα που λες και με τι το κάνεις; ( νεροπετρα; λαδακονο; ταινιολειαντηρα ; πρώτη φορά ακούω για αυτό.
Όλα καλά, όμως πως στερεώνεται αυτό το μανταλάκι για να δουλέψεις με το μαχαίρι σταθερά; Επίσης ανταλλακτικές πέτρες υπάρχουν για αυτό το σύστημα;Δύσχρηστη και εργώδης να τη φτιάξεις, αντιγραφή του γνωστού και φτηνού συστήματος Lansky:
View attachment 82044
View attachment 82045
Έχει βάση που το βιδώνεις/καθηλώνεις σε ένα ξύλο.Όλα καλά, όμως πως στερεώνεται αυτό το μανταλάκι για να δουλέψεις με το μαχαίρι σταθερά; Επίσης ανταλλακτικές πέτρες υπάρχουν για αυτό το σύστημα;
Το έχω υπόψη μου διότι μου φαινεται καλύτερο από το Lansky.
Είσαι ευχαριστημένος; Κρατάει σταθερά το μαχαίρι η δαγκάνα; Είναι σταθερό όλο το σύστημα ή κουνιέται πέρα-δώθε;
Προσωπικά εγώ, κοντά 20 χρόνια, χρησιμοποιώ το Lansky αλλά και γυαλοχαρτα με νερό. Το Lansky το πιάνω σε μια περιστρεφομενη μέγγενη κοσμηματοτεχνιτη 5εκ που σφίγγει σταθερά σε τραπέζι, γραφείο, κλπ. Πριν λίγο ξέθαψα τον πρωτο μου Victorinox 40 ετών και τον τροχισα στις 25 μοιρες που θεωρώ ότι είναι ιδανικές για σουγιαδακια γενικής χρήσης. Χρησιμοποιώ τρεις ακονοπετρες :κόκκινη, πράσινη και μπλε. Έχω αλλάξει δύο φορές την πράσινη που δουλεύει πιο πολυ.Δύσχρηστη και εργώδης να τη φτιάξεις, αντιγραφή του γνωστού και φτηνού συστήματος Lansky:
View attachment 82044
View attachment 82045
Προσωπικά εγώ, κοντά 20 χρόνια, χρησιμοποιώ το Lansky αλλά και γυαλοχαρτα με νερό. Το Lansky το πιάνω σε μια περιστρεφομενη μέγγενη 5εκ κοσμηματοτεχνιτη που σφίγγει σταθερά σε τραπέζι, γραφείο, κλπ. Πριν λίγο ξέθαψα τον πρωτο μου Victorinox 40 ετών και τον τροχισα στις 25 μοιρες που θεωρώ ότι είναι ιδανικές για σουγιαδακια γενικής χρήσης. Χρησιμοποιώ τρεις ακονοπετρες :κόκκινη, πράσινη και μπλε. Έχω αλλάξει δύο φορές την πράσινη που δουλεύει πιο πολυ.
View attachment 82086
Έχω φτιάξει και δύο βάσεις κινητές όπου προσαρμοζεται το σύστημα όταν δεν θέλω να κουβαλάω την μεγγενουλα :
View attachment 82087View attachment 82088
Εγω ήθελα όσο γίνεται απλό, μικρό και ελαφρύ, Σταματη. Ό,τι βολεύει τον καθένα...Ωραία κατασκευή έκανες. Έχω δει το lansky να το προσαρμόζουν και σε ξύλινη βάση πατέντα.