Συγκρίσεις όπλων-τσοκ

και τα 2 πλαστικά.
εγραψα το βαρος με τα 76 εκ. πρωτον γιατι αυτο βρηκα στο youtube και δευτερον γιατι το σκεπτομαι καθότι θα ειναι βαρι μηπως να είναι και καριοφύλι........ Ασε που 76αρι δεν έχω.
όντως όσο πιο κοντή είναι η κανη τοσο καλυτερα ζυγίζει.

μικροδιαφορες ,ειναι θεμα γουστου ,εγω θα διαλεγα xlr λογω οτι εχει καλυτερο ζυγισμα και για μενα καλυτερο συστημα αεριων.
Εγώ πάλι, ανάμεσα στις δυο, θα διάλεγα τη V3 !!! Απλά γιατί είναι πολύ πιο όμορφη !!!! :)
Προσωπικό γούστο, αλλά πραγματικά οι γραμμές της Fabarm, αυτές οι "περίεργες " καμπύλες, κυρίως σε βάση και πάπια καθώς και στο σχήμα του υποφυλακτήρα σκανδάλης, δε μου αρέσουν καθόλου !!! :eek:
Αντιθέτως μου αρέσει πολύ περισσότερο η λιτή και κλασική εμφάνιση της V3 (όπως και των παλιότερων Remington) με τις ίσιες γραμμές, και παράλληλες με τον άξονα της κάννης ... ;)
Θεωρώ ότι από ένα σημείο και πέρα, οι Ιταλοί το έχουνε παραχέσει με το εξεζητημένο και φουτουριστικό ντηζάϊν !!! .yel.
Για τον ίδιο λόγο, μπορώ να πω ότι δε μου πολυαρέσει π.χ. η Α400, οι καινούργιες Benelli σε κάποια σημεία, κλπ ... σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα των ίδιων εταιρειών.
Βέβαια, όπως το βλέπει ο καθένας ... Περί ορέξεως ουδείς λόγος ....

και τα 2 πλαστικά.
εγραψα το βαρος με τα 76 εκ. πρωτον γιατι αυτο βρηκα στο youtube και δευτερον γιατι το σκεπτομαι καθότι θα ειναι βαρι μηπως να είναι και καριοφύλι........ Ασε που 76αρι δεν έχω.
όντως όσο πιο κοντή είναι η κανη τοσο καλυτερα ζυγίζει.
Αλεξανδρε το ενα εχει αχρωμιοτη καννη κ πιο πολυπλοκο συστημα αεριων (V3),ενω το xlr5 εχει χρωνιομενη , κ πιο απλο συστιμα αεριων,
για το μηκος οσο για την fabarm σε 76 πιστευω οτι θα ειναι αρκετα μπροστοβαρη μιας κ εχει κ ολο το συστημα μπροστα,
στην rem V3 πιστευω οτι λογο του συστηματος αεριων το εχει πιο κοντα στην βαση

την Α400 xtreme plus την έχεις σκεφτεί ;
Ναι αλλά θα είναι ακόμα πιο βαριά σαν όπλο. Το προηγούμενο ήταν 3550 με 71 και πολύ μπροστοβαρο. Στα άλλα 2 έχεις κ ένα περιθώριο να βάλεις κ λίγο βάρος πίσω στο κοντάκι. Όσο για τιμή δεν ξέρω πόσο θα την έχουν

Αλεξανδρε το ενα εχει αχρωμιοτη καννη κ πιο πολυπλοκο συστημα αεριων (V3),ενω το xlr5 εχει χρωνιομενη , κ πιο απλο συστιμα αεριων,
για το μηκος οσο για την fabarm σε 76 πιστευω οτι θα ειναι αρκετα μπροστοβαρη μιας κ εχει κ ολο το συστημα μπροστα,
στην rem V3 πιστευω οτι λογο του συστηματος αεριων το εχει πιο κοντα στην βαση
Η λογική αυτό λέει αλλά στα χέρια κ τα 2 ήταν μπροστοβαρα.

Η λογική αυτό λέει αλλά στα χέρια κ τα 2 ήταν μπροστοβαρα.
ειχαν κ τα 2 ιδιο μηκος καννης?
σαν καρτεριτζιδικα τουφεκια θα ειναι μπροστοβαρα αλλα το θεμα ειναι να μην σου ειναι κουραστικα
επισεις εσυ τι κυνηγια θες να κανεις να δεις κ την βλητικοτιτα των δυο

Ναι αλλά θα είναι ακόμα πιο βαριά σαν όπλο. Το προηγούμενο ήταν 3550 με 71 και πολύ μπροστοβαρο. Στα άλλα 2 έχεις κ ένα περιθώριο να βάλεις κ λίγο βάρος πίσω στο κοντάκι. Όσο για τιμή δεν ξέρω πόσο θα την έχουν

Μάλλον θα την χουφτωσω σήμερα και μακάρι να την έχει σε 76 γιατί είναι η επόμενη αγορά,,αν έχω νέα θα σου πω

*Μεταξύ Remi και XLR δες και λίγο τις σκανδαλες οπλισε και πάτα αν τις δοκιμάσεις,,έχω την εντύπωση ότι θα σε κερδίσει η XLR

Last edited:
Εγω αναμεσα στα δυο που σε ενδιαφερουν θα διάλεγα την φαμπαρμ. Πιστευω εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευής και καλύτερο κοντακι
Απο πιοτητα κατασκευής τη φαμπαρμ δε την πκάνει καμία μαζηκης παραγωγης και προπαντος εφαρμογές μετάλων είναι κορηφη

Last edited:
Μάλλον θα την χουφτωσω σήμερα και μακάρι να την έχει σε 76 γιατί είναι η επόμενη αγορά,,αν έχω νέα θα σου πω

*Μεταξύ Remi και XLR δες και λίγο τις σκανδαλες οπλισε και πάτα αν τις δοκιμάσεις,,έχω την εντύπωση ότι θα σε κερδίσει η XLR
Παυλο μετα απο της SX3που εχει λιμαριστεί λιγο, η σκανδαλη της L4s ήταν καπως. Ρεμι δεν εχω πιασει ακόμα.
Περιμένω νεοτερα παντως.

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση η σκανδάλη της L4s. Δεν θέλω να την χαρακτηρίσω "ευαίσθητη" θα την έλεγα ελαφρύτερη από αυτήν της sx3. Ίσως είμαι κακομαθημένος από τα δικάννα και την Αμερικάνα. Πάντως στις δοκιμές, στην αρχή, μου φύγανε δύο τουφεκιές χωρίς να το έχω καλοαποφασίσει. Ε στις 500 είναι μικρό το ποσοστό. Αν δεν ήταν το όπλο καινούργιο θα είχα ανησυχήσει.

Bρε παιδιά, έχει ρίξει κανείς σας με αλληλεπίθετο (σουπερποζέ), το οποίο να έχει στη μία του κάννη βιδωμένο ένα έσω-έξω τσοκ, και στην άλλη του ένα κανονικό, "χωνευτό"...?
Θέλω να πώ, υπάρχει κανένα πρόβλημα κατά την έξοδο της γόμωσης από την κάννη με το κανονικό τσοκ...? Υπάρχει μήπως ενδεχόμενο να χτυπήσει η γόμωση στο τσοκ που εξέχει από τη διπλανή κάννη...?

(Sorry για το κάπως "αφελές" της ερωτήσεως ταύτης, απλώς, επειδή λέω να κάνω και τέτοιον συνδυασμό τσοκαρισμάτων εφέτος στο cynergy μου...)

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα..στα πρωτα πες 2-5 εκ μαξ που προεξεχει το τσοκ απο την καννη η γομωση περναει σαν μονοβολο και τα πτερυγια ειναι τερμα κλειστα οποτε δεν εχεις θεμα επικινδυνοτητας και βλητικα ακομα

Back