Σουγιάδες και Μαχαίρια

Είδα σε κυνηγομαγαζο λάδι καμελιας για ανθρακούχα μη ανοξείδωτα μαχαίρια καθώς και για τις ξύλινες λαβές τους, 100ml =20περιπου ευρώ.
Ψάχνοντας το πέτυχα και σε μαγαζί με εξαιρετικές ψησταριές bbq και καταπληκτικά γιαπωνέζικα μαχαίρια κάθε λογής, πάλι 100ml made in Japan και σε ποιο πρακτικο μπουκάλι για σταγόνες =10 ευρώ!!! 10 λεπτά από το σπίτι μου πήγα το είδα και το πήρα.
Ορίστε αυτό που τονίζω συνεχώς, μην κολλάτε στην ταμπέλα ((για όπλα)), μας περνάνε πολλοί για κορόιδα.
IMG_20231117_103029.jpgIMG_20231117_113523.jpg
https://bbq.gr/en/knife-maintenance-camellia-oil-100ml-kurobara
Και αλλού ίδια τιμη:
https://coozina.gr/ladi-camelias-gia-iaponika-maxairia-tojiro-606245
Ενώ και στα ξυράφια σε ξυρίζουν κανονικά εκτός κιαν το γυάλινο μπουκάλι σκέτο κοστίζει 10 ευρώ...
https://www.wellshaved.gr/ladi-kame...cWTsT5CS3UdW2Pd3yRZOiRPDiOzsZ7hxoCMvYQAvD_BwE

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, αν το βαφτίσεις λάδι για την επιδερμίδα ή για γυάλισμα καραφλας κλπ τα 100ml ξεπερνούν τα 50 ευρώ!!! :
Screenshot_20231117_142342_com.huawei.browser.jpg

Last edited:
Είδα σε κυνηγομαγαζο λάδι καμελιας για ανθρακούχα μη ανοξείδωτα μαχαίρια καθώς και για τις ξύλινες λαβές τους, 100ml =20περιπου ευρώ.
Ψάχνοντας το πέτυχα και σε μαγαζί με εξαιρετικές ψησταριές bbq και καταπληκτικά γιαπωνέζικα μαχαίρια κάθε λογής, πάλι 100ml made in Japan και σε ποιο πρακτικο μπουκάλι για σταγόνες =10 ευρώ!!! 10 λεπτά από το σπίτι μου πήγα το είδα και το πήρα.
Ορίστε αυτό που τονίζω συνεχώς, μην κολλάτε στην ταμπέλα ((για όπλα)), μας περνάνε πολλοί για κορόιδα.
View attachment 82409View attachment 82410
https://bbq.gr/en/knife-maintenance-camellia-oil-100ml-kurobara
Και αλλού :
https://coozina.gr/ladi-camelias-gia-iaponika-maxairia-tojiro-606245

😍 😍 😍

Τί μου θύμισες! Το είχα αγοράσει πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια από την Ιαπωνία για να προστατεύω τα ξυράφια μου. 40-50 ευρώ μου είχε κοστίσει με τα μεταφορικά τότε.
Μετά από λίγο σταμάτησα να το χρησιμοποιώ διότι είδα ότι είναι παπάρια-μάντορλες η συμβουλή ότι τα ξυράφια πρέπει να τα αποθηκεύεις με λάδι για να μην οξειδωθούν επειδή είναι ανθρακούχο ατσάλι και όχι ανοξείδωτο ατσάλι. Αρκεί που τα σκουπίζω πολύ καλά μετά τη χρήση, τα στεγνώνω και τα αποθηκεύω σε μέρος χωρίς υγρασία. Τόσα χρόνια δεν έχει οξειδωθεί ποτέ κανένα. Ίσως για μακροχρόνια αποθήκευση χωρίς χρήση να το χρησιμοποιήσω πλέον και μόνον εκεί.

καμελια.jpg DSC01249.JPG

Τα ξυράφια δεν συγκρίνονται από πλευράς περιβάλλοντος και χρήσης με τα κουζινομαχαιρα και τους ανθρακουχους opinel κλπ.
Το ξυράφι το προσέχεις σαν τα μάτια σου και δεν ρισκάρεις να γίνεις σαν να αρπαχτηκες με τη γάτα σου ούτε να πάθεις καμμια μόλυνση.

Ψάχνοντας το πέτυχα και σε μαγαζί με εξαιρετικές ψησταριές bbq και καταπληκτικά γιαπωνέζικα μαχαίρια κάθε λογής
Tα Tojiro που πουλά είναι αυθεντικά ιαπωνικά και πραγματικά από τα κορυφαία στον κόσμο, ενω καλύπτουν σχεδόν όλα τα Ιαπωνικά στυλ μαχαιριών (santoku, nakiri, kiritsuke, yanagi, honesuki) με ιαπωνικές και δυτικές λαβές. Τα samura έχουν ιαπωνικό ατσάλι, αλλά δεν είναι κατασκευασμένα στην Ιαπωνία. Η σειρά samura okinawa είναι αξιόλογη πάντως και ακολουθεί την ιαπωνική σχεδιαστική παράδοση.

😍 😍 😍

Τί μου θύμισες! Το είχα αγοράσει πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια από την Ιαπωνία για να προστατεύω τα ξυράφια μου. 40-50 ευρώ μου είχε κοστίσει με τα μεταφορικά τότε.
View attachment 82412
Τώρα εξηγείται η αλλεργία σου για τα λάδια. 🤔

50 ευρώ τα 100ml...🙉

Πολλοί θα είχαν αυτοκτονήσει! 😄

Τώρα εξηγείται η αλλεργία σου για τα λάδια. 🤔

50 ευρώ τα 100ml...🙉

Πολλοί θα είχαν αυτοκτονήσει! 😄
Ότι φτιάχνεται στην Ιαπωνία είναι ακριβό. Επίσης τα μεταφορικά ήταν και αυτά ακριβά. Δεν υπολόγισα το κόστος διότι τα ξυράφια και οι πέτρες μου κοστίζουν πολύ περισσότερο και εκείνη την εποχή σε ένα ξυριστικό φόρουμ κάποιος έλεγε ότι είναι το καλύτερο λάδι για να προστατεύεις τα ξυράφια σου και εγώ ο μακάκας τον πίστεψα :rolleyes:
Τώρα ούτε 10 ευρώ δε δίνω για λάδι. Αυτά που έρχονται μαζί με τις βέργες καθαρισμού και με τα όπλα, θα μου κρατήσουν μια ζωή τόσο λίγο που τα χρησιμοποιώ.

Τώρα ούτε 10 ευρώ δε δίνω για λάδι. Αυτά που έρχονται μαζί με τις βέργες καθαρισμού και με τα όπλα, θα μου κρατήσουν μια ζωή τόσο λίγο που τα χρησιμοποιώ.
Εγω 10 ευρώ/100ml τα έδωσα γιατί το λάδι καμέλιας μπορεί να έρθει σε επαφή με τρόφιμα. Αλλοιώς λάδι Singer με 8ευρω/1000ml!

Μετα απο πολυ καιρό απο την κατασκευή του , ήρθε η ωρα του πρώτου του ακονίσματος. Πετρες νερου ξεκινωντας απο 250 και φτάνοντας 8000
Το πάω με ρυθμούς χελώνας .big smile.

https://streamable.com/pysoh6
Καλά χαρτιά κόβεις; 🤔
Αυτό χωρίζει στη μέση τρίχα! 😀

Εγω 10 ευρώ/100ml τα έδωσα γιατί το λάδι καμέλιας μπορεί να έρθει σε επαφή με τρόφιμα. Αλλοιώς λάδι Singer με 8ευρω/1000ml!
Για όποιον θέλει να διαβάσει γιαυτό το σχετικά σπάνιο λάδι και τη χρήση του:

Λάδι Καμέλιας
Το υψηλής ποιότητας, αγνό λάδι καμέλιας παρασκευάζεται σύμφωνα με μια παραδοσιακή κινέζικη συνταγή και έχει πολλές χρήσεις. Το λεπτό λάδι εξάγεται από τον σπόρο της καμέλιας, είναι ουδέτερο στη γεύση, άοσμο και δεν στεγνώνει.

Το λάδι καμέλιας είναι ασφαλές για τα τρόφιμα και εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη καθαρότητά του.

Αυτό το καθαρό λάδι Camellia είναι τέλειο όταν συντηρείτε μαχαίρια από ανθρακούχο χάλυβα και ξύλινες λαβές. Στην Ιαπωνία αυτό το λάδι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Είναι ένα λεπτό λάδι που προστατεύει τις λεπίδες από τη σκουριά. Το υπέροχο είναι ότι δεν θα στεγνώσει ποτέ και είναι άοσμο. Όταν χρησιμοποιείτε το λάδι Camellia Oil σε ξύλινες λαβές θα παρατηρήσετε ότι το λάδι απορροφάται όμορφα, προστατεύει από την υγρασία και αναδεικνύει το σχέδιο στο ξύλο.
Είναι καθαρά βιολογικό και τέλειο για τη συντήρηση μη ανοξείδωτων μαγειρικών μαχαιριών και ίσιων ξυραφιών αφού –σε αντίθεση με άλλα λάδια περιποίησης– δεν σχηματίζει γαλάκτωμα με νερό.

Last edited:
Μετα απο πολυ καιρό απο την κατασκευή του , ήρθε η ωρα του πρώτου του ακονίσματος. Πετρες νερου ξεκινωντας απο 250 και φτάνοντας 8000
Το πάω με ρυθμούς χελώνας .big smile.

https://streamable.com/pysoh6

Ωραίος ο θείος. Ποιες πέτρες έχεις? Για βάλε καμία φώτο να πάρουμε μάτι

Ένα πρόσφατο βίντεο που δείχνει πόσο καταστρεπτικά είναι τα εύκολα ακονιστήρια με καρβίδια για τα μαχαίρια μας και πόσο εντυπωσιακά καλύτερο αποτέλεσμα αποφέρει μια πέτρα νερού. Προσωπικά τα εύκολα ακονιστήρια μόνο για αγροτικά εργαλεία τα χρησιμοποιώ και μόνο για πράγματα που θα χρειαστούν εκτάκτως στα χωράφι...

Και στο 34:26 ο γνωστός Χρήστος Χατζιωτης που εντυπωσίασε με τις γνώσεις του τον Ιωσηφ Παπαδόπουλο....

Κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και δεν ήμουν Αθήνα για να πάω .
Στο 53,40 και στο 55,50 είναι συνεχόμενα και οι δύο φίλοι Ο Κυριάκος και ο Πάνος με ιδιαίτερες κατασκευές και οι δύο. Ο πρώτος σε μαχαίρια και ο δεύτερος το έχει εξελίξει τρομερά στα αναδιπλούμενα

Last edited:
Και στο 34:26 ο γνωστός Χρήστος Χατζιωτης που εντυπωσίασε με τις γνώσεις του τον Ιωσηφ Παπαδόπουλο....

Όμορφο βίντεο και με ενδιαφέρουσες δουλειές. Εκτός από τους σουγιάδες, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα δικά μας μαχαίρια ή τα μαχαίρια επιβίωσης. Θεωρώ τρομερά τα ιαπωνικά μαχαίρια και ως κατασκευή και ως λειτουργικότητα και χαίρομαι που είδα κάποιους δικούς μας να προσπαθούν να τα φτιάξουν. Εδώ ένα βίντεο που δείχνει κάποιες από τις βασικές κατηγορίες των ιαπωνικών μαχαιριών

Back