Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδια να κανω μια ερωτηση!!!ποια η διαφορα του γκρι απο τον λευκο Ζ2Μ της B&P ??? Διαβασα καπου οτι ο πρωτος ειναι βιοδιασπωμενος ενω ο λευκος οχι!!Ισχυει αυτο η οχι?????
O Ζ3Μ εκτός από τα έξι πέταλα έχει και διαφορετικό σημείο τήξης , είναι ο antigelo της B&P .

Kατ'αρχήν ότι δεν βλέπετε την τσίχλα στα 50 μ συνιστά υπερβολή .Όλοι μα όλοι μπορούν .Μέχρι τα 70 μ όταν είσαι ''πάνω '' την διπλώνει η ντουφεκιά .Κλείνοντας γι'αυτό το φυσίγγι που πιστεύω υπάρχουν πολλοί που το δουλεύουν σε ιδιογόμωση απλά ίσως δεν δημοσιοποιούν για δικούς τους λόγους το γεγονός όταν βρείς τις 2 βασικές συνισταμένες του μπορείς να το κάνεις να δουλεύει από short range μέχρι slug ....
Φιλε Λαμπη, εβαλες ποτε κορδελα(μετρο) στα 70 μετρα να δεις ποσο μακρυα ειναι???? η μηπως το λες ετσι, στη ρημη του λογου!!!!!!Εγω στοιχηματισα με φιλο να τουφεκισει στα 70 μετρα το κινητο μου!!!!!!οχι σαν τα σημερινα που ειναι σαν παντοφλες αλλα ενα παλιο πιο μικρο!!!!Το αποτελεσμα ηταν να φαω εκεινο το βραδυ ενα ωραιοτατο φαγκρι στα καρβουνα!!!!!!!

Αν και είμαι φανατικός της μακρηνης τουφέκιας στη τσίχλα πάνω από 40 δεν ρίχνω και πάνω από 26 γρ ν9
Θοδωρη εχεις απολυτο δικιο!!!κατεμε και τα 40 ειναι στο οριο!!! Οσο για τα γραμμαρια,δεν το συζητω!!!!!Πλουσια 28!!!!!

Στο ξεροβόρι και την παγωνιά 0β. ποιό set up Tecna δουλεύει διότι δεν βρήκα κάποιο .Αν θέλεις βοήθησε μας .Ούτε το 688 1.95 Χ 36 Ν.4 LB6 +12mm δέν μου δουλεύει .

Υ.Γ Ενώ σε ίδιες συνθήκες το ΑΟ 1.95 Χ 36 lb6 +10mm κόβει κεφάλια .

Βαδίζεις σε λάθος μονοπάτια . ΤecnaN και LB6+φελλός δεν ταιριάζουνε ή τουλάχιστον δεν θα σου δώσουν κάτι αξιόλογο διότι ο φελλός σαν υλικό δεν δίνει σταθερές τιμές.
Το ίδιο ισχύει αν τον γεμίζεις ανάποδα , όπως στα 100metri της Cheddite , που δεν θα σου δίνουν πάντα ένα σταθερό αποτέλεσμα. Ο LB6 θέλει φαντασία για να τον συναρμολογήσεις !!

Διότι κι'αυτοί που την βγάζουν αυτό βάζουν μέσα σε αξιόλογα φυσίγγια .Percorso ,super caccia etc

Μήπως μπερδεύεις τον LB6 με τον Nsi antigelo που είναι η μέρα με τη νύχτα ;

Βαδίζεις σε λάθος μονοπάτια . ΤecnaN και LB6+φελλός δεν ταιριάζουνε ή τουλάχιστον δεν θα σου δώσουν κάτι αξιόλογο διότι ο φελλός σαν υλικό δεν δίνει σταθερές τιμές.
Το ίδιο ισχύει αν τον γεμίζεις ανάποδα , όπως στα 100metri της Cheddite , που δεν θα σου δίνουν πάντα ένα σταθερό αποτέλεσμα. Ο LB6 θέλει φαντασία για να τον συναρμολογήσεις !!

Μήπως μπερδεύεις τον LB6 με τον Nsi antigelo που είναι η μέρα με τη νύχτα ;
Καλημέρα .
Δυό πράγματα χωρίς απαξιωτικές αναφορές αλλά κι'ούτε αναφορές (φαντασία κλπ )που δεν είναι διαφωτιστικές για τους υπολοίπους
1) Το 12/68.40 688 Τecna 1.95 X 36.50 N.5 LB6 34 mm +diana 12 mm cal 20 με 4 σχισίματα στον lb6 4-5 mm 6* 57.50+- .20 ανάλογα με το πάχος του κάλυκα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο το percorso σε επιδόσεις 415 m/s & ίδια διάτρηση
2) Στο 100 metri το οποίο είναι απο μόνο του μια πρόκληση κάνει κάποιος διατριβή στην βλητική μ'όλες τις παραμέτρους ν'αλλάζουν άρδην το αποτέλεσμα .Δεν είναι για ευρεία κατανάλωση ,αλλά για αυτοδικαίωση του ιδιογομωτή .Αυτό το MYTHOS που δοκιμάσατε απο κάποια μέτρα κ μετά 40+ είναι κλανιά μπροστά του

Υ.Γ Θάταν καλό (επιμένω ) να δίδατε ένα set up TECNA που να δουλεύει στην παγωνιά .Για όλους

O LB6 παει μεχρι εκει που δεν παει το μυαλο μας....Για να πετυχεις σταθερες κατανομες πρεπει να ξεχασεις
τα "κλασικα" βηματα της ιδιογομωσης.Εχουμε κολλησει χρονια σε αλευρια-μπαφερ και σε θανασιμες
πυριτιδες και μη,ξεχνωντας οτι ειναι ολες τους προωθητικες υλες και μονο!Ολο το βαρος πρεπει να πεσει
απο το στομιο της κανης και μετα.Στηνοντας ενα φυσιγγι βασισμενο σε απειραχτα υλικα ιδιογομωσης
εμποριου ναι μεν ειναι σταθερο αλλα υπαρχει και στο εμποριο.Προσωπικα πιστευω οτι τα βυσματα με
fly control συνδιασμενα και με αλλους μηχανισμους ειναι το μελλον για εξωπραγματικες βολες-κατανομες.
Ειναι αστειο τουλαχιστον....να μιλαμε για τις συγχρονες ζελατινοποιημενες πυριτιδες και να χρεωνουμε
σε αυτες οτι δεν μπορουμε να κατανοησουμε...

Last edited:
Ολα ωραια και καλα, τα περι εξωπραγματικων βολων και κατανομων σαν θεμα προς ερευνα!!!!!!Ομως κατα την αποψη μου παντα,για να μην παρεξηγηθω,αν υποθεσουμε οτι φτιαχνω το υπερ φουσεκι!!! ποια θα ειναι η ουσιαστικη εφαρμογη του στο κυνηγι?????Ποσοι απο εμας εχουμε την ικανοτητα να σκοπευουμε με ικανοποιητικα ποσοστα ευστοχιας,σε εξωπραγματικες αποστασεις!!!!!!Τι γινετε αν κραταμε το οπλο μας γεματο με τετοια φυσιγγια και τα θηραματα περνουν σε φυσιολογικη αποσταση????Πρεπει η σκοπευτικη μας ικανοτητα να ειναι σαν του ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ!!!!!Βεβαια ο καθε ενας μας ακολουθει το δικο του δρομο!!!κατανοητο και σεβαστο ασφαλως,γιατι οπως λεει και ο Νικος και εχει δικιο,περι ορεξεως κολοκυθοπιττα!!!!!Αναφερομαι ομως στο μεγαλυτερο ποσοστο των κυνηγων που ψαχνουμε για κατι καλο μεσα σε λογικα πλαισια,χωρις φυσικα να κατακρινω κανενα συναδελφο που ψαχνει κατι αλλο!!!Προσωπικες μου αποψεις και τιποτε αλλο!Συγνωμη αν γινομαι κουραστικος!!!!

αν υποθεσουμε οτι φτιαχνω το υπερ φουσεκι!!! ποια θα ειναι η ουσιαστικη εφαρμογη του στο κυνηγι???
Η εφαρμογη του ειναι απολυτη για τον λογο που φτιαχτηκε.Ειναι ενα "αχρηστο" φυσιγγι στην τσεπη σου
σε ενα γενικο κυνηγι.Περα απο το στησιμο τετοιων φυσιγγιων πρεπει να εξασκηθεις και στις προσκοπευσεις
του.Εαν καποιος ψαχνει ενα φυσιγγι για βολες μεχρι 40 μετρα ειναι τυχερος γιατι το 99% του εμποριου
ασχολειται με αυτα τα μετρα.

Η εφαρμογη του ειναι απολυτη για τον λογο που φτιαχτηκε.Ειναι ενα "αχρηστο" φυσιγγι στην τσεπη σου
σε ενα γενικο κυνηγι.Περα απο το στησιμο τετοιων φυσιγγιων πρεπει να εξασκηθεις και στις προσκοπευσεις
του.Εαν καποιος ψαχνει ενα φυσιγγι για βολες μεχρι 40 μετρα ειναι τυχερος γιατι το 99% του εμποριου
ασχολειται με αυτα τα μετρα.
Σε καποια κυνηγια,πχ λαγο φασσα υδροβιο νομιζω οτι αρκετοι απο εμας ψαχνουμε για κατι καλο και σταθερο μεχρι και τα 60,70 μετρα!!!Τα 40 μετρα που αναφερθηκες ειναι λιγα για τα θηραματα που αναφερω,αλλα και τα 100 νομιζω οτι ειναι ακρως υπερβολικα!!!!!Επισης θεωρω οτι δεν πρεπει να εξεταζουμε τις πυριτιδες απλα και μονο σαν προωθητικα υλικα!!!!Συμφωνω μαζι σου στο οτι σημερα που ολες ειναι ζελατινοποιημενες εχουν μεγαλη σταθεροτητα,αλλα μικροδιαφορες υπαρχουν μεταξτ τους,ακομα και σε ιδιες με διαφορετικο ομως LOT!!!!!

Σε καποια κυνηγια,πχ λαγο φασσα υδροβιο νομιζω οτι αρκετοι απο εμας ψαχνουμε για κατι καλο και σταθερο μεχρι και τα 60,70 μετρα!!!Τα 40 μετρα που αναφερθηκες ειναι λιγα για τα θηραματα που αναφερω,αλλα και τα 100 νομιζω οτι ειναι ακρως υπερβολικα!!!!!Επισης θεωρω οτι δεν πρεπει να εξεταζουμε τις πυριτιδες απλα και μονο σαν προωθητικα υλικα!!!!Συμφωνω μαζι σου στο οτι σημερα που ολες ειναι ζελατινοποιημενες εχουν μεγαλη σταθεροτητα,αλλα μικροδιαφορες υπαρχουν μεταξτ τους,ακομα και σε ιδιες με διαφορετικο ομως LOT!!!!!
Οπως το ειπες....μικροδιαφορες υπαρχουν....Τιποτα αλλο!Μπορεις να μου πεις πως επηρεαζεται μια ζελατινοποιημενη
πυριτιδα μεσα στον καλυκα και εχοντας καει 100% στα πρωτα 25 εκατοστα της κανης απο τον καιρο στο στομιο της κανης?

Οπως το ειπες....μικροδιαφορες υπαρχουν....Τιποτα αλλο!Μπορεις να μου πεις πως επηρεαζεται μια ζελατινοποιημενη
πυριτιδα μεσα στον καλυκα και εχοντας καει 100% στα πρωτα 25 εκατοστα της κανης απο τον καιρο στο στομιο της κανης?
Aυτο δεν το ξερουν κολλοσοι,εταιρειες παραγωγης φυσιγγιων,γιαυτο εχουν βλητικους σταθμους και ολοκληρα τμηματα ερευνας!!!!!πως να το ξερω εγω, απο μια εικονα σε μια λαμαρινα!!!!!

Aυτο δεν το ξερουν κολλοσοι,εταιρειες παραγωγης φυσιγγιων,γιαυτο εχουν βλητικους σταθμους και ολοκληρα τμηματα ερευνας!!!!!πως να το ξερω εγω, απο μια εικονα σε μια λαμαρινα!!!!!
Και για να πω κατι για να αλλαφρωσουμε λιγακι!!!!!μπορει να μου πει καποιος γιατι μεσα στο σωμα μας,οταν εχει υγρασια μας πονουν τα κοκκαλα μας και οτι παλιο χτυπημα εχουμε!!!!!!!Αλλο τοσο και εγω μπορω να απαντησω για την επιδραση του καιρου στις πυριτιδες!!!!ΑΥΤΑ!!!

Ελα ντε......και εγω αυτο λεω!!Γιατι διαβαζω τομους για "καλοκαιρινα" φυσιγγια αλλα με Granular
ανοιγεις τρυπες στο στερνο των παπιων και με τοσο κρυο που σου πεφτουν τα νυχια.
Συμφωνω απολυτα φιλε!!!!!αβυσσος η ιστορια!!!Η Granular ειναι απο τις αγαπημενες μου!!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγρασία μέσα στη κανη εκεί έχουν το προνόμιο κάποιες πυρητιδες

Καλημέρα .
Δυό πράγματα χωρίς απαξιωτικές αναφορές αλλά κι'ούτε αναφορές (φαντασία κλπ )που δεν είναι διαφωτιστικές για τους υπολοίπους
1) Το 12/68.40 688 Τecna 1.95 X 36.50 N.5 LB6 34 mm +diana 12 mm cal 20 με 4 σχισίματα στον lb6 4-5 mm 6* 57.50+- .20 ανάλογα με το πάχος του κάλυκα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο το percorso σε επιδόσεις 415 m/s & ίδια διάτρηση
2) Στο 100 metri το οποίο είναι απο μόνο του μια πρόκληση κάνει κάποιος διατριβή στην βλητική μ'όλες τις παραμέτρους ν'αλλάζουν άρδην το αποτέλεσμα .Δεν είναι για ευρεία κατανάλωση ,αλλά για αυτοδικαίωση του ιδιογομωτή .Αυτό το MYTHOS που δοκιμάσατε απο κάποια μέτρα κ μετά 40+ είναι κλανιά μπροστά του

Υ.Γ Θάταν καλό (επιμένω ) να δίδατε ένα set up TECNA που να δουλεύει στην παγωνιά .Για όλους
Λαμπη,καλο απογευμα,ειναι λιγο σαν δικοπο μαχαιρι το να γραψεις ενα σεταπ,και να ισχυριστεις οτι αυτο ειναι και κανενα αλλο!!!!!Ολοι μας γεμιζουμε,κανουμε τις δοκιμες μας, στον πινακα αλλα κυριως στον κυνηγοτοπο και βγαζουμε τα συμπερασματα μας!!!!Εγω προσωπικα δεν ειχα και δεν εχω κανενα απολυτως λογο να κραττω μυστικα τα σεταπ μου,γιαυτο αν ανατρεξεις λιγο πισω θα τα διαβασεις!!!!Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι τα φυσιγγια μου ειναι μαγικα!!!προς Θεου......Αυτα που αναφερω με ικανοποιουν και τα γραφω σαν μπουσουλα για οποιον συναδελφο τον ενδιαφερει να ψαχτει!!!!!!!Εξαλου δεν ειναι τα οπλα μας ολα ιδια!!!!ενα φυσιγγιο που εγω απορριπτω ικανοποιει καποιον αλλον η και το αντιθετο!!!ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ πρεπει να υπαρχει,γιατι για μενα οποιος παιζει κρυφτουλι δεν ειναι μαγκας αλλα δυστυχως αποτυχημενος και καταδικασμενος να ζει με την μοναξια του!!!Το φορουμ, για μενα παντα, ειναι σαν το σαλονι του σπιτιου μου, που ερχονται φιλοι και διασκεδαζουμε ανταλλασοντας αποψεις,,και δεν ειναι καζινο για να τζογαρω με αποτερο σκοπο την δικη μου ωφελεια και μονο!!!!!!Αυτη ειναι καθαρα η προσωπικη μου αποψη και την αναφερω χωρις να θελω να την επιβαλλω σε καμια περιπτωση!!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back