Αυτο μολις θα ρωταγα και γω γιατι σκεφτομαι ροστατη για κατι αλλο που με τρωει αυτο τον καιρο..λογικα ομως δεν νομιζωΔεν κοβει την ροπη αυτο το κολπο?
Δεν χρειάζεται να κρατάς το φυσίγγι. Εγώ τουλάχιστον, το κρατώ με το αριστερό χέρι ίσα-ίσα μόνο να μπει το χείλος του στο στροφείο κατεβάζοντας με το δεξί χέρι το μοχλό, μετά το αφήνω και πιάνω τη λαβή του δράπανου και πιέζω τη σκανδάλη, συνεχίζοντας το κατέβασμα μέχρι το στοπ ... και τέλος! αφήνω τη σκανδάλη, και σηκώνοντας το μοχλό παίρνω το φυσίγγι.απο οτι εχω καταλαβει το δραπανο στο ρελι θελει χαμηλες στροφες σωστα;
πως αυτο επιτυνχανεται με ενα απλο τρυπανι αφου πρεπει να πατας λιγο τη σκανδαλη για χαμηλες στροφες και συνχρονως να κατεβαζεις τη βαση αφου πρεπει να κρατας και τ φυσιγγι;think
Αναζητώντας κάποτε τρόπο να κατεβάσω τις 1300 στροφές του μοτέρ μου, το έψαξα λιγάκι και απ' ότι μου είπαν ο ροοστάτης μειώνει ανάλογα και την ροπή μαζί με τις στροφές, οπότε δεν μου άρεσε σαν λύση. Η κατάλληλη λύση θα ήταν η εν σειρά τοποθέτηση ενος inverter με την οποία τελικά δεν ασχολήθηκα.Δεν κοβει την ροπη αυτο το κολπο?
Ωραίος .... Καλή αρχή!Καλήμερα και Καλές γιορτές ,σας εύχομαι σε όλους υγειά και όλα τα άλλα έρχονται .
Αποφάσισα και εγώ να μπω στο κανάλι της ιδιογομωσης , έκανα λοιπόν χτες την πρώτη μου προσπάθεια μετά από μελέτη -διάβασμα και πολύ βοήθεια από ανθρώπους του φόρουμ και όχι μόνο (τους ευχαριστώ όλους)
το setup είναι 32 γρ csb 1 με ρέλι στα 60 και 9 άρια σκάγια
εδώ είναι το πρώτο μου φυσίγγι
![]()
και μια πενταδα που εκανα![]()
![]()
![]()
Στο συγκεκριμένο σεταπ με S4n κλείνω σε Cheditte καλυκα σωστά. Οι συγκεντρωτηρες πατιουνται κανονικά γιατί με το στροφειο που κλείνω( BN2 Special )κλείνει πιο χαμηλά από αντίστοιχο 2αρι πχ Cortini.Σταύρο,
ο λόγος που ρώτησα αν κλείνεις με στάδιο, ήταν για να καταλάβω με τι ελεύθερο χώρο κινείσαι. Εφόσον λοιπόν γεμίζεις σε κάλυκα cheddite (άκοποαν κατάλαβα καλά), και ρελιάζεις -11 χιλιοστά με αυτές τις συνταγές, τότε κλείνεις και με σχεδόν απάτητα βύσματα και ..............πολύ καλά κάνεις!!!!!!!!!! Χάνεις ελάχιστα στην αρχική ταχύτητα και κερδίζεις αρκετά στο λάκτισμα. (Μιλώντας πάντα συγκριτικά πατημένο-απάτητο με τον ίδιο τρόπο κλεισίματος.) Μόνο μην το παρακάνεις διότι μετά αρχίζουν προβλήματα καύσης της πυρίτιδας.
Σχετικά με την χρήση σταδίου (μια και το ανέφερες), δεν είναι απαραίτητο να κλείσεις στα 13 χιλιοστα ελεύθερο για να κάνεις χρήση αυτού. Και στα 11 μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι φυσίγγια κλεισμένα χωρίς στάδιο δεν σκοτώνουν. Επουδενεί!!!!!!!! Είναι τουλάχιστο αξιοπρεπή και αυτά, υπο μία προυπόθεση όμως. Ότι όλα τα άλλα έχουν γίνει σωστά.
Να συμπληρώσω στο προηγούμενο μύνημά μου, ότι αναμεσα σε spark -aquila 26 βρίσκω λιγότερο αυστηρό σκοπευτικά τον δεύτερο, αν και ο πρώτος έχει μεγαλύερο βεληνεκές. Για μένα μετράει μια και δεν είμαι και ringo![]()
Γιάννη ξεσκόνισα μερικά βιβλία και ήρθα να απαντήσω,αν η σκανδαλη εχει λειτουργία ροοστάτη στο δραπανο δεν σου κοβει ροπή.Αν η σκανδαλη εχει δυο ταχυτητες τοτε θα σου κοψει ροπη..Οπότε αν κατεχεις λίγο το κατσαβίδι ανοίγεις την σκανδάλη και αφαιρεις το καλώδιο της δευτερης ταχυτητας.Δεν κοβει την ροπη αυτο το κολπο?
Αν το μοτερ σου ειναι εναλασσόμενου ρευματος AC πρέπει να ανοίξεις το κιβώτιο καλωδίων εκεί θα δεις 5(σπάνια) 6 (συνήθως) καλώδια εκεί μετρας ανα ζεύγη τις αντιστάσεις .Αν τροφοδοτήσεις τα ζευγη με μικρες αντιστάσεις θα εχεις μεγάλο ρευμα άρα και πολλές ατροφές Αντίθετα γίνεται αν τροφοδοτήσεις τις μεγάλες αντιστάσειςΑναζητώντας κάποτε τρόπο να κατεβάσω τις 1300 στροφές του μοτέρ μου, το έψαξα λιγάκι και απ' ότι μου είπαν ο ροοστάτης μειώνει ανάλογα και την ροπή μαζί με τις στροφές, οπότε δεν μου άρεσε σαν λύση. Η κατάλληλη λύση θα ήταν η εν σειρά τοποθέτηση ενος inverter με την οποία τελικά δεν ασχολήθηκα.
Πρέπει να εχει σίγουρα 430m/s το συγκεκριμένο στήσιμο.Ανεβάσαμε την AS στο 1.50 *30 με drago 20 n.9 6*
Το overkill πήγαινε σύννεφο . Δίπλωναν μετά από 30-40 μέτρα μετά την ντουφεκιά .
Iδιο δοσολογία φτιάχνω την d20v (x28) με ΘΩΔΗ 23 με 686 ,απο τρυγόνια-ορτύκια μεχρι τσίχλες το φλεβάρη .Ανεβάσαμε την AS στο 1.50 *30 με drago 20 n.9 6*
Το overkill πήγαινε σύννεφο . Δίπλωναν μετά από 30-40 μέτρα μετά την ντουφεκιά .
Ναι στην αρχή νομιζα οτι χρησιμοποιεί καποιο σταδιο,αλλά και πάλι με ντραγκο 20 θα ηταν χαμηλά,οπότε είναι,σε 67αρηΠρέπει να το στηνει με 67αρη κάλυκα Γιάννη ο Λάμπης γιατί βλέπω πολύ χαμηλό βύσμα.
Ξέθαψα προχτές ένα μισό κιλό f2*28 και είπα να την ανεβάσω στα 30γρ με spark.
F2*28 1.50 γεμίζει ένα σπορτιγκ 28άρι η gamebore ukΠρέπει να το στηνει με 67αρη κάλυκα Γιάννη ο Λάμπης γιατί βλέπω πολύ χαμηλό βύσμα.
Ξέθαψα προχτές ένα μισό κιλό f2*28 και είπα να την ανεβάσω στα 30γρ με spark.