Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Eφερε ξανα ο Φαντομ, απο οτι ειδα.
Εναλλακτικα για 28αρα, αν και νομιζω καπως πιο ακριβη, τσεκαρε την AS
H δοσολογια παντως της F2 στο 1.40 με καψουλι 2000 μου εχει δουλεψει καλα και στο κυνηγι, οχι ομως σε μεγαλες ποσοτητες ωστε να ειμαι 100% σιγουρος. Βυσμα εχω βαλει το spark και το Aquila 26.
Βικτωρα η AS ειναι η "σκοπευτική" έκδοση τής Α1 ? ή καμία σχέση .
και αν ναι ειχει αντίστοιχες προτιμήσεις με την α1 σε καιρικές συνθήκες ?
*παράλληλα με την c7 , ψάχνω να παίξω φέτος με μια ακόμα πυρίτιδα για γομώσεις 28-30 γραμμάρια , αν και μια πιθανή είναι η Granular

Χρηστο, δεν την εχω σκεφτει ποτε ως τετοια, συνηθως τις βλεπω ως αυτονομες πυριτιδες για καποια συγκεκριμενα βαρη. Αν ψαχνεσαι με τα 28-30 γρ θα παιξεις καλα, το ιδιο ομως θα επαιζες και με την F2x28 και φυσικα την Granular που λες. Την AS την εχω δοκιμασει (λιγο ομως) χειμωνα σε τσιχλες, και με καλοκαιρια, και με βροχη και χιονι, δε με απογοητευσε, αλλα ηταν τοσο λιγο που δεν λεγονται ασφαλη τα συμπερασματα.

Αν δοκιμάσεις granular και τα βρεις μαζι της θα μείνεις σε αυτή. Πρωσοπικα την εχω δουλέψει απο 26 γραμμάρια έως 32 και ειναι μια απο της μονιμες επιλογές στο δωδεκαρι, στο εικοσαρι δεν τα έχουμε βρει ακομα αλλα τον χειμώνα θα την ψάξω καλυτερα

Καλησπέρα σε όλη την παρέα ..
Στα φυσίγγια που φτιάχνετε οι ίδιοι έχετε σταθερά συγκεκριμένες τάπες που ταιριάζουν στα όπλα σας και απλά αλλάζετε τα νούμερα ή δοκιμάζετε και άλλες ..?

Καλησπέρα Βαγγέλη!
Εγώ προσωπικά κάνω αυτό που λες, αλλά γεμίζω μόνο με 2 πυρίτιδες και πάντα μάλλινη και 32γρ σκάγια.
Κάτι τσιχλοφυσίγγια που γέμισα απλά άλλαξα την μάλλινη με Gualandi Spark.

Αν δοκιμάσεις granular και τα βρεις μαζι της θα μείνεις σε αυτή. Πρωσοπικα την εχω δουλέψει απο 26 γραμμάρια έως 32 και ειναι μια απο της μονιμες επιλογές στο δωδεκαρι, στο εικοσαρι δεν τα έχουμε βρει ακομα αλλα τον χειμώνα θα την ψάξω καλυτερα
Συμφωνω κ εγω με τη granular τα βρηκα απ την πρωτη τουφεκια..

Καλησπέρα Βαγγέλη!
Εγώ προσωπικά κάνω αυτό που λες, αλλά γεμίζω μόνο με 2 πυρίτιδες και πάντα μάλλινη και 32γρ σκάγια.
Κάτι τσιχλοφυσίγγια που γέμισα απλά άλλαξα την μάλλινη με Gualandi Spark.
Μια ερώτηση για τον spark .. τα πτερύγια τα ανοίγεις πριν ή τον βάζεις ως έχει..?
Επίσης πόσα γραμμάρια μέγιστο τον χρησιμοποιείς ..? ή μόνο στα 28 γρ..?
Ρωτάω επειδή βλέπω μόνο έναν στο site .. και λέει 24/28γρ φορτίο..

Καλησπέρα σε όλη την παρέα ..
Στα φυσίγγια που φτιάχνετε οι ίδιοι έχετε σταθερά συγκεκριμένες τάπες που ταιριάζουν στα όπλα σας και απλά αλλάζετε τα νούμερα ή δοκιμάζετε και άλλες ..?

Τις δοκιμες τις εκανα με οσες περισσοτερες ταπες μπορεσα. Εκεινη που μου φανηκε καλυτερη, κρατησα. Στη συγκεκριμενη συγκυρια βεβαια, ειχα σπιτι πανω απο 1000 Αquila 22 οποτε μπορει να ταιριαξε, μπορει απλα να ηθελα να τις αξιοποιησω. Κατα καιρους δοκιμασα και αλλες, σε μικροποσοτητες, αλλα εμεινα στο συγκεκριμενο που το ξερω ακριβως τι να περιμενω

Μια ερώτηση για τον spark .. τα πτερύγια τα ανοίγεις πριν ή τον βάζεις ως έχει..?
Επίσης πόσα γραμμάρια μέγιστο τον χρησιμοποιείς ..? ή μόνο στα 28 γρ..?
Ρωτάω επειδή βλέπω μόνο έναν στο site .. και λέει 24/28γρ φορτίο..
Τις ενωσεις στα πτερυγια να τις κοβεις ΠΑΝΤΑ!
Ο spark κυκλοφορει σ'ενα υψος.
Με μικρου ογκου πυριτιδες,μπορεις να φορτωσεις και πανω απο 28 γραμμαρια,επειδη σε παιρνει στο υψος.
Θ'αφησεις καποιες στιβαδες σκαγιων ακάλυπτες,αναλογως και στο νουνερο σκαγιων που θα χρησιμοποιησεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ,λογω της πολυ βαθιας φουστας που εχει ο εν λογω,να ειμαστε βεβαιοι πως δεν θα" κολυμπαει"η πυριτιδα!

windows print screen
Τουφεκια,"μπακαλιστικη":),με spark στα 32 γραμμαρια.
Πυριτιδα sipe στο 1.48.
#7,5(Φ2.40mm).
Οσα σκαγια φαινονται να μην εχουν τρυπησει,ειναι απο τουφεκια απο την αντιθετη μερια του τενεκε.
Γυρω στα 35μ(43 βηματα),με chokes 4/10 colonial thin wall.
Μου εφυγε ελαφρως επανω....

Τις ενωσεις στα πτερυγια να τις κοβεις ΠΑΝΤΑ!
Ο spark κυκλοφορει σ'ενα υψος.
Με μικρου ογκου πυριτιδες,μπορεις να φορτωσεις και πανω απο 28 γραμμαρια,επειδη σε παιρνει στο υψος.
Θ'αφησεις καποιες στιβαδες σκαγιων ακάλυπτες,αναλογως και στο νουνερο σκαγιων που θα χρησιμοποιησεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ,λογω της πολυ βαθιας φουστας που εχει ο εν λογω,να ειμαστε βεβαιοι πως δεν θα" κολυμπαει"η πυριτιδα!

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη..
Σκέφτομαι μετα τις δοκιμές που έκανα να φτιάξω και το εξής setup
F2x28 - 688 - 1,40 - Spark - 30gr - 8,5
Για να δω πως θα παει..
Τι αποψη έχεις ..?

windows print screen
Τουφεκια,"μπακαλιστικη":),με spark στα 32 γραμμαρια.
Πυριτιδα sipe στο 1.48.
#7,5(Φ2.40mm).
Οσα σκαγια φαινονται να μην εχουν τρυπησει,ειναι απο τουφεκια απο την αντιθετη μερια του τενεκε.
Γυρω στα 35μ(43 βηματα),με chokes 4/10 colonial thin wall.
Μου εφυγε ελαφρως επανω....
Γιάννη πολυ ωραία Τουφεκιά στα ποσά χιλιοστά το έκλεισες και με τι καψουλι

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη..
Σκέφτομαι μετα τις δοκιμές που έκανα να φτιάξω και το εξής setup
F2x28 - 688 - 1,40 - Spark - 30gr - 8,5
Για να δω πως θα παει..
Τι αποψη έχεις ..?
Δεν εχω αποψη!:)
Θα πω γνωμη...
Θα δοκιμαζα πρωτα στα 29.
Λογω του 688...
Τα" σηκωνει "τα 30 η f2,οπως και πολλες απο τις b&p,σηκωνουν παραπανω απο το ονομαστικο τους range.
Ωστοσο,ψαχνουμε για το καλυτερο που μπορούμε να παρουμε!;)
5δουλες και δοκιμουλες!!

Δεν εχω αποψη!:)
Θα πω γνωμη...
Θα δοκιμαζα πρωτα στα 29.
Λογω του 688...
Τα" σηκωνει "τα 30 η f2,οπως και πολλες απο τις b&p,σηκωνουν παραπανω απο το ονομαστικο τους range.
Ωστοσο,ψαχνουμε για το καλυτερο που μπορούμε να παρουμε!;)
5δουλες και δοκιμουλες!!

Θα σε ακούσω..!!! ;););)
Την πυρίτιδα θα την κατέβαζες για τα 29γρ ..? ή θα την άφηνες στο 1,40
Τις δοκιμές τις έκανα στο 1,35 με 688

Status
Not open for further replies.
Back