Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Μια ερώτηση. Οι τρύπες στα τσοκάκια εκτός από το φρενάρισμα της τάπας παίζουν και τον ρόλο του porting; θέλω να πω στα Baikal μου που έχω κάνει porting τα τσοκάκια αυτά το μόνο που προσφέρουν ( εντάξει δεν είναι και λίγο) είναι το φρενάρισμα της τάπας; και ένα τσοκάκι που δεν είναι ported αλλά φρενάρει την τάπα ουσιαστικά στα όπλα με πορτινγκ κάνει την ίδια δουλειά με αυτά που έχουν τρύπες; ή παίζει ρόλο και το σημείο που είναι οι τρύπες του porting, δεδομένου οτι η εκτόνωση των αερίων στα όπλα με πόρτιγκ γίνεται πριν το τσοκ ?

Μια ερώτηση. Οι τρύπες στα τσοκάκια εκτός από το φρενάρισμα της τάπας παίζουν και τον ρόλο του porting; θέλω να πω στα Baikal μου που έχω κάνει porting τα τσοκάκια αυτά το μόνο που προσφέρουν ( εντάξει δεν είναι και λίγο) είναι το φρενάρισμα της τάπας; και ένα τσοκάκι που δεν είναι ported αλλά φρενάρει την τάπα ουσιαστικά στα όπλα με πορτινγκ κάνει την ίδια δουλειά με αυτά που έχουν τρύπες; ή παίζει ρόλο και το σημείο που είναι οι τρύπες του porting, δεδομένου οτι η εκτόνωση των αερίων στα όπλα με πόρτιγκ γίνεται πριν το τσοκ ?
Ναι τ αέρια εκτονωνονται πριν το τσοκ οποτε ενα τσοκ με porting που δεν ειναι φρενατο δεν προσφέρει κατι αλλο απο την αύξηση της τιμής του

Δημητρη,εχεις κανει πορτινγκ με φορά των οπων προς τα εμπρος?
Αν οχι,επωφελεισαι μονο την εκτονωση των αεριων και οχι το φρεναρισμα του κυαθιου.
Σωστά οι τρύπες του porting είναι προς τα πίσω και πάνω με γωνία περίπου 45 μοιρών άρα φρενάρισμα στο κυάθιο δεν γίνεται.

Οι τρύπες στα τσοκάκια εκτός από το φρενάρισμα της τάπας παίζουν και τον ρόλο του porting;
Όχι. Η θεωρία του porting βασίζεται στην μονοπλευρη εκτόνωση των αερίων με σκοπό την εξισορροπιση της αναπήδησης του στομιου, δημιουργώντας αντίθετη συνιστώσα. Δεν έχω ακούσει ποτέ για φρενάρισμα στο porting.

Όχι. Η θεωρία του porting βασίζεται στην μονοπλευρη εκτόνωση των αερίων με σκοπό την εξισορροπιση της αναπήδησης του στομιου, δημιουργώντας αντίθετη συνιστώσα. Δεν έχω ακούσει ποτέ για φρενάρισμα στο porting.
Ευχαριστώ φίλε μου κι εγω αυτής της άποψης είμαι. Άλλωστε στο porting της κάννης όπως γράφω και παραπάνω οι τρύπες του porting της κάννης είναι προς τα πάνω και πίσω ενώ του τσοκ είναι προς τα εμπρός, γι αυτό άλλωστε φρενάρει και την τάπα.

Ερώτηση : έχω τα τσοκ invector από το SKB . Είχε 5 τσοκ Invector εσωτερικά της Briley. Το Miroku φοράει Invector κι αυτό . Γιατί αν πας να βιδώσεις τα τσοκ από το skb στο Miroku πάνε σφιχτά ? think
Μήπως έχει καμιά μικροζημιά στο σπείρωμα ;;; Εμένα πάντως τα τσοκ του SKB βιδώνουν άνετα και στη Mossberg, και της Mossberg στο SKB !!! Και 3 Briley έσω-έξω που πήρα αργότερα, αλλά και 2 Brain που πήρα πέρυσι, βιδώνουν επίσης άνετα και στα δυο όπλα !!!

Μήπως έχει καμιά μικροζημιά στο σπείρωμα ;;; Εμένα πάντως τα τσοκ του SKB βιδώνουν άνετα και στη Mossberg, και της Mossberg στο SKB !!! Και 3 Briley έσω-έξω που πήρα αργότερα, αλλά και 2 Brain που πήρα πέρυσι, βιδώνουν επίσης άνετα και στα δυο όπλα !!!
Ατουφεκιστα είναι τα όπλα Στέλιο . Απλά τράμπα τα έκανα έτσι για δοκιμή κι πάνε σφιχτά . Βέβαια στο Miroku κι δυο Muller που πήρα την πρώτη φορά μπήκαν σφιχτά αρκετά κι μετά έστρωσαν .

Back