Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είτε σε κάλυκα 67 είτε σε 65 χιλιοστά Cheditte & Fiocchi, cx2000 ή 616 τα ίδια καλά αποτελέσματα έχει και σχεδόν τις ίδιες αρχικές. Κλείσιμο με τζαμάκι στα 6χιλ. καθαρό.
Πρόχειρους έχω (Τ2) 686 12/67.....
Τα δοκιμάσω με συγκεντρωτήρα στο 1,60×34 για το δίκαννο....;;
Αν ναι....πόσο να έχει τελικό ύψος...;;
Υπόψειν πως έχω Lot. 4/17 & 3/19...(αν παίζει ρόλο)...:rolleyes:

Πρόχειρους έχω (Τ2) 686 12/67.....
Τα δοκιμάσω με συγκεντρωτήρα στο 1,60×34 για το δίκαννο....;;
Αν ναι....πόσο να έχει τελικό ύψος...;;
Υπόψειν πως έχω Lot. 4/17 & 3/19...(αν παίζει ρόλο)...:rolleyes:
Σε 67χιλ κάλυκα να κλείνεις στα 61.80 έως 62 χιλ. γράφω 61.80 γιατί πολλές φορές ξερελιάζει μετά από λίγη ώρα και γίνεται 62. Αν χρησιμοποιείς ελαστικό βύσμα- συγκεντρωτήρα να αφήνεις κενό χώρο με το τζαμάκι τοποθετημένο πάνω από τα σκάγια 5-6χιλ. το πολύ. Ενώ αν χρησιμοποιείς σκληρό βύσμα ασυμπίεστο όπως η Dianna να αφήνεις από 6 το λιγότερο έως 7χιλ ελεύθερο χώρο, στην ουσία ρελιάζεις με ασυμπίεστο βύσμα.

Σε 67χιλ κάλυκα να κλείνεις στα 61.80 έως 62 χιλ. γράφω 61.80 γιατί πολλές φορές ξερελιάζει μετά από λίγη ώρα και γίνεται 62. Αν χρησιμοποιείς ελαστικό βύσμα- συγκεντρωτήρα να αφήνεις κενό χώρο με το τζαμάκι τοποθετημένο πάνω από τα σκάγια 5-6χιλ. το πολύ. Ενώ αν χρησιμοποιείς σκληρό βύσμα ασυμπίεστο όπως η Dianna να αφήνεις από 6 το λιγότερο έως 7χιλ ελεύθερο χώρο, στην ουσία ρελιάζεις με ασυμπίεστο βύσμα.
Ωραία...!!
Σε ευχαριστώ πολύ...!! .well done.
Πιστεύω στη Sipe θα τέριαζε η Diana γιατί αυτό που είδα ως τώρα δουλεύει καλύτερα με σκληρά βύσματα....
Έχω την εντύπωση πως με σκληρά βύσματα κερδίζει ταχύτητα η Sipe...:rolleyes:

Η διαφορά του 65 με τον 67 κάλυκα είναι λίγο η ποιο ξερή τουφεκιά με τον 65 και η ποιο μαλακή με τον 67 χιλ. κάλυκα, πάντα για τα ίδια βάρη γόμωσης.
Να προτιμάς κάλυκες σκούρου χρώματος και αν γίνεται με χοντρό πλαστικό και αφρεζάριστους. Για μένα οι ποιο καλοί κάλυκες ήταν οι κόκκινοι Τ4 Fiocchi και τώρα οι μαύροι Super Fiocchi.
Για βυσματώσεις θα πρότεινα μάλλινη και μετά μεσόταπες, για όλες τις αποστάσεις απλά κλείνεις το τσοκ.
Όλα τα παραπάνω για κλείσιμο με παραδοσιακό στρογγυλό ρέλι.

.....η τάπα (συγκεντρωτήρας Diana, μάλλινη, κετσές, χαρτόνι αλουμινόχαρτο........πίτουρο), θα σε οδηγήσει που θα κλείσεις. Η συμπίεση (αναλογικά) πάντα χρειάζεται. Στα υπόλοιπα, και για ρέλι πάντα, ότι σου γράφει ο PPV

Σε 12/70 και ΜΒ36 με LB6 37 και 38 γραμμαρια Ν5 ή 6 η ογκομετρια σε ακοπο LB6 δεν βγαινει.
Ο μονος τροπος να μπουν 37-38 γραμμαρια ειναι να κοπει ο LB6 απο 38 χιλιοστα στα 30......οποτε....παντα
κατα την γνωμη μου.....βαζουμε και αλλο βυσμα.....το ιδιο αποτελεσμα θα εχουμε.

Σε 12/70 και ΜΒ36 με LB6 37 και 38 γραμμαρια Ν5 ή 6 η ογκομετρια σε ακοπο LB6 δεν βγαινει.
Ο μονος τροπος να μπουν 37-38 γραμμαρια ειναι να κοπει ο LB6 απο 38 χιλιοστα στα 30......οποτε....παντα
κατα την γνωμη μου.....βαζουμε και αλλο βυσμα.....το ιδιο αποτελεσμα θα εχουμε.
Νίκο έχω δει που βάζουνε εσωτερικά φελλό cal 20 η μεσοταπα cal 20....έχεις δοκιμασει κατι τέτοιο?

Νίκο έχω δει που βάζουνε εσωτερικά φελλό cal 20 η μεσοταπα cal 20....έχεις δοκιμασει κατι τέτοιο?

Βαγγελη ναι βαζουν φελλο.....εγω βαζω το αμοτρισερ απο cal20 biorientabile κοβοντας τα ποτηρια.....μου εχει
δωσει καλυτερα αποτελεσματα σε βολια ......σε σκαγια δεν τον δουλευω τον LB6.

Απο 1.60-30 μεχρη 1.65 31(κλοτσαει λίγο) με 688 κ sg19 πολυσταδιακο 56.5
Κεντάει.
Με Λαναρά κλείνω....Αλλά την έχω χαμηλά Γιάννη.....cx2000 1.50×30 Τασκώφ 24 στα 57.7

(θα πειραματιστώ κι άλλο με αυτή κάποια στιγμή)...

Status
Not open for further replies.
Back