Σουγιάδες και Μαχαίρια

Από αριστερά Hercules, adventurer, explorer, farmer, cadet. Μου έχουν βουτήξει τον compact και τον tinker η κυρά Μάρθα και η μικρή. Ο spartan είναι στο τζακετ στο αυτοκίνητο.
View attachment 83758
Κώστα, έχω δύο απο δαύτους, το μοντέλο πως το βρίσκεις? το γράφει κάπου?

Καλημέρα ομάδα, πριν 10 μέρες βρήκα στο βουνό μια ξυφολόγχη βρετανικού στρατού από Enfield του 1907.Ειχε πολύ σκουριά,την ετριψα και την πέρασα ένα βερνίκι View attachment 83767
Γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται για να την κατέχω νόμιμα?

Γνωρίζει κανείς τι χρειάζεται για να την κατέχω νόμιμα?
Το Μοναστηράκι είναι γεμάτο από τέτοια σε τι διαφέρει από ένα μεγάλο χασαπομαχαιρο;Θα μου πεις στη τβ δείχνουν με στόμφο ότι βρήκαν μετά από έλεγχο σε σπίτι κυνηγετικά όπλα νόμιμα ,φυσίγγια, σουγιαδακια, ρεπλικες λες και έγινε μεγάλη ανακάλυψη.

Καλημέρα ομάδα, πριν 10 μέρες βρήκα στο βουνό μια ξυφολόγχη βρετανικού στρατού από Enfield του 1907.Ειχε πολύ σκουριά,την ετριψα και την πέρασα ένα βερνίκι View attachment 83767
Για ότι σκουριασμένο η καλύτερη λύση είναι το ξύδι χωρίς να τρίβεις και χωρίς τίποτα.
Το αφηνεις μεσα ενα 24ωρο και οταν το βγαλεις σε νερο με σόδα μαγειρική για κανα 5λεπτο.

Κώστα, έχω δύο απο δαύτους, το μοντέλο πως το βρίσκεις? το γράφει κάπου?
Οι μεγάλοι 11εκ έχουν συνήθως κωδικό στη βάση της λάμας τους. Οι μικροί σπάνια γράφουν το όνομα τους στο πλάι. Οι αλουμινενιοι λέγονται Αlox+κάτι.
Γενικά ψάχνεις από τα εργαλεία που κουβαλάνε να βρεις το όνομα τους, που κακώς δεν το γράφει επάνω.

Για ότι σκουριασμένο η καλύτερη λύση είναι το ξύδι χωρίς να τρίβεις και χωρίς τίποτα.
Το αφηνεις μεσα ενα 24ωρο και οταν το βγαλεις σε νερο με σόδα μαγειρική για κανα 5λεπτο.
Προσοχή, απαραίτητη η σόδα γιατί εξουδετερωνει το ξύδι και σταματάει τη δράση του.

Καλημέρα dim δεν το γνώριζα αυτό.ειχε κομμάτια σκουριά πάνω.

Καλημέρα dim δεν το γνώριζα αυτό.ειχε κομμάτια σκουριά πάνω.
Eφαρμοσέτο απο δω και πέρα οπου χρειαζεται. Γίνεται τζάμι. Αναλογα τη σκουρια και ο χρόνος και πάντα αυτο που είπαμε .
Μόλις βγει απο το ξυδι ,ξέπλυμα και αμέσως σε νερο με σόδα.
Εγω σε κατασκευή που εκανα και συγκεκριμένα τον ταινιολειαντήρα ,τα κομματια λαμαρίνας που ηταν 1εκ πάχος και τους κοιλοδοκούς που ηταν μεχρι 45εκ μήκος ,τα έβαλα σε ξύδι μια μερα και δεν φαντάζεσαι πως εγιναν. Διωχνει ολη τη μαυριλα και οτι άλλο υπάρχει ανω στο δίδηρο. Αφού λυπόμουνα να τα βάψω μετα τα κολλήματα .
Πληροφοριακα ο Σκλαβενίτης εχει 5λιτρα ξύδι λευκο σε καλή τιμή

Σήμερα πήγα στο voyager και πηρα μίνι κατσαβιδακια που εφαρμόζουν βιδωτα στο τιρμπουσον για όλους τους Victorinox και Wenger που έχω, + 1 τσιμπιδακι + νέες κόκκινες λαβές για τον πρώτο μου Victorinox που έκλεισε τα 40 χρόνια. Άντεξε 10αδες+ πεσίματα με τα κλειδιά του σπιτιού όλα αυτά τα χρόνια και είχε κολληθεί με Araldite. Σημειωτέον ότι όταν αγορασθηκε οι σουγιαδες δεν είχαν ακόμη τσιμπηδακι και οδοντογλυφιδα και το σήμα ήταν αυτοκόλλητο και είχε χαθεί. Με τα νέα καλύμματα τα απόκτησε κιαυτα + βελόνα + μίνι κατσαβιδακι.
Ειναι 2 επιπέδων 91χιλ.
Κούκλα έγινε λέμε.
View attachment 83747
View attachment 83748
Πένα έγινε.
Το δικό μου είναι άλλο?
Βλέπω διαφορές.
Δεν φεύγει από πάνω μου ποτέ.
Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το έχω.

Πένα έγινε.
Το δικό μου είναι άλλο?
Βλέπω διαφορές.
Δεν φεύγει από πάνω μου ποτέ.
Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το έχω.
Εσένα είναι νεώτερος και φαίνεται από την τρύπα στο σουβλι. Για μέτρα το μήκος του, ειναι 85 ή 90+ χιλ; Αν σου πέσει και σπάσουν τα κόκκινα καλύμματα κάνουν 4,5 ευρώ και στα αλλάζουν επί τόπου.

3€ το σετ σε ωραίο κουτακι View attachment 83774View attachment 83775στη λαϊκή κρίμα που δεν πήρα περισσότερα ,ένα μαύρο και ένα κόκκινο και κάπου έχασα από ένα σίγουρα μαϊμού αλλά κόβουν και τα εξαρτήματα είναι αξιοπρεπή.
3 ευρώ; Νομίζω κάνεις λάθος.Μάλλον είμαι σίγουρος!
Αν γράφουν όπως νομίζω ότι βλέπω Wenger Delemont κλπ είναι ορίτζιναλ ελβετικό αδερφάκι του victorinox και για πολλούς με καλύτερο έλασμα ψαλιδιου που δεν σπάει ούτε φεύγει.Τουλάχιστον 30ευρω σε μαγαζί! Οι τιμές τους είναι ίδιες με των Victorinox.
Έχω 4 Wenger.
IMG_20231221_142635.jpgIMG_20231221_142443.jpg

Last edited:
Όλοι μας βλέπω τα γουστάρουμε τρελά τα ελβετικά σουγιαδάκια. Φυσικά όχι αδικαιολόγητα, αφού είναι τα καλύτερα παγκοσμίως. Έχουν προσπαθήσει πολλοί να τα αντιγράψουν αλλά δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν την ποιότητα τους.

Back