Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Giannis k,
Ο Steel 24 παίρνει 36 γραμ. σκάγια #8 ή #6 (μολύβδινα). Εάν δημιουργήσεις 4 πέταλα σε όλο το μήκος του ποτηριού και ελέγξεις την κατανομή με τα τσοκ θα έχεις ίσως το καλύτερο φυσίγγιο στην κατηγορία του.
Αν τον αφήσεις άκοπο θα έχεις ένα εξειδικευμένο φυσίγγιο για μεγαλύτερες αποστάσεις.
Με τη χρήση σκληρών σκαγιών πάντα.
Δεν θέλω να φανώ αρνητικός αλλά δεν χρειάζεται περαιτέρω τροποποιήσεις αν και οι δοκιμές ποτέ δεν βλάπτουν.
Προσοχή στην επιλογή της πυρίτιδας με τους συγκεκριμένους συγκεντρωτήρες. Τους χρησιμοποιούσα πάντα με Vectan SP2 στα ανωτέρω βάρη σκαγιών με ταχύτητα 1300-1330 π/δ.

Καλησπέρα στη παρέα. έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας. Την πέμπτη όταν ήμουν στο καρτέρι έπιασε η βροχή και έφυγα άρον άρον χωρίς να έχω μαζέψει τους ριγμένους κάλυκες. Τους μάζεψα σήμερα αλλά οι περισσότεροι είχαν μέσα λίγο νερό και μερικοί έχουν παρουσιάσει πολύ μικρά δείγματα σκουριάς. Τώρα τους έχω πάνω στη σόμπα για να στεγνώσουν. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω για γέμισμα η είναι άχρηστοι. ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν βρισκω τον λογο να μην μπορεις εφοσον στεγνωσουν καλα..Αυτες οι "πικες" σκουριας ειναι επιφανειακες κ δεν υπαρχει κανενα προβλημα..

Εστω λίγο σκουριά να έχουν, δεν καλιμπράροντε σωστά.Παντως αμα έχουν οι κάλυκες 5.80 και τα καψούλια 3.60 δε συμφέρει η διαδικασία και το ρίσκο.

Δηλαδη αν ο καλυκας ΔΕΝ ειναι απο έτοιμα φυσιγγια εμποριου δεν μπορούμε να τον ξαναγεμισουμε?Καψουλια δεν πωλουνται?
Γιατι εγω μέχρι τωρα ειχα την εντυπωση οτι επιτρεπετε..

Παιδιά η νομοθεσία άλλαξε και απαγορεύεται η αναγόμωση είτε είναι από δικούς σου κάλυκες, εννοώ που τους είχες αγοράσει για να γεμίσει φυσίγγια, είτε από κάλυκες φυσιγγίων του εμπορίου. Στην Ελλάδα όπως σε όλα τα πράγματα ότι πάει να γλιτώσει κάποια χρήματα για τον καταναλωτή ποινικοποιείται...

Μανο νομιζω κανεις λαθος για τους αγοραστους καλυκες.
Ξαναριγμενους απογορευεται να γεμιζουμε.
Αν απαγορευτηκε γενικα γιατι πωλουνται τοτε;
Θα το ξαναωτησω γιατι και ο καρασαβιδης εδω και καιρο σταματησε να δινει υλικα για ιδιογωμοση.

Giannis k,
Ο Steel 24 παίρνει 36 γραμ. σκάγια #8 ή #6 (μολύβδινα). Εάν δημιουργήσεις 4 πέταλα σε όλο το μήκος του ποτηριού και ελέγξεις την κατανομή με τα τσοκ θα έχεις ίσως το καλύτερο φυσίγγιο στην κατηγορία του.
Αν τον αφήσεις άκοπο θα έχεις ένα εξειδικευμένο φυσίγγιο για μεγαλύτερες αποστάσεις.
Με τη χρήση σκληρών σκαγιών πάντα.
Δεν θέλω να φανώ αρνητικός αλλά δεν χρειάζεται περαιτέρω τροποποιήσεις αν και οι δοκιμές ποτέ δεν βλάπτουν.
Προσοχή στην επιλογή της πυρίτιδας με τους συγκεκριμένους συγκεντρωτήρες. Τους χρησιμοποιούσα πάντα με Vectan SP2 στα ανωτέρω βάρη σκαγιών με ταχύτητα 1300-1330 π/δ.
Με φελλο η αμοντισερ απο cal20 τον εχεις βαλει με την SP2

Μανο νομιζω κανεις λαθος για τους αγοραστους καλυκες.
Ξαναριγμενους απογορευεται να γεμιζουμε.
Αν απαγορευτηκε γενικα γιατι πωλουνται τοτε;
Θα το ξαναωτησω γιατι και ο καρασαβιδης εδω και καιρο σταματησε να δινει υλικα για ιδιογωμοση.

Άγγελε το ίδιο πράγμα γράφουμε, απαγορεύεται η αναγόμωση είτε από ιδιογόμωση-ριγμένους είτε από έτοιμους-ριγμένους.

Status
Not open for further replies.
Back