Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα Παίδες ...
Για να τυπώσετε πάνω στο φυσίγγι τις λεπτομέρειες (πχ νούμερο - γραμμάρια ή ότι άλλο) για να τα ξεχωρίζετε τι χρησιμοποιείτε ..?
Αν χρησιμοποιεις διαφανους κάλυκες, γραφεις με μαρκαδορακι το κυαθιο.
Διακρινεται ευκολα μετα το γεμισμα!
Το ζελατινακι, γραφεται κι αυτο με μαρκαδορακι.
Ειναι σε τετοιο σημειο το γράψιμο,που δεν απαιτει ιδιαιτερο μαρκαδορο (ανεξίτηλο) ,επειδη δεν ειναι ευκολο να ξεβαψει λογω τριβης-επαφης.
Δεν χρειαζεται χαρτακι απο μεσα,για να μην δυσκολευεις το σπασιμο του,το οποιο επιβάλλεται!
Αν ειναι σκουροχρωμος ο καλυκας,χρησιμοποιησε μαρκαδορακι που γραφει με ασημι η χρυσαφι χρωμα.

Παιδια εχει καποιος το βιβλιο του χατζιωτη να μου πει αν στις συνταγες γραφει τα χιλιοστα κλεισιματος του φυσιγγιου;
Πανάγο, ούτε ύψος κλεισίματος, ούτε ύψος συγκεντρωτήρα ... αυτά υποτίθεται θα τα βρεις εσύ με δοκιμές ... ;)
Γύρνα στην προηγούμενη σελίδα, που έβαλα φωτό χθες τις σελίδες για τη SOKOL, και δες τις 3 συνταγές ... Σε αυτό το στυλ είναι όλες του οι συνταγές.
Το ίδιο ήταν και στο παλιό βιβλίο του, με μόνη διαφορά ότι σε πολλές συνταγές έγραφε και τις "αναμενόμενες τιμές" ταχύτητας και πίεσης (V1 ή V2,5 και Pmax - προφανώς ότι έδιναν οι εταιρείες πυρίτιδων) ... αλλά στο καινούργιο τις έχει παραλείψει !!! :)

Πανάγο, ούτε ύψος κλεισίματος, ούτε ύψος συγκεντρωτήρα ... αυτά υποτίθεται θα τα βρεις εσύ με δοκιμές ... ;)
Γύρνα στην προηγούμενη σελίδα, που έβαλα φωτό χθες τις σελίδες για τη SOKOL, και δες τις 3 συνταγές ... Σε αυτό το στυλ είναι όλες του οι συνταγές.
Το ίδιο ήταν και στο παλιό βιβλίο του, με μόνη διαφορά ότι σε πολλές συνταγές έγραφε και τις "αναμενόμενες τιμές" ταχύτητας και πίεσης (V1 ή V2,5 και Pmax - προφανώς ότι έδιναν οι εταιρείες πυρίτιδων) ... αλλά στο καινούργιο τις έχει παραλείψει !!! :)
Ευχαριστω Στελιο.
Παιδια υπαρχει καποια συνταγη ρελιαστου με.μεσοταπο προκειμενου να μην παω στα τυφλα;
Αναλυτικες πληροφοριες εχω βρει μονο για ρελιαστο με κανονικους συγκεντρωτηρες

Ευχαριστω Στελιο.
Παιδια υπαρχει καποια συνταγη ρελιαστου με.μεσοταπο προκειμενου να μην παω στα τυφλα;
Με πια πυριτιδα θ'ασχοληθεις?

Παιδια υπαρχει καποια συνταγη ρελιαστου με μεσοταπο προκειμενου να μην παω στα τυφλα;
Την ίδια !!! ;) ... Ο "γενικός" κανόνας είναι ότι η ίδια δοσολογία παίζει και με συγκεντρωτήρα και με μισόταπα ... και με "μάλλινη" τάπα εφόσον βάλεις και πλαστικό εμφρακτήρα ("couvette" ή "obturator") ;)
... για αρχη με aquila και c7
Τι νόημα έχει να αρχίσεις να παίζεις με 2 παρεμφερείς (για το ίδιο εύρος γομώσεων) πυρίτιδες ταυτόχρονα; Γνώμη μου, τη μια από τις δυο ... Και αν θέλεις παίρνεις και μια για διαφορετικά γρ. σκαγιών, πχ. μια 28αρα ή μια για 35-36 γρ. ... .xm.
C7 και απο μενα, εχει μεγαλυτερο ευρος για να ψαχτεις,
Νομίζω ότι αυτό το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Aquila ... και για την Α1 (δουλεύουν και στις ίδιες δοσολογίες) ... και άλλες !!!
Κατά τ' άλλα, περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα !!! Άποψή μου - και όπως είπε κι ο Γιάννης - δεν υπάρχουν "κακές" πυρίτιδες ... ;)

Κακες δεν ειπα οτι ειναι, αλλωστε εχω δοκιμασει αρκετες, και ακομα και για κεινες που δεν μου εκατσαν εχω καλη γνωμη. Ειναι η ορεξη οπως ειπες που μας τραβαει προς το ενα υλικο ή το αλλο.

Ετσι και αλλιως ρε συ Στελιο, στα Χανια οτι και να κυνηγας, με σχεδον οτι καιρο και αν πας, με μια πυριτιδα γεμιζεις απο 30 εως 35 και κανεις τη δουλεια σου

Ετσι και αλλιως ρε συ Στελιο, στα Χανια οτι και να κυνηγας, με σχεδον οτι καιρο και αν πας, με μια πυριτιδα γεμιζεις απο 30 εως 35 και κανεις τη δουλεια σου
... Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει ... ΜΒx32 ... και τα μυαλά στα κάγγελα !!! ;)
.sarcastic. .sarcastic. .sarcastic. .my man.ha haaa

Status
Not open for further replies.
Back