Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε πιστεύω αλλά αν δεν ταιριάζει στον τρόπο σκόπευσης μου; Επίσης εμενα μου αρέσουν τα γρήγορα φυσίγγια και αν έχω μαζί μου γρήγορα και αργά φυσίγγια καταλαβαίνεις ποσο δύσκολο θα είναι στο κυνήγι να αλλάζω τις προσκοπευσεις..
ποσο μεγαλητερη προσκοπευση χριαζεται ενα αργο φυσιγγι με ταχυτητα 380μ σε σχεση με ενα γρηγορο με ταχυτητα 420μ? παντα για αρχικες μιλαμε.

ποσο μεγαλητερη προσκοπευση χριαζεται ενα αργο φυσιγγι με ταχυτητα 380μ σε σχεση με ενα γρηγορο με ταχυτητα 420μ? παντα για αρχικες μιλαμε.
Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες...
a) Τεχνική σκόπευσης
b) Νούμερο σκάγιου
c) Απόσταση στόχου
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτή, σε άλλες τόσες είναι αρκετή η διαφορά ταχυτήτων για να αστοχήσεις. Ακόμα και φυσίγγια με 10m/s διαφορά είναι ικανά να σε κάνουν να αστοχήσεις.

Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες...
a) Τεχνική σκόπευσης
b) Νούμερο σκάγιου
c) Απόσταση στόχου
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτή, σε άλλες τόσες είναι αρκετή η διαφορά ταχυτήτων για να αστοχήσεις. Ακόμα και φυσίγγια με 10m/s διαφορά είναι ικανά να σε κάνουν να αστοχήσεις.
http://www.knf.gr/skopovoli/grigora-fysingia-proskopefsi-o-mythos-tis-midenikis-proskopefsis/

Μου έχει τύχη να σπάσει το πιάτο ενώ κατέβαζα το όπλο θεωρώντας ότι δεν το πέτυχα. Μου κίνησε την περιέργεια και το ρίχνω ξανά βάζοντας άλλο φυσίγγι. Το σπάω πολύ καλύτερα. Μπορεί να έτυχε βέβαια αλλά μου έκανε εντύπωση...

Μου έχει τύχη να σπάσει το πιάτο ενώ κατέβαζα το όπλο θεωρώντας ότι δεν το πέτυχα. Μου κίνησε την περιέργεια και το ρίχνω ξανά βάζοντας άλλο φυσίγγι. Το σπάω πολύ καλύτερα. Μπορεί να έτυχε βέβαια αλλά μου έκανε εντύπωση...
Τα μαθηματικά έχουν ενδιαφέρον και είναι πολύ γοητευτικά να τα μελετάς αλλά απέχουν πολύ από την πράξη. Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα που αποδεικνύουν με τύπους την ελάχιστη διαφορά προσκοπευσης με αριθμούς αλλά η πράξη απέχει πολύ. Την διαφορά στις μένουσες ταχύτητες μπορεί να την προκαλέσει ακόμα και ο τρόπος κλεισίματος ενός πανομοιοτυπου φυσιγγίου π.χ. από 6 πτυχων σε 8.
Όποιος έχει εμπειρία και σταθερή τεχνική σκόπευσης σε συγκεκριμένες τροχιές, μπορεί να καταλάβει εύκολα τις "ελάχιστες" αυξομειώσεις των ταχυτήτων, οι οποίες με σφιχτές συσφίξεις, δείχνουν ότι δεν είναι και τόσο ....ελάχιστες.

Για μένα ένα ωραίο πείραμα για να καταλάβουμε τη διαφορά στο χρόνο που κάνουν τα σκαγια να φτάσουν στο στόχο όσο αυξάνεται η απόσταση στην πράξη είναι αν έχουμε οικειοτητα με το σκοπευτηριο να δοκιμάσουμε να σπάσουμε το δίσκο του mark από τον βατηρα 7 του skeet... Αφού βγει ο δίσκος του mark αποκακευνομενος από εμάς κ αφού φτάσει στον απέναντι πύργο του skeet τον τουφεκαμε με σφιχτο τσοκ τη μια φορά με σκαγια ν9,5 κ την άλλη με ίδιο φυσιγγι κ σκαγια ν7,5... Ο δίσκος είναι αποκακευνομενος κ δεν θέλει ιδιαίτερες προσκοπευσεις... Η διαφορά στο σπάσιμο που κάνει μέρα το πάτημα της σκανδαλης με ρα δύο διαφορετικά νούμερα σκαγιων για μένα είναι εμφανεστατη...

Φέτος ήταν της μόδας η ισπανικές του χρόνου μπορεί να κάνουνε εισαγωγή απο την Κίνα να βάλουν τους δικούς τους να λένε τι φοβερη πυρίτιδα ειναι η Κινέζα και αλλα τέτοια.
Μην προσπαθήται να αντιγράφετε σετ απ δεν θα το πέτυχετε ποτέ. Φτιάξτε ένα σετ απ κομενο και ραμενο στο όπλο σας και στα μέτρα τα δικα σας

Καλησπέρα στην ομάδα, έχει κάποιος cm3 νέας κοπής ; Μπορει να περιγράψει το χρώμα η να βάλει φωτο πανω σε λευκή κολα ευχαριστώ.
Ξέρει κάποιος αν έχει αλλάξει χρώματα η κοπή η γκρανουλαρ

Καλησπερα παιδιά, γωριζει κάποιος το σεταπ που ειχε το μαυρο φυσίγγι του Βώσσου;
Το μαύρο αν δεν κάνω λάθος ήταν γεμισμένο με aquilla.....ένα που είχα ανοίξει που το βρήκα κατά τύχη την είχε στο 1.65....καλο μπαρούτι αλλά όχι για υγρασια

Καλησπέρα στην ομάδα, έχει κάποιος cm3 νέας κοπής ; Μπορει να περιγράψει το χρώμα η να βάλει φωτο πανω σε λευκή κολα ευχαριστώ.
Ξέρει κάποιος αν έχει αλλάξει χρώματα η κοπή η γκρανουλαρ
Ρε παλικάρια κανεις δεν γνωρίζει κάτι να μας πει

Status
Not open for further replies.
Back