Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
12/65 cx2000 mb32 2.00 z2m15 +φελλο 3 χιλ καλ.20 μεσα 8 δραμια 11/0 +1.5 βρωμαλευρο τζαμακι ρελι στα 60
Το ιδιο ακριβως κλεινει σε αστερι με 12/70 καλυκα και ολο το αλευρι απο πανω,χωρις ανακατεμα.
Στην ουσια το βαζεις για να μην κανει λακουβα το αστερι...

Καλημερα. Οντως ειναι αρκετα πατημενος ο Bior ισως ειναι στο τερμα αποδεκτος η και λιγο περισσοτερο.Αν μπορεσω οταν παω σπιτι να σηκωσω φωτο.
Αρα να υποθεσω οτι δεν ειναι απαραιτητο 11,5 χιλ ρελιασμενο απο το αρχικο υψος?

Καλημερα. Οντως ειναι αρκετα πατημενος ο Bior ισως ειναι στο τερμα αποδεκτος η και λιγο περισσοτερο.Αν μπορεσω οταν παω σπιτι να σηκωσω φωτο.
Το απαραιτητο το καθοριζει το συγκεκριμενο στήσιμο!
Ο γενικος κανονας ειναι το κλεισιμο αστερι,να γινεται σε καλυκα που εχει κενο,απο τα σκαγια εως τα χειλη του,11mm...
Μπορει ομως να κλειστει και στα 10.5 η τα 11.5mm.
Σκληροτητα κυαθιου,καλυκα,καψουλι,προοδευτικοτητα πυριτιδας....
Δεν ειναι μονο το οπτικο κομματι....
Καθε παράμετρος στην γομωση φυσιγγιων,παιζει το ρολο της!

Ο Βior21 περα ισως απο τη γενικη του ονομασια εχει ογκομετρια πιο ψηλη απο το ονομαστικο του υψος... Δηλαδη εμενα μου πατιοταν υπερβολικα πολυ κ μου ανεβαζε πιεσεις χωρις λογο ακομα κ οταν εκλεινα αρκετα πιο ψηλα απο τα 57 χιλιοστα σου με τη ΜΒ32... Οποτε κ στα 57 πιστευω θα ειναι υπερβολη...
Φαντασου οτι εγω τον αξιοποιησα τελικα σε καλυκα κομμενα στα 65 χιλ με ΜΒ32 στο cx2000-1,73-33-Βior21- ρελι με τζαμακι στα 59,5 για να παρω σωστη τουφεκια...
Γενικα ναι, ισχυει ο κανονας των 11,5 χιλιοστων, αλλα παιζουν ρολο κ ολα τα χαρακτηριστικα των υλικων που θα χρησιμοποιησεις...

Καλημερα,
σατ 57 χιλιοστα, δεν ειναι τερμα πατημενοι οι συγκεντρωτηρες κ ειδικα ο Bior21?
Για τον piston skeet δεν θυμαμαι γιατι δεν χρησιμοποιω, αλλα ο Bior μιας κ εχω δοκιμασει να τον ταιριαξω με την ΜΒ32 πιστευω θα ειναι υπερβολικα πατημενος...
Την πρωτη συνταγη την εχω ριξει πολυ , αλλα με κλεισιμο στα 57,5 κ z2m24 κ ειναι φωτια... Λογικα θα σου δουλεψει κ με το piston... Ισως ομως θελει ρελιασμα στα 57,5
Με τον pist..skeet.θελει ρελιασμα 58.00..αλλιώς θα πιεστη πολυ

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας και τις γνωσεις σας που μοιραζεστε μαζι μου.
Ο γενικος κανονας ειναι το κλεισιμο αστερι,να γινεται σε καλυκα που εχει κενο,απο τα σκαγια εως τα χειλη του,11mm...
Θα το κοιταξω λεπτομερεστερα αν και νομιζω οτι ηταν 11 χιλ
Αρη ευχαριστω για την συνταγη ισως να αξιοποιησω την Bior με τον ιδιο τροπο.
Σημ. Αυτα που εχω φτιαξει ειναι ενα επικυνδινο φυσιγγι η μη σωστο η θα κριθει απο τις φωτο που θα ανεβασω? Με λιγα λογια να το ριξω η να το σφαξω?

Αρα να υποθεσω οτι δεν ειναι απαραιτητο 11,4 χιλ ρελιασμενο απο το αρχικο υψος?
Για να κλεισης στα -11,4 θελεις 12 χιλ ελευθερου χωρου κ πιθανοτατα τριτο σταδιο. Για χαραγμα-ρελιασμα κλεινης στα -10 χιλ με ελευθερο χωρο 10χιλ συν οτι παρει απο την ελαχιστη πιεση δηλ +-11

Το ιδιο ακριβως κλεινει σε αστερι με 12/70 καλυκα και ολο το αλευρι απο πανω,χωρις ανακατεμα.
Στην ουσια το βαζεις για να μην κανει λακουβα το αστερι...
Το ξερω και το εχω δοκιμασει και αυτο..απλα εχω περισευμα 65αρηδες και το εστησα ετσι

ΜΒ32 ή ΜΒ36?
Το βρωμαλευρο ανακατεμενο η απλα ριγμενο απο πανω?
Ανακάτεμα Άκη να παει σε όλα τα σκάγια και άφησε λίγο για το κλεισιμο.... Σκέψου οτι φτιαχνεις κέικ με κομματια σοκαλατας και επικάλυψη μερέντας.... Μεσα τα κομματια και απο πανω η μερεντα

Γνώμη μου,
Μπάφερ από ρινισματα πλαστικού(πολυουρεθάνης).
Δουλεύουν καλύτερα στη δόνηση και εισχωρούν παντού.
Το μπάφερ από αλεύρι ή αλευροειδή μπορεί να γίνει πιο λεπτό από ρίνισμα, αλλά θέλει πολύ καλή προστασία από υγρασία για να μην αλλοιωθεί μέσα στο φυσίγγιο (να στερεοποιηθεί και να μην ανταποκριθεί στον σκοπό του).

Πως θα πανε παντου οι νιφαδες?
Το αλεύρι εισχωρει...
Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την χρήση του buffer και έχοντας ανοίξει κάμποσα premier αμερικάνικα για να περιεργαστώ το πολυουρεθανιο, πιστεύω ότι οι νιφάδες βρώμης θα δούλευαν καλύτερα από το αλεύρι. Είναι πολύ μικρές, είναι εύθραυστες αν θέλουμε να τις τριψουμε λίγο παραπάνω και κάνουν μικροσκοπικά κοίλα που θα μπορούσαν να "αγκαλιάσουν" τα σκάγια. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αν γέμιζα, θα το δοκίμαζα, περνώντας τες, ίσως πρώτα από ένα δύο επιπόλαια πατήματα στο multi.

Προσπαθω να βαλω φωτο αλλα ειναι αδυνατον Διαβασα τις οδηγιες αλλα δεν ανταποκρινοντε οι μασκες απο τα δυο αυτα sites. Τι κανω λαθος?

Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ την χρήση του buffer και έχοντας ανοίξει κάμποσα premier αμερικάνικα για να περιεργαστώ το πολυουρεθανιο, πιστεύω ότι οι νιφάδες βρώμης θα δούλευαν καλύτερα από το αλεύρι. Είναι πολύ μικρές, είναι εύθραυστες αν θέλουμε να τις τριψουμε λίγο παραπάνω και κάνουν μικροσκοπικά κοίλα που θα μπορούσαν να "αγκαλιάσουν" τα σκάγια. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αν γέμιζα, θα το δοκίμαζα, περνώντας τες, ίσως πρώτα από ένα δύο επιπόλαια πατήματα στο multi.

Γιωργο της προαλες μου καρφωθηκε μια ιδεα στο να βρω ενα διαφορετικο μπαφερ που να ανταποκρηνετε στην δουλεια που το θελουμε...να μας προστατεψει τα σκαγακια μας απο τα μεταξη τους νταραβερια μεσα στην κανη δηλαδη....εψαξα.....σκεφτικα.....και τελικα το μησοβρηκα.......

Ολοι μας εχουμε δει το πλαστικο χορταρη στα 5Χ5....εκη μεσα λοιπον η μαλλον αναμεσα ρηχνουν τριματα καουτσουκ αλλα σε μεγεθος σκαγιου 5/0.....
Πηστευω χωρης να το εχω δοκημασει οτι μπορέι να κανει δουλεια.....αν τρηφτη ομως σε μικροτερα κοματια......

Το αποτελεσμα μου εμενα ηταν να τα ακουσω απο την γυναικα γιατι της μαυρισα ελαχηστα το multi.....αλλα ομως χωρης να καταφερω να το τρηψω που ηθελα....

Ρηχνω λοιπον την ιδεα στο τραπεζη και οποιος θελει και μπορει ας ασχοληθη με το να βρει τροπο να το τρηψη ..........

Θεωρω πως δεν ειναι και ασχημη ιδεα στο να το δουμε και αυτο τη κανει..........

;);););)

Status
Not open for further replies.
Back