Σουγιάδες και Μαχαίρια

Καλημέρα ομάδα, πριν 10 μέρες βρήκα στο βουνό μια ξυφολόγχη βρετανικού στρατού από Enfield του 1907.Ειχε πολύ σκουριά,την ετριψα και την πέρασα ένα βερνίκι View attachment 83767
περνατην κοματια χοιρινο και κανε κοντοσουβλιιιι ;) ;) .yel.

3 ευρώ; Νομίζω κάνεις λάθος.Μάλλον είμαι σίγουρος!
Αν γράφουν όπως νομίζω ότι βλέπω Wenger Delemont κλπ είναι ορίτζιναλ ελβετικό αδερφάκι του victorinox και για πολλούς με καλύτερο έλασμα ψαλιδιου που δεν σπάει ούτε φεύγει.Τουλάχιστον 30ευρω σε μαγαζί! Οι τιμές τους είναι ίδιες με των Victorinox.
Έχω 4 Wenger.
View attachment 83792View attachment 83793
Είχε 7-8 σετ τα περισσότερα είδη που είχε ήταν από 1-5€ η απτή ποιότητα με έκανε να τα πάρω και τα στιλό γράφουν καλά ,όταν μετά από λίγο καιρό τον ρώτησα του είχαν τελειώσει .Οι Κινέζοι αντιγράφουν τα πάντα ,λίγο με απασχολεί τι δουλειά τους την κάνουν.Με τις φωτό δεν τα πολυκαταφερνω .IMG_20231221_174818.jpgIMG_20231221_175410.jpg

Είχε 7-8 σετ τα περισσότερα είδη που είχε ήταν από 1-5€ η απτή ποιότητα με έκανε να τα πάρω και τα στιλό γράφουν καλά ,όταν μετά από λίγο καιρό τον ρώτησα του είχαν τελειώσει .Οι Κινέζοι αντιγράφουν τα πάντα ,λίγο με απασχολεί τι δουλειά τους την κάνουν.Με τις φωτό δεν τα πολυκαταφερνω .View attachment 83809View attachment 83808
Πάω στοίχημα ότι δεν είναι κινεζική μαιμουδια. Είναι ορίτζιναλ Wenger, ίσως κλεμμένα. Έτσι είχα βρει σε λαϊκή έναν ορίτζιναλ σουγιά Okapi νοτιοαφρικανικο για 1 ευρώ.
Οι Κινέζοι μπορούν να αντιγράψουν τα πάντα αλλά όχι τα σήματα των εταιρειών, δεν είναι βλακες να τρέχουνε σε δικαστήρια.
Κρίμα που δεν πήρες κιαλλα για δώρο.

Ακριβώς ίδιος με τον δικό μου, κλασσικό μοντέλο. Τον δικό μου τον έχω σε θηκουλα στον αριστερό ιμάντα του συνηθισμένου μου γιλέκου μαζί με τη σφυριχτρα.
Για καθημερινή χρήση έχω συνηθως τον αλουμινένιο Wenger 95χιλ ή τον μικρό Spyderco Delica 4.
IMG_20231221_101517.jpg

Last edited:
Πάω στοίχημα ότι δεν είναι κινεζική μαιμουδια. Είναι ορίτζιναλ Wenger, ίσως κλεμμένα. Έτσι είχα βρει σε λαϊκή έναν ορίτζιναλ σουγιά Okapi νοτιοαφρικανικο για 1 ευρώ.
Οι Κινέζοι μπορούν να αντιγράψουν τα πάντα αλλά όχι τα σήματα των εταιρειών, δεν είναι βλακες να τρέχουνε σε δικαστήρια.
Συμφωνώ.
Αυτός είναι κινέζικος
IMG_20231221_183745.jpg
αλλά το γράφει κιόλας (στο μαχαιράκι). Δώρο κι αυτός, πριν χρόνια, από κάποιο μαγαζί, δεν θυμάμαι πια. Πολλά αχρείαστα εξαρτήματα, θα τον προτιμούσα με λιγότερα, να είναι και πιο λεπτός.
Το σταυροκατσάβιδο μια χαρά είναι, το έχω χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές. Και το ψαλιδάκι καλό (για χαρτιά)... Και με το τιρμπουσόν πολλές φορές έχω βγάλει την τάπα από "μαλλινόταπα" φυσίγγια που έχω σφάξει. ;) Το μαχαιράκι, με λίγο πρόχειρο ακόνισμα, κανένα φρούτο μπορεί να το καθαρίσει !!! Το πριονάκι τελείως για τον π@τσο !!! Το ξελεπιστήρι δεν το έχω χρησιμοποιήσει, δεν ασχολούμαι με ψάρια... (λέω τώρα πως είναι για αυτή τη δουλειά, δεν είμαι και σίγουρος!!! .yel.). Ούτε τα άλλα εξαρτήματα έχω δοκιμάσει ... :rolleyes::cool:.big smile.
Έχει και τσιμπιδάκι. Είχε και οδοντογλυφίδα, αλλά την έχασα !!!
Έχω κι άλλον έναν στο χωριό, παρόμοιο, με τα ίδια περίπου εξαρτήματα, με ασημί πλάκες (αλουμινένιες ??), Amtech γράφει νομίζω ... Μου τον είχε δώσει ένας φίλος. Μάλλον κινέζικος πρέπει να είναι και αυτός ....

Last edited:
Και με το τιρμπουσόν πολλές φορές έχω βγάλει την τάπα από "μαλλινόταπα" φυσίγγια που έχω σφάξει. ;)
Μπράβο ωραίο αυτό...!
Το ξελεπιστήρι δεν το έχω χρησιμοποιήσει, δεν ασχολούμαι με ψάρια... (λέω τώρα πως είναι για αυτή τη δουλειά, δεν είμαι και σίγουρος!!! .yel.).
Ναι για αυτό είναι κ έχει ξαγκιστρωτήρα (η σχισμή μπροστά)...

Να ασχοληθεις!
Αποκωρόνου 31 στον Ασγουδάκη για το πρώτο σου καλάμι... .yel.

Από το να πηγαίνεις στο σκοπευτήριο (και με ακατάλληλα οπλα.yel..yel.) καλυτερα ψάρεμα!!
.fishing..yelling.

Αυτή είναι η συσκευασία που είχαν τη βρήκα σε αναζήτηση στο eBay σε εξωφρενική τιμή IMG_20231221_204323.jpg

Αν πατήσεις στην εικόνα και πας στο Google Lens βλέπεις διάφορες πληροφορίες τιμές.
Βρε σου λέω είναι ορίτζιναλ, δες τα λογότυπα είναι ολόιδια. Κανεις δεν τα αντιγράφει ακριβώς για να μην έχει προβλήματα.

Eφαρμοσέτο απο δω και πέρα οπου χρειαζεται. Γίνεται τζάμι. Αναλογα τη σκουρια και ο χρόνος και πάντα αυτο που είπαμε .
Μόλις βγει απο το ξυδι ,ξέπλυμα και αμέσως σε νερο με σόδα.
Εγω σε κατασκευή που εκανα και συγκεκριμένα τον ταινιολειαντήρα ,τα κομματια λαμαρίνας που ηταν 1εκ πάχος και τους κοιλοδοκούς που ηταν μεχρι 45εκ μήκος ,τα έβαλα σε ξύδι μια μερα και δεν φαντάζεσαι πως εγιναν. Διωχνει ολη τη μαυριλα και οτι άλλο υπάρχει ανω στο δίδηρο. Αφού λυπόμουνα να τα βάψω μετα τα κολλήματα .
Πληροφοριακα ο Σκλαβενίτης εχει 5λιτρα ξύδι λευκο σε καλή τιμή
Το ξύδι θέλουμε να είναι υψηλής οξύτητας (8 ή παραπάνω βαθμών) ή ότι να 'ναι ;

Το ξύδι θέλουμε να είναι υψηλής οξύτητας (8 ή παραπάνω βαθμών) ή ότι να 'ναι ;
Απ αυτά που εχω δει δεν χρειάζεται κάτι εξεζητημένο και με υψηλή οξύτητα ,ενα με 8 βαθμούς μια χαρά είναι.
Το 5λιτρο λευκό ξύδι που προανέφερα από τον Σκλαβενίτη έχει οξύτητα 6

Οι μεγάλοι 11εκ έχουν συνήθως κωδικό στη βάση της λάμας τους. Οι μικροί σπάνια γράφουν το όνομα τους στο πλάι. Οι αλουμινενιοι λέγονται Αlox+κάτι.
Γενικά ψάχνεις από τα εργαλεία που κουβαλάνε να βρεις το όνομα τους, που κακώς δεν το γράφει επάνω.
Έχω και τον Alox pro hunter!

Ειχα ποστάρει κάποιο βίντεο για το πόσο καταστρεπτικά είναι για την λάμα τα εύκολα ακονιστήρια. Εδώ ένα άλλο που δείχνει τα προβλήματα που δημιουργεί το ατσάλινο μασάτι... Το κεραμικό μασάτι είναι άλλή ιστορία...

Back