Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έχω μια απορία ρε παιδιά ... Μιλάτε όλοι σαν να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα ξαναδούμε πυρίτιδες της Β&Ρ !!! Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται περίεργο... Έχει αποφασιστεί κανένα εμπάργκο προς τις συγκεκριμένες ???? Και ας πούμε ότι ο αντιπρόσωπος δεν γουστάρει να τις ξαναφέρει ... Έχει μήπως συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης για ... 100 χρόνια ???? Αποκλείεται δηλαδή να τις εισάγει κάποιος άλλος, όταν βλέπουν ότι υπάρχει τόση ζήτηση ??? .xm.

Φοβαμαι Στελιο πως οι βιοτεχνες γεμιζουν με συγκεκριμενα υλικα, τα οποια βλεπαμε και σε συσκευασιες για ιδιογομωτες. Σκεψου απο τις πυριτιδες που κυκλοφορουν, ποσες δεν γεμιζονται απο καποιο βιοτεχνη σε εμπορικα φυσιγγια του. Αν η πλειοψηφια των βιοτεχνων ασχοληθει αποκλειστικα με τις Ισπανικες λογω κοστους, χλωμο το βλεπω να ερθουν αλλες πυριτιδες μονο για πωληση σε ιδιωτες.

Έχω μια απορία ρε παιδιά ... Μιλάτε όλοι σαν να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα ξαναδούμε πυρίτιδες της Β&Ρ !!! Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται περίεργο... Έχει αποφασιστεί κανένα εμπάργκο προς τις συγκεκριμένες ???? Και ας πούμε ότι ο αντιπρόσωπος δεν γουστάρει να τις ξαναφέρει ... Έχει μήπως συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης για ... 100 χρόνια ???? Αποκλείεται δηλαδή να τις εισάγει κάποιος άλλος, όταν βλέπουν ότι υπάρχει τόση ζήτηση ??? .xm.
Στελιο τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Κανεις δεν ξερει τι θα γινει.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτην την στιγμη υπαρχει ελλειψη και κανεις δεν μπορει να σου δωσει μια σαφη απαντηση.

Δε σταμάτησε να εισάγεται σταμάτησαν την παραγωγη και η καινουργια ονομαζεται ch6 αν δε κανω λαθος.τσεκαρε το στη σελιδα της cheddite

Μιας κι είμαι λίγο λάσκα ας κάνουμε και λίγο ιστορία!
Η Cheddite ουδέποτε κατασκεύασε την JK6.
Απλά ήταν ο εισαγωγέας της στην Ιταλία και την έκανε διανομή και στην χώρα μας.
Κατασκευαστής ήταν η Σουηδική BOFORS με έδρα την πόλη Karlskoga.
Η εταιρεία ιδρύθηκε ως χυτήριο σιδήρου το 1646, έγινε ο κορυφαίος παραγωγός χάλυβα το 1870 και άρχισε να παράγει όπλα το 1883. Η εταιρεία είχε ως κύριο ιδιοκτήτη τον Alfred Nobel από το 1894 έως τον θάνατό του στις 10 Δεκεμβρίου 1896. Το 1898 αναλαμβάνει την εταιρεία ο Ragnar Sohlman,που ήταν ο εκτελεστής της διαθήκης του Άλφρεντ Νόμπελ και εκμεταλεύτηκε τα χημικά διπλώματα ευρεσιτεχνείας του. Ξεκινάει λοιπόν την παραγωγή πλέον και της διάσημης πυρίτιδας ballistit και λίγο αργότερα επεκτάθηκε και στις εκρηκτικές ύλες. Τη μεγάλη της άνθιση τη γνωρίζει από το 1900 και μετά όπου ανεβαίνει κατακόρυφα η παραγωγή όπλων και εκρηκτικών λόγω των δύο σχεδόν συνεχόμενων παγκοσμίων πολέμων.
Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο επεκτείνεται στο χημικό και φαρμακευτικό τομέα ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την SAAB, επεκτείνοντας την παραγωγή όπλων κατασκευάζοντας ρομπότ, ελαφρού οπλισμού υποστήριξης και βαριά πυρομαχικά.

Το 2004 συγχωνεύτηκε με την Γαλλική SNPE (Société nationale des pouzdres et des exploifs) και δημιουργήθηκε η εταιρεία EURENCO BOFORS AB η οποία μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην παραγωγή εκρηκτικών.

Μάκη δεν το γνωρίζω αυτο παντως η cheddite το κιτρινο και τρομερο φυσιγγι το jk6 εχει σταματήσει πολλα χρονια να το βγάζει και τα τελευταια 2 χρονια παράγει μονο το ch6 σε 32,34,36 γραμ.τα οποια βεβαια δεν εισάγονται στο ελλαδισταν.τωρα μπήκα στη σελιδα τους και φυσιγγια με jk6 πουθενα
Είχα διαβάσει ότι θα ονομάζεται ch6 αλλά θα έχει τις ίδιες ιδιότητες και το ίδιο εύρος χρήσης αλλά αφού δεν θα έρχεται Ελλάδα το ίδιο μου κάνει!

Ξέχασα να σας πω ότι το 1864 ο Νόμπελ έφτιαξε την πρώτη του εταιρεία που την ονόμαζε Nitroglycerin AB και ήταν ο πρώτος κατασκευαστής νιτρογλυκερίνης παγκοσμίως σε εμπορικές ποσότητες.

Επίσης ότι δύο εγγλεζάκια (βοηθοί του Νόμπελ) οι Frederick Abel και o James Dewar το 1890 αφού έκλεψαν τη συνταγή για την άκαπνη πυρίτιδα πήγαν στην Αγγλία και κατέθεσαν δικαιώματα για την κατασκευή του Χορδίτη.
Ο Χορδίτης
έμοιαζε με μακαρόνια και ήταν ένα εξαίρετο υλικό προώθησης μεγάλων βλημάτων με καθαρά στρατιωτική χρήση.
Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως μηχανισμός ανάφλεξης - πυροδότησης στις ατομικές β΄'ομβες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
Σήμερα όμως θεωρήται παρωχημένο και δεν παράγεται πλέον.

Είχα διαβάσει ότι θα ονομάζεται ch6 αλλά θα έχει τις ίδιες ιδιότητες και το ίδιο εύρος χρήσης αλλά αφού δεν θα έρχεται Ελλάδα το ίδιο μου κάνει!
Εγώ γράφω μια ώρα να σε ξεστραβώσω κι εσύ μαμήθηκες με την JK6.
Έλα μαλακάσα την κυριακή να σου δώσω 100 γραμμάρια.

Aμα κανει τα γραμμαρια 200?
Πως σκατά ανεβάζω φωτογραφία μπας και τον ψήσω ρε Βίκτωρα?

jk6_zps47bf3akj.jpg
jk6_zpsf5a1p3af.jpg
[/URL][/IMG]

Η νιτρογλυκερίνη ήταν το πρώτο εκρηκτικό που μπορούσε να αναπτυχθεί καλύτερα και ήταν ισχυρότερο από άλλα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα. Εφευρέθηκε από τον χημικό Ασκάνιο Σομπρέρο το 1847 στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Αρχικά την αποκάλεσε πυρογλυκερίνη (pyroglycerin) και προειδοποιούσε αδιάκοπα κατά της χρήσης της, στα γράμματα και τα άρθρα του, δηλώνοντας ότι ήταν υπερβολικά επικίνδυνη και αδύνατο να τη χειριστεί κανείς.

Ένας συμμαθητής του Σομπρέρο ήταν ο Άλφρεντ Νομπέλ ο οποίος πήρε τον χημικό τύπο σπίτι του, στη Σουηδία και πειραματίστηκε πάνω σε πιο ασφαλείς τρόπους για τον χειρισμό αυτής της επικίνδυνης ουσίας. Ο νεότερος αδελφός του και μερικοί εργάτες σκοτώθηκαν το 1864 σε μία έκρηξη νιτρογλυκερίνης στο οικογενειακό εργοστάσιο όπλων στο Helenborg.[1] Ένα χρόνο μετά, ο Νομπέλ ίδρυσε την εταιρία “Alfred Nobel & Company” στη Γερμανία, χτίζοντας ένα απομονωμένο εργοστάσιο στους λόφους Krümmel του Geestacht δίπλα στο Αμβούργο. Αυτή η εταιρία παρήγαγε ένα υγρό που συνδύαζε τη νιτρογλυκερίνη με το μπαρούτι, γνωστό ως “Εκρηκτικό Έλαιο” (Blasting Οil), αλλά ήταν εξαιρετικά ασταθές και δύσκολο στη μεταφορά, όπως φαινόταν από πολυάριθμες καταστροφές. Τα κτήρια του εργοστασίου στο Krümmel καταστράφηκαν μάλιστα σε δύο περιπτώσεις.

Πιστεύω ότι και με την C7 θα δουλέψει το ίδιο σετ-απ που σου είπα για την Α1 (1,55 Χ 30);)
1.55 μήπως είναι πολλά για 30 γραμμαρια με την c7?δοκίμασα το 1.6χ32 κλείσιμο στα 57.8 και μου σκορπούσε την τουφέκια....μόλις έπεσα στο 1.55 χ32 εντυπωσιάστηκα....στο σάιτ η nsi για 32 γραμμάρια την c7 την δίνει στο 1.56 με cx2000...σε όπλο breda ermes με αυλο 18.3 και κανη 72,5 και εξωτερικά τσοκ....με το 4τσοκ

1.55 μήπως είναι πολλά για 30 γραμμαρια με την c7?δοκίμασα το 1.6χ32 κλείσιμο στα 57.8 και μου σκορπούσε την τουφέκια....μόλις έπεσα στο 1.55 χ32 εντυπωσιάστηκα....στο σάιτ η nsi για 32 γραμμάρια την c7 την δίνει στο 1.56 με cx2000...σε όπλο breda ermes με αυλο 18.3 και κανη 72,5 και εξωτερικά τσοκ....με το 4τσοκ
΄
Ίσως και να έχεις δίκιο, δεν την έχω δουλέψει ποτέ και δεν ξέρω. Μπορεί και η καινούργια C7 να είναι πιο ζωηρή από τη παλιά, γιατί θυμάμαι παλιότερα σε διάφορους πίνακες (και της NSI και του Gualandi) την έδιναν στις ίδιες δοσολογίες με την Α1, π.χ. 1,60 Χ 32 ... Τόσο την είχα βρει παλαιότερα και στο φημισμένο φυσίγγι NSI Classica, μάλιστα με καψούλι 688.

Status
Not open for further replies.
Back