Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Οι οπες εκτωνοσης (πορτινκ) για να λειτουργισει σωστα πρεπει να γινονται πριν το τσοκ, αυτες οι οπες που εχει το συγκεκριμενο δεν ειναι φρενου, αλλα θα βοηθησει λιγο στην καλη κατανομη, λογω του οτι τα αερια δεν θα σπροξουν τοσο αποτομα τα σκαγια κατα την εξοδο τους απο την κανη του οπλου!
καλησπερα σε ολους επειδη δουλευω μονο gemini στιν benelli crio evo θα σας πω οτι οποιο στενοση τσοκ να βαλο απ τα συγκεκριμενα,τα τσοκ γεμιζουν πλαστικα απο το συγκεντρωτηρα.νομιζω οτι κανουν τη δουλεια του φρενου.τα φυσιγγια που ριχνω ειναι ιδιογομοση και τα πτερυγια ειναι κομενα.

καλησπερα σε ολους επειδη δουλευω μονο gemini στιν benelli crio evo θα σας πω οτι οποιο στενοση τσοκ να βαλο απ τα συγκεκριμενα,τα τσοκ γεμιζουν πλαστικα απο το συγκεντρωτηρα.νομιζω οτι κανουν τη δουλεια του φρενου.τα φυσιγγια που ριχνω ειναι ιδιογομοση και τα πτερυγια ειναι κομενα.
Φιλε δεν εχω τετοιο τσοκ κ δεν γνωριζω, ας απαντηση καποιος που το εχει δουλεψει!

Το πολυαιθυλαινιο ειναι μαλακο υλικο.
Κατα τη διελευση του απο το κοιλο της κανης ειναι υπο πιεση.
Τα σκαγια το πιεζουν περιμετρικα πανω στο εσωτερικο της κανης.
Οπου βρει εσοχη,το πλαστικο,θα "προσπαθησει"να την καταλαβει-πληρωσει.
Οι τρυπες των chokes ειναι τετοια περιπτωση.
Ομοιως οι τρυπες του porting ,ακομη και η πατουρα που τερματιζει το chokes (αν ειναι εναλλασσόμενο),στο εσωτερικο της κανης.
Η φορα που εχουν οι τρυπες,παιζουν βασικοτατο ρολο,στο ποσο έντονο-αγριο θα ειναι το φρεναρισμα του συγκεντρωτηρα .
Οπως παιζει ρολο,ποσο εντονες ειναι οι αυλακιες σε chokes με τετοια σχεδιαση(anaconda).
Ακομη και το πιο στενο τσοκαρισμα,βραδυπορει το κυαθιο.
Και τα προκομμενα πτερυγια,κανουν το ιδιο.
Η διαφορα στην τελευταια περιπτωση,ειναι πως το κανουν,οταν το κυαθιο εχει βγει απο την κανη και για να γινει σωστα και οχι μονοπαντα προς οποιδηποτε φορά,πρεπει να ειναι...προκομμενα.ΟΛΑ!
Λογικο ειναι να βρισκεις πλαστικο,εκεί που το βρισκεις.
ΚΆΝΟΥΝ την δουλεια φρενου.
Το ποσο εντονα την κανουν.....
Υποψη,δεν εχουν ολα τα κυαθια την ιδια σκληροτητα,τον ιδιο σχεδιασμο,την ιδια φουστα..... και κατ'επεκταση την ιδια συμπεριφορα!

Κι εγω Μάριε για φρένο τις βλέπω τις οπές . Αν όπως λέει και ο φίλος γεμίζουν πλαστικό μάλλον φρενάρουν. Αλλωστε το πόρτινκ δεν είναι γύρω γύρω όπως αυτές οι τρύπες.
Κάνε δοκιμές και πες μας γιατί κι εγώ τα σκέφτομαι για την SX3.

Freno di bocca ,φρενάρισμα στο στόμιο η κάτι τέτοιο .
Φρένο στομίου, Κώστα ... Αυτό που λένε στην Αμερική muzzle brake, εφεύρεση που ξεκίνησε από τα ραβδωτά, με άλλο σκοπό, να περιορίσει τις ταλαντώσεις της κάννης για να δίνει πιο μικρά γκρουπ.
Στα λειόκαννα, ασχέτως με το σχέδιο και το όνομα που του έχει δώσει ο κάθε κατασκευαστής, παίζει άλλο ρόλο, εκτονώνει τα αέρια και ετσι μειώνει την επίδραση τους και της τάπας στη στήλη των σκαγιών αμέσως μετά την έξοδο από το στόμιο. Το έλεγε και το έδειχνε καθαρά και ένα βιντεάκι της Briley που είχες ανεβάσει προ καιρού δε θυμάμαι σε ποιο θέμα ...

Φρένο στομίου, Κώστα ... Αυτό που λένε στην Αμερική muzzle brake, εφεύρεση που ξεκίνησε από τα ραβδωτά, με άλλο σκοπό, να περιορίσει τις ταλαντώσεις της κάννης για να δίνει πιο μικρά γκρουπ.
Στα λειόκαννα, ασχέτως με το σχέδιο και το όνομα που του έχει δώσει ο κάθε κατασκευαστής, παίζει άλλο ρόλο, εκτονώνει τα αέρια και ετσι μειώνει την επίδραση τους και της τάπας στη στήλη των σκαγιών αμέσως μετά την έξοδο από το στόμιο. Το έλεγε και το έδειχνε καθαρά και ένα βιντεάκι της Briley που είχες ανεβάσει προ καιρού δε θυμάμαι σε ποιο θέμα ...
Σωστός .well done. .

Κι εγω Μάριε για φρένο τις βλέπω τις οπές . Αν όπως λέει και ο φίλος γεμίζουν πλαστικό μάλλον φρενάρουν. Αλλωστε το πόρτινκ δεν είναι γύρω γύρω όπως αυτές οι τρύπες.
Κάνε δοκιμές και πες μας γιατί κι εγώ τα σκέφτομαι για την SX3.
Δεν υπαρχουν για την σχ3, μονο για ιταλικα οπλα βγαινουν

Μητσο τα anaconda που εχει μην τα παρατας
Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Απλά με πιάνει καταναλωτική μανία με όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Αλλωστε τα φίδια δεν τα δοκίμασα ακόμα σε όλες τις αποστάσεις με την SX3. Και θέλω να κάνω και δοκιμές με τα Carlson και τα Briley inventor plus που έχω γιατί είχα αγοράσει για το 525 όλη την γκάμα και έπαιρνα Carlson ή Briley ανάλογα με το τι σύσφιξη δίνανε . Ολα αυτά με την sx3 δεν τα δοκίμασα.
Θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα τώρα που θα μπορώ να κάνω δοκιμές εύκολα στο χωριό και οχι που έτρεχα στο Δρακόντιο κάθε μέρα. Εχω το πορτ μπαγκαζ γεμάτο με χαρτόνια . Έχουμε δουλειά τώρα που τελείωσαν τα μπάνια (ευτυχώς).

Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Απλά με πιάνει καταναλωτική μανία με όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα. Αλλωστε τα φίδια δεν τα δοκίμασα ακόμα σε όλες τις αποστάσεις με την SX3. Και θέλω να κάνω και δοκιμές με τα Carlson και τα Briley inventor plus που έχω γιατί είχα αγοράσει για το 525 όλη την γκάμα και έπαιρνα Carlson ή Briley ανάλογα με το τι σύσφιξη δίνανε . Ολα αυτά με την sx3 δεν τα δοκίμασα.
Θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα τώρα που θα μπορώ να κάνω δοκιμές εύκολα στο χωριό και οχι που έτρεχα στο Δρακόντιο κάθε μέρα. Εχω το πορτ μπαγκαζ γεμάτο με χαρτόνια . Έχουμε δουλειά τώρα που τελείωσαν τα μπάνια (ευτυχώς).
Ναι αλλα αρχισε το κυνηγι τωρα, κυνηγατο μητσο και θα δεις αυτο που διαβαζει συνεχεια εδω. Κορυφη.

Καλημερα Ψαχνω κατι σε με λογικη 2 αστρα με 1 πανω κατω ... Προς το kicks κλεινω σε light full οπως προειπε και ο grieko13... Βεβαια εννοειται οτι το σκεφτομαι ακομα, απλα θελω να κλεψω και κανα κοντινο με λογικη να μην το σημαδεψω ...
Ξεκάθαρα θα πας στο kicks.Να ξέρεις όμως ότι δεν συγχωρεί σκοπευτικα ειδικά σε μεγάλες συσφιξεις...αρχικά ίσως δυσκολευτεις Μόλις το μάθεις όμως θα δεις ακαριαία σκοτωματα σε οριακές αποστάσεις ...

Ξεκάθαρα θα πας στο kicks.Να ξέρεις όμως ότι δεν συγχωρεί σκοπευτικα ειδικά σε μεγάλες συσφιξεις...αρχικά ίσως δυσκολευτεις Μόλις το μάθεις όμως θα δεις ακαριαία σκοτωματα σε οριακές αποστάσεις ...
Συμφωνω και επαυξανω.RESPECT. το kicks κανει παπαδες στα μακρινα πουλια

Back