Σουγιάδες και Μαχαίρια

Μικρο αμερικανικο σουγιαδακι απο την εταιρεια chris reeve το μοντελο mnadi με λαμα απο ατσαλι s 35VN απο τα ποιο κοριφαια ατσαλια για μαχαιρια με σκληροτητα 59 της κλιμακας RKG και σκελετο απο τιτανιο ,Πανακριβο σουγιαδακι δωρο απο ξαδελφο απο αμερικα

Το περασμένο ταξίδι πήρα αρκετά όπως αυτό με την μαύρη και χακί λαβή η τιμή τους ήταν άκρως δελεαστική $9 το κομμάτι με λάμα carbon και παρόλο που ακονιζονται εύκολα οξειδωνονται ακόμα ευκολότερα κάτι που με απωθεί κύριος όταν πρέπει να κόψεις κάτι φαγώσιμο η κρέας άσε που νομίζω ότι στομωνουν και με το παραμικρό.
Βρήκα το ίδιο αλλά με λάμα stainless steel ,μαρεσει ό μικρός τους όγκος όπως επίσης και η λαβή και η θηκουλα τους.

Και ένας γδαρτης της ίδιας εταιρείας.
screen cap

Καλημερα ομαδαρα , δυο μαχαιρια faillkniven το πανω με μηκος λαμας 9 εκ και με το καριφαιο ατσαλι 3G με σκληροτητα 62 της κλιμακας RKG πολυ βολικο και ξιραφι και το αλλο με λαμα 10 εκ και ατσαλι VG10 με σκληροτητα 59 της κλιμακας RKG πολυ καλο δοκιμασμενο στο γδαρσιμο και πολυ ευκολη επαναφορα της κοψης,Ευτηχως που πηραμε καποια εργαλεια καποτε γιατι τωρα ουτε νυχοκοπτη δεν μπορουμε

Και ενα δικης μου κατασκευης απο σπασμενη ξιφολονχη γκρα και επειδη δεν μου εβγαινε το πλατος εφτιαξα αυτο για το τζακι , Η λαβη απο μπρουτζο ροδελες αποα δερμα και τελειωμα μπρουτζο, Στη ραχη της λαμας γραφη ΣΑΙΝΤ-ΕΤΙΕΝΝΕ 1874 δωρο στο γιο μου

Ο μερακλής δεν κρύβεται, μπράβο Νικόλα έχεις ωραίες συλλογές.
Καλοριζικο κ καλα σφαξιματα..:D
Ελληνικά κυνηγετικα περιοδικα που βρισκεις?
Ευχαριστώ φίλε, αυτά μου τα έφεραν από Ελλάδα κάτι ξαδερφακια που ξέρουν την τρέλα μου.

Καλά μαχαίρια τα Mora, από ότι διαβάζω, αλλά δεν μου αρέσει το προφίλ τους, αυτή η καμπούρα που κάνουν στο πάνω μέρος της λαβής και συγκεκριμένα που βγαίνει πιο ψηλά από τη γραμμή της ράχης της λάμας! Δεν ξέρω, μπορεί να είναι πιο εργονομική η λαβή έτσι, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά οπτικά δεν μου πάει ...
Προτιμώ την πάνω μεριά της λαβής ίσια (ή ελαφρά κυρτή) αλλά να έρχεται σχετικά ομαλά σαν συνέχεια της ράχης της λάμας ... Όπως στα Fallkniven που έβαλε πιο πάνω ο Νίκος, και όπως είναι στα περισσότερα μαχαίρια ...

Είναι πολύ βολική η λαβή των mora μην την φοβάσαι (την βλέπεις σε πολλά και ακριβά μαχαίρια) και η carbon λάμα τους ότι καλύτερο για αυτά τα χρήματα. για παράδειγμα φέρνω τα μαχαίρια του Ed Fowler (βαλε 4-5000 $ το καθενα)

Qrw09Z5.jpg

Πίσω στην γη όμως, τα mora αν έχουν ένα μειονέκτημα είναι το rat tail στην λαβή κάποιων μοντέλων που κάνει το μαχαίρι πιο επίφοβο σε βλάβη, όπως τα πρώτα δυο στην φωτογραφία:
dcvlwKL.jpg

Όπως όλες οι carbon λάμες θέλει προσοχή και συντήρηση και είναι λογικό να δυσκολεύει τον χρήστη σε σχέση με τα ανοξείδωτα, μιλάω βέβαια ως οπαδός του άνθρακα. (Φτιάχνω κι εγώ κανένα που και που).

Είναι πολύ βολική η λαβή των mora μην την φοβάσαι (την βλέπεις σε πολλά και ακριβά μαχαίρια) και η carbon λάμα τους ότι καλύτερο για αυτά τα χρήματα. για παράδειγμα φέρνω τα μαχαίρια του Ed Fowler (βαλε 4-5000 $ το καθενα)

Qrw09Z5.jpg

Πίσω στην γη όμως, τα mora αν έχουν ένα μειονέκτημα είναι το rat tail στην λαβή κάποιων μοντέλων που κάνει το μαχαίρι πιο επίφοβο σε βλάβη, όπως τα πρώτα δυο στην φωτογραφία:
dcvlwKL.jpg

Όπως όλες οι carbon λάμες θέλει προσοχή και συντήρηση και είναι λογικό να δυσκολεύει τον χρήστη σε σχέση με τα ανοξείδωτα, μιλάω βέβαια ως οπαδός του άνθρακα. (Φτιάχνω κι εγώ κανένα που και που).
Βύρωνα βαλε φώτο καμία ιδιοκατασκευη αν θέλεις.

Back