οντως υπαρχει αυξηση του ηχου της τουφεκιας οπως και μειωση του λακτισματος του οπλουμια ερωτηση προς τους κατοχους τσοκ kicks smoke, εχετε παρταηρησει αυξηση του ηχου της τουφεκιας με τη χρηση αυτων των τσοκ??
σημερα εριξα για δοκιμη κ την ψιλοακουσα..
ή ηταν η ιδεα μου?
λιγο βαμβκι στα αυτια βαλε φιλε και θα λυθουν όλα τα προβλήματα σουαπαπαπ αρα δεν ηταν η ιδεα μου.οποτε ακυρει η αγορα του γιατι η καραμπινα εχε ιηδη πορτινγκ και κουδουνισε μεχρι κ το πουλι απο το θορυβο.
θα το κοιταξω μονο κανα κλοειστο για τις φασσες και τιποτα για το δικανο.
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο HL και να σας προτείνω να περάσετε από το σχετικό θέμα να πείτε δύο λόγια για τον εαυτό σας.οντως υπαρχει αυξηση του ηχου της τουφεκιας οπως και μειωση του λακτισματος του οπλου
.xm. Mέχρι τώρα Παύλο, μόνο θετικά θυμάμαι να έχουν αναφερθεί εδώ μέσα για αυτές τις 2 επεμβάσεις...Γρηγορη σιγουρα την κανει αναλογα με το ποιος ειναι ο μαστορας που κανει την επεμβαση, πως ειναι οι οπες, τι αποσταση εχει η μια απο την αλλη, τη κλιση εχουν οι οπες κλπ. Τα ξερεις εσυ απο πρωτο χερι.
Εχω δει οπλα απο φιλους συγκυνηγους που το αποτελεσμα μετα απο πορτινγκ και επιμηκυνση κωνου ηταν τοσο για τα πανηγυρια που ο ιδιοκτητης του οπλου ηθελε να το πεταξει.
Ολο το παν είναι να πετύχει η εγχείρηση για να μην απεβιώσει ο ασθενής...xm. Mέχρι τώρα Παύλο, μόνο θετικά θυμάμαι να έχουν αναφερθεί εδώ μέσα για αυτές τις 2 επεμβάσεις...
Άντε για το πορτινγκ μόνο το θέμα του ήχου ως αρνητικό...
Απ' οτι φαίνεται όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος...αν θες πες κάτι παραπάνω...
Ρίσκο σίγουρα υπάρχει Τάσο...Όλα έχουν ένα ρίσκο για αυτό αφήνουμε όπως είναι και νεταρει το πανηγύρι
Εχει ακουστει - διαβαστει κ άλλες φορές αυτο,δεν είναι η πρώτη φορά..Απλά για αποτυχία επεμβάσεων 1η φορά ο Παύλος έκανε λόγο, γιαυτό είπα αν θέλει να γράψει κατι παραπάνω...
Καλημέρα έχοντας το μόνο λίγες μέρες και μόνο χρησιμοποιώντας το σε δοκιμές περί τις 15 δεν διαπίστωσα αύξηση ήχου αλλά ούτε και μείωση αναπηδησης .μια ερωτηση προς τους κατοχους τσοκ kicks smoke, εχετε παρταηρησει αυξηση του ηχου της τουφεκιας με τη χρηση αυτων των τσοκ??
σημερα εριξα για δοκιμη κ την ψιλοακουσα..
ή ηταν η ιδεα μου?
.xm. Mέχρι τώρα Παύλο, μόνο θετικά θυμάμαι να έχουν αναφερθεί εδώ μέσα για αυτές τις 2 επεμβάσεις...
Άντε για το πορτινγκ μόνο το θέμα του ήχου ως αρνητικό...
Απ' οτι φαίνεται όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος...αν θες πες κάτι παραπάνω...
Καλημέρα έχοντας το μόνο λίγες μέρες και μόνο χρησιμοποιώντας το σε δοκιμές περί τις 15 δεν διαπίστωσα αύξηση ήχου αλλά ούτε και μείωση αναπηδησης .
για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις , γραφεις δηλαδή ότι μετα το πορτινγκ η κανη η Ρεμινγτον εγινε η μεγαλυτερη σκορποσκαγιαστρα όπως χαρακτηριστικα γραφεις ?? αν ναι αυτό πρωτη φορα το διαβαζω και ειλικρινα το αμφισβητω και μαλιστα πολύ εντονα , δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να σκορπισει την τουφεκια οποιοδήποτε σχεδιο πορτινγκ που θα γινει σε οποιαδήποτε κανη , παντα μα παντα θετικο αποτέλεσμα εχει , ακομα και με τρυπανι εσυ ο ιδιος να κανεις τρυπες στον αυλο παλι θετικο αποτέλεσμα θα εχει στην κατανομή της τουφεκιας , αν θελεις όμως γραψε μου αναλυτικα τι ακριβως ειχε κανει ο πρωτος και τι ακριβως εκανε ο δευτερος μαστοραςΤο αποτελεσμα ηταν οτι το οπλο του βγηκε η μεγαλυτερη σκορποσκαγιαστρα και ηταν τοσο απογοητευμενος που ηθελε να το πεταξει. Η διαφορα ηταν οτι ο οπλουργος του δεν ηταν εμπειρος σε τετοιου ειδους δουλειες.
μην αποκλειεις κατευθείαν την λυση που σου προτεινα , δοκιμασμενο χρονια το βαμβακι στα αυτια , ακους τα παντα , δεν ακους τους παρα πολύ δυνατούς θορυβους παρα πολύ εντονα , η καλυτυερη και φθηνοτερη λυση για το κυνυγι φιλε , εκατο κατασκευαστες οπλων προτεινουν βαμβακακι ομορφο και απαλοδε θα ακουω τα φαπ φαπ μητσο μετα απ οτα φασσια και θα εχω θεμα. σα τουφεκια μου αρεσε αρκετα ,αλλα οχι για κυνηγι τσιχλοκοτσυφα , μονο για φασσα βλεπω κανα LF.
στο δικανο θα δω τι θα τσιμπησω.
Σ' ευχαριστώ Παύλο για την αμεση απάντηση...Κατατοπιστικότατος όπως πάντα...Σπυρο, οταν πρωτοκυνηγησα με το τωρινο μου οπλο, βαση Benelli (την ειχα) και καννη Remington προσαρμοσμενη πανω της (καινουργια με επιμηκυνση κωνου προσαρμογης, χωρις porting) τα αποτελεσματα που εβλεπε η παρεα μου τους αρεσαν τοσο πολυ που ενας ηθελε να φτειαξει ενα τετοιο οπλο. Αγορασε λοιπον μεταχειρισμενη Benelli Crio και καννη Remington 870 και εκανε το ιδιο πραγμα με μενα με τη μονη διαφορα οτι εκανε και porting στην καννη και σε αλλον οπλουργο. Ο κωνος προσαρμογης του κατα πολυ μακρυτερος του δικου μου. Το αποτελεσμα ηταν οτι το οπλο του βγηκε η μεγαλυτερη σκορποσκαγιαστρα και ηταν τοσο απογοητευμενος που ηθελε να το πεταξει. Η διαφορα ηταν οτι ο οπλουργος του δεν ηταν εμπειρος σε τετοιου ειδους δουλειες. Μετα απο 1 χρονο το οπλο το εστειλε σε πολυ γνωστο οπλουργο ο οποιος τραβουσε τα μαλλια του για τη δουλεια που του ειχε κανει ο προηγουμενος. Παντως με κατι μικροαλλαγες μπορεσε καπως να το συμμαζεψει.
Δηλαδή αν καταλαβα καλά Σαράντο, με προκομμένα κυάθια που ανοίγουν γρήγορα τα πέταλα μετα την έξοδο από την κάννη παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα με τα τσοκ φρένου?Ο συγκεντωτηρας καθυστερηται τοσο ωστε να μην εμβολησει τη κατανομη και αυτο αρκει,τα τσοκ φρενου διατηρουν τη συγκεντρωση δεν την αυξανουν,και το κανουν σε αστατο καιρο οχι σε κανονικες συνθηκες,εκει διαπιστωνεις και τη διαφορα στο σχημα της κατανομης.Και αν προκοψεις τα κυαθια,πιστευοντας οτι εκει ειναι η υπεροχη των τσοκ φρενων σε σχεση με το απολυτα συμβατικα τσοκ,δεν ειναι τροπος να δοκιμαζεις.Ενας φαρδυς αυλος που διαθετη καλη ατρακτο σε αστατο καιρο θα εχει πτωση ενα τσοκ κατω απο τους ανεμους,ειναι στη κριση του καθε κυνηγου αν θεωρει μια απωλεια της ταξεις του ενος τσοκ στο μεσο ορο απωλεια η οχι,αλλα στη πραξει αυτο συμβαινει.
για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις , γραφεις δηλαδή ότι μετα το πορτινγκ η κανη η Ρεμινγτον εγινε η μεγαλυτερη σκορποσκαγιαστρα όπως χαρακτηριστικα γραφεις ?? αν ναι αυτό πρωτη φορα το διαβαζω και ειλικρινα το αμφισβητω και μαλιστα πολύ εντονα , δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να σκορπισει την τουφεκια οποιοδήποτε σχεδιο πορτινγκ που θα γινει σε οποιαδήποτε κανη , παντα μα παντα θετικο αποτέλεσμα εχει , ακομα και με τρυπανι εσυ ο ιδιος να κανεις τρυπες στον αυλο παλι θετικο αποτέλεσμα θα εχει στην κατανομή της τουφεκιας , αν θελεις όμως γραψε μου αναλυτικα τι ακριβως ειχε κανει ο πρωτος και τι ακριβως εκανε ο δευτερος μαστορας
θα το ξαναδοκιμασω δημητρη και βλεπουμε.ουτως η αλλιως και ηδη ευχαριστημενος ειμα ιμε το οπλο τραβαει παρα πολυ καλα μετα και την επεμβαση στον κωνο. τοσο πολυ που σκεφτομαι σοβαρα να μη αγορασω μια καννη απο 870 ρεμι που ειχα βρει ετοιμη για benelli σε αρκετα καλη τιμη.(οσο κανουν 2 τσοκ).μην αποκλειεις κατευθείαν την λυση που σου προτεινα , δοκιμασμενο χρονια το βαμβακι στα αυτια , ακους τα παντα , δεν ακους τους παρα πολύ δυνατούς θορυβους παρα πολύ εντονα , η καλυτυερη και φθηνοτερη λυση για το κυνυγι φιλε , εκατο κατασκευαστες οπλων προτεινουν βαμβακακι ομορφο και απαλο
με προκομμένα κυάθια που ανοίγουν γρήγορα τα πέταλα μετα την έξοδο από την κάννη παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα με τα τσοκ φρένου?
Στο βιντεάκι της B&P Παύλο, φαίνεται βύσμα και σκάγια να βγαίνουν ένα σώμα από το στόμιο είτε είναι πλαστικό βύσμα είτε μαλλινόταπα και μετά ή το προκομμένο βύσμα ανοίγει ομαλά και γρήγορα το πέταλα και φεύγει συμπαγή η μάζα των σκαγιών ή μένουν περισσότερο μέσα στον ακοπο και φεύγουν με μεγαλύτερη άτρακτο...για να πω την αλήθεια εμβολισμό από πλαστικό κυάθιο δεν είδα...Σπυρο η δικη μου αποψη εδω ειναι ναι. Τα σκαγια προπορευονται του συγκεντρωτηρα τρεχοντας με ταχυτητα 400 μδ περιπου. Ακριβως με την εξοδο απο την καννη και αφου η δεσμη σκαγιων φευγει μονη της προς το στοχο, ο πολυ ελαφρυς συγκεντρωτηρας δεχεται ενα γερο σπρωξιμο απο τα αερια τα οποια κινουνται με ταχυτητες περιπου 1400 μδ και εκει προλαβαινει και εμβολιζει το πισω μερος της στηλης σκαγιων δινοντας αρκετα flyers.
To τσοκ φρενου καθυστερει ελαχιστα ουτωσ ωστε να αποφευχθει το παραπανω φαινομενο.
Στα κομμενα πτερυγια δημιουργεις μεγαλυτερη επιφανεια και η αντισταση που δεχεται απο τον αερα σου προτρεπει τον εμβολισμο.
Με την ταπα προσωπικη μου αποψη λογω και μεγαλυτερης μαζας σε σχεση με το συγκεντρωτηρα ειναι δυσκολο να μην εμβολισει τη δεσμη και δεν νομιζω προσωπικα οτι τσοκ φρενου εκει προσφερει κατι παραπανω απο το συμβατικο. Αν την κοψεις σε δυο η και περισσοτερα κομματια θα δεις αποτελεσμα καθοτι κρατας την επιφανεια σταθερη και μειωνεις τη μαζα, μεγαλωνοντας την αντισταση του αερα.