Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα στο πω λιανά,γιατί το έχω τσεκάρει με πολύ προσοχή στην πράξη το ερώτημά σου.....
Την ώρα της εξόλκευσης,το επίπεδο σημείο του κλείστρου ΑΠΟ το καψούλι,απέχει πολύ λίγα χιλιοστά Μιχάλη...(Μ.Ο 3-4mm)
Όταν το ολικό μήκος ενός καψυλιού είναι 7.4mm τότε είναι αδύνατο να φύγει από τη θέση του εκείνη τη στιγμή... ;)
ΊΣΩΣ λέω ΙΣΩΣ,θα πεταχτεί την ώρα που φεύγει εξολοκλήρου ο κάλυκας από τν εξολκέα...οπότε φαντάζει αδύνατο να πέσει μεσ'το όπλο (στη γλώσσα π.χ.) κ όχι στο έδαφος.
Εμενα πάλι 3 φορές που το δοκίμασα...... και τις 3 έμεινε μέσα στο όπλο και δεν ανέβαινε το επόμενο φυσίγγι. .think.

Για να μην φεύγουν τα καψούλια από τους καλυκες κατά την πυροδοτηση να ρίχνετε με δικαννο χαχαχα.

Περα από την πλάκα αν για παραδειγμα ρίξουμε ένα φυσιγγι γεμισμένο σε κάλυκα maxam με καψούλι cx2000 και με καραμπίνα κατά πάσα πιθανότητα το καψούλι θα βγει από τον κάλυκα. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από το ότι μπορεί να κολλήσει το καψούλι κάπου και να μην επαναφέρει το όπλο άλλο φυσίγγιο, υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Έτσι από περιέργεια.

Μιχαλη οταν βαζεις καψουλι CX2000 σε καλυκα μαξαμ....για να μην εχεις τετοια ''προβληματα'' δλδ να
πεταχτει το καψουλι απο τον καλυκα.....πριν την τοποθετηση του....να βαζεις λιγο μανον νυχιων γυρω γυρω απο
το καψουλι . Με αυτον τον τροπο το καψουλι παραμενει στην θεση του φιλε μου!!

Μιχαλη οταν βαζεις καψουλι CX2000 σε καλυκα μαξαμ....για να μην εχεις τετοια ''προβληματα'' δλδ να
πεταχτει το καψουλι απο τον καλυκα.....πριν την τοποθετηση του....να βαζεις λιγο μανον νυχιων γυρω γυρω απο
το καψουλι . Με αυτον τον τροπο το καψουλι παραμενει στην θεση του φιλε μου!!
Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Ειχα βρει κάποτε πεταμενους κάλυκες(cheddite- cx2000) από εμπορικο τσιχλοφυσιγγο να εχουν βγει τα καψουλια έξω μεχρι την μέση...
Ουτε μου έχει τυχει ουτε κ το έχω ξαναδεί...
Και έχω την συνήθεια πάντα να κοιτάζω τους ριγμενους μου κάλυκες.....

Για να μην φεύγουν τα καψούλια από τους καλυκες κατά την πυροδοτηση να ρίχνετε με δικαννο χαχαχα.

Περα από την πλάκα αν για παραδειγμα ρίξουμε ένα φυσιγγι γεμισμένο σε κάλυκα maxam με καψούλι cx2000 και με καραμπίνα κατά πάσα πιθανότητα το καψούλι θα βγει από τον κάλυκα. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από το ότι μπορεί να κολλήσει το καψούλι κάπου και να μην επαναφέρει το όπλο άλλο φυσίγγιο, υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Έτσι από περιέργεια.
Σφηνώνεται πλάι στο κλείστρο και το φρακαρει... όχι πάντα αλλά συμβαίνει!

View attachment 25578σιγα σιγα αρχηζουμε παραγογη με την mb32.... απο περσι δεν εχω τσιχλοφυσηγγα 2/3 κουτια υπαρχουν μονο...
Μπράβο Ηλία,φαίνεσαι μερακλής..
Πάρε ένα σεταπ από μένα για την αγαπημένη μου mb32...
1,70-32-cx2000-z2m24-n8-9

Ηλια, μην πω τη συνταγη που γεμιζω, ολοι την ξερουν και με κοροιδευουν, αλλα ελα που η ατιμη δε με εχει πουλησει ποτε εδω και μια δεκαετια.

Καλη δυναμη ευχομαι,
Ξερω ξερω 1,65" 32 με@@@@@δεν θυμαμαι....fgr2αν σου αρεση εσενα βικ.....οι αλλοι περισευουν......εχω δρομο ακομα μεχρει τα 60 κουτια

Φέτος στα περπατητα(όσο μπορέσαμε) με την 391 και 4*
ΜΒ32 1.60Χ30 n9 με piston skeet 23, 616 και τα πουλια έσβηναν.
Δοκίμασα και με CX χωρίς θέμα στο θήραμα, αλλά κανα δυο φορες με κόντρα αέρα γεμισαν τα μάτια μου πυριτιδα!

Last edited:
Μβ32 1,70*33diamand21.for all.θανατος
Δοκίμασε Ηλία και το 1,75x33,5 z2m21 ή sg22 σε cheddite κάλυκα με cx 2000 στα 57,6 ταχύτητες από 400 έως 408 m/s.
Ηλια, μην πω τη συνταγη που γεμιζω, ολοι την ξερουν και με κοροιδευουν, αλλα ελα που η ατιμη δε με εχει πουλησει ποτε εδω και μια δεκαετια.

Καλη δυναμη ευχομαι,
Για εμάς εδώ είναι ότι πρέπει Βίκτωρα. Σε ν8 για φάσες και τρυγόνια στην έναρξη και τσίχλες αργότερα δεν χρειαζόμαστε παραπάνω.

Ξερω ξερω 1,65" 32 με@@@@@δεν θυμαμαι....fgr2αν σου αρεση εσενα βικ.....οι αλλοι περισευουν......εχω δρομο ακομα μεχρει τα 60 κουτια
Μια 40αρια κουτια εχω απο τη συνταγη αυτη, και καμμια 10αρια απο διαφορες αλλες δοκιμες και μικροποσοτητες απο πυριτιδες που θελω να ξεφορτωθω.

Το 1.65 το γεμιζω με τον Aquila που ειναι ξερο βυσμα, ισως και γιαυτο να μου δουλεψε τοσο καλα ολα αυτα τα χρονια

Δοκίμασε Ηλία και το 1,75x33,5 z2m21 ή sg22 σε cheddite κάλυκα με cx 2000 στα 57,6 ταχύτητες από 400 έως 408 m/s.

Για εμάς εδώ είναι ότι πρέπει Βίκτωρα. Σε ν8 για φάσες και τρυγόνια στην έναρξη και τσίχλες αργότερα δεν χρειαζόμαστε παραπάνω.
Την εχω δοκιμαση σε ολλα τα σεταπ..παντου εξερετικη....mb32/s4/A1..η αγια τριαδα μου

S4 δεν εχω δοκιμασει. Α1 εχω ριξει κανα τρικιλο στις αρχες της τριτης εποχης της ιδιογομωτικης μου καριερας, και δεν την ξαναβρισκα εδω οποτε πηρα δοκιμαστικα την ΜΒ και κολλησα.

Μου χει λειψει η διαδικασια, αλλα με τοσο στοκ, δεν το αποφασιζω να ξαναγεμισω

Status
Not open for further replies.
Back