Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να βγεί η ογκομετρία Νίκο. Μπορείς να βάλεις και 20 mm μάλλινη παραλείποντας το χαρτάκι πάνω από την μάλλινη. Το έκανα έτσι γιατί έχω μάλλινες 19mm.

Καλημερα Ηλια!! Καλυτερα να βαζεις χαρτακι για να σου βγει η ογκομετρια.....το overpowder σου ανεβαζει
τα bar .....δοκιμασε το αν θελεις φιλε.
ΥΓ. Μαλλινη εννοεις την ''γνησια''.....ή την Ντιανα ?? Και αν βαζεις την ''γνησια''...ειναι κερωμενη - λιπασμενη- ή
οχι ??

Σε 12/70 και ΜΒ36 με LB6 37 και 38 γραμμαρια Ν5 ή 6 η ογκομετρια σε ακοπο LB6 δεν βγαινει.
Ο μονος τροπος να μπουν 37-38 γραμμαρια ειναι να κοπει ο LB6 απο 38 χιλιοστα στα 30......οποτε....παντα
κατα την γνωμη μου.....βαζουμε και αλλο βυσμα.....το ιδιο αποτελεσμα θα εχουμε.
καλησπέρα κ Νίκο, δηλαδή άμα δεν τον κόψουμε δεν βάζουμε αμορτησέρι????

[
Καλημερα Ηλια!! Καλυτερα να βαζεις χαρτακι για να σου βγει η ογκομετρια.....το overpowder σου ανεβαζει
ΥΓ. Μαλλινη εννοεις την ''γνησια''.....ή την Ντιανα ?? Και αν βαζεις την ''γνησια''...ειναι κερωμενη - λιπασμενη- ή
οχι ??
κ Νίκο τι διαφορά έχει η γνήσια η κερωμένη ή η λιπασμένη?? το χαρτάκι είναι μόνο για ογκομετρία ??ή κάνει και άλλη δουλειά?? γιατί το .overpowder ανεβάζει πιέσεις ? η μπας και το obturator ανεβάζει καρδιακούς παλμούς??

οχι ??
Ντιάνα

Μην κανει ποτέ το ΛΑΘΟΣ , καποιος συναδελφος και κλεισει τον LB6 χωρις αμορτισερ. Τα bar θα ''φτασουν''
στον θεο......η δαχτυλα θα χασει....ή το κλειστρο του οπλου του.
Ελαχιστο συμπιεζομενο αμορτισερ 7 χιλιοστα μεσα στον LB6 .

Ηλια εαν θελεις.....κοψε την ντιανα στην μεση και βαλε φελλο 3-4χιλιοστα ( σαντουιτς ) βγαλε το
overpowder και δοκιμασε. Κοψε την ντιανα οσο χρειαζεται ωστε να σου βγει η ογκομετρια.
Nίκο, στο πρώτο σου μνμ να βάλω χαρτάκι αντί overpowder δεν βγαίνει στην ογκομετρία.Στο δεύτερο μνμ σου
να βάλω φελλό, έβαλα φελλό πάνω από την μάλλινη και ο ώμος μου την «ψιλοάκουσε», όπως και έβαλα φελλό
πάνω από τα σκάγια. Θέλω να πω ότι έκανα διάφορες δοκιμές πριν καταλήξω στις τουφεκιές που έδωσα. Τώρα
εάν υπάρχουν ενδοιασμοί όποιος θέλει να τη φτιάξει ας προτιμήσει με κόψιμο του κάλυκα στα 65,4Ο χωρίς
overpowder. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Γράφω σπανίως αλλά όταν γράφω γνωρίζω τι γράφω και δεν γράφω στην τύχη.
Δεν κάνω τον παντογνώστη, μαθαίνω πράγματα μέσα απ΄ τα μνμ σας, γιατί δεν είναι δυνατόν κάποιος να τα ξέρει
όλα και χαίρομαι που υπάρχουν άτομα στο forum που γνωρίζουν περισσότερα πράγματα γιατί έτσι μαθαίνω.

Ηλια καλη σου μερα και καλο μηνα. Δεν εγραψα να βαλεις φελλο πανω απο την ντιανα. Εγραψα να κοψεις την
ντιανα βαζοντας φελλο ενδιαμεσα δλδ. σαντουιτς. Ουτε εγω ειμαι παντογνωστης......αλλα πιστευω οτι
βαζοντας τον φελλο ( αμορτισερ ) και εχοντας σωστη ογκομετρια δυσκολο να την ''ακουση'' ο ωμος σου.
Στο στησιμο που κανεις....ολα ειναι ''κουτσουρο'' τιποτα δεν ειναι συμπιεσιμο....γι'αυτο σου προτεινα τον
φελλο....ωστε να εχεις ποιο ''μαλακή'' τουφεκια. Το οverpowder το βαζουμε σε χαρτινους καλυκες...ωστοσο
εαν σε ικανοποιει το στησιμο που κανεις ....αστο ετσι....αποψεις ανταλασσουμε....δεν κανουμε διαγωνισμό
γνωσεων εδω.
ΥΓ. Τα σκαγια ποτέ επανω στο φελλο....θελει χαρτακι πανω στον φελλο ωστε να μην κολλησουν τα κατω
σκαγια επανω του.

Α1
Κάλυκας cheddite, αφρεζάριστος κομμένος στα 67,40, cx 2000, couvette, overpowder, μάλλινη τάπα 19 mm, χαρτάκι πάνω από μάλλινη.......χαρτάκι πάνω από σκάγια, Νο 9, κλείσιμο 62 mm, 1,70X34 υγρασία 1,75Χ34 κρύο.
Στον ίδιο κάλυκα κομμένο στα 65,40 και κλείσιμο 60 mm, αφαιρούμε την overpowder, διατηρώντας τα υπόλοιπα.

Ηλια το στησιμο οπως το περιγραφεις η ογκομετρια δεν βγαινει....εχεις μονο 2 χιλιοστα κενο χωρο απο τα
σκαγια μεχρι το επανω μερος του καλυκα.....μηπως εγραψες κατι λαθος ???

Ηλια το στησιμο οπως το περιγραφεις η ογκομετρια δεν βγαινει....εχεις μονο 2 χιλιοστα κενο χωρο απο τα
σκαγια μεχρι το επανω μερος του καλυκα.....μηπως εγραψες κατι λαθος ???
Μήπως δεν έχεις κόψει καλά τον κάλυκα; 5,40 από ανοικτό είναι. Το στήσιμο είναι αυτό που γράφω.

Μήπως δεν έχεις κόψει καλά τον κάλυκα; 5,40 από ανοικτό είναι. Το στήσιμο είναι αυτό που γράφω.

ΟΚ.......Δεν θα τα ''χαλασουμε''.....χαχαχα......αλλα εκοψα καλυκα cheddite Τ1 στα 67,4
Στηλη πυριτιδας+ κουβετ = 23 χιλιοστα.
over+ντιανα 19+χαρτακι= 22 χιλιοστα
στηλη σκαγιων 34 γραμ, = 20 χιλιοστα
συνολο........................................65 -67,4 = 2,4 χιλιοστα αυτα μου ''εδωσε'' εμενα....ισως κανω καπου λαθος.....

Ηλια καλη σου μερα και καλο μηνα. Δεν εγραψα να βαλεις φελλο πανω απο την ντιανα. Εγραψα να κοψεις την
ντιανα βαζοντας φελλο ενδιαμεσα δλδ. σαντουιτς. Ουτε εγω ειμαι παντογνωστης......αλλα πιστευω οτι
βαζοντας τον φελλο ( αμορτισερ ) και εχοντας σωστη ογκομετρια δυσκολο να την ''ακουση'' ο ωμος σου.
Στο στησιμο που κανεις....ολα ειναι ''κουτσουρο'' τιποτα δεν ειναι συμπιεσιμο....γι'αυτο σου προτεινα τον
φελλο....ωστε να εχεις ποιο ''μαλακή'' τουφεκια. Το οverpowder το βαζουμε σε χαρτινους καλυκες...ωστοσο
εαν σε ικανοποιει το στησιμο που κανεις ....αστο ετσι....αποψεις ανταλασσουμε....δεν κανουμε διαγωνισμό
γνωσεων εδω.
ΥΓ. Τα σκαγια ποτέ επανω στο φελλο....θελει χαρτακι πανω στον φελλο ωστε να μην κολλησουν τα κατω
σκαγια επανω του.
Νίκο, κατάλαβα που είπες να βάλω το φελλό δεν το αμφισβήτησα. Απλώς σου έγραψα τι έκανα με αυτόν δοκιμαστικά.
Ωστόσο οι τουφεκιές είναι αυτές και με ικανοποιούν. Στο μέλλον θα ακούσω την προτροπή σου και θα την φτιάξω
όπως το λές.
ΥΓ: Πάνω από τη μάλλινη ο φελλός ήταν 3 mm και έχει επικάλυψη (χωρίς overpowder εδώ).

Θα ήθελα την γνωμη σας για κάποια σεταπ που στήθηκαν και αν ειναι αρκετό το ανοιγμα των σκαγιών. Ειναι για περπατητό τσίχλας σε κλειστά κομμάτια, ως πχ. 20 μέτρα και εχω σκοπό να στηθούν με Ν.10 αντί 9.

1)
csb1 1.61/καλυκας μαξαμ 69.4 με uee/καρδαράς 21 διασποράς/ 56.8/ 30γρ. Ν9 στα 14.5 μέτρα με 3*,διαστασεις ξυλου 70x70 περίπου
IMG_20191202_181720.jpg

2)
csb1 1.62/ maxam 69.4 με uee/ θώδης ελικοειδής 22/ 57.00 / 30γρ. Ν9 στα 14.5 μέτρα/ 3*, διαστάσεις χαρτονιου 120* 80 περιπου

IMG_20191128_105817.jpg

Η csb1 κάηκε καλά,δεν είχε υπολείμματα.

Θα ήθελα την γνωμη σας για κάποια σεταπ που στήθηκαν και αν ειναι αρκετό το ανοιγμα των σκαγιών. Ειναι για περπατητό τσίχλας σε κλειστά κομμάτια, ως πχ. 20 μέτρα και εχω σκοπό να στηθούν με Ν.10 αντί 9.

1)
csb1 1.61/καλυκας μαξαμ 69.4 με uee/καρδαράς 21 διασποράς/ 56.8/ 30γρ. Ν9 στα 14.5 μέτρα με 3*,διαστασεις ξυλου 70x70 περίπου
View attachment 6891

2)
csb1 1.62/ maxam 69.4 με uee/ θώδης ελικοειδής 22/ 57.00 / 30γρ. Ν9 στα 14.5 μέτρα/ 3*, διαστάσεις χαρτονιου 120* 80 περιπου

View attachment 6894

Η csb1 κάηκε καλά,δεν είχε υπολείμματα.
Με τι τσοκ κ όπλο έριξες;

Εχω και μερικα στα 32 απλα δεν τα εβαλα εδω ακομα για να μην μπερδευτούμε.

Τα 32 και 33 γραμμαρια για διασπορας ειναι οκ.....τα 30 γραμμαρια εχουν αρκετα ''κενα''.......και θα σε ''στεναχωρησουν''.......κουβετ+bior 14+ελικα απο Θωδη 18-20 ρελι με τζαμακι 65.4 -60 - 61.
SIΡE-CX2000 - 1,55X33-κουβετ+bior 14+ελικα Θωδη 18- Ν9-τζαμακι-65,4 -60. - ( Θωδη 20 στα 61 ).
Δοκιμασε το .....εαν θελεις...... :)

Status
Not open for further replies.
Back