Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δημήτρη το ίδιο έκανα κι εγώ πριν κάποια χρόνια. Με το ίδιο σκεπτικό. Για το ίδιο όπλο (μονό Baikal) με σταθερό Full τσοκ. Μόνο εμένα είναι με θαλάμη 70 χιλ. Αυλός 18,4 διάμετρος στομίου 17,5 δηλ. πραγματική σύσφιξη 9/10 ... Α, και η κάννη δεν είναι 71 εκ. (δεν ξέρω στο δικό σου) στο δικό μου είναι 72,5 εκ.
Με την ίδια πυρίτιδα, παρόμοιο σεταπ, αλλά πιο πρόχειρα στημένο. Μεταχειρ. κάλυκας, καψούλι Cx2000, σκάγια Νο.9 και διασπορέα του Gualandi τον light (BRD 12/24) που έγραψα και παραπάνω. Τότε δεν είχα υπόψη μου ότι ο Καρδαρας έβγαζε και διασπορείς τέτοιου τύπου.
Εδώ με το Baikal στα 20 μέτρα:
View attachment 4820

Και εδώ με το σ/π SKB ... φορώντας το μαμίσιο τσοκ XFull της Mossberg με διάμετρο στομίου .690" = 17,52mm (το πιο σφιχτό τσοκ που είχα - στη Mossberg βγαίνει 11/10 και στο SKB ~9,5/10)!!! ... Στα 25 μέτρα:
View attachment 4821

Οι δοκιμές είναι από Ιούλιο - Αύγουστο 2014 ... ;)
Να συμπληρώσω, ο πίνακας, η εσωτερική λαμαρίνα είναι 1Χ1 μ.
Ακριβώς ιδια κανη είναι και εμένα Στέλιο 72.5 με την διαφορά ότι είναι μαγκνουμ..
Έχω ρίξει κάτι biturbo με αυτό στα νιάτα μου....sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Ίσως και να μην έβγαζε ο Καρδαράς τότε τον συγκεκριμένο διασπορεα.

Και μιας κι είχα πάρει καμιά 200αριά τέτοιους διασπορείς, και είχα και κάμποση Α1 είπα να δοκιμάσω και κάτι στα 30 γρ. .sarcastic. ... Cx2000 - A1 1,55x30 - Gualandi disp. light - σκάγια Νο.9 - κλείσιμο 6* (δεν έχω δουλέψει πολυσταδιακά κλεισίματα - μόνο Lee Load All και δράπανο με στροφείο Τ2).;)
Την ίδια εποχή (καλοκαίρι 2014). Πάλι με το Baikal/Full στα 20 μέτρα:
View attachment 4824

Και με το SKB / XF τσοκ στα 25 μέτρα:
View attachment 4825

Εκείνη τη σεζόν (2014-2015), και τα δυο σεταπ, με το μονόκαννο μου είχαν δώσει κάμποσα τσιχλόνια , από ~10 μέχρι 30+ μέτρα ... ;):)
Αυτό είδα και εγώ ότι οι διασπορεις αυτού του τύπου έχουν κάμποσα μέτρα...
Δηλαδή άνετα το ρίχνεις και σε ένα απογευματινό καρτερακι.

Καιρό τώρα ήθελα να στήσω ένα 28αρι διασποράς για το μόνοκανο μου.
Δοκίμασα παλιότερα τον Θώδη τον πράσινο αλλά ήθελε κόψιμο για να μου βγει η όγκομετρια και είχα και αρκετές μολυβδωσεις στην κανη.
Ο διασπορεας Καρδαρά 22 όμως ταίριαξε με την csb5 στο 1.40*28.
Το setup ολοκληρωμένο:
Maxam 12/68,5 csb5 1,40*28 Καρδαράς 22 διασποράς Νο10 πέντε στάδια 57mm.
Η συνταγή είναι γύρω στα 400m/s
Το όπλο της δοκιμής είναι ένα μόνοκανο baikal με 76mm θαλαμη,71εκ κανη full τσοκαρισμενο,και τα χαρτόνια έχουν διαστάσεις 1*1.
Άποψη μου ότι το φυσιγγι έχει 5 μέτρα ακόμη.

View attachment 4778View attachment 4779
το μονοκανο θα θερισει φετος φιλε
θελω κ εγω ενα τετοιο για το δικανακι

Καλησπερα, εχουμε καμια συνταγη για g3000 και 28γραμμαρια νουμερο 7 και 8 για τσιχλα ;

Βαγγελη τα σεταπ που σου εγραψα ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΑ....Ειναι για GM3 ,,,,καμια σχεση με την G3000....σου ζητω
συγνωμη αλλα δεν το προσεξα.

Status
Not open for further replies.
Back