Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Προσοχη στη S4 κρεμαει για πλακα ενω η sipe ποτε.....
Πραγματικα η sipe δεν με εχει απογοητευσει ποτε..παντα σταθεροτατη στα σεταπ..ουτε 0.01 δεν εχω βαλει παραπανω για να βρω την ιδια τουφεκια σε διαφορετικες παρτιδες

Κρεμαει και αφτη .my man.
Θα κρεμασει σε αρνητικες θερμοκρασιες σε υγρασια δεν εχει αντιπαλο
Πραγματικα η sipe δεν με εχει απογοητευσει ποτε..παντα σταθεροτατη στα σεταπ..ουτε 0.01 δεν εχω βαλει παραπανω για να βρω την ιδια τουφεκια σε διαφορετικες παρτιδες
Βρητε μου αυτον που την ανακαλυψε να του φιλησω τα αρχ.....δια..sarcastic.

Προχτεσ στο 1,45×31σπαρκ cx2000.τησ προιγουμενεσ μερεσ έδινε ρεστα. προχτεσ πολυ κατω του μετριου.
Μπορει να στο εκανε το 2000!!!καλυτερα 686.και εμεις νοτια προχτες ειχαμε πολλα αιματα και με δυο γεμιςιες τις gm3,,,,,η Α1 στο 1,65/32,5 ηταν για κλαματα αλλα κυνηγουσαμε με κοντομανικο

Θα είχε ενδιαφέρον το εξής πείραμα, από όποιον διαθέτει χρονογράφο.
Σε μία γνωστή και αποτελεσματική συνταγή φυσιγγίου με σκάγια και συγκεντρωτήρα, αφαιρούμε το αμορτισέρ και κρατάμε τη φούστα και το κυάθιο των σκαγιών. Το αμορτισέρ το αντικαθιστούμε με κετσέ (μάλλινη τάπα) ιδίου περίπου ύψους.
ΟΛΑ τα άλλα υλικά της συνταγής παραμένουν ίδια.
Μετράμε την ταχύτητα και των δύο και αυξομειώνουμε την πυρίτιδα στο δεύτερο (αν χρειαστεί) ώστε να πάρουμε και στα δύο τις ίδιες ταχύτητες.
Τα δοκιμάζουμε στον πίνακα για να δούμε την κατανομή.
Ο λόγος που γίνεται το πείραμα είναι για να διαπιστωθεί αν κατά τη στιγμή της πυροδότησης το αμορτισέρ συμπιέζεται ανομοιόμορφα, επιτρέποντας διαφυγή αερίων με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην κατανομή και την εκτροπή της δέσμης των σκαγιών από τη γραμμή σκόπευσης ή ακόμη και την όποια βελτίωση μπορεί να υπάρξει (αν υπάρξει) στην απόδοση του φυσιγγίου.
Βίκτωρα, τι λες:

Λευτερη ενδιαφερουσα δοκιμη. Νομιζω ομως οτι ψαχνεις για μαλλινες καλες, και οχι Diana, γιατι οι συγκεκριμενες ειναι εντελως ακαμπτες. Επιπλεον ο χωρος του αμορτισερ στο πλαστικο βυσμα δεν προσφερει εμφραξη, οποτε αυτη γινεται κυριως με τη διογκωση της φουστας. Στο στησιμο που προτεινεις, η μαλλινη προσφερει εμφραξη, και μαλιστα αρκετη οποτε θελει αρκετη μετατροπη το ολο στησιμο ωστε η εμφραξη να γινεται το ιδιο οπως και ενα συμβατικο φυσιγγι. Μ'αρεσει ομως ο προβληματισμος σου ως προς το ανομοιομορφο της συμπτυξης κατα τον πυροβολισμο. Δεν εχω ομως δυστυχως ταχογραφο, ωστε να εκανα τετοιες δοκιμες.

Επισης τωρα που το καλοσκεφτομαι, αμορτισερ οπως πχ του Z2M ειναι πιο επιρρεπη στο στραβοπατημα, οποτε θα ειναι και στο στραβο πατημα στον πυροβολισμο. Βυσματα σκληρα ομως το GT νομιζω ειναι πιο καλα

Επιπλεον ο χωρος του αμορτισερ στο πλαστικο βυσμα δεν προσφερει εμφραξη, οποτε αυτη γινεται κυριως με τη διογκωση της φουστας
Αν όμως το αμορτισέρ δεν προσφέρει ομοιμερή αντίσταση η φούστα δεν είναι αρκετά ικανή, συνήθως, να αντέξει την πίεση των αερίων.
Έχω δοκιμάσει τον κετσέ της παρακάτω Ελληνικής εταιρείας, που προσφέρεται σε διάφορα πάχη και πυκνότητες με πολύ καλά αποτελέσματα:
http://www.viokets.com/greekfelt.htm
με μια σγρόμπια 19 χιλ. είσαι έτοιμος.

Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει καμιά σημασία. Είτε μαλακό είναι το αμορτισέρ, είτε σκληρό, η πλήρης συμπίεσή του γίνεται κατά την αρχική φάση της πυροδότησης, τότε που αναπτύσεται η μέγιστη πίεση, οπότε τη στιγμή που η γόμωση περνά από τον κώνο στον κυρίως αυλό, είναι ήδη συμπιεσμένο όσο παίρνει, στην ουσία είναι ήδη μια άκαμπτη κυλινδρική τάπα, όπως και η συμπιεσμένη "μάλλινη", και έτσι (με αυτή τη μορφή) συνεχίζει να ωθεί τη γόμωση μέχρι το στόμιο. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι στην αρχή της συπίεσής του στραβώσει λίγο, αυτό κρατά για απειροελάχιστο χρόνο, και την ίδια στιγμή η φούστα έχει διογκωθεί και σφραγίσει το χώρο καύσης.
Ο Λευτέρης λέει να κρατήσουμε τη φούστα και το κυάθιο, ο προβληματισμός του είναι μόνο για το αμορτισέρ, αν κατάλαβα καλά.
Η γνώμη μου είναι ότι περίπτωση διαφυγής αερίων αποκλείεται. Όσο για την συγκέντρωση και την ποιότητα της κατανομής στον πίνακα, αν υπάρξει διαφορά μεταξύ των δυο περιπτώσεων, αυτή θα οφείλεται μόνο στη διαφορετική καμπύλη καύσης και στο διαφορετικό ύψος της μέγιστης πίεσης, λόγω διαφορετικού βαθμού συνολικής συμπίεσης του πλαστικού αμορτισέρ και της "μάλλινης", δηλαδή διαφορετικής μεταβολής του αρχικού χώρου καύσης. Που ίσως να έχει ως αποτέλεσμα διαφορετικό βαθμό παραμόρφωσης σκαγιών.
Εννοείται αυτό είναι "θεωρητική" προσωπική μου άποψη... Δεν έχω κάμει συγκριτικές δοκιμές τέτοιες που να έχω ασφαλές συμπέρασμα ...;)

beyptg.jpg

10fuy5u.jpg

Το απολητο υληκο κετσες 10χηλ παχος.τελιες εμφραξης στο χαρτινο και οχη μονο

wb5bg9.jpg

Αγορασμενο απο τοπηκο μαγαζη απο εδο σε ρολο φηλο

Κομενο στο δραπανο με περηστροφηκη σγροπια,φτιαγμενη απο εναν πολη καλο φηλο στον τορνο

Σε πλαστηκο καληκα με οπτουρεητορ σε χαρτινο με χαρτονακι 2 50 χηλ

Στέλιο,
Έχω δει αρκετές φούστες συγκεντρωτήρων (και μισόταπες) διαφόρων κατασκευαστών να έχουν καταστραφεί τη στιγμή της πυροδότησης με αποτέλεσμα τη διαφυγή αερίων και την εκτροπή των σκαγιών ή του μονόβολου.

Giannis k,
Πολύ καλό και πρακτικό κατασκεύασμα. Είχα κάνει κάποτε ένα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έχω ακόμη ή το έχω δώσει κάπου. Η χρήση δραπάνου πάγκου με το συγκεκριμένο, βοηθάει πολύ στην κάθετη κοπή του κετσέ σε αντίθεση με τη σγρόμπια και τη βαριά που πολλές φορές κόβει στραβά αν δεν την κρατήσεις εντελώς κάθετα.

Giannis k,
Πολύ καλό και πρακτικό κατασκεύασμα. Είχα κάνει κάποτε ένα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έχω ακόμη ή το έχω δώσει κάπου. Η χρήση δραπάνου πάγκου με το συγκεκριμένο, βοηθάει πολύ στην κάθετη κοπή του κετσέ σε αντίθεση με τη σγρόμπια και τη βαριά που πολλές φορές κόβει στραβά αν δεν την κρατήσεις εντελώς κάθετα.
Ακρηβος αυτο,τελια ολοησια κοψηματα

Status
Not open for further replies.
Back