Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια απορια παιδια για τη ΜΒ στα 30 γρ. Αν το στησιμο ενος τετοιου αξιολογου φυσιγγιου ειναι εφικτο για ποιο λογο η B&P εχει ειδικη εκδοση της ΜΒ για το ΜΒ light στα 30 γρ?

Για τον ιδιο λογο που χρησιμοποιει ισως εξειδικευμενες πυριτιδες σε πολλα σκοπευτικα της φυσιγγια, και δεν τις βρισκεις στο εμποριο. Απο κει και περα, δεν πιστευω οτι μια πυριτιδα που γεμιζεται στα 32 γρ, δεν μπορει να γεμιστει και στα 34 ή στα 30. Μπορει να θελει περισσοτερο ψαξιμο, μπορει να θελει αλλο παντρεμα υλικων, αλλα θεωρω οτι γινεται.

Αν δεις πολλες συνταγες εδω, ειναι εντελως διαφορετικες σε σχεση με το τι γεμιζουν οι εταιριες.

Απο την στιγμή που αρκετοι αγαπάνε MB32 γιατί δεν ανοίγετε ένα θέμα με όλες τις πιθανές συνταγές και παραλλαγές μαζεμένες;
Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα γιατί παραμεγάλωσε αυτό το θέμα και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα για να βρείς συνταγές.

Σε δίκανο διευρυμένου αυλού θα δούλευε ένα ρελιαστό φυσίγγι με μάλλινη τάπα; η θα είχε διαφυγή αερίων; Επειδή τα οικονομικά ζορίζουν να ξεκινήσω την ιδιογόμωση με ρελιαστά (κόστος αξονάκι και στροφείο) για κανένα τρυγόνι
Συμφωνώ με το Βίκτωρα, άμα βάλεις couvette (δηλαδή πλαστικό εμφρακτήρα) κάτω απ΄την τάπα δεν έχεις πρόβλημα διαφυγής αερίων.
Αλλά εσένα βασικά, όπως λες, σε ενδιαφέρει το ρελιαστό κλείσιμο. Αυτό ΟΚ, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να μπλέξεις με "μάλλινες" τάπες. Δεν είναι υποχρεωτικός ο συνδυασμός αυτών των δυο. Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιείς συγκεντρωτήρα, υπάρχει τεράστια ποικιλία ώστε να βρεις τον τύπο και το ύψος που σου κάνει.
Βέβαια γούστα είναι αυτά, εγώ δεν τις χωνεύω τις "μάλλινες" και γενικά τα βύσματα χωρίς κυάθιο, άλλοι "πίνουν νερό στ' όνομα τους"!!! Περί ορέξεως ... κολοκυθόπιττα ... .yel.
Αλλά ρε αδερφέ, δε βαριέσαι να τρίβεις να καθαρίζεις μολυβδώσεις ;;;:D

Επισης κατι που αξιζει να αναφερουμε, κ εχει ξαναανεφερθει βεβαια, απλα πολλες φορες ξεχνιομαστε, ειναι οτι τελικα ειναι πολυ δυσκολο να αντιγραψεις μια συνταγη ακριβως οπως τη φτιαχνει ο αλλος κ να παρεις τα ιδια αποτελεσματα... Ενας βασικος λογος ειναι κ το στροφειο...
Την τρυγονοσυνταγη μου με τα 7-8 μιξη, την ειχε φτιαξει κ ενας φιλος περυσι, με ιδιο Lot πυριτιδας, ιδιο υψος καλυκας αλλα διαφορετικο στροφειο... Ε η αισθηση ηταν παρα πολυ διαφορετικη... Εριχνε ενα δικο μου φυσιγγι κ ειχε ανακρουση αεροβολου κ τουφεκια μπαλα κ εριχνε κ ενα δικο του κ ειχε διπλασια αισθηση ανακρουσης... Αρα οι συνταγες κ οι δοκιμες που γραφουμε ειναι απλα ενας μπουσουλας κ ενα σημειο εκινησης κ απο εκει κ περα θελει μικροδοκιμουλες κ μικροτροποποιησεις για να φτασουμε στο αποτελεσμα που ικανοποιει εμας...
Θεοφραστε συμφωνω με το Στελιο, ασε τις μαλλινες για πιο μετα...

Αλλά ρε αδερφέ, δε βαριέσαι να τρίβεις να καθαρίζεις μολυβδώσεις ;;;:D
Απ ότι φαινεται αυτό δεν το γλυτώνω με ένα σκοπευτήριο και έχει γίνει Κοσσυφοπέδιο το ντουφέκι .sarcastic. το βράδυ έχει δουλίτσα.......
Θα ψάξω καμία συνταγή για ρελιαστό 30 με 33 γρ και συζητάμε ποιο συγκεκριμένα και ίσως με συγκεντρωτήρα για το win και με μάλλινη ίσως φτιάξω για το πλάγιο αργότερα.

Η μαλλινη θα σε βοηθησει σε οπλα με σταθερα τσοκ, καθως θα σου δωσει ομοιομορφες κατανομες, οποτε μια σφιχτη κανη, θα βρει μεγαλυτερη χρηση με φυσιγγι μαλλινης παρα με πλαστικο βυσμα.

Οι συνταγες ειναι οντως μπουσουλας και οχι απλη αντιγραφη. Θελει τροποποιηση σε καθε οπλο, ακομα και το τσοκ εχει σημασια, ο αυλος, τα παντα. Στο τελος ακομα και η αισθηση που αφηνει, ειναι διαφορετικη, καθως αλλη αισθηση κοιταει να αποκομισει ο καθενας οταν ριχνει.

Και μια ερώτηση για τουσ πολλή ψαγμενου εχουμε μια συνταγη a1 1,70×34.με καρδαρα.19 καψουλι cx2000.την βαραει φιλοσ μου με μπαικαλ 18,2αυλο.στα μπασηματα τησ τσιχλα.το χειμονα με πολλα κρυα δεν του τραβαει καθολου αλλάζει μονο καψουλι βαζει το 616 και η συνταγη θεριζη.ενω επρεπε λογο ισχυροτητασ καψουλιου να συμβενη το αντίθετο.γιατι σε Μερικά οπλα το 616 συμπεριφέρεται σαν ποιο ιχυρο απο το cx2000.ενω στο δικο μου την maxus συμβαίνει το αντηθετο απο του φιλου μου 616 για ποιο ζεστεσ μερεσ .cx2000 στα κρυα.

Hλια κ σε μενα η ΜΒ32 γινεται πιο "αποτομη" στην αισθηση της με 616, σαν να τραβιεται η καμπυλη καυσης προς τα πισω... Πιστευω οτι εχει να κανει με τον τροπο που καει την πυριτιδα αυτο το καψουλι...
Επισης αν με το 616 σημαινει οτι αλλαζει κ καλυκα σε Fiochi τοτε παιζει κ αυτο το ρολο του, αν και φτανατζομαι θα το ανεφερες αυτο μιας κ ειναι σημαντικο...

Last edited:
Απ ότι φαινεται αυτό δεν το γλυτώνω με ένα σκοπευτήριο και έχει γίνει Κοσσυφοπέδιο το ντουφέκι .sarcastic. το βράδυ έχει δουλίτσα.......
Εεεεεεεεεεεε;;;;;; .what. Γιατί ;;;; Τι φυσίγγια έριξες στο σκοπευτήριο;;; Εγώ ούτε που θυμάμαι πότε το καθάρισα τελευταία φορά. Μάλλον πριν το πάσχα!!! .xm. Σκοπευτήριο 2 φορές την εβδομάδα, από 2 πούλες (σχεδόν 3 κουτιά φυσίγγια) την κάθε φορά, μόνο μια χαρτοπετσέτα περνάω στουμπωτή από κάθε κάννη πότε-πότε και είναι καθρέφτες !!! Μόνο τα τσοκάκια πιάνουν λίγο πουρί στην αρχή της φούστας κι αυτό φεύγει δύσκολα, μόνο με ξύσιμο - μάλιστα χθες βράδυ τα έξυσα με ένα μαχαιράκι τα σκούπισα κι είναι οκ. ;)

Εεεεεεεεεεεε;;;;;; .what. Γιατί ;;;; Τι φυσίγγια έριξες στο σκοπευτήριο;;; Εγώ ούτε που θυμάμαι πότε το καθάρισα τελευταία φορά. Μάλλον πριν το πάσχα!!! .xm. Σκοπευτήριο 2 φορές την εβδομάδα, από 2 πούλες (σχεδόν 3 κουτιά φυσίγγια) την κάθε φορά, μόνο μια χαρτοπετσέτα περνάω στουμπωτή από κάθε κάννη πότε-πότε και είναι καθρέφτες !!! Μόνο τα τσοκάκια πιάνουν λίγο πουρί στην αρχή της φούστας κι αυτό φεύγει δύσκολα, μόνο με ξύσιμο - μάλιστα χθες βράδυ τα έξυσα με ένα μαχαιράκι τα σκούπισα κι είναι οκ. ;)
Καλά υπερβολικός είμαι είναι και καινούργιο παιχνίδι και ψειρίζω την μαϊμού,απλά έχει κάποιες λίγες μολιβδώσεις μάλλον επειδή είναι αχρομίωτο και χθες δεν το καθάρισα καθόλου ούτε πανί. Καμιά 100αρια φυσίγγια έχει ρίξει και δεν το έχω καθαρίσει.

Ρε μάγκες μη γράφετε ασυναρτησίες για γιωμισιές που δεν στέκουνε και μη ψάχνεστε άσκοπα με τσι μπαρούτες και με τα καψούλια, διότι το θέμα είναι ότι σας διαβάζει κόσμος που δεν ξέρει και πάει και σας αντιγράφει και αντί για καλό του κάνετε ζημιά! ;)

Σε δίκανο διευρυμένου αυλού θα δούλευε ένα ρελιαστό φυσίγγι με μάλλινη τάπα; η θα είχε διαφυγή αερίων; Επειδή τα οικονομικά ζορίζουν να ξεκινήσω την ιδιογόμωση με ρελιαστά (κόστος αξονάκι και στροφείο) για κανένα τρυγόνι

Αφού τα οικονομικά ζορίζουν, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις χρυσή τη μάλλινη τάπα, απλά πας σε μια γιωμισιά καλή http://www.idiogomosi.com/pages/fysiggia-i0sd.php και κάνεις τη δουλειά σου! Το χαρτάκι και ο φελλός ανοίγουν περισσότερο από το τζαμάκι και το τζαμάκι έχει θέση που μπαίνει με τα αυλακώματα προς τα έξω! ;)

Έχε υπόψη ότι χωρίς ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΥΚΟΚΟΦΤΗ στρογγυλό ρέλι δεν κλείνεις με τίποτα σωστά και επίσης το στροφείο μία φορά θα το πάρεις στη ζωή σου και γι αυτό το λόγο κοίτα να επιλέξεις ανάμεσα στο I0S και στο I0D ;)

Και μια ερώτηση για τουσ πολλή ψαγμενου εχουμε μια συνταγη a1 1,70×34.με καρδαρα.19 καψουλι cx2000.την βαραει φιλοσ μου με μπαικαλ 18,2αυλο.στα μπασηματα τησ τσιχλα.το χειμονα με πολλα κρυα δεν του τραβαει καθολου αλλάζει μονο καψουλι βαζει το 616 και η συνταγη θεριζη.ενω επρεπε λογο ισχυροτητασ καψουλιου να συμβενη το αντίθετο.γιατι σε Μερικά οπλα το 616 συμπεριφέρεται σαν ποιο ιχυρο απο το cx2000.ενω στο δικο μου την maxus συμβαίνει το αντηθετο απο του φιλου μου 616 για ποιο ζεστεσ μερεσ .cx2000 στα κρυα.

Καλά ρε Λιάκο...δεν το βλέπεις να πούμε ότι το 18.2 σου φωνάζει ουρλιάζοντας να καταλάβεις ότι αναιβάζει τριβές και πιέσεις, σε σχέση με το 18.8, με αποτέλεσμα να αντιστρέφει τα δεδομένα της καμπύλης καύσης; Εκτός πάλι και εάν ο φίλος σου ρελιάζει λάθος... ;)

Μια απορια παιδια για τη ΜΒ στα 30 γρ. Αν το στησιμο ενος τετοιου αξιολογου φυσιγγιου ειναι εφικτο για ποιο λογο η B&P εχει ειδικη εκδοση της ΜΒ για το ΜΒ light στα 30 γρ?
Παυλο σιγα μην σου βαλει η b&p πυριτηδα στα φυσιγγια της που μπορει να πουληθει στο εμποριο.sarcastic.καποτε εχαμε κοψει κατι 50 αρια της που λεγανε απεξω m92s και μεσα ειχανε μια που εμοιαζε στη sp.

Tα NIKE πχ γεμιζονται με πυριτιδα που δεν την βρισκεις. Αυτα που λεει ο Βενετατος με Βελγικη Ball Powder. Ακομα και τα Competition που τον καλυκα τους μαζευω για τα τσιχλοφυσιγγα, γεμιζονται με G2000 αλλα που οπτικα δεν εχει καμμια σχεση με εκεινη του εμποριου

Δε μιλαω για τις προοδευτικοτητες. Η G2000 που βρηκα μεσα στο competition φαινονται εντελως διαφορετικη πυριτιδα, καμμια σχεση οπτικα με τη γυαλαδα των πυριτιδων της εταιριας. Ηταν σχεδον σαν C7 αλλα αλλου χρωματος. Θαμπη σε τετραγωνακια

Status
Not open for further replies.
Back