Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
η γνωμη μου είναι ότι τα πιο πολλα θηράματα χανονται από ανεπαρκή συγκεντρωση και όχι από ανεπαρκή διατρηση ,
Eδω συμφωνω απολυτα γι αυτο κ πρωτα με ενδιαφερει να φτιαξω τη συγκεντρωση σε καθε φυσιγγι μου κ μετα τη διατρηση, η οποια συνηθως ειναι επαρκης ή φτιαχνετε σχετικα αυκολα...
ειχε λεει αιμα το πουλι , και τι σημαινει αυτό ? όταν πυροβολουμε ένα ζωντανο οργανισμο γεματο αρτηρίες το να βγει αιμα είναι σημαδι ανεπαρκης καταβολης ???
Δηλαδη τωρα θες να μου πεις οτι ολα τα πουλια που πεφτουν γεματα αιμα ειναι απλα γιατι ειναι ζωντανοι οργανισμοι γεματοι αρτηριες? Δεν εχεις δει πουλια με 3-4 σκαγια επανω τους πλημμυρισμενα στο αιμα? Πουλια πλημμυρισμενα στο αιμα που ειναι ετοιμα να πεταξουν? Η δεν εχεις δει φυσιγγια να ριχνουν τα 8 στα 10 πουλια ματωμενα κ αλλα μονο τα 2 στα 10 επαναλαμβανομενα? Για μενα το επαναλαμβανομενο αιμα στα πουλια ειναι σημαδι πως το φυσιγγι δεν δουλευει καλα, θελεις απο ανεπαρκη διατρηση, θελεις απο ατελη καυση πυριτιδας, θελεις απο κατι, παντως κατι θελει διορθωση...

Last edited:
Προσεξε ομως, επαναλαμβανομενο.

Ποσοι απο μας βγαζουν συμπερασματα απο επαναλαμβανομενα συμβαντα, και ποσοι μετα απο μια αστοχια, ή ενα πουλι κοψοφτερουγο;

Eδω συμφωνω απολυτα γι αυτο κ πρωτα με ενδιαφερει να φτιαξω τη συγκεντρωση σε καθε φυσιγγι μου κ μετα τη διατρηση, η οποια συνηθως ειναι επαρκης ή φτιαχνετε σχετικα αυκολα...

Δηλαδη τωρα θες να μου πεις οτι ολα τα πουλια που πεφτουν γεματα αιμα ειναι απλα γιατι ειναι ζωντανοι οργανισμοι γεματοι αρτηριες? Δεν εχεις δει πουλια με 3-4 σκαγια επανω τους πλημμυρισμενα στο αιμα? Πουλια πλημμυρισμενα στο αιμα που ειναι ετοιμα να πεταξουν? Η δεν εχεις δει φυσιγγια να ριχνουν τα 8 στα 10 πουλια ματωμενα κ αλλα μονο τα 2 στα 10 επαναλαμβανομενα? Για μενα το επαναλαμβανομενο αιμα στα πουλια ειναι σημαδι πως το φυσιγγι δεν δουλευει καλα, θελεις απο ανεπαρκη διατρηση, θελεις απο ατελη καυση πυριτιδας, θελεις απο κατι, παντως κατι θελει διορθωση...
Και για εμενα το ιδιο. ΑΦΟΥ γεμιζω, εχω απετηση να ειναι σηδερωμενα!!Ε...καποιες φορες θα εχουν αιμα, σηγουρα αλλα ο συνδηασμος, αιμα -ζωντανα, ε...κατι τρεχει.

Μαλον οΔημητρης το εχει ξεχασει αυτο γιατι κηνηγα με ΜΠΕΝΕΛΛΙ. Αλλα υπαρχουν και αλλες μαρκες, που το αιμα και το κοψοφτερο,ειναι σηνονημο του ντουφεκιου τους, και νωμιζουν οτι ετσι πρεπει να ειναι..sarcastic..sarcastic..smashfrak.

Νικολα πια μπιχλιμπιδια ΔΙΚΑ ΜΟΥ ρε φιλε,ανακαλυψα εγω το χαρτοπολτο.hair.,δοκιμασε αυτο το σπουδαιο υλικο,μη φοβασε δεν ειναι δικο μου,δεν θα παθεις τιποτα...χρονια τωρα το πολεμας οπως ο διαολος το λιβανι για τους δικους σου λογους.Ο Σαραντος δεν υιοθετη υλικα χωρις να τα χρονογραφησει πρωτα,και να το κανει simulation ως μπρος το θηραμα!Το τελαρο διατρησεις εφ οσον δουλευει σωστα ειναι πιο πρακτικο.Αλλα ποτε δεν στιριζω κατι που δεν ξερω,γιατι θεωρω οτι πρωτα κοροιδευω τον εαυτο μου.Π.χ αν εγω το φτιαξω και το αξιολογησω και το βρω να μην ειναι αξιοπιστο...τοτε εσυ που το υποστηριξες χωρις καννενα ενδοιασμο εχεις εκτεθει...Σε νεκρες φαλαριδες φρεσκοθηρευμενες...ενα βολι 4.5χιλ. θελει 73μ/δ για να περασει το στηθος και να κολησει στα μαλακα της σπονδ.στιλης....70φυλλα χαρτοπολτου ασπρο οτε...το εργο αυτο συνεχιζεται μεχρι τα 103μ/δ...που ερχεται η εξοδος....110 φυλλα οτε σε χαρτοπολτο

Απο 18.2 εως 18.8 αυλο με Μαυρουλη-Bp-nsi η καννες δεν ειχαν προβλημα να βαλουν τη συγκετρωση της συσφιξης τους στο κυκλο των 30''....κανε και καμμια δοκιμη μετρωντας και αξιολογοντας...αν θες να μαθεις βλητικη αλλιως αστο ξερω οτι εισαι καλος στο φυσσιγκι δεν αμφιβαλω για αυτο,αλλα η οπτικες δοκιμες και τα υλικα τα αναξιολογητα δεν σε οδηγουν σε αληθειες.Εγω αυτα που γραφεις δεν τα εχω δει πουθενα σε δοκιμη,δεν ξερω αν καποια κυαθια δεν δουλευουν σε καποιους αυλους....αλλα σαφεστατα και υπαρχουν κυαθια να δοκιμασεις ολες της καννες.Και οσο αφορα ακραιες δοκιμες εμενα δεν με ενδιαφερουν!Ουτε και χρειαζομαι 1500 μπαρ να κυνηγησω,το αλευρι δουλευει μια χαρα και στις πιο ακραιες αποστασεις,με νορμαλ σετ-απ,,,και απλα αναλογα τη θερμοκρασια φορτωνεις.Να παω στον αμβρακικο που περα απο υγρασια κατα κορον η θερμοκρασια ειναι νορμαλ,τη μπαρια να βαλω...να τα κανω τι?
Σαραντο εγραψα την αποψη μου σε πολλλλυ ευγενικο υφος, σε παρακαλω να γραφεις και εσυ με το ιδιο......εχεις την αποψη σου εχω και εγω τη δικη μου ισως εσυ να μην μπορεις να το καταλαβεις αλλοι μπορει και ναι,ευχαριστω.αααααα και δεν εγραψα ποτε μα ποτε για 1500 bar

Νικολα πολυ σωστη η αναλυση κ ετσι πρεπει να γινεται για να βγουν σωστα συμπερασματα συγκρισης... Ωστοσο εδω κολλαει αυτο που λεει ο Γιωργος κ καποια στιγμη ειχα πει κ στο Σαραντο, οτι ναι μετρανε ολα οσα βλεπεις στο χαρτοπολτο κ στον πινακα αλλα την τελικη πιστοποιηση θα την παρεις στο κυνηγι... Γιατι? Γιατι δεν μπορεις να μεταφρασεις, η μαλλον σιγουρα μπορεις αλλα δεν ξερω εγω τον τροπο, το ποσες σελιδες καταλογου θα τρυπησει ενα σκαγι με το αν ειναι επαρκης αυτη η διατρηση για να τρυπησει το παπι... Με το τελαρο αυτο ειναι λιγο πιο "ελεγχομενο" κ ενδεχομενως να μπορουσε πιο ευκολα να βρεθει καποια τετοια αναλογια...
Γιατι αν ας πουμε παρουμε στα 50 μετρα μια διατρηση 100 σελιδες πως θα ξερουμε αν αυτες οι 100 σελιδες ειναι αποδεκτες κ στον κυνηγοτοπο? Μπορει οι 100 σελιδες να ριχνουν το θηραμα αλλα γεματο αιματα κ να χρειαζεται να παρουμε διατρηση 120 για να ειμαστε σωστοι ας πουμε... Αυτο πιστευω προβληματιζει κ το Γιωργο...
Φυσικα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι πολυ καλο για καθαρη συγκριση δυο οπλων η φυσιγγιων οπως κανει ο Σαραντος...
Γρηγορη καταλαβαινω τι εννοεις αλλα νομιζω οτι αυτο δεν ειναι συγκριση αλλα τροπος αναδειξης της καθε καννης... Με την ιδιογομωση κ με λιγο μυαλο μπορεις να "καλυψεις" τα μειονεκτηματα καθε καννης κ να φτιαξεις ενα φυσιγγι που θα την μεταμορφωσει κυριολεκτικα... Αυτο ομως δεν αποτελει συγκριση δυο διαφορετικων γεωμετριων με ενα ιδια φυσιγγι, αποτελει αναδειξη των δυνατοτητων της...
Δηλαδη Αρι πιστευεις που αν στηθουν ολα αυτα τα οπλα διαφορετικης φιλοσοφιας που αναφερω με το ιδιο ακριβως φυσιγγι θα βγουν δικαια συμπερασματα......

Σαράντο, εάν μπεις στον κόπο να μου περιγράψεις αναλυτικά πως κάνεις τις δοκιμές σου, να είσαι σίγουρος ότι θα στις βγάλω άκυρες και μάλιστα μέσα σε λίγες γραμμές, διότι αποκλείεται να γνωρίζεις να εφαρμόσεις τον όρο παραμετροποίηση στην πράξη και εκείνο το ενδεικτικό που λαμβάνεις, ενδέχεται να το λαμβάνεις χωρίς επαναληψιμότητα, σε αντίθεση με τις δικές μου τεχνικές που είναι πάντα απόλυτα παραμετροποιημένα επαναλήψιμες! ;)

Άρη, είσαι στο δικό μας πόσα χρόνια...μην μου πεις ότι δεν διαβάζεις τι γράφω κάθε φορά που αναφέρεται ο πίνακας και τσου λέω αφήκετε το πίνακα και βαρείτε το θήραμα στο τερέν; ;)

Γιώργο, τα όπλα που θα βαρήσεις στο τελάρο διάτρησης, θα τα έχεις βαρήσει πριν και στο κυνήγι ή τα βαρείς έπειτα και βγάζεις άμεσο και έμμεσο συμπέρασμα! ;)

Ας δούμε όμως και μερικά πρακτικά πράγματα με τις ημερομηνίες τους... ;)

ΟΤΑΝ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ - 26/12/2011
Σας παρουσιάζουμε μερικά παραδείγματα, που ίσως να σας κάνουν να αναθεωρήσετε...μερικές από τις απόψεις σας!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/otan-i-imimatheia-xepernaei-tin-fantasia-237.php

ΟΤΑΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ - 28/12/2011
Σας παρουσιάζουμε τον τρόπο, με τον οποίον η ιδιογόμοση, φαινομενικά τουλάχιστον...αναιρεί τους νόμους της φυσικής!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/otan-anairoyntai-oi-nomoi-tis-fysikis-239.php

- SETUP ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΤΡΑΚΤΟΥ - 13/01/2012
Η άτρακτος της δέσμης των σκαγιών, όπως δημιουργείται από το αστεροειδές και το στρογγυλό ρέλι!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/setup-kai-diafora-atraktoy-283.php

- ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑΤΟΣ - 26/02/2012
Αναλύουμε τους πιθανούς λόγους, όπου ενδεχομένως, να παρουσιάζεται το φαινομένου του ξεπουπουλιάσματος!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/to-fainomeno-toy-xepoypoyliasmatos-346.php

ΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΣΟΚ ΚΑΙ Η ΑΟΡΑΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ - 20/08/2012
Σας παρουσιάζουμε και σας περιγράφουμε μερικούς από τους ακριβείς τρόπους, κατά τους οποίους τα φυσίγγια μας δέχονται διάφορα θερμικά σοκ και παράλληλα αναλύουμε το φαινόμενο της αόρατης υγρασίας...εντός της θαλάμης του όπλου μας!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/to-thermiko-sok-kai-i-aorati-ygrasia-397.php

ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΡΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ - 10/09/2012
Σας περιγράφουμε τον ακριβή τρόπο, κατά τον οποίον ένα αυτογεμές κυνηγετικό όπλο με μηχανισμό βασισμένο στο σύστημα της κινητικής ενέργειας, θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά και με συγκεκριμένες γομώσεις εκτός των επίσημα προτεινόμενων προδιαγραφών!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/kinitiki-energeia-kai-kleistra-adraneias-407.php

ΚΑΝΝΕΣ SUPER VELOX AB - 05/10/2012
Αγαπητοί φίλοι, εμείς ανέκαθεν γνωρίζαμε και παράλληλα τολμήσαμε να ισχυριστούμε, ότι οι κάννες των κυνηγετικών όπλων, δεν είναι όλες ίδιες! Δεδομένου όμως ότι έχουμε κατηγορηθεί αλλεπάλληλα για τους ισχυρισμούς μας αυτούς, σας παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία και σας παρουσιάζουμε τις πρακτικές αποδείξεις που χρειάζονται, ώστε να επισφραγίσουν τα λεγόμενά μας!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/kannes-super-velox-ab-426.php

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΟΜΩΣΕΙΣ - 02/02/2014
Ορίστε κύριοι τι δεν θα πρέπει να πράξουμε ποτέ ως ιδιογομωτές!!!
http://www.idiogomosi.com/pages/tecnic.php

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΟΜΩΣΗΣ - 13/02/2014
Σύμφωνα με τον Antonio Granelli, όπου εμείς θεωρούμε απλά ως τον κορυφαίο βλητικό όλων των εποχών, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές κάννες που βάλουν την ίδια γόμωση και εμείς σας τις παραθέτουμε σε αυτό το τεχνικό άρθρο!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/diafores-stin-tachytita-gomosis-642.php

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ - 11/03/2014
Με αφορμή την συζήτηση που έγινε στον Κυνηγετικό Καφενέ, σχετικά με τις κυνηγετικές πυρίτιδες x32 και τα βασικά κριτήρια επιλογής τους, επιθυμούμε να επεκταθούμε περισσότερο και να σας εξηγήσουμε πως και για ποιούς ακριβώς λόγους θα πρέπει να διαλέξουμε την εκάστοτε κυνηγετική πυρίτιδα...σύμφωνα με τις ανάγκες μας!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/kritiria-epilogis-pyritidas-644.php

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΑΚΙΑ ΔΟΚΙΜΩΝ - 17/03/2014
Σας παρουσιάζουμε τα αποκαλυπτικότατα αποτελέσματα όπου κατέγραψαν τρία διαφορετικά όργανα, όταν ένας Ιταλός ιδιογομωτής θέλησε να στείλει προς δοκιμή πίεσης και ταχύτητας, τα ίδια ακριβώς φυσίγγια!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/axiopistia-sta-kanonakia-dokimon-645.php

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ 005 - 19/03/2015
Ορίστε κύριοι τι δεν θα πρέπει να πράξετε ποτέ ως σωστοί ιδιογομωτές!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/i-methodos-ton-trion-kai-toy-005-1169.php

ΒΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΙΣ ΑΤΟΠΟΝ ΑΠΑΓΩΓΗ - 06/02/2016
Ορίστε κύριοι τι ακριβώς πρέπει να γίνεται και πως ακριβώς πρέπει να γίνεται!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/vlitiki-parametropoiisi-me-eis-atopon-apagogi-1456.php

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ - 26/02/2016
Ορίστε κύριοι πως και για ποιούς λόγους σκοτώνει ή δεν σκοτώνει ο πίνακας!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/poso-kala-skotonei-o-pinakas-1520.php

Και στο τελευταίο θυμάμαι ότι είχαμε διαφωνίσει τότε με τον κύριο Νικολόπουλο που δείχνει να αντιπαθεί τα Fabarm ;)

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ - 13/08/2012
Σας παρουσιάζουμε μια πραγματική ιστορία, όπου όπως θα διαπιστώσετε, ο συνάδελφός μας...δεν είχε καν την παραμικρή ιδέα, για τις πραγματικές βλητικές δυνατότητες του όπλου που κρατούσε στα χέρια του!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/poso-kala-skotonei-to-oplo-soy-394.php

Κατά τα άλλα όταν έβγαλα στη φόρα τα ΑΛΕΒΡΙΑ το 2013...εμένα πήρανε στον εισαγγελέα που είμουνα σε όλα νόμιμος και όχι τον κάθε παράνομο ιδιογομωτή που πουλούσε παράνομα φυσίγγια προς 20 και προς 25 ευρώ το κουτί και κονομούσε 100 και 150 ευρώ τη μέρα διαπράτοντας ποινικό αδίκημα βάση νόμου 2168/1993

Δηλαδη Αρι πιστευεις που αν στηθουν ολα αυτα τα οπλα διαφορετικης φιλοσοφιας που αναφερω με το ιδιο ακριβως φυσιγγι θα βγουν δικαια συμπερασματα......
Πιστευω πως ναι, μπορει να μην βγουν τα καλυτερα αποτελεσματα για καθε καννη, αλλα η συγκριση στην αποδοση ενος μεσου φυσιγγιου θα γινει... Δεν θα παμε να ψαξουμε ποιο φυσιγγι αποδιδει τα μεγιστα της καθε καννης, θα δουμε πως συμπεριφερονται οι καννες πανω σε ενα φυσιγγι, η ακομα καλυτερα πανω σε 3 η 4 διαφορετικα ωστε να βγει κ μεσος ορος κ να ειναι αν θες πιο δικαιο... ;)
Την αποψη μου θα την ξαναγραψω, μια καλη καννη ειναι αυτη που σε μεσο ορο 5 ας πουμε διαφορετικων φυσιγγιων θα εχει τις μικροτερες αποκλισεις μεταξυ τους βαση αναμενομενου ποσοστου συγκεντρωσης βαση τσοκ κ αποστασης... Η Benelli μου εχει μεγαλυτερες αποκλισεις σε πληθος διαφοερικων φυσιγγιων απο οτι το 725, οχι με το ματι, με νουμερα... Δεν λεω οτι δεν μπορουν κ οι δυο να δωσουν την ιδια αποδοση σε ενα καλο φυσιγγι, λεω οτι η καννη του 725 θα διαχειριστει καλυτερα ενα κακο φυσιγγι κ ο μεσος ορος συγκεντρωσης θα πλησιασει περισσοτερο το αναμενομενο...

Το εχουμε γραψει εκατομυρια φορες αλλα τιποτα,ο συγκεκριμενος αριθμος σκαγιων επιβαλλεται γιατι το λειοκαννο δεν ειναι ραβδωτο να τοποθετησω τη σφαιρα μου στο θηραμα και να το καταβαλω αμεσα...η σωστη τοποθετηση ειναι αυτο που καταβαλει το θηραμα....αν αυτο δε γινει το θηραμα θα πεσει ζωντανο...10 σκαγια να εχει επανω του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Οσοι δεν θελουν να μεινουν στην ατεκμηρειωτη αποψη......ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Μαλιστα... :) Δηλαδη μονο εγω βλεπω φυσιγγια που με τυχαια τοποθετηση των σκαγιων τα πουλια ειναι κ χωρις αιματα κ ακαριαια καταβεβλημενα...
εγραψα τη λεξη επαναλαμβανομενα στο πιο πανω μυνημα μου...

Last edited:
Απο 18.2 εως 18.8 αυλο...

Εάν ο μαμήσιος 18.2 με τον μαμήσιο 18.8 είναι ίδιος, τότε δεν θα χρειαζόμασταν τα παρακάτω:

ΑΥΛΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΛΕΖΟΥΑΡ - 03/07/2014
Σας παρουσιάζουμε πως χρησιμοποιείται το αυλόμετρο, το αλεζουάρ με τους εναλλασσόμενους οδηγούς, το αλεζουάρ διεύρυνσης αυλού και το εργαλείο λείανσης!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/aylometro-kai-alezoyar-694.php

ΚΩΝΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ - 08/07/2014
Τεχνική ανάλυση του κώνου προσαρμογής ενός λειόκαννου κυνηγετικού όπλου!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/konos-prosarmogis-703.php

ΕΙΔΙΚΑ ΑΛΕΖΟΥΑΡ ΓΙΑ ΚΩΝΟΥΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ - 09/07/2014
Τεχνική ανάλυση των ειδικά διαμορφωμένων αλεζουάρ οπου φέρουν εμπρόσθια ομοαξονική υποδοχή, για τους εναλλασσόμενους κυλινδρικούς οδηγούς, ώστε να επιτυγχάνουν την σωστή επιμήκυνση του κώνου προσαρμογής των λειόκαννων κυνηγετικών και σκοπευτικών όπλων, χωρίς την χρήση των σχετικών εργαλειομηχανών!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/eidika-alezoyar-gia-konoys-prosarmogis-704.php

ΑΛΕΖΟΥΑΡ PTG CARBIDE - 19/10/2014
Αποκλειστική παρουσίαση του απόλυτου αλεζουάρ για τους κώνους προσαρμογής!
http://www.idiogomosi.com/pages/posts/alezoyar-ptg-carbide-801.php

Έτσι δεν είναι; ;)

Μαλον οΔημητρης το εχει ξεχασει αυτο γιατι κηνηγα με ΜΠΕΝΕΛΛΙ. Αλλα υπαρχουν και αλλες μαρκες, που το αιμα και το κοψοφτερο,ειναι σηνονημο του ντουφεκιου τους, και νωμιζουν οτι ετσι πρεπει να ειναι..sarcastic..sarcastic..smashfrak.

1. Γιατί ο κύριος Μπαλώκας έστειλε το ντουφέκι του στον Μάστορα;
2. Πόσα όβολα εσβούριξε;
3. Γιατί τα σβούριξε;
4. Γιατί επούλησε το Fabarm;
5. Τι μετατροπές έκαμε;

Δεν γραφω για να σε προσβαλω Γρηγορη...
Τι να καταλαβω?...

Όλο το χειμώνα τη βγάζει στη πόντα από το ακρωτήρι που είναι περίπου 1 με 2 χιλιόμετρα μέσα στη αλατισμένη λιμνοθάλασσα και πάει σε σημεία που είναι στα όρια του να πατήσει σε λάθος βούρκο και να μείνει έδεκεί...χωρίς να τονε βρεί κανένας την άλλη μέρα και όταν βαρεί το νησάρι και το πιτιχαίνει σωστά...το καίει και το ρίχνει κάτου τσακισμένο!!! .hunter.1

Δεν γραφω για να σε προσβαλω Γρηγορη,εχεις γραψει τοσα χωρις να δωσεις εστω μια δοκιμη σε αριθμους,και ερχεσαι τωρα και μου λες οτι δεν καταλαβαινω.Τι να καταλαβω?Λες οτι η καθε καννη θελει αλλο κυαθιο???Κατω απο ποιες συνθηκες???Και τι ηταν αυτο που εκανες μια εβδομαδα να απαντησεις με τα κυαθια????Της δοκιμες της κανω με νορμαλ συνθηκες προσωπικα οπως κυνηγαω εγω και στις θερμοκρασιες που κυνηγαω,και αυτο που λες δεν το ειχα δει ποτε.
Σαραντο μην ανυσυχεις απο φετος το χειμωνα θα εχω μαζι μου φωτογραφικη μηχανη και παχυμετρο για τα τσοκ.

Εχεις δικιο Ακυρες ειναι μπακαλιστικα τα κανω Νικο δεν εχω της γνωσεις σου,για να το λες εσυ παω πασο.RESPECT.

Δεν χρειάζεται να έχεις τις γνώσεις μου, απλά χρειάζεται να αλλάξεις τρόπο σύγγρισης και μεθοδολογία, απλό είναι, αλλά και ταυτόχρονα προϋποθέτει και πολύ ΧΡΟΝΟ και πολύ ΧΡΗΜΑ!!! ;)

Όταν ο Αποστόλης είχε αρχίσει να κάνει τις πρώτες παραμετροποιημένες δοκιμές στο σκοπευτήριο και είχε στήσει όλο τον εξοπλισμό, πλην του πρώτυπου τελάρου διάτρησης, δηλαδή τον ταχογράφο, το σταθερό σταντ, το τραπέζι, τη καρέκλα, τη μετροταινία, τη βάση με τα φυσίγγια και το τετράδιο και την φωτογραφική μηχανή, αυτό που κόστιζε τα πιο πολλά λεφτά από όλα τα υπόλοιπα ήτανε τα χαρτόνια και επειδή δεν είχαμε λεφτά το αφήσαμε το θέμα και αυτό είχε γίνει ακριβώς 4 χρόνια πριν... ;)

Δικιο δεν εχω, κουβεντα κανουμε κ οποιος θελει να συνεχισει να κουβεντιαζει εδω μεσα πρεπει να ειναι διατεθιμενος να ακουει κ τον αλλο....
Κ εν παση περιπτωση, εδω ασχολουμαστε με συμβουλες κ συνταγες ιδιογομωσης... το ποιος την εχει μεγαλυτερη...την γνωση της βλητικης, δεν αφορα κανενα, ουτε βραβειο δινεται, ουτε διαγωνισμο κανετε...
Αν θελετε συζητηστε χωρις αναφορες σε προσωπικο επιπεδο εχει καλως, αλλιως παρακολουθηστε αυτους που μπορουν...
Κ δεν ειναι κ ωραιο να σας κυνηγαει καποιος απο πισω με μια γομολαστιχα να διορθωνει, καθε φορα που ξεφευγετε...

Δεν το ηξερα Νικολα,εχεις δικο,νομιζα οτι δεν ηξερε ο Γρηγορης,πραγματη απιστευτες εμπειριες!

Όταν το 2009 και το 2010 τους έλεγα στο φόρουμ που είμαστε όλοι μαζί τότε, ότι η υγρασία παίζει ρόλο και επηρεάζει τα φουσέκια, εκεί πέρα μου έλεγαν ότι εγώ δεν ήξερα τι μου γίνεται διότι όλα τα περιοδικά έγραφαν ότι δεν τα επηρεάζει και ότι και οι εταιρείες το έλεγαν, όμως κανείς τους δεν έλεγε ότι για τον Έβρο αγοράζανε 50 ευρά το κουτί και δεν εσκοτώνανε και αναγκαζότανε να πάρουνε γιωμισμένα για να σκοτώσουνε!!!

Το ότι έπειτα από 3 χρόνια ήρθανε στα λόγια μου όλοι τους...ήταν απλά ανώφελο...διότι όταν τα έλεγα εγώ τότε...μου την είχανε πει στεγνά όλοι τους ;)

Ας δούμε και αυτό το παράδειγμα:

http://www.lambro.gr/el/faqs
Υπάρχουν "χειμωνιάτικα" και "καλοκαιρινά" φυσίγγια;
Στην πραγματικότητα τα φυσίγγια που είναι κατασκευασμένα από πρώτης κατηγορίας υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο διότι επηρεάζονται πολύ λίγο από τις μεταβολές του καιρού. Από διάφορες μετρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις μας με την βοήθεια κατάλληλων οργάνων, προκύπτει ότι για διαφορές θερμοκρασίας περίπου 15-20 βαθμών (δηλ. από τους 30°C στους 15-10°C) δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η απόδοση του φυσιγγίου. Ωστόσο οι θερμοκρασίες γύρω από το 0°C, είναι σε θέση να επηρεάσουν ως ένα βαθμό τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά του φυσιγγίου αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να τα καθιστούν μη αποδοτικά. Υπολογίζεται ότι ένα φυσίγγι θα απολέσει (ανάλογα με τον τύπο της πυρίτιδας) το 3-15% των πιέσεών του και 0,5-3% των ταχυτήτων του από τους +30°C στους 0°C. Πρόκειται για διαφορές που ίσως γίνουν αισθητές στις πολύ οριακές βολές.

Εντάξει, στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, όπως και δεν μπορούμε να έχουμε λογότυπο CIP στα φουσέκια μας και βάση κανονισμού να εξαναγκαζόμαστε να δημιουργούμε φουσέκια που να σκοτώνουνε στους 20 βαθιμούς με 60% υγρασία σε κλιματιζόμενο χώρο!!! ;)

Βενετάτοοοοοοοοοοο .my man.

1zgeyd3.jpg

Last edited:
Ανακεφαλεωση ληπον...Ολλα τα οπλα σκοτονουν.ΟΛΛΑ!!!! Απλα καποιες κανες δηαχ. ποιο μεγαλη γκαμα απο φησηγκια. Καιη ΜΠΕΝΕΛΛΙ δεν εχει αυτο το ατου. πως να το κανουμε. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. REM./ KAI BROWNING ΠΧ δηαχηρ. πολλη καλητερα τα φυσ. απο μια πχ μπενελλι.Πως να το κανουμε!!!

ιατί ο κύριος Μπαλώκας έστειλε το ντουφέκι του στον Μάστορα;
2. Πόσα όβολα εσβούριξε;
3. Γιατί τα σβούριξε;
4. Γιατί επούλησε το Fabarm;
5. Τι μετατροπές έκαμε;
Επηδη μου αρεσει να λεω αληθ. και να ειμαι αντηκημενηκος περα απο πλακα για τα στανταρ τα δηκα μου, τα μπενελλι ειναι απο τα καλητερα οπλα.ΟΧΙ!!!! ομος χωρης την μοντιφα τους. το ιδιο το Μ1 που εχω και πλεον πηνω νερο στο ονοματου σε σχεση με τον ΣΒΕ1 ειναι πολη ανοτερο. Οταν μοντιφ. και αυτος ειμαι σηγ. οτι θα αποδ. τα μεγιστα, για τα δηκα μου στανταρ παντα.

Status
Not open for further replies.
Back