Σουγιάδες και Μαχαίρια

Μια χαρά φαίνεται ... !!!
Πάρε τα ανταλλακτικά μόνο τώρα από άλλο παρόμοιο σύστημα.

Νομίζω ότι δεν θα κάνεις δουλειά με τα σμυρίδια.

Το παλιό το κινέζικο (Κωλούμπια :) ) που το έχασα πέρσι με λαδάκονο το είχαν κάνει κάτι φίλοι.
Τραβάω το ζωνάρι για να τραβήξω ένα σκυλί από τα βράχια πάει το μαχαίρι.
Είχα χάσει το σχοινί στο ανέβασμα.
Άμα ξαναζαστανωθεί κανένα σκυλί εκεί πάνω θα πάω να το πάρω :)
Είχα φτιάξει και ωραία θήκη γαμώτο ... για αυτή λυπήθηκα περισσότερο ... :)

Μια χαρά φαίνεται ... !!!
Πάρε τα ανταλλακτικά μόνο τώρα από άλλο παρόμοιο σύστημα.

Νομίζω ότι δεν θα κάνεις δουλειά με τα σμυρίδια.

Το παλιό το κινέζικο (Κωλούμπια :) ) που το έχασα πέρσι με λαδάκονο το είχαν κάνει κάτι φίλοι.
Τραβάω το ζωνάρι για να τραβήξω ένα σκυλί από τα βράχια πάει το μαχαίρι.
Είχα χάσει το σχοινί στο ανέβασμα.
Άμα ξαναζαστανωθεί κανένα σκυλί εκεί πάνω θα πάω να το πάρω :)
Είχα φτιάξει και ωραία θήκη γαμώτο ... για αυτή λυπήθηκα περισσότερο ... :)
Στο ξαναειπα οι θήκες σου είναι καλές τα μαχαίρια είναι ελατωματικα και δεν στέκονται..big smile.

Last edited:
Μετα απο ποληηη κοπο νε μπηνελικια τελικα εκανα δουλεια με την κατασκευη.τα ακονιζη αψογααααα
Γιαννη
Η πεθερα σου δεν ειναι στα θηρευσιμα στο υπενθυμιζω
Να τα δοκιμασεις σε κανα κουνελι προς το παρον μεχρι να ξεκινησει ο λαγος .big smile. .sarcastic.

Όταν οι γνώστες του αθλήματος σου λένε ότι δεν κάνει ,αλλά εσύ επιμένεις γιατί δεν θέλεις να σου σκάσει ,ούτε σταγόνα ιδρώτας στο πάνω σου χειλακι.Για αρχή θα κάτσουμε και θα χαλάσουμε όλα τα μαχαίρια της κουζίνας της γυναίκας και αν το αποτέλεσμα είναι μάπα,θα μείνει για να ακονιζονται καλεμια κατσαβίδια και τσεκούριαIMG_20220526_111234.jpgIMG_20220526_111254.jpg

Last edited:
Όταν οι γνώστες του αθλήματος σου λένε δεν κάνει ,αλλά εσύ επιμένεις γιατί δεν θέλεις να σου σκάσει ,ούτε σταγόνα ιδρώτας στο πάνω σου χειλακι.Για αρχή θα κάτσουμε και θα χαλάσουμε όλα τα μαχαίρια της κουζίνας της γυναίκας και αν το αποτέλεσμα είναι μάπα,θα μείνει για να ακονιζονται καλεμια κατσαβίδια και τσεκούριαView attachment 49172View attachment 49173
στα πόσα grit είναι η πέτρα του νερού; Έχει δυνατότητα να πάρει άλλες; Αν είναι τραχιά θα τρώει πολύ μέταλλο για μαχαίρια και η κοψη θα έχει γρέζια και "δόντια"... Για αγροτικά κάθε είδους οικοδομικά εργαλεία και τα υπόλοιπα θα είναι σίγουρα σούπερ..

στα πόσα grit είναι η πέτρα του νερού; Έχει δυνατότητα να πάρει άλλες; Αν είναι τραχιά θα τρώει πολύ μέταλλο για μαχαίρια και η κοψη θα έχει γρέζια και "δόντια"... Για αγροτικά κάθε είδους οικοδομικά εργαλεία και τα υπόλοιπα θα είναι σίγουρα σούπερ..
Η πέτρα νερού έχει κοκκωση 80 όπως γράφει το εγχειρίδιο.Φυσιολογικα θα παίρνει όλες τις πέτρες που είναι για δίδυμους τροχούς.

Η πέτρα νερού έχει κοκκωση 80 όπως γράφει το εγχειρίδιο.Φυσιολογικα θα παίρνει όλες τις πέτρες που είναι για δίδυμους τροχούς.
το grit 80 από τα λίγα που ξέρω είναι αρκετά τραχύ και μάλλον είναι πιο πολύ για διαμόρφωση και επιδιόρθωση σχήματος σε περίπτωση ζημιάς και όχι για λείανση κόψης...νομίζω από 1000 και πάνω είναι για λείανση κόψης και φινιρίσματα συντήρησης αν και σίγουρα υπάρχουν παιδιά με πολύ περισσότερες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε αυτό να μας πουν....

το grit 80 από τα λίγα που ξέρω είναι αρκετά τραχύ και μάλλον είναι πιο πολύ για διαμόρφωση και επιδιόρθωση σχήματος σε περίπτωση ζημιάς και όχι για λείανση κόψης...νομίζω από 1000 και πάνω είναι για λείανση κόψης και φινιρίσματα αν και σίγουρα υπάρχουν παιδιά με πολύ περισσότερες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε αυτό να μας πουν....
Κοιτάζοντας στο Σκρουτζ είδα ότι οι πέτρες είναι μέχρι 80 .Δεν ξέρω αν αντιστοιχούν με τις πλάκες -πετρες ακονισματος που λέει από 1000-6000.

Κοιτάζοντας στο Σκρουτζ είδα ότι οι πέτρες είναι μέχρι 80 .Δεν ξέρω αν αντιστοιχούν με τις πλάκες -πετρες ακονισματος που λέει από 1000-6000.
To αισιόδοξο σενάριο ειναι να υπάρχει διαφορετικός τρόπος μέτρησης, αν όμως δεν ισχύει αυτό, τότε πάμε στο απαισιόδοξο που λέει πως οι πέτρες και οι στροφές αυτών των μηχανημάτων δεν προορίζονται για τέτοιες λεπτοδουλειές και είναι για πιο "χοντρες" λειάνσεις και διαμορφώσεις.

Δοκίμασε σε ένα τσεκούρι ή κάτι άλλο πιο μεγάλο και τραχύ και θα δεις αν κάνει για μαχαίρια....

To αισιόδοξο σενάριο ειναι να υπάρχει διαφορετικός τρόπος μέτρησης, αν όμως δεν ισχύει αυτό, τότε πάμε στο απαισιόδοξο που λέει πως οι πέτρες και οι στροφές αυτών των μηχανημάτων δεν προορίζονται για τέτοιες λεπτοδουλειές και είναι για πιο "χοντρες" λειάνσεις και διαμορφώσεις.

Δοκίμασε σε ένα τσεκούρι ή κάτι άλλο πιο μεγάλο και τραχύ και θα δεις αν κάνει για μαχαίρια....
Έχω σαβουρομαχαιρα που δεν κόβουν τίποτα να πειραματιστω,έχω και παλιούς μπαλτάδες .

Back