Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τους Fiem πάνω από 2 φορές ΜΗΝ τους γεμίζεις....
1) Κατά τη χάραξη την 2η κ 3η γεμισιά σκίζεται το αστέρι,με αποτέλεσμα το στραβορέλιασμά του επιφανιακά...ΑΝ έχεις την υπομονή,τσακίζεις
(ξανάσχηματίζεις) με το νύχι σου το σημείο που σκήστεικε κ ξανά κλείνεις.

2) Το καψούλι maxam θα μπεί πιο σφινωτά γιατί είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από ΟΛΑ τα υπόλοιπα καψούλια.
Πρίν να το ανακαλύψω έβαλα cx2000 σε κάλυκες ELEY (maxam) .
Έφθασα στο ρέλιασμα για ν'αρχίσουν να πέφτουν .
Έτσι λοιπόν δεν βάζουμε σε αναγόμωση κάλυκα ΜΑΧΑΜ καψούλι cx2000 ΠΟΤΕ ....

Οι σκουρόχρωμοι Fiem κρατάνε κ 2ο ίσως κ 3ο γέμισμα ΑΝ δν έχουν καταπονηθεί από το μαχαίρι χάραξης.
Δεν το ξερω αυτο Κωστα, βασικά δεν θυμάμαι να έχω κοιτάξει σκουροχρωμο fiem..
H διαφανοι θα ήταν, η "χρωματιστοι" ημιδιαφανες...
Πάντως η ποιοτητα του καλυκα fiem που γεμιζοταν καποτε τα παλια Λάμπρου ήταν εξαιρετική.......

Εγω παλι επειδη ειμαι λιγο περιεργος το οπιοδιποτε καψουλι το τοποθετο στον αναλογο καλυκα για να μην με ζαλιζουνε και πεφτουνε γιατι βλεπο να τα πεταω μαζι με τα υλικα .hair..hair.
Συνήθως τα καψούλια μπαίνουν αέρας μετά το 2ο επανακλείσιμο....τοποθετής καψούλι,κ ρίχνεις περιμετρικά σκληριντικό νυχιών διάφανο.... ;) όλο το παν είναι να μήνει το καψούλι στη θέση του ως ότου κλείσεις το φυσίγγι...αν μπει στη θαλάμη του όπλο,κατά την πυροδότηση ΔΕΝ πάει ΠΟΥΘΕΝΑ.

Πρίν να το ανακαλύψω έβαλα cx2000 σε κάλυκες ELEY (maxam) .
Έφθασα στο ρέλιασμα για ν'αρχίσουν να πέφτουν .
Έτσι λοιπόν δεν βάζουμε σε αναγόμωση κάλυκα ΜΑΧΑΜ καψούλι cx2000 ΠΟΤΕ ....
Εγώ πρωσοπικά 1 φορά θα ξαναγεμίσω fiem κ maxam για το λόγο που λες.

Συνήθως τα καψούλια μπαίνουν αέρας μετά το 2ο επανακλείσιμο....τοποθετής καψούλι,κ ρίχνεις περιμετρικά σκληριντικό νυχιών διάφανο.... ;) όλο το παν είναι να μήνει το καψούλι στη θέση του ως ότου κλείσεις το φυσίγγι...αν μπει στη θαλάμη του όπλο,κατά την πυροδότηση ΔΕΝ πάει ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ρε τα ξερω αυτα εχει πεσει πολυ μουρμουρα για τα γυναικια βερνικοσκληριντικα αλλα δεν εχω υπομονη να πεζο με αυτα τα κολπα . Τρελο αγορι .yel. .yel. .yel. .yel.

Τους Fiem πάνω από 2 φορές ΜΗΝ τους γεμίζεις....
1) Κατά τη χάραξη την 2η κ 3η γεμισιά σκίζεται το αστέρι,με αποτέλεσμα το στραβορέλιασμά του επιφανιακά...ΑΝ έχεις την υπομονή,τσακίζεις
(ξανάσχηματίζεις) με το νύχι σου το σημείο που σκήστεικε κ ξανά κλείνεις.

2) Το καψούλι maxam θα μπεί πιο σφινωτά γιατί είναι μεγαλύτερης διαμέτρου από ΟΛΑ τα υπόλοιπα καψούλια.
Κώστα έχω σφαγμενους κάλυκες και θέλω να πάρω τα καψουλια κα τα βάλω σε νέους κάλυκες. Δε ξέρω αν ταιτιαζουν στους fiem τα δύο αυτά καψουλια.
Δεν αναγομωνω.

Ρε τα ξερω αυτα εχει πεσει πολυ μουρμουρα για τα γυναικια βερνικοσκληριντικα αλλα δεν εχω υπομονη να πεζο με αυτα τα κολπα . Τρελο αγορι .yel. .yel. .yel. .yel.

Τριανταφυλλε τα καψουλια διαφερουν και σε διαμετρο....εκτος απο την ισχυ που εχουν !!!! ;) :)

616 -CX2000 - 6,18 xιλιοστα διαμετρος
688 -686 -6,20 χιλ.>>>>>>>>>>
UEE ---6,24 χιλιοστα >>>>>>>

Μια CH6 φέρνει ο Θεωδορίδης....στις ελαφριές δν μου δουλεύει.
Είναι για "βαρίτερες" γομώσεις....
Την έστεισα στα 31gr με UEE κ διέκρινα ελάχιστα κατάλοιπα....κ ταχύτητα μόλις 371m/s στο V.1.5
Την κρίνω πως είναι,πυρίτιδα που γουστάρει τα 33 ως 36gr....
Αρχίζω κ την βρίσκω μαζί της,γιατί μου δίνει αυτά που θέλω....είναι μπαρουτάρα,κ γρήγορη μάλιστα.
Τν άλλο μήνα λέω να στοκάρω 1kg να υπάρχει....
Schermata-2019-03-06-alle-11.04.35.png

Τριανταφυλλε τα καψουλια διαφερουν και σε διαμετρο....εκτος απο την ισχυ που εχουν !!!! ;) :)

616 -CX2000 - 6,18 xιλιοστα διαμετρος
688 -686 -6,20 χιλ.>>>>>>>>>>
UEE ---6,24 χιλιοστα >>>>>>>
Κυριε Νικο το ξερω οτι εχουν διαφορα απλα οταν σε ενα σεταπ θελει πχ 615 θα ειναι με το δικο του καλυκα ετσι το εφαρμοζω με ολλα τα καψουλια. Το uee με το δικο του καλυκα . :):):)

Γιωργο , ενα καλο σεταπ που δοκιμασα με την CH6 -36 σε 12/70 καλυκα και με γνησια μαλλινη ταπα
μου εδωσε στα 35 μετρα με 2** μαμα τσοκ στα 34 γραμ. σκαγια Ν6 μολυβδινα με V1,5- 390 - 391m/s
To πρωτο 87% συγκεντρωση και στο δευτερο που ειχα αλευρι.... λιγο ακομα και ολη η τουφεκια θα
ηταν μεσα στον κυκλο των 76 εκατοστων. Εδωσε 98% συγκεντρωση.

Η δοκιμη εγινε για εναν φιλο με σταθερο τσοκ......γι'αυτο και τα 2** σε αυτα τα μετρα.

Γραφω αναλυτικα το σεταπ , για σενα και οποιον συναδελφο θελει να το φτιαξει.

Καλυκας 12/70- Cheddite T3- CX2000 - 1,80 ( πυριτιδα ) + κουβετ +ντιανα 7 χιλιοστα +μαλλινη 10 χιλιοστα
ΑΚΕΡΩΤΗ - ΑΛΙΠΑΣΤΗ +1cal 12 χαρτακι +34 +1 αλευρι Ν6 + τζαμακι = Κενος απατητος χωρος 6 χιλιοστα.
68,5 - 63 χιλιοστα ΤΕΛΙΚΟ υψος ρελιασματος.

ΥΓ. Το σεταπ πρεπει να στηθει οπως ακριβως το δινω.....Σε περιπτωση αλλαγης ΚΑΛΥΚΑ να τσεκαρετε
την ογκομετρια....ΠΧ σε καλυκα Fiocchi η ογκομετρια αλλαζει και θα γινει 5 χιλιοστα ο κενος χωρος.
Σε αυτην την περιπτωση θα βαλετε 6 χιλιοστα ντιανα αντι 7 χιλιοστα....Το ζητουμενο και το ΣΩΣΤΟ ειναι να
εχουμε με τον οποιον καλυκα ο ΚΕΝΟΣ ΑΠΑΤΗΤΟΣ ΧΩΡΟΣ με τζαμακι πανω στα σκαγια να ΕΙΝΑΙ
6 ΧΙΛΙΟΣΤΑ!!!

ΥΓ.2. Σε περιπτωση που δεν βαλετε ΑΛΕΥΡΙ το σεταπ να παραμεινει ως εχει...δλδ 1,80Χ34 και ΟΛΑ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑ!!!
Καλη επιτυχια σε οποιον το στησει!!! :)

Γιωργο , ενα καλο σεταπ που δοκιμασα με την CH6 -36 σε 12/70 καλυκα και με γνησια μαλλινη ταπα
μου εδωσε στα 35 μετρα με 2** μαμα τσοκ στα 34 γραμ. σκαγια Ν6 μολυβδινα με V1,5- 390 - 391m/s
To πρωτο 87% συγκεντρωση και στο δευτερο που ειχα αλευρι.... λιγο ακομα και ολη η τουφεκια θα
ηταν μεσα στον κυκλο των 76 εκατοστων. Εδωσε 98% συγκεντρωση.

Η δοκιμη εγινε για εναν φιλο με σταθερο τσοκ......γι'αυτο και τα 2** σε αυτα τα μετρα.

Γραφω αναλυτικα το σεταπ , για σενα και οποιον συναδελφο θελει να το φτιαξει.

Καλυκας 12/70- Cheddite T3- CX2000 - 1,80 ( πυριτιδα ) + κουβετ +ντιανα 7 χιλιοστα +μαλλινη 10 χιλιοστα
ΑΚΕΡΩΤΗ - ΑΛΙΠΑΣΤΗ +1cal 12 χαρτακι +34 +1 αλευρι Ν6 + τζαμακι = Κενος απατητος χωρος 6 χιλιοστα.
68,5 - 63 χιλιοστα ΤΕΛΙΚΟ υψος ρελιασματος.

ΥΓ. Το σεταπ πρεπει να στηθει οπως ακριβως το δινω.....Σε περιπτωση αλλαγης ΚΑΛΥΚΑ να τσεκαρετε
την ογκομετρια....ΠΧ σε καλυκα Fiocchi η ογκομετρια αλλαζει και θα γινει 5 χιλιοστα ο κενος χωρος.
Σε αυτην την περιπτωση θα βαλετε 6 χιλιοστα ντιανα αντι 7 χιλιοστα....Το ζητουμενο και το ΣΩΣΤΟ ειναι να
εχουμε με τον οποιον καλυκα ο ΚΕΝΟΣ ΑΠΑΤΗΤΟΣ ΧΩΡΟΣ με τζαμακι πανω στα σκαγια να ΕΙΝΑΙ
6 ΧΙΛΙΟΣΤΑ!!!

ΥΓ.2. Σε περιπτωση που δεν βαλετε ΑΛΕΥΡΙ το σεταπ να παραμεινει ως εχει...δλδ 1,80Χ34 και ΟΛΑ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑ!!!
Καλη επιτυχια σε οποιον το στησει!!! :)
Να εισαι καλα Νικο. Μου θυμισεs τα χρονια τηs παλιαs JK6 οταν την αγοραζα απο τον Μπουσουλα .

Να εισαι καλα Νικο. Μου θυμισεs τα χρονια τηs παλιαs JK6 οταν την αγοραζα απο τον Μπουσουλα .

Καλη πυριτιδα και αυτη Γιωργο μου!!!! Θελει λιγη προσοχη στο ''φορτωμα''.....εκει βγαζει δοντια φιλε!!
Για να γινω ποιο κατανοητος για ολους....το CX2000-1,85X34 σκορπισε....δεν σηκωνει ''μαγκιές''..... ;) :)

Εγω παλι επειδη ειμαι λιγο περιεργος το οπιοδιποτε καψουλι το τοποθετο στον αναλογο καλυκα για να μην με ζαλιζουνε και πεφτουνε γιατι βλεπο να τα πεταω μαζι με τα υλικα .hair..hair.
ριχτο ρε νταφυ

Για να μην φεύγουν τα καψούλια από τους καλυκες κατά την πυροδοτηση να ρίχνετε με δικαννο χαχαχα.

Περα από την πλάκα αν για παραδειγμα ρίξουμε ένα φυσιγγι γεμισμένο σε κάλυκα maxam με καψούλι cx2000 και με καραμπίνα κατά πάσα πιθανότητα το καψούλι θα βγει από τον κάλυκα. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από το ότι μπορεί να κολλήσει το καψούλι κάπου και να μην επαναφέρει το όπλο άλλο φυσίγγιο, υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Έτσι από περιέργεια.

Για να μην φεύγουν τα καψούλια από τους καλυκες κατά την πυροδοτηση να ρίχνετε με δικαννο χαχαχα.

Περα από την πλάκα αν για παραδειγμα ρίξουμε ένα φυσιγγι γεμισμένο σε κάλυκα maxam με καψούλι cx2000 και με καραμπίνα κατά πάσα πιθανότητα το καψούλι θα βγει από τον κάλυκα. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από το ότι μπορεί να κολλήσει το καψούλι κάπου και να μην επαναφέρει το όπλο άλλο φυσίγγιο, υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Έτσι από περιέργεια.
Θα στο πω λιανά,γιατί το έχω τσεκάρει με πολύ προσοχή στην πράξη το ερώτημά σου.....
Την ώρα της εξόλκευσης,το επίπεδο σημείο του κλείστρου ΑΠΟ το καψούλι,απέχει πολύ λίγα χιλιοστά Μιχάλη...(Μ.Ο 3-4mm)
Όταν το ολικό μήκος ενός καψυλιού είναι 7.4mm τότε είναι αδύνατο να φύγει από τη θέση του εκείνη τη στιγμή... ;)
ΊΣΩΣ λέω ΙΣΩΣ,θα πεταχτεί την ώρα που φεύγει εξολοκλήρου ο κάλυκας από τν εξολκέα...οπότε φαντάζει αδύνατο να πέσει μεσ'το όπλο (στη γλώσσα π.χ.) κ όχι στο έδαφος.

Status
Not open for further replies.
Back