Τα έχω κιεγω από το ΚΤΕΟ. Οι πιο φτηνές κινεζιες που κυκλοφορανε,καλυτερα να μου έκαναν σκόντο 2-3 ευρώ.Δωράκια από το ΚΤΕΟ αυτό με την πενσα μας έβγαλε από ένα μπάνιο που κλειστηκαμε με τον αδερφό μου σε ένα διαμέρισμα που ανακαινίζαμε,το έχω στο τσαντάκι ,το άλλο όταν φοράω τζιν το έχω στο τσεπακι.
Έτυχε να εχω πολλά. Αγαπημένο μου για EDC το αρχικό victorinox alox pioneer.Θαθελα το farmer αλλα χοντραίνει και βαραίνει.Δικά μου πολυαγαπημένα είναι τα victorinox το κλασικό μέγεθος 91χιλ. από 2 μέχρι 4 στρώσεις. Ποιοτικότατα, άφθαρτα, φτηνά και εγγύηση εφ' όρου ζωής. Έχω πάντα μαζί μου ένα.
Αυτό το leatherman είναι συλλεκτικό. Κράτα το όπως είναι.Τα δικά μου πολυεργαλεία , που κι εγώ ελάχιστα τα έχω χρησιμοποιήσει. Δεν τα αγόρασα. Από κλήρωση περιοδικών τα κέρδισα, πριν πολλάααα χρόνια !!! ... Από το Κυνηγός & Φύση το Leatherman. Και το no name δώρο με τον Οδηγό αγοράς Έθνος -Κυνήγι αν θυμάμαι καλά.
View attachment 83716View attachment 83717View attachment 83718
Το ανώνυμο δείχνει πιο στιβαρό, αλλά είναι πιο μεγάλο χοντρό και βαρύ, το Leatherman είναι πιο μανιτζέβελο, πιο βολικό να το έχεις μαζί σου, με το μισό βάρος, 150 γρ. έναντι 300 γρ. του άλλου. Και το μαχαίρι του είναι κυριολεκτικά ξυράφι !!! Αν και θα προτιμούσα τη λάμα του σκέτη ίσια και όχι μισή οδοντωτή.
View attachment 83719
Διαφωνώ ,σε ψιλοδουλειες ανταπεξερχονται καλά το σταυροκατσαβιδο μια χαρά έβγαλε την πλάκα από το χερούλι της πόρτας και κάποια καταστήματα αυτό με την πενσα το πουλάνε πάνω από 10€.Τα έχω κιεγω από το ΚΤΕΟ. Οι πιο φτηνές κινεζιες που κυκλοφορανε,καλυτερα να μου έκαναν σκόντο 2-3 ευρώ.
Αυτό τι σημαίνει μην το χρησιμοποιείς;Αυτό το leatherman είναι συλλεκτικό. Κράτα το όπως είναι.
Γιαυτό ο κόσμος ψωνίζει από Aliexpress κλπ.Διαφωνώ ,σε ψιλοδουλειες ανταπεξερχονται καλά το σταυροκατσαβιδο μια χαρά έβγαλε την πλάκα από το χερούλι της πόρτας και κάποια καταστήματα αυτό με την πενσα το πουλάνε πάνω από 10€.
Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα .Γιαυτό ο κόσμος ψωνίζει από Aliexpress κλπ.
Φακός κεφαλής φτηνιαρης ήρθε στο σπίτι μου από Κίνα διασχίζοντας τη μισή Γη στα 2,8 ευρώ. Ο ίδιος πουλιέται σε κατάστημα γνωστό 9 ευρώ, συν 5 ευρώ τα έξοδα αποστολης! Μόνο οι γέροι και όσοι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση θα τον πάρουν από εδώ.Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα .
Έχεις δίκιο γι'αυτό δεν θα μειωθούν ποτέ οι έμμεσοι φόροι γιατί από που θα πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να μπορούν να ψωνίζουν από το ali baba .Ούτε να αναρωτιόμαστε γιατί έκλεισε το κατάστημα και έμεινε άνεργο το παιδί μας.Αν δεν παράγεις τίποτα.... και αυτή η κ...κυβέρνηση δεν ανανεώνει τα λεωφορεία τα ασθενοφόρα τα τρένα.Φακός κεφαλής φτηνιαρης ήρθε στο σπίτι μου από Κίνα διασχίζοντας τη μισή Γη στα 2,8 ευρώ. Ο ίδιος πουλιέται σε κατάστημα γνωστό 9 ευρώ, συν 5 ευρώ τα έξοδα αποστολης! Μόνο οι γέροι και όσοι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση θα τον πάρουν από εδώ.
Πολύ σωστή κουβέντα από άνθρωπο που τα χρησιμοποιεί συχνά σε δύσκολες συνθήκες.δεν κουνάνε ή αποκτούν κατάγματα σχεδόν με τίποτα σε συνθήκες καθημερινής χρήσης, αλλά και αυτά πάντα μέσα σε κάποια όρια ανοχής και ανάλογα τη σκληρότητα της άλλης μεριάς.
Φίλε μου μια χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα και πρακτικά δεν παράγει τίποτα αναγκαίο για εξαγωγη, πλην λάδι και τουρισμό που δεν εξαρτώνται πάντα από τις προσπάθειες του ασχολουμενου, δεν έχει μέλλον.Έχεις δίκιο γι'αυτό δεν θα μειωθούν ποτέ οι έμμεσοι φόροι γιατί από που θα πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να μπορούν να ψωνίζουν από το ali baba .Ούτε να αναρωτιόμαστε γιατί έκλεισε το κατάστημα και έμεινε άνεργο το παιδί μας.Αν δεν παράγεις τίποτα.... και αυτή η κ...κυβέρνηση δεν ανανεώνει τα λεωφορεία τα ασθενοφόρα τα τρένα.
Αυτό λέμε , είμαστε λαός αυτοκαταστροφικός διαχρονικά ο καθένας μας πίεζε για πάρτη του και για την συντεχνία του και τελικά πήραμε αυτό ζητήσαμε και μας άξιζε.Φίλε μου μια χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα και πρακτικά δεν παράγει τίποτα αναγκαίο για εξαγωγη, πλην λάδι και τουρισμό που δεν εξαρτώνται πάντα από τις προσπάθειες του ασχολουμενου, δεν έχει μέλλον.
Μια χώρα που μέσα σε 40 χρόνια κατέστρεψε ό,τι βαριά βιομηχανία χημικών, μεταλλουργιας, ναυπηγεία, κλωστήρια, υφαντηρια κλπ είχε, όπως και τις βιοτεχνίες και τώρα την γεωργια και την κτηνοτροφία και ο λαός της κάθετε και χειροκροταει τους κυβερνοντες τι μέλλον μπορεί να έχει; Ζει ξεπουλοντας τη γη του για οικόπεδα στους ξένους και ήρθε και η σειρά των κοιτασμάτων στις θάλασσες, την αλιεία ήδη την εκχωρησαμε στους Ιταλούς και τους Τούρκους.
Αφού δεν το χρησιμοποιεί ούτως ή αλλιώς, ας το αφήσει. Μπορεί να αποκτήσει συλλεκτική αξία.Αυτό τι σημαίνει μην το χρησιμοποιείς;
Συλλεκτικό και άχρηστο .Αφού δεν το χρησιμοποιεί ούτως ή αλλιώς, ας το αφήσει. Μπορεί να αποκτήσει συλλεκτική αξία.
Ο κλασικός spartan. Το πιο αγαπημένο μοντέλο. Σαν λάτρης των victorinox φυσικά και τον έχω και του έχω βάλει κι εγώ κατσαβιδάκι. Το σουβλί τώρα έχει και τρύπα και γίνεται σακοράφα.Σήμερα πήγα στο voyager και πηρα μίνι κατσαβιδακια που εφαρμόζουν βιδωτα στο τιρμπουσον για όλους τους Victorinox και Wenger που έχω, + 1 τσιμπιδακι + νέες κόκκινες λαβές για τον πρώτο μου Victorinox που έκλεισε τα 40 χρόνια. Άντεξε 10αδες+ πεσίματα με τα κλειδιά του σπιτιού όλα αυτά τα χρόνια και είχε κολληθεί με Araldite. Σημειωτέον ότι όταν αγορασθηκε οι σουγιαδες δεν είχαν ακόμη τσιμπηδακι και οδοντογλυφιδα και το σήμα ήταν αυτοκόλλητο και είχε χαθεί. Με τα νέα καλύμματα τα απόκτησε κιαυτα + βελόνα + μίνι κατσαβιδακι.
Ειναι 2 επιπέδων 91χιλ.
Κούκλα έγινε λέμε.
View attachment 83747
View attachment 83748