Σουγιάδες και Μαχαίρια

Είμαι λίγο επικριτικός ως προς τα ογκώδη μαχαίρια, χοντρά,φουλ τανγκ κτλ ...
Θεωρώ ότι είναι και λίγο μάρκετινγκ! Χρησιμοποιώ ένα αντίστοιχο του δικού σου,το companion.
Το έχω βιάσει!!!
Παίρνει ο ζηλιάρης ο @wingmaster το heavy duty.... Πιο χοντρό πιο μεγάλο κτλ κτλ ... Ούτε μήλο δεν έκοβε στη μέση!!! Το έσπαγε!
Για το μέσο (κυνηγό) χρήστη θεωρώ ότι ένα μαχαίρι σα το δικό σου κ ένα σουγιαδακι,είσαι πάνω από πλήρης!!!
Εξαιρώ το γδάρσιμο του χοίρου που θέλει κάτι παραπάνω...Πιο εξειδικευμένο!
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις, της ίδιας λογικής είμαι και εγώ, μια λεπίδα full tag όμως δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι το μαχαίρι θα είναι μεγάλο η χοντροκομμενο,ποιο πολύ είναι ψυχολογικό μου δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ασφαλείας όταν θα χρειαστεί να το ζορίσω. Πάντα έχω μαζί και έναν victor inox .

Πίνοντας τη φραπεδιά σε αναζήτηση για σχέδιο ενός μικρού μπαλτά .
Ειχαμε παραλαβές ατσαλιού σήμερα οπότε και οι ανησυχίες .

´´Πολυ Ευστοχή´´ η αναρτηση σου
Παει το σβκ σου θα παρεις 800 μυνηματα βαλε μαχαιρια .sarcastic.

Το σκεφτόμουνα κι εγω για σέρβικο αλλα δεν βρίσκω λόγω έλλειψης μπάρα τόσο φαρδιά.
Τι διάολο ολοι μπαλτάδες φτιάχνουν ; Τυχαίο ;
Ρε λες να ετοιμάζουν την επανάσταση του μπαλτά ; .big smile.
Είναι πολη πρακτικό σαν εργαλείο.κοβης από λαχανικά μέχρι κόκαλα φιλεταρης τα πάντα αυτό μου έλειπε ακόμα από την κουζίνα

Απελπιστικά αργά αλλά προχωράμε. Κολλήθηκαν τα ξυλα για τις λαβές και προχωράμε στη διαμόρφωση. Το ένα που έχει συνθετική λαβή ακόμη είναι υπομφισβήτηση για το πώς θα διαμορφωθεί
Κόπηκε και το μπαλταδάκι που θα ολοκληρωθεί στην Αθηνα μάλλον τον Αύγουστο που ναι παχιές οι μύγες. .big smile.
Παράλληλα, αναζήτηση νέων σχεδίων.

1719412134942.png

1719412073843.png

Last edited:
Απελπιστικά αργά αλλά προχωράμε. Κολλήθηκαν τα ξυλα για τις λαβές και προχωράμε στη διαμόρφωση. Το ένα που έχει συνθετική λαβή ακόμη είναι υπομφισβήτηση για το πώς θα διαμορφωθεί
Κόπηκε και το μπαλταδάκι που θα ολοκληρωθεί στην Αθηνα μάλλον τον Αύγουστο που ναι παχιές οι μύγες. .big smile.

View attachment 88687

View attachment 88686
Το μπαλταδάκι... για προβατίνα είναι φίλε...😁😁😁

View attachment 88687

View attachment 88686
Ωραία δουλειά.Μια παρατήρηση μόνο γιατί είναι θέμα ασφάλειας.Τον δίσκο θα τον βάζεις να πατάει με την μεταλλική ροδέλα πάνω στον τροχό και την ασφάλεια να κλειδώνει πάνω στα λινα.

Ένας ακόμη γδάρτης από ανθρακούχο ατσάλι με πολύ βολικό πιάσιμο και πολύ μεγάλη σκληρότητα στον οποίο έκανα πατίνα για προστασία .

View attachment 88714
Δημήτρη κάνεις πολύ ωραία δουλειά καταρχάς και πραγματικά θαυμάζω τα μαχαίρια σου. Θέλω να κάνω όμως μια, ίσως και χαζή ερώτηση αλλά έχω άγνοια. Γιατί τόσες τρύπες στη λαβή, τι εξυπηρετούν; Λογικά υπάρχει κάποιος λόγος που δεν αφήνεις ενιαίο το μέταλλο μέσα στη λαβή.

Δημήτρη κάνεις πολύ ωραία δουλειά καταρχάς και πραγματικά θαυμάζω τα μαχαίρια σου. Θέλω να κάνω όμως μια, ίσως και χαζή ερώτηση αλλά έχω άγνοια. Γιατί τόσες τρύπες στη λαβή, τι εξυπηρετούν; Λογικά υπάρχει κάποιος λόγος που δεν αφήνεις ενιαίο το μέταλλο μέσα στη λαβή.
Μείωση βάρους;

Αυτό ακριβώς που είπε και ο Παναγιώτης.
Κανονικά θέλει πολύ μεγαλύτερες τρύπες . Θέλει κι άλλο ξαλάφρωμα η λαβή, γιατί αν λάβεις υπόψιν ότι τα περισσότερα ξύλα που χρησιμοποιούμε στις λαβές έχουν μεγάλη πυκνότητα άρα και βάρος, οπότε στο τελικό αποτέλεσμα αυτό φαίνεται.

Λαμβανει υποψην το ξυλο που θα φορεσει η το οποιο υλικο
Για να μην ειναι πισοβαρο εντελως το μαχαιρι αφαιρει μεταλλο με τις τρυπες
Ετσι δεν βγαινει πιο βαρυ απο οσο επιβαλλεται αναλογα το ειδος και μεταφερει και το κεντρο βαρους οσο γινεται προς την μεση, οχι ομως απολυτα.αυτο θα το βρεις στα μαχαιρια σκοποβολης που ειναι ακριβως γιαυτο το λογο μονο λαμα

Back